K&M Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Dziś spędziliśmy z Niulkiem 2,5 godz w klinice. Piesek ma raka prostaty, ale rokowania są dobre. Zrobiliśmy badania krwi, rentgen oraz USG. 20 kwietnia odbędzie się operacja Labka- będziemy o niego walczyć, bo to naprawdę cudowny pies... :* Pomogę mu tyle ile się da, do końca leczenia może przebywać u mnie, a co będzie potem??? zobaczymy :( wiem ,że będzie trudno, ale zróbmy wszystko żeby znaleźć mu dom, tak, żeby miał go kto kochać, gdy już będzie zdrowy! Quote
Bjuta Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Oj cholibka niedobrze. Posłałam 100 na leczenie labradorka. K&M wydaje mi się, że powinnaś być księgową psiaka - bo to najsprawniej logistycznie będzie. To nie jest trudne, jeśli się systematycznie wpisuje wpłaty w jakimś poście na pierwszej stronie. Jeśli nie masz nic przeciwko, to podaj Asikowskiej swoje konto na PW (klikasz w nick i tam się pojawia możliwość wysłania prywatniej wiadomości). No trzeba ratować biedaka... Ja niestety w środę wyjeżdżam z kraju na 3 tygodnie, więc nie będę śledziła wydarzeń. Quote
halbina Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 chciałabym pomóc, ale dt nie mogę mu dać... z kasą też krucho... może uda sie po pierwszym, ale symbolicznie... Quote
Mysza2 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Czy to znaczy że z domku nici? Bo pisałaś że w niedzielę się wyjasni? Quote
K&M Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Niestety nici :( rodzinka mogła go wziąć, ale tylko do kojca z młodym wyżełkiem, który ma troszkę ADHD, a w jego stanie to wykluczone. Poza tym on potrzebuje człowieka, a tam byłby cały czas sam ...:( szukam dalej. Quote
asikowska Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 może jakiś hotelik? ZuziaM przyjmuje staruszki ale nie wiem czy ma miejsce Quote
Bjuta Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Hotelik jest, tylko deklaracji nie ma. Pozdrowienia z bardzo daleka! :) Quote
asikowska Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 to ja 20 zł mogę od maja dawać na domek, jak się uda to może więcej bo jakoś mnie tak ujął i powinien mieć szansę na znalezienie swojego miejsca. Quote
Bjuta Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Oj to super - razem z moją skromną dyszką jest 30 - zawsze troszkę lżej. Ja postaram się też coś więcej wyskrobać, tylko już tyle (dziesiąt) psów mi siedzi w kieszeni, że na pewno nie zawsze dam radę. Quote
K&M Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Rozmawiałam z pewną panią, która właśnie straciła swojego pieska i obiecała, że zastanowi się nad domkiem dla Lapika. Jutro o 8 jedziemy do kliniki- trzymajcie kciuki!! :( Chciałabym dodać tu jakieś jego zdjęcia- tym razem wesołe :) jak to się robi??? Quote
Bjuta Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Trzeba wgrać gdzieś - np. fotosik.pl albo http://imageshack.us/ i tam dopiero skopiować i tu wkleić. Quote
K&M Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Dziś mija tydzień po operacji lapiego, ranka prawie się zagoiła, a apetyt powrócił. Quote
asikowska Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 cieszę się że wszystko w porządku, czy wyjaśniło się coś z jego domkiem? Quote
K&M Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Nie znalazłam nikogo kto podjąłby się opieki na Lapikiem, ale jest u mnie i czuje się bardzo szczęśliwy. Robimy wszystko by nas nie przegonili z mieszkanka, chodzimy na spacerki i szalejemy razem na dywanie :D :D :D Chciałabym dodać zdjęcia, ale jeszcze nie obczaiłam tego systemu :) mam też troszkę słabe łącze ale coś wymyślę! :) Quote
Bjuta Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 To może wyślij do mnie, ja chętnie wkleję! :) Trzymam mocno kciuki, za dobre serce właściciela mieszkania!!!! Quote
Bjuta Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 No popatrzcie jaki przystojniak!!! :loveu: [video=youtube;e-8CmZ-qwjc]http://www.youtube.com/watch?v=e-8CmZ-qwjc[/video] Quote
K&M Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ta ostatnia fotka jest zrobiona tuż po kąpieli :) najlepsze było to, że Lapisław :P położył się elegancko w wannie i sprawiał wrażenie zadowolonego, był grzeczniutki do momentu kiedy wydostał się z wanny i zrobił mi ,,sruuuuu" do pokoiku :) :) :) Quote
Bjuta Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Wybitnie dobrze! K&M widziałaś fotki Gaspara? Ucieszą Cię bardzo! :) Quote
K&M Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 tak tak tak, zdjęcia Gasparka są cudowne :) tak się cieszę, że mu się udało, chyba się popłaczę ze szczęścia, że mój mały dzikusek skradł serduszka takich fajowskich ludzi!!!! :) :) :) Quote
Recommended Posts