Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na stronce schroniska także jest jej fota:

www.schronisko.sopot.toz.pl

Suczka jest takim fajnym materiałem na pieska rodzinnego. Trochę mniejsza od dalmatyńczyka,wielkośc tak lekko ponad kolano, czysta,łagodna,pogodna i odrobinke zwariowana-ma dopiero rok. Chętnie by pobiegała i poszalała,tymczasem kraty,kraty,kraty i setka innych psów dookoła.

Fajny z niej piesek,przed depresją ratuje ją otwartość charakteru i nieskomplikowane myslenie młodego psa.

Gdyby opusciła schronisko szybko,uniknie degeneracji,jaka zawsze jest udziałem młodych psów,które zapuszczają w schronisku korzenie...

na razie jest domowym,kochanym pieskiem.

Jej schroniskowy nr to 47/11

Zna komende siad.

Posted

kaerjot napisał(a):
Jeden głupi film dla dzieci i tyle nieszczęśliwych psów w kropki

Film nie był głupi. To ludzie są idiotami, że wierzą, że pies z giełdy będzie taki sam jak w bajce... :(

Posted

Litterko,oni raczej nie widza różnicy,miedzy tym z giełdy,a tym prawidłowo wykropkowanym. Ma miec kropki i byc jak Pongo.
Swoja drogą,jakos pomimo filmu,dalmatynczyki nie sa postrzegane jako super inteligentne psy. Lessi sie udało wypromować legendę mądrych collie,Szarik z Cywilem zapracowali dla owczarków,a dalmatyńczyki dalej maja nietęga opinię. Hm.

Posted

Betbet napisał(a):
A bo w tym filmie to one też jakieś mega mądre nie były. Całą robotę odwalał kot i pies innej rasy tylko nie pamiętam jakiej;)

az spojrzalam na film,to był aidarle terier.
hehehe,fakt,dalmatyńczyki na tym filmie tylko biegają.

Wczoraj w pracy babeczka mówi,ze się spieszy,bo ma pieska przywiązanego,patrze przez okno i pytam,a co on jest,bo tak z daleka niewyraznie go widzę. Babka z namaszczeniem :Krzyzówka yorka z bolończykiem. Nie wiedziałam,jak dosrać ,żeby nie obrazić,więc tylko westchnęłam i słodko oznajmiłam,że tak,tak kundelki są najsłodsze.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Litterko,oni raczej nie widza różnicy,miedzy tym z giełdy,a tym prawidłowo wykropkowanym. Ma miec kropki i byc jak Pongo.

I właśnie dlatego są idiotami - bo nie widzą różnicy, że tamto to bajka, a pies... No cóż, pies to tylko (i aż :)) pies... Zawsze powtarzam, że pies to 90% obowiązków i 10% przyjemności. Tylko jak to jest, że te 10% jest więcej warte niż cała reszta?