anetek100 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 jak będzie mozliwość to jak najbardziej, ale tam naprawde nie ma jak ich obfocić lepiej:(niektóre można jak w kojcu są dwa pieksi, albo pewnośc, że nie zrobia krzywdy temu co wraca do kojca...a tu niestety on jets najsłabszy w boksie, a z nim chyba ze cztery dośc energiczne i diminujące psy, no i bardziej "napakowane", silniejsze:(on po prostu delikatnie chodzi, cichutko, spokojnie by nie narazic się:( Quote
anetek100 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 w sobote ma wrócić:( taa miałam nadzieje, że do soboty to może zmienią zdanie, ale nadzieja matką wiadomo czyją Quote
Barkelona Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 aj tam :( może jestem rygorystyczna w stosunku do ludzi, ale i tak myslę, że zanim podejmie sie decyzję o powrocie psa do schroniska, należy spróbować naprawić psie "błędy" przez kontakt z psim szkoleniowcem, przeszukanie forów internetowych (ludzie mają podobne problemy z psami i znajdują na nie rozwiązania). A nie tak od razu obwieszczać, że pies duży, pies niszczy, oddajemy. Quote
Anula Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Wiecie co!Ja będąc w Schronisku i widząc tyle bid za kratami nie miałam bym sumienia odwieźć z powrotem psa adoptowanego do schronu.Baster był tylko tydzień u Państwa nawet nie nabrał nawyków jakie panują w domu! Quote
anetek100 Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 dla nich adopcja była trudna, pierwszy raz z tego co wiem byli w schronisku, mieli do czynienia z taką sytuacją....no niestety, nie każdy ma takie myślenie jak my dogomaniacy:) Quote
horacy dwa Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Niewidomy Bary odszedł w schronisku za TM.Żegnaj malutki tak mi przykro. Quote
anetek100 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 o nieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Baruniu kurcze mimo braku wzroku był taki wesoły na swój sposób:(żegnaj pieseczku:( Quote
magenka1 Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 załozylam wątek Murzynkowi pudelkowi zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/215224-Pudelek-Murzynek-po-stracie-pani-czeka-na-dom-w-schronisku-czy-zdarzy-si%C4%99-cud?p=17704264#post17704264[/url] Quote
anetek100 Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 link do wątki murzynka wstaiwłam pod jego zdjęcie na pierwszej stornie i niestety Bary wstawiony do piesków, które odeszły:( Quote
MARCHEWA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nasza kochana cioteczka Anula zaproponowała bdt dla Fridy:multi: Musimy teraz znaleźć transport i dziewczynka przed zimą opuści schronisko:multi: Anula prosi,aby sunię wysterylizować u nas,a w Szczytnie dobrego weta nie ma,więc ja proponuję weta z Olsztyna,tylko trzeba ją przetrzymać gdzieś kilka dni po sterylce,bo do schroniska wrócić nie będzie mogła.Stąd moje pytanie do dziewczyn z Olsztyna,czy jest taka możliwość aby po sterylce sunia mogła na kilka dni trafić do którejś z Was?Trzeba wiedzieć jak to zaplanować,dlatego pytam.Ja bym ją do Olsztyna zawiozła,zostanie jeszcze transport i wszystko zrać. Quote
MARCHEWA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [B]Szczeniak wyrzucony pod Jednostką Wojskową 10 km od Szczytna!!![/B] Psiak jest wyganiany na ruchliwą drogę,schronisko go nie przyjmie bo to Gmina,a w dodatku w schronisku panuje parwo!!! Szukamy dt dla niego. [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/689/p9270957.jpg/"][IMG]http://img689.imageshack.us/img689/8739/p9270957.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/197/p9270959.jpg/"][IMG]http://img197.imageshack.us/img197/5065/p9270959.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/846/p9270961.jpg/"][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/7563/p9270961.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/827/p9270955.jpg/"][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/7742/p9270955.jpg[/IMG][/URL] Quote
magenka1 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ja mogłabym ją zawieść do Włocławka zeznajmoym bym dzisiaj pogadała kiedyś obiecał mi przysługę ale co dalej dam znać, już tu jednej osoby się pytał o przytrzymanie Fridy ma ona pogadać ze swoją koleżanką Quote
anetek100 Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 ten szczeniak przypomina mi jednego z Marcinkowa......ciekawe, czy to ten sam, ale wątpię...Asiu rozumiem,że chłopczyk??? ogłaszać?? ja suni nie przetrzymam bo mam akurat trzeciego w domu jamnisia-zapchane:( jakies imię trzeba nadac maluchowi do ogłoszeń.....niech będzie chwilowo [B]Rudzik[/B]:) edit: zrobilam ogloszenia na kupiepsa, adopcjapsa, gumtree, cafeanimal i tablica Quote
Anula Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Tak sunia dostała szansę wyciągnięcia jej ze schronu-w zasadzie to była zapisana druga w kolejce do mnie.Piesek,który miał przyjechać z Gdańska do mnie niestety nie dotarł (zbieracze odmówili w ostatniej chwili wydania psa a jest tam około 20psów,które nie mają imion, jedzenia itd).W związku z tym musimy się jakoś sprężyć i wydostać sunię,tylko albo aż tylko bardzo proszę o wysterylizowanie suni.Mam trochę psich kubraczków na bazarek to mogę przesłać aby jakimś stopniu pokryć transport do Inowrocławia.Ja sunię mogę odebrać w każdej chwili z Inowrocławia -na siebie biorę koszta mojego transportu.Bardzo proszę o pomoc aby sprawnie to wszystko poszło. Quote
anetek100 Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 kurcze inowrocław znowu Anulcio:(:(:( jak ja bym, chciała znowu taką wycieczke zrobić i Was zobaczyć:(ale ja teraz niestety odpadam:( moge bazarek zrobić jedynie:(mój pawel dopiero co wyjechał:( będzie ja wiem za 3 tyg:( Quote
MARCHEWA Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Ze sterylką załatwione,dr.Tworkowski z Olsztyna się zgodził ciachnąć ją po kosztach,a koszty pokryje Towarzystwo.Tylko trzeba dograć transport,aby wiedzieć na kiedy umawiać zabieg i musimy znaleźć kogoś kto przetrzyma sunię ze 2 dni po zabiegu. Sunia Gaja dzisiaj jedzie do nowego domku,który załatwił jej dr.Tworkowski,są to jego znajomi,którzy szukali pieska do domku,wysłałam im maila z fotkami i zakochali się;) Na szczeniaka też podobno jest chętny,jakiś pracownik Jednostki,może dzisiaj dowiem się więcej,czy go bierze czy nie,ale ogłoszenia na pewno się przydadzą;) Idę szukać jakiegoś transportu dla Fridy,bo takiej szansy może więcej nie być. Quote
Anula Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Na transportowym szukają transportu dla dalmatańczyka z Warszawy do Wrocławia,to by był bardzo dobry układ tylko Fridę ktoś by musiał dowieźć do Warszawy i koszta by były mniejsze. Quote
MARCHEWA Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='Anula']Na transportowym szukają transportu dla dalmatańczyka z Warszawy do Wrocławia,to by był bardzo dobry układ tylko Fridę ktoś by musiał dowieźć do Warszawy i koszta by były mniejsze.[/QUOTE] To już nieaktualne jest,w ostatnim poście napisano,że psiak jest już w domku. Quote
Anula Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='MARCHEWA']To już nieaktualne jest,w ostatnim poście napisano,że psiak jest już w domku.[/QUOTE] O kurcze szkoda.Może szukać płatnego,sterylka będzie sponsorowana to te pieniążki może przeznaczyć na transport. Quote
anetek100 Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 jesli chdzi o szczeniaka nawet jeśli chętny ejst a ktos zadzwoni z ogłoszen, to jakiegos innego malucha ze Szczytna można poakzac, ale ja nie wiem skoro parwo jak szczeniaki sie miewają:( Quote
magenka1 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 słuchajcie mam transport na 12 października do Inowrocławia , mój znajomy jedzie do Torunia na jakieś spotkanie na 18 , mnie zabierze i podwiezie do Inowrocławia, o suni jeszcze nie wiem ale na pewno się zgodzi, Anula pasowałoby Wam na 12 ?? Quote
Anula Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='magenka1']słuchajcie mam transport na 12 października do Inowrocławia , mój znajomy jedzie do Torunia na jakieś spotkanie na 18 , mnie zabierze i podwiezie do Inowrocławia, o suni jeszcze nie wiem ale na pewno się zgodzi, Anula pasowałoby Wam na 12 ??[/QUOTE] Oczywiście,że 12.10 pasuje.Ja jeszcze szukam transportu na wątku transportowym.Czy jest możliwość podwiezienia suni do Warszawy bo szybciej można znależć Warszawa-Wrocław albo Warszawa-Poznań,Nowy Tomyśl.Dla mnie to jest o wiele bliżej. Jest taka możliwość ale to dopiero plany: gdyby się uzbierało np. 4 psiaki (2 w jedną i 2 w drugą stronę), to można by zorganizować transport i koszty na 4 psy podzielić. od nas z Nowego Tomyśla do Warszawy wyjazd w obie strony to koszt około 400 zł (paliwo + bramki na autostradzie). Podzielić na 4 psy: to by było po 100 zł na psa. Quote
magenka1 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 jeśli chodzi o Warszawę to ja nie mam jak ją tam podwieś , może dziewczyny jak wejdą coś napiszą, ja mam tylko ten transport ale będę się podpytywać o Warszawę, Quote
Recommended Posts