Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie ja nie wiem:(nawet nie umiem na oko jej dać:(skoro już czeka w schronie 2 lata to nawet i cztery pięc może miec:(ja w ogloszeniu napsialam mloda sunia po prostu:(

Posted

no własnie tylko - ok 5 czy około 10 - szkoda, że nie wiadomo bo to dość istotne dla ludzi ;)
a ona taki tłuścioszek jest? czy to futro tak robi bo widac, że golenie to by jej się przydało i to bardzo - kurcze myślę o niej intensywnie i kombinuję... łatwiej by było jakby to było bliżej bo odpadł by koszt transportu :(

Posted

mi się wydaje że tłuscioszek hehehe tam sporo piesków jest duuuuuzo szerszych niz powinno byc hehehehehehehe szkoda ze wieku nie znamy własnie:(ale może znaim do Ciebie trafi jakiś sensowny domek zdecyduje sie na nia

Posted

[quote name='malawaszka']no własnie tylko - ok 5 czy około 10 - szkoda, że nie wiadomo bo to dość istotne dla ludzi ;)
a ona taki tłuścioszek jest? czy to futro tak robi bo widac, że golenie to by jej się przydało i to bardzo - kurcze myślę o niej intensywnie i kombinuję... łatwiej by było jakby to było bliżej bo odpadł by koszt transportu :([/QUOTE]

Ona mocno stara nie jest,5 lat to max.Co do grubości futra to sporo tego jest,jutro umówimy się z fryzjerką na przyszły weekend jak da radę i trzeba zrobić z nią porządek,bo na dupce ma okropne dredy.Oprócz niej jeszcze jeden bidulek ma okropny kołtun,dużo gorszy i musimy zdecydować które pójdzie pierwsze na strzyżenie.Sunia chciała koniecznie zerwać się ze smyczy i pobiegać,ale nie mogłam jej na to pozwolić,ponieważ nie wiem czy by nie uciekła,spacer sama zakończyła ciągnąc mnie w stronę schroniska.Co do transportu,to do Warszawy możemy coś wykąbinować.
Jak zabrałyśmy sunię na spacer, była przeszczęsliwa na widok trawy,normalnie się do niej przytulała,na wybiegach schroniskowych jest sam piach,więc dziewczyna nie czuła dotyku trawy około 2 lat.....przykre.

Dzisiaj były u nas Magenka i Anetek ;)
Mamy pełno nowych fot,które wstawi Anetek.Z dziewczynami z Olsztyna to zupełnie inna robota jest,we cztery to możemy góry przenosić,szkoda,że nie są ze Szczytna,bo razem to byśmy to wszystko lepiej ogarnęły.
Sytuacja w schronisku też się polepszyła,bernardynka nie została wydana,Miś wrócił.Czasem wystarczy szczerze przedstawić fakty i można się porozumieć dla dobra psów.

Posted

jestem....dzisiaj duszno bardzo,w olsztynie na szczęście padąło jak wracałyśmy:)nasz wyjazd nie był pewien,ale sie udało;):):)mam sporo fotek,niestety już ciemniej przez chmury i takie może niektóre słabsze:(bidulek o którym pisała Asia, to skołtuniony piesek, którego baaardzo mi zalezao obfocić..Anulko wyślę Ci jego dfotki...ale to za sekunde jak pozmniejszam wsio i poukładam

Asiu dziekujemy za zaproszenie,było bardzo miło:):):)zdjęć mam 404...cos wybierzemy z tych smug:)

Posted

dziewczyny ale udany dzień , tyle piesków do kochana jest u nas w schronisku , że tylko brać i kochać
malewaszko sunia jest przekochana myślę, że szybko by znalazła dom tylko aby schronisko nikomu nie wyadoptowało

Posted

[quote name='horacy dwa']Transport do Warszawy to nawet może za tydzień w weekend byłby możliwy.Być może będzie osoba po kota to zabrałaby i sunię.[/QUOTE]

a możesz się dowiedzieć kiedy to by dokładnie było i czy by wzięli? no i jeszcze z Warszawy musiałoby się zgrać z figu - kurcze :( tak mi jej szkoda, że nie wiem już co robić

Posted

wstawiam tutaj link do mojego allegro-wszystkich aukcji, jeśli ktoś chciałby pomóc w ogłoszeniach to super:)
wczoraj zrobiłam dla pieskow: Łatek, bernardynka, Buster, Wojtek: [URL]http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=13883972[/URL]
imiona sama nadałam roboczo...chcę duzego Misia vel.Bruno i jednego duzego czarnego psa wstawic na watek duzych psow z calej Polski....

pamiętacie reksia??
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_WlExfWXOTFI/TcgwuByDXfI/AAAAAAAAAbU/01trklCv-2E/s512/42.JPG[/IMG]

teraz wygląda tak:):):)
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-bjX-Xn6Mf6M/Thq69OmXmZI/AAAAAAAABqU/9-juzedyUZg/P7107036.JPG[/IMG]

Posted

Anetko,dałaś czadu z tymi ogłoszeniami,chyba nie spałaś całą noc;)

Miałam telefon o Misia-Pona,pani bardzo fajna i powiedziałam jej,że wyślę jej zdjęcia podobnego pieska,a chodzi mi o tego z kołtunem,jak wrócimy od fryzjera,pani się zgodziła,może akurat się spodoba.

W sprawie bernardynki będę jutro rozmawiać,bo nie wiem,czy jest zarezerwowana,czy ludzie się rozmyślili,będę się starać przekonać schronisko do jej sterylki przed wydaniem,mogę ją nawet sama zawieźć do Olsztyna i przywieźć po zabiegu.

Ogłoszenia jamnika Kacpra też można wycofać,bo Magenka mówiła,że ma iść do ds tu na miejscu,w to miejsce można ogłosić innego psa.

Posted

No Anetka jest rewelacyjna.Serdeczne dzięki za ogłoszonka dla tych bid.A ten kudłaczek też mi już od dość dawna leży na sercu.Może uda się go wyadoptować by było super.Wstawiłam go na kudłacze w potrzebie,może go też tam ktoś wypatrzy.Wszystkie dziewczyny jesteście kochane -tak wiele robicie.

Posted

MARCHEWA pliiiss zerknij na maila i wyczyśc skrzynkę:):):)ja ejstem w ogłoszeniowym transie hehe więc chcę ogłaszac dalej, ale musisz na maila zerknąc jeśli chodzi o płeć szczeniąt i ich imiona:(

tego kudłatego z dredami może nazwac Filip?/Misiaczek miał tak na imie przez pewien czas:)to tak na szczęście co??

Posted

[quote name='anetek100']malawaszko wyslalam Ci mailiki:)[/QUOTE]

dostałam dzięki!

[quote name='horacy dwa']Pewnie w niedzielę byliby w Szczytnie tylko nie wiem o której wrócą do Warszawy bo mają koty do rozwiezienia do DS.[/QUOTE]

kurcze to pewnie późno w niedzielę - to się chyba nie uda bo musiałaby figu wieczorem wyjeżdżac do katowic :(

Posted

uparłam się, będzie na mnie najwyżej:):):)trudno zabijcie mnie, ale prosze bardzo:)
[URL]http://allegro.pl/reksio-jak-owczarek-collie-australijski-szuka-domu-i1713431525.html[/URL]
[URL]http://collie.info.pl/viewtopic.php?t=6516[/URL]
[URL]http://www.forum.collies.pl/viewtopic.php?f=50&t=868[/URL]
i na stronie drlucy.pl ma byc ale to moderator musi jeszcze wstawić

dziękuję osobie, która pomogła mi w tym:)

Posted

[quote name='MARCHEWA']

W sprawie bernardynki będę jutro rozmawiać,bo nie wiem,czy jest zarezerwowana,czy ludzie się rozmyślili,będę się starać przekonać schronisko do jej sterylki przed wydaniem,mogę ją nawet sama zawieźć do Olsztyna i przywieźć po zabiegu.
.[/QUOTE]
Podczytuję wątek i trzymam kciuki za Was dziewczyny i adopcje psów.
Żeby tylko sunia-bernardynka nie trafiła do żadnych hodoffffców :angryy:

Posted

[quote name='anetek100']MARCHEWA pliiiss zerknij na maila i wyczyśc skrzynkę:):):)ja ejstem w ogłoszeniowym transie hehe więc chcę ogłaszac dalej, ale musisz na maila zerknąc jeśli chodzi o płeć szczeniąt i ich imiona:(

tego kudłatego z dredami może nazwac Filip?/Misiaczek miał tak na imie przez pewien czas:)to tak na szczęście co??[/QUOTE]

Filip może być;)
A szczeniakom imion nie nadawaj może,jak ktoś zadzwoni to wytłumaczę które jest które,napisz że te maluszki to panienki a te 6-miesięczne to chłopaki.

[quote name='gawronka']
Żeby tylko sunia-bernardynka nie trafiła do żadnych hodoffffców :angryy:[/QUOTE]
Nam też na tym zależy,dlatego sterylka musi się odbyć.

Posted

ogloszenie widoczne będzie także na allegro:)tu jest za darmo,a na allegro także widać:)
[URL]http://tablica.pl/oferta/szczeniaczkiszczeniakisuczkapiesek-szukaja-IDbXcP.html[/URL]

a tu kudłacz Filipek:(
[URL]https://picasaweb.google.com/104949294495838762127/Kudlacz?authkey=Gv1sRgCIOo-_v-rL_ZAQ[/URL]#

Posted

no właśnie teraz miałyśmy okazje wejścia do niego...on ma pełno kudełkow....tak jak poprzedni kudłacz co ma juz dom wydawal sie spory a po ogoleniu duzo mniejszy,no ale myśle, że raczej do kolana to on jest