Dubin Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Wróciłam... nie było ani suni, ani handlarza... Za tydzień będzie tam interwencja Grzegorza Bielawskiego , dzwonił do mnie i już wszystko wie, zaraz jeszcze wyślę mu filmik. Ja za tydzień mam w grafiku wyjazd, ale jeśli uda mi się to przeskoczyć, to na pewno tam będę również za tydzień. Jestem załamana. Boję się najbardziej tego, że sunia poszła w łapy kolejnej pseudo. Prędzej czy później , uważam , że znów pojawi się na sielance , tylko oby nie w jeszcze gorszym stanie i po kolejnych porodach :( Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Suniu, gdzie jesteś ? :( :( Męczy mnie to. Chciałabym cofnąć czas i tydzień temu mieć tą kasę :( Albo chociaz pomoc Grzegorza :( Rudziu, tak jak mówisz... problem w tym, że chyba tylko ja tam jeżdżę i otwieram ryja. Ale oni moje gadanie mają w D. Wiele razy mnie wyśmiewali od "wielko-miastowej" i że mam jakieś poglądy z kosmosu, obelgi też lecą równo. Za tydzień przyjeżdżam i jest to samo. Do tego handlują tam dzikimi gatunkami ptaków wyłapanymi z wolności, ptaki mają pochowane w pudełkach niewiele większych niż od zapałek, ściśnięte na siłę i zagumkowane. Ze 3 lata temu mieli pełno szczygłów w bagażniku w tych małych pudełkach powciskane. Powiedziałam, że dzwonię na policję , to zaczęli mnie szarpać i straszyć, rozwalili mi telefon ... Napisałam wtedy do Kareny z SPŚM , też nie wiedziała co zrobić, nie było dowodów, powiedziała żebym lepiej dała sobie spokój dla własnego dobra i sprawa ucichła. Całą zimę teraz nie jeździłam. Najwięcej psów tam jest latem, w upale bez wody leżą w słońcu z wywalonymi językami, małe szczeniaczki na kratach (w takich boksach wiszących) wystawiają sobie łapki, horror. Sielanki nie zamknięto mimo bojkotu. Dlatego jedyne co można zrobić, to załatwiać tam jak najczęściej interwencje... Quote
conceited Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Dokładnie, patrole SM, interwencje zglaszac w kazdą niedziele. Jest jednak nadzieja, prawo ma się zmienić, ma wejść w życie nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt, która będzie zakazywała sprzedaży zwierząt poza miejscem ich chowu, czyli zarówno sielanka ptrzestanie istnieć, jak i przestaną sprzedawać psy zwierzęta w sklepach zoologicznych. Jest światełko w tunelu. Quote
Dubin Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Dzięki conceited za filmik i słowa otuchy. Mam pytanie - czy nasze poznańskie schroniskowe pieski mają tutaj gdzieś wątek "zbiorczy"? (bez względu na wiek, rasę, itd) Quote
Hala Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/139366-SCHRONISKO-W-POZNANIU.-POTRZEBNA-PPOMOC-wolontariusze!!!/page49 Quote
Recommended Posts