Tymonka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Mini trafiła parę dni temu do schronu , ze względu na swoją wielkość nie mogła mieszkać w boksach bo wyłaziła między prętami , więc została zamknięta w małej klateczce w gabinecie wet , nie miałam serca jej tam zostawić i tak znalazła się u mnie . Mini to półtora roczna sunia , nie da się zważyć bo jest ciągle w ruchu , nie potrafi sekundy w miejscu usiedzieć , skacze na wysokość bioder . Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu , u mnie nie ma już miejsca dla kolejnego psiaka , nawet takiego maleństwa . Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 o boziu jakie cudo!!!!!!!! trzeba by zebrac kasę na sterylkę przed adopcją... Quote
ania z poznania Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jakie cudoooooo! Wstawiłaś ją na mikropsiaki? Quote
Syla Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Boziu, ale cudniasta suńka...migiem domek znajdzie. Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 wystarczy wstawić na fb, czy jedno wyróznione allegro i ona znajdzie dom. Myślę, że tu nie powinno być problemu. Ale ona nie może iść nie wyciachana. Czy schroniska pokrywa koszty sterylki? Quote
mshume Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Napisz do fundacji Cztery Łapy, może dołożą 150 zł do sterylizacji? Mam kontakt na fajny (ale nie sprawdzony wizytą) dom w Łodzi chętny na maliznę ( z telefonów o Ferdzia). Niestety ludzie nieinternetowi, znaleźli ogłoszenie w Metrze. Mogę Ci podać kontakt na pw. Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 oo może Majqa się wtedy zgodzi sprawdzić domek:) 150 zł to by chyba wystarczyło na takie maleństwo nie? Quote
Tymonka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Charly napisał(a):oo może Majqa się wtedy zgodzi sprawdzić domek:) 150 zł to by chyba wystarczyło na takie maleństwo nie? Na sterylkę ? Myślę , że mniej , w schronie będę jutro rozmawiać co do sterylki . Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 super. znalezienie domu to kwestia natychmiastowa. Tak mysle. Tylko po sterylce. A możesz ją tak dlugo trzymac jeszcze? Quote
Tymonka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Ja bym ją chciała jak najszybciej wydać , po pierwsze to jest strasznie maleńka , boje się , że moje szalone potwory jej coś w zabawie zrobią , po drugie Mini to mocno nadprogramowy Tymczas , ale jeśli udało by się sterylkę szybciutko zrobić to przecież po paru dniach może spokojnie iść do nowego domu , a ogłaszać można już , jak domek fajny to poczeka tydzień . Quote
bela51 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 NIe wierze, ze ktos to maleństwo wyrzucił. Moze sie zgubiła ? Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 bela51 napisał(a):NIe wierze, ze ktos to maleństwo wyrzucił. Moze sie zgubiła ? no to bardzo mozliwe. aniu a czy ona jest już po kwarantannie? Tzn Ty ją zaadoptowałas? Czy chętny będzie podpisywac umowę ze schroniskiem? A co z czipem i szczepieniami? Quote
Tymonka Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Dzisiaj było wszystko na szybko , jutro wszystko będę omawiać , dzisiaj już nie było czasu . Quote
ocelot Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 W tomaszowskim schronisku od 1 kwietnia zmienił sie nadzorca. Juz możemy psiaki brać na DT. Niuni trzeba znaleźć szybko dobry domek. Quote
Charly Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 ok. Tylko przyszły opiekun nie może podpisać umowy na DS ze schroniskiem przed upływem 14 dni. Suczka nie może iśc do adopcji bez czipa i szczepień, a jeszcze trzeba ją wysterylizować. Hm....Powiedz Aniu jaki masz plan to jej zrobię kilka ogłoszeń. (i kontakt potrzebuje) Chyba, że się ją zaczipuje i wysterylizuje, a po upływie odpowiedniego czasu nowy dom ją zaszczepi. Pytanie tylko, czy schronisko wyda psa bez wscieklizny..(ja tak robiłam kilka razy, tylko jak pies ugryzie, może być jazda...ale mi się to nei zdarzyło) Quote
Tymonka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Zobaczymy , pogadam z Panią prezes i wszystko ustalimy , a o pogryzienie nie musimy się martwić , mała jest tak kochana , zero agresji , ale byłam z nią u wet dzisiaj bo ma kaszelek i okazało się , że ma zapalenie gardła , dostała antybiotyk . Quote
Tymonka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Ja jestem w szoku , Pani prezes właśnie sprawdziła , mała siedziała w schronie w tej klatce w ciemnym pomieszczeniu od miesiąca , ja nie wiem jakim cudem ona to przeżyła:crazyeye::crazyeye::shake: Quote
Charly Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 całe szczęscie, że ją zabrałaś. Szkoda gadać nawet. A pytałas o czipa i sterylkę? aaa skoro miesiąc to pewnie już jest zaszczepiona i zaczipowana... Quote
Tymonka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Nic nie ma , na środę , czwartek umawiam sterylkę , chipowanie (jako psa schroniskowego ) i wysyłamy małą do domu :) Quote
Tymonka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 nie jeszcze nie , ale mam plan , że się szybko zgłosi :) Quote
Recommended Posts