Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']jakiej wielkości jest Filipek? myślałam, że on malutki a na tych zdjęciach taki całkiem całkiem do kolana?[/QUOTE]

Tu widać,że on prawie do kolana jest,ja jestem wysoka to mi tak przed kolano;
[IMG]http://img195.imageshack.us/img195/7281/p7107212.jpg[/IMG]

Wiem też,że od wczoraj ostrzygli w schronisku kilka psów,Filipka chyba też,z Czarną sunią umówione jestesmy do fryzjera w piątek,chciałam ją dzisiaj zarezerwować,ale nie było kierowniczki,jutro zadzwonię.
Malawaszko,a z tym transportem do Warszawy to do której godziny sunia musiałaby dojechać,aby wam pasowało?

Dzwoniłam w sprawie bernardynki i dowiedziałam się,że schronisko nie ma pieniędzy na sterylki i jest szansa,abysmy ją same na nią zabrały do Olsztyna do Ani i Kropki,która miała poprosić o zabieg po kosztach,ale musiałybyśmy same za to zapłacić.

Posted

no to Filipek teraz jeśli jest ostrzyżony ma fajnie chlodniej i na bank wygodniej....tak to pewnie nabawiłby się, o ile ejszcze tego nie zrobił odparzeń:)super:)z bernardynka tez fajnie..jest szansa że na rozrod nie pójdzie..
tu tez wstawię galerię:
Dalia: [URL]https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Dalia?authkey=Gv1sRgCLeHru_wk93O1gE[/URL]#
Bruno: [URL]https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Bruno?authkey=Gv1sRgCIWT7-jZhayk1AE[/URL]#
Filip: [URL]https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Kudlacz?authkey=Gv1sRgCIOo-_v-rL_ZAQ[/URL]#

Posted

Trzeba dodać,że Filipek jest zdominowany przez swojego towarzysza z boksu,jest wcisnięty w kącik i widać,że się boi.
Wysyłam jego fotki Pani,która była zainteresowana Misiem-Ponem.

Posted

tak, nie chciał na poczatku nawet smakołyku, bo Buster - jak border collie dominuje go:(Buster tez powinien miec super dom....to fajny pies, nadawałby się dla aktywnych ludzi, to żwyiolowy, baaardzo energicnzy pies..tera ztego nie bło widac, ale jak kiedyś go odwiedziłam to miał jakby syndrom kojcowy.....wniedzielę sam podawął łapkę, fajniutki:)a Filipek do domu to już w ogóle raz dwa!!!!

Posted

a będą jakieś fotki Filipka po obcięciu?

MARCHEWA z transportem do Wawy to nie mam pojęcia bo nie wiem jeszcze kiedy figu by jechała do Katowic, nie mam dla Dalii żadnego konkretnego planu jeszcze bo w ten weekend mam chrzciny i przyjeżdża też sznupek z Poznania - miotam się strasznie, a dziś mam takiego globusa, że nie mogę myśleć :(

Posted

[quote name='malawaszka']a będą jakieś fotki Filipka po obcięciu?

MARCHEWA z transportem do Wawy to nie mam pojęcia bo nie wiem jeszcze kiedy figu by jechała do Katowic, nie mam dla Dalii żadnego konkretnego planu jeszcze bo w ten weekend mam chrzciny i przyjeżdża też sznupek z Poznania - miotam się strasznie, a dziś mam takiego globusa, że nie mogę myśleć :([/QUOTE]

Fotki Filipa będą,ale pod koniec tygodnia chyba się wybiorę.

Co do Dalii to poczekamy,aż będziesz miała wolne miejsce dla niej albo może wcześniej znajdzie się ds,zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mamy fajny domek dla czarnego jamnika,a że nasz schroniskowy znalazł już ds wyslę tej rodzince innego,jamnikowatego i jamnisia z Olsztyna;)

A pani,która była zaineresowana Misiem-ponem,której wysłałam fotki Filipa nie odpowiedziała niestety.

Posted

[quote name='MARCHEWA']
Co do Dalii to poczekamy,aż będziesz miała wolne miejsce dla niej albo może wcześniej znajdzie się ds,zobaczymy co z tego wyjdzie.
[/QUOTE]

to jest tak - ja mam w tej chwili wolny kojec u siebie - ale czekam na sygnał bo mam przyjąć pogryzionego (niemal zagryzionego) sznaucera olbrzyma - to ma być w ciągu dwóch najlbiższych tygodni, jeśli trafiłby się jakiś transport teraz od Was na Śląsk to bym ją wzięła od razu - może jednak ktoś z wakacji np z mazur będzie wracał? kurcze przecież lato jest i mnóstwo ludzi jeździ ze sląska na mazury i z powrotem tylko jak do nich dotrzeć nie mam pojęcia :shake: ja się w końcu pogubiłam czy ona już jest wysterylizowana czy nie? :oops:

Posted

Z ogłoszeń dzwonią tylko o bernardynkę i to sami pseudo!!!Boję się,że znajda nr. do schronu i ją wezmą!!!

W schronisku zgodzili się żebysmy zabrali ją sami na sterylkę,ale jej koszt musimy ponieść my(290zł)na razie takich pieniędzy nie mamy,a jak znajdzie się jakis dom wcześniej to napewno suka zostanie wydana!!!

Posted

mysle, że nie ma się co zrażać telefonami, tlyko po prostu mówic, że sunia jest po sterylce..moge nawet tak napisać w allegro..ale jeśli chcecie skasuję je

edit: wpsiałam,że sunia została wysterylizowana...

Posted

Czy sa jakies pudelki sunie, moga byc domki.Prosze adres schronu w Szczytnie i jakiegos miejsca na kapanie,strzyzenie w Szczytnie.
Bede w Szczytnie od jutra wieczora ...505 960 270

Posted

[quote name='anetek100']z pudelków przynajmniej ja wiem tylko o chłopczyku[/QUOTE]

Dzieki, zobacze a jest jakies miejsce w Szczytnie na kapiel, strzyzenie? Moze cos podacie w Olsztynie jak nie ma w Szczytnie???

Posted

Nie mam czasu ostatnio zbyt często wpadać na dogo ,więc piszę teraz jak się sprawy mają.
Jest jeden dom z Olsztyna,który ma przyjechać po szczeniaczka,jedną z małych suń.
Następny dom z okolic Warszawy zastanawia się nad Kapslem,czekam na decyzję.
Jest tez wspaniała rodzina zainteresowana Dalią,także z Warszawy,jesteśmy umówieni na przyszły weekend,takze wstepnie sunia jest zarezerwowana.

Posted

[quote name='MARCHEWA']Nie mam czasu ostatnio zbyt często wpadać na dogo ,więc piszę teraz jak się sprawy mają.
Jest jeden dom z Olsztyna,który ma przyjechać po szczeniaczka,jedną z małych suń.
Następny dom z okolic Warszawy zastanawia się nad Kapslem,czekam na decyzję.
Jest tez wspaniała rodzina zainteresowana Dalią,także z Warszawy,jesteśmy umówieni na przyszły weekend,takze wstepnie sunia jest zarezerwowana.[/QUOTE]

o rany zaciskam z całej siły :kciuki: bo Dalia śni mi się po nocach - przyszły weekend to ten co teraz będzie czy następny? :lol:

Posted

[quote name='anetek100']no to super:):):)a jak Filipek??wiesz coś?[/QUOTE]
Właśnie wróciłam ze schroniska.
[B]Filipek to obraz nędzy i rozpaczy!!![/B]Cały mokry,ogolony,trzęsący się z zimna i przerażenia!!!może póxniej uda mi się to wstawię fotki.
[quote name='malawaszka']o rany zaciskam z całej siły :kciuki: bo Dalia śni mi się po nocach - przyszły weekend to ten co teraz będzie czy następny? :lol:[/QUOTE]
Rodzinka ma przyjechać za tydzień.
Są to starsi,kulturalni ludzie,którzy zawsze mieli kilka psów,niestety został im tylko jeden 10 letni sznaucer,trzy pieski odeszły ze starości za TM.Ludzie szukają kompana dla niego i siebie,bo w domu zrobiło się cicho i smutno,nie zależy im aby sunia była młoda.Na wiadomość,że Dalia przebywa w schronie już 2 lata pani się rozkleiła.