Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zebrazebra napisał(a):
Dziewczyny, dziękujemy za wsparcie!!!!

Z dzisiejszego USG, robionego przez dr. Marcińskiego, wynika m.in. że "wątroba niepowiększona, miąższ bez zmian". Wg lekarza prowadzącego kontynuujemy wspomaganie wątroby i dietę, a za 2 tygodnie powtarzamy badania.

Zupełnie nie wiem, co o tym myśleć... :niewiem:

Takie wyniki krwi a takie wyniki USG...

a badania były wysyłane do laboratorium? bo mi kiedyś zrobili taki numer w jednej lecznicy że zrobili na miejscu jakąś maszyną i wyszły tragiczne pytanie było jak to możliwe że pies się jeszcze na nogach trzyma przy takich parametrach, na wszelki wypadek wysłali jeszcze krew do laba i nastepnego dnia przysłali maila że wyniki są dobre a oni sprawdzili i maszyna im się popsuła dlatego u nich wyszły takie dziwne.

Posted

Zebra ja miałam taka historie że wysłali do laboratorium ludzkiego, i tam są inne odczynniki. Wyniki wyszły fatalne, diagnoza była że zewnątrz wydzielnicza niewydolność trzustki
Pojechaliśmy zaraz do Wrocławia na kompleksowe badania i wyniki okazały się idealne.

Hepatiale dzisiaj wysłałam.

I w każdym bądź razie ciesze się bardzo że taki wynik USG.

Posted

Jagna78 napisał(a):
a robiliście badania amoniaku.??... bo jak to coś z wątrobą to też kosmiczne wyniki są

Nie, i wetka nie zleciła. Zasugeruję.

Astaroth, olalolaa, możliwe, że w labie coś pochrzanili, dlatego będziemy powtarzać. Hepatiale bardzo się przyda, zrewanżuję się, jak tylko będę mogła.

Posted

Jagna78 napisał(a):
a robiliście badania amoniaku.??... bo jak to coś z wątrobą to też kosmiczne wyniki są

Badanie amoniaku nie ma sensu - pomijam, że najczęściej jest niemiarodajne, bo trzeba je wykonać max. 15 minut od pobrania. Najczęściej jest tak, że parametry wątrobowe są w porządku, a we krwi jest amoniak i powoduje np., ataki padaczkowe. Odwrotnie raczej rzadko.

Posted

Dziękuję wszystkim za pomoc. Musimy i tak zaczekać do powtórnych badań.
A muszę się jeszcze pochwalić, ze Holly była niebywale grzeczna podczas USG, dr.Marciński ma wyjątkowe podejście do pacjentów.

Posted

ludwa napisał(a):
albo Ty masz grzeczniejszego psa, niż sądzisz:)
Trzymam kciuki moooocno. I mam nadzieję, ze to błąd w badaniach:)

Albo ja mam więcej siły niż sądzę :evil_lol:
Dzięki za kciukasy!!!

Posted

Zapisuję sobie. Mój psiak chorował na wątrobę, początkowo diagnostyka szła w kierunku cukrzycy, później guza...do dziś nie wiem co było pierwotną przyczyną niewydolności. Jak transaminazy były ok, to kreatynina i mocznik fatalne, do tego doszły problemy ze skóra.

Zebra mam esenciale ale chetniej Ci wyślę pieniądze (nie jakąś ogromną kwotę, bo mam teraz psiaka z problemami) na diagnostykę lub leczenie.

Co do błędów w laboratorium to niestety ale pomimo, że nie mają prawa to jednak się zdarzają. Miejmy nadzieję, że tak jest:)

Posted

Ania102 napisał(a):
Zapisuję sobie. Mój psiak chorował na wątrobę, początkowo diagnostyka szła w kierunku cukrzycy, później guza...do dziś nie wiem co było pierwotną przyczyną niewydolności. Jak transaminazy były ok, to kreatynina i mocznik fatalne, do tego doszły problemy ze skóra.

Zebra mam esenciale ale chetniej Ci wyślę pieniądze (nie jakąś ogromną kwotę, bo mam teraz psiaka z problemami) na diagnostykę lub leczenie.

Co do błędów w laboratorium to niestety ale pomimo, że nie mają prawa to jednak się zdarzają. Miejmy nadzieję, że tak jest:)

Ania102, bardzo dziękuję za pomoc, ale na razie wstrzymujemy się do powtórzenia wyników, zobaczymy co się okaże i ewentualnie wtedy skorzystam z propozycji... Zwłaszcza, że - jak piszesz - sama masz piesa z problemami. Życzę zdrowia i jeszcze raz dziękuję!!! :oops::oops::oops:

Posted

No już go niestety nie mam, bo cierpienie zostało skrócone prawie miesiąc temu:-(
Koniec był okropny...
Jakby coś to pisz na pw, chętnie pomoge:) Niestety psiaki chorują jak ludzie a te choróbska czasem są bardzo cwane i podstępne.
Zdróweczka Holly!!!

Posted

zebrazebra napisał(a):
A to już musi zrobić alice midnight :oops:

już zmieniłam, przepraszam za niebyt, inne "sprawy" mnie przygniatają od kilku dni.
bardzo się cieszę, że jest duża szansa dla zdrowia Holly.
moze to rzeczywiscie nieszczęsny lab coś pochrzanił.
czekamy i nieustająco kciukamy!

Posted

gameta napisał(a):
i co? i co? jak się macie dziewczyny ?

Się mamy teoretycznie całkiem ok, czekamy do środy na badanie krwi.
gametko, wykorzystaj na razie miejsce w swoim podpisie na jakiegoś piesa w potrzebie, ok? :oops: Bo my na razie sobie radzimy, a inne bidy czekają na reklamę. I jeszcze raz Ci pięknie dziękuję za pomoc!!! :oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Biafra']Mogę podzielić się lekami na wątrobę.
Jak są jeszcze potrzebne to poproszę adres na pw.
Życzę zdrówka .

Dziękuję, dziękuję bardzo.

Mam wstępne wyniki powtórnych badań, ogólnie są lepsze, ale wciąż poza normą.
O szczegółach napiszę we wtorek, jak odbiorę wyniki....

Na dzisiaj jest tak:
AspAT - było 120, jest 50, norma 1-37
AIAT - było 297, jest 150, norma 3-50