marta0731 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Soko']Tak, to już jutro ;)[/QUOTE] Super!!! Trzymam kciukasy za wizytę moooocno! :) Quote
kora78 Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 o tak, trzymamy, by sie udalo wszystko :) Quote
marta0731 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Oczywiście przede wszystkim za to, że Aprila ma cuuuudny dom!!! Quote
Soko Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Oj Wasze trzymanie kciuków dało efekty, bo przywitał mnie rozmerdany ogon.. a wręcz dwa! Aprilka ma małą towarzyszkę :) Ogon chodził jak maszyna. Państwo zainteresowali się psim parkiem w Toruniu i agility, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale fajnie, że wzięli to pod uwagę. April ma wieelki ogród, jest rozpieszczana, kochana, ma kontakt z innymi pieskami.. Przegadaliśmy godzinę, gadalibyśmy dłużej, ale musiałam biec na autobus (który, okazało się, nie był 18.35 tylko 18.56) :D naprawdę fajnie - wszyscy są często w domu a psy się czują jak u siebie. Obie domagały się pieszczot ;) no, skoro byłam gościem na ich włościach to trzeba było się podporządkować :diabloti: zdjęcia wstawię jutro. ;) Quote
wykrywka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Takie wieści lubimy, na takie czekamy, chcemy usłyszeć, że pies jest zadbany i szczęśliwy :multi:. Jeszcze jak zobaczymy Aprilkę, to już będzie full wypas relacja z wizyty :evil_lol:. Quote
marta0731 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Super!:multi: To czekamy na relację foto:evil_lol: Soko, jak zdjęcia będą udane, to bedziesz jeździć na wizyty po całej Polsce :D:cool3: hihi żarcik, nie bój się ;) Quote
Soko Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 No, zdjęć to za dużo nie ma. Albo śmigały przed obiektywem, albo koleżanka April usiadła mi na kolanach, a aparacie :P [IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/13/dscf5422m.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/713/dscf5423d.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/802/dscf5424.jpg[/IMG][IMG]http://imageshack.us/scaled/landing/339/dscf5426v.jpg[/IMG] No i tyle się udało zrobić. Na większość wizyty psiaki wyleciały hasać na dwór, bo gdy siedzieliśmy i rozmawialiśmy obie domagały się pieszczot i potem były jakieś pomruki niezadowolenia między nimi, dlatego dla rozładowania atmosfery, że przyszła obca osoba itd. poleciały sobie pobiegać ;) Quote
marta0731 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ja myślałam że się tu naoglądam..................... :oops: Quote
kora78 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Aprilka sie gruba wydaje. a ta kolezanka to jakies shit zu, czy co? malo fotek, malo. ale i tak sie cieszymy chociaz z tych, ktore sa i z tego, ze w ogole jakas wizyta byla u Aprilki :) i ze pokazala, ze domek dobry i Aprilka szczesliwa :) a co o niej mowili? bardzo ruchliwa jest, nadpobudliwa, czy cos? ma spacery poza ogrodkiem swoim? ma lek separacyjny? Aprilka rzadzi w tym duecie, czy jest ulegla? Quote
Soko Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 No wybaczcie :( ale było trochę zimno, żeby stać na polu i czekać aż łaskawie staną w miejscu :D Aprilka troszeczkę pulchniutka jest, ale na żywo wygląda jak każdy normalny szczęśliwy pies, nie jest to szczególnie widoczne. Nie ma znaczącej nadwagi, która utrudniałaby jej skakanie po gościach i latanie do drzwi by patrzeć, kto przyszedł :evil_lol: mam nadzieję że państwo zapiszą się na agility, doradziłam im że to sporo ruchu dla psa :) Koleżanka to shit zu, też zresztą ze schroniska :) Jest ruchliwa, ustępuje koleżance (której imienia zapomniałam :oops:), nadpobudliwa nie jest, przynajmniej ja nie zauważyłam, tzn. nie ma problemu by się wyciszyć, nawet na moment się położyła przy nas. Co do lęku to raczej nie zostaje sama, zresztą lęk ma jej koleżanka i zawsze ktoś w domu jest, a wszystkie wypady są organizowane pod psy. Uwielbia wycieczki samochodem, także mam nadzieję zobaczyć ją na psim parku ;) Quote
kora78 Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 ooo no to super :) dzieki za szybko odp :) Quote
wykrywka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='marta0731']Ja myślałam że się tu naoglądam..................... :oops:[/QUOTE] Widzę, że nie tylko ja odczuwam ...lekki niedosyt :razz: :evil_lol:. Soko nie bierz tych słów serio, ... wiesz niektórzy tak mają: dać palec, to zechcą całą rękę :mad:. Aprilka zadbana, zadowolona, szczęśliwa i oby takie wieści zawsze były ze wszystkich wizyt po-adopcyjnych :lol: Quote
Soko Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ehh no wiem, też z ciężkim sercem wrzuciłam tylko te zdjęcia. Ale wiecie, zanim ja, geniusz-fotograf, wymyśliłam dlaczego, gdy jest ciemno na zewnątrz wychodzą czarne zdjęcia.. zanim wymyśliłam jak się włącza lampę.. to straciłam kilka fajnych ujęć April ;( Quote
marta0731 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 A to że przytyła, to raczej na plus. Pamiętacie jaka chudzina z niej była?:crazyeye: A uszy wielkie jak nietoperz dalej jej tak sterczą? :D Tak je chciałam zobaczyć, ona śliczny pysio ma z tymi wielkimi "uchami":loveu: Tak Soko, my sobie tu "marudzimy" ;) ale dziękujemy bardzo za wizytę, bo nikt tu nie marzy bardziej o tym by pies był szczęśliwy! :) Quote
Soko Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 W ogóle śmiesznie wygląda ;) ma taki krótki ten pyszczek i drobniutki ;) uszka sterczą a jakże :) Quote
Kerry21 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Witajcie, Aprilka gruba? Aprilka wreszcie dobrze odżywiona! :) Dostaje karmę royal canin adult 2 razy po 130 gramów. Jak przyjechała do nas to ważyła 22 kg teraz waży 26 kg. Aprilka jest szcześliwym psem, na dodatek ma towarzystwo przeuroczej Shitzu- Pyzy. Świetnie się razem bawią i dogadują. [B]Czekam nadal na dokumenty związane z Adpcją Aprili. Umowę podpisywałam w dwóch egzemplarzach!.[/B] Pozdrawiam Quote
kora78 Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 no i stalo sie. szukam nawet na watku wstcz, ale to 30stron. szukalam i w domu nie mam tych papierow. nie pisalam na watku, co sie z nimi podzialu, nie ma sladu. jak tak szukam w tyl, to sie zdziwilam, ze Aprilka byla u Bambino. chyba musze zaczac brac jakies leki na skleroze, ze ja o tym nie pamietalam! Satrina, pomagalas z Fruzia, jak to bylo z tymi papierami? mowilas, ze mi je dalas. mam papiery fruzi- schroniskowe. aprilki mam schroniskowe i umowe z kkasiiar o dt. nie mam umowy o ds. ani umowy o dt z bambina i fruzia. krry, z bambino umowe podpisywalas, czy z kkasiiar? ja sie totalnie pogubilam juz. zamet straszny sie zrobil. odkladalam to za dlugo i teraz juz nic nie pamietam. za duzo tych psow i ich papierow. dojrzalam, ze aprilka w jakims z popzrednich domow miala na imie KORA! zawolajcie ja tak, zobaczymy, czy zaraguje, ok? :) pies moich rodzicow, tez z adopcji mial inne imie i wciaz na nie reaguje, gdy sie go zawola, nawet po 3 latach. sprawdzam, co jakis czas :D dojrzalam, ze aprilke bralam na swoje dane, fruzia szla na kizimizi. Quote
wykrywka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 ... i co teraz będzie, papiery zaginęły w bałaganie kory :hmmmm:. A tak na poważnie to myślę, że jeżeli sprawa nie jest bardzo pilna, a chyba nie jest, to poczekać. Na pewno się znajdą w najmniej spodziewanym momencie. Ale od tej pory kora78 pilnuje porządku, zakłada teczkę dla każdego psa i pakuje w nią na bieżąco wszystkie papiery :mad:. Nie ogarniesz tego dziewczyno inaczej, poza tym pamięć jest zawodna. Na marginesie - suczka z naszego schroniska o takim samym imieniu - April - nie miała tyle szczęścia :shake:. Odebrana przy pomocy policji z nowego domu wróciła do schroniska. Quote
kora78 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 ojjj, biedna Wasza April :( ja mam teczke, mam taka siatke i tam w foliach mam prawie kazdego psa osobno. mam koszulke z fruzia i z aprilka osobno. i mi brakuje. ale juz Satrina sie przyznala, ze chyba mi nie dala tego wreszcie, mam taka nadzieje, bo jak u mnie ma byc i nie mam w tej siatce to nie wiem, gdzie sa. trzeba bedzie wypelniac od nowa i wysylac w 2 strony. Quote
marta0731 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Oj Kora... Te teczki to naprawdę dobry pomysł:mad: A skoro już Kerry do nas trafiła:cool3:, może wstawi jakąś super fotkę naszej cudnej April? Na pewno ma pełno z tymi wielkimi uszami :D i oczywiście "słusznymi" kształtami:evil_lol: Quote
kora78 Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 nie wiem. ale AŻ tydzien temu odeslalam wreszie umowe adopcyjna do panstwa... :( jak ktos bedzie upierdliwy i bedzie tu męczyl o wiesci, to wreszcie zadzwonie tam :) Quote
Recommended Posts