Agnieszka_K Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Cioteczki dziekuję Wam bardzo w imieniu Ninki!!!:):):) Funiu, Handziu dziękuję za telefon, nie miałam kiedy tu zajrzeć, aczkolwiek cały czas po cichu nieśmiało marzyłam, że cosik dostaniemy:oops: strasznie się cieszę, wspaniała wiadomość, nawet nie wiecie jak mi się humor poprawił w dość kiepskim dzisiejszym dniu! już wysyłam nr konta! bardzo Wam dziękuję, że zgodziłyście się na przyznanie pieniążków:loveu: Quote
DORA1020 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [quote name='kudlataja']Przelałam dziś [B]223,66zł[/B] na rachunek Dory. Zostało jeszcze [B]223zł[/B]. Nie dostałam jak do tej pory drugiego numeru konta.[/QUOTE] Bardzo dziekuje:)Ciesze sie,bo dlug troche sie zmniejszy:) Dostalam spora kwote,ale mam pytanie....czy z tych pieniedzy nie miala byc oplacona sterylka Wery? bo zaplace dlugi,a pozniej bede musiala zwracac czesc tej kwoty,i naprawde mialabym problem. Czyli,rozumiem kwota 223.66zl jest na bezdomniaki ze Szczebrzeszyna? Quote
kudlataja Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Pieniądze na sterylkę dla Wery mam zabezpieczone (600zł). Więc kwota o którą pytasz jest cała na bezdomniaki ze Szczebrzeszyna i nic nie trzeba będzie zwracać:) Dostałam już konto od Agnieszki i wieczorem zrobię drugi przelew. Pozdrawiam Quote
handzia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [quote name='Agnieszka_K']Cioteczki dziekuję Wam bardzo w imieniu Ninki!!!:):):) Funiu, Handziu dziękuję za telefon, nie miałam kiedy tu zajrzeć, aczkolwiek cały czas po cichu nieśmiało marzyłam, że cosik dostaniemy:oops: strasznie się cieszę, wspaniała wiadomość, nawet nie wiecie jak mi się humor poprawił w dość kiepskim dzisiejszym dniu! już wysyłam nr konta! bardzo Wam dziękuję, że zgodziłyście się na przyznanie pieniążków:loveu:[/QUOTE] Aga, przyjemność po naszej stronie :) Quote
kudlataja Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 (edited) Zrobiłam ostatni przelew do Agnieszki (223zł). Pieniądze zostały rozdysponowane. Na moim koncie znajduje się jeszcze 600zł na sterylkę Wery, to tak dla przypomnienia:) Mam też pytanie/prośbę. otóż poszukujemy jak [B]najszybciej transportu do Krakowa, dla ciężarnej suni i pieska[/B], albo pomysłu na transport. mamy już 100zł na ten cel ale to raczej nie wystarczy. Psiaki nie mają swojego wątku, ale pojawiło się o nich parę słów chyba na wątku szczebrzeszyńskim (nie jestem pewna do końca czy właśnie tam) w związku z szukaniem miejsca dla malamutki z tego samego podwórka. Lusi (malamutka) miała szczęście. już jest w domu tymczasowym, zaopiekowała się nią fundacja, natomiast pozostałe pieski czekają ciągle na swoją szansę. Gdy pojechaliśmy tam na interwencję psy były rażąco zaniedbane: pozbawione budy, dostępu do wody i na głodowych racjach żywnościowych. Kiedyś znalazłyśmy surowe obierki z ziemniaków w misce jednego z psów... W związku, z brakiem możliwości zabrania ich stamtąd postanowiłyśmy opiekować się nimi na miejscu i w między czasie szukać jakiegoś rozwiązania. Od pół roku opiekowałyśmy się tymi psami, zawoziłyśmy jedzenie, Krystyna z Aśką zawiozły tam budy i dłuższe łańcuchy. Jednak cały czas miałyśmy świadomość, że pieski nie mogą tam zostać. Ludzie u których przebywają są biedni i w tej swojej biedzie, nie zwracają uwagi na los zwierząt i są nieczuli na ich krzywdę, głód czy też potrzeby. No i teraz pojawiła się szansa i osoba, która zaproponowała zaopiekowanie się nimi w Krakowie i znalezienie im domu. [B] Piszę do was z nadzieją, że ktoś nam coś podpowie lub będzie w stanie w jakiś sposób pomóc. Sytuacja jest pilna, gdyż sunia lada dzień może urodzić![/B] Edited March 18, 2012 by kudlataja Quote
kudlataja Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 P.S Transport jest potrzebny z Zamościa, ewentualnie z Lublina. W razie potrzeby odpowiem na każde pytania i mogę przesłać zdjęcia piesków. Sunia jest dosyć duża, natomiast piesek malutki. Quote
sajlana Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 zapraszam na mój pierwszy bazarek... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/224699-Różne-Różności-dla-umierających-szczeniaczków-do-1-kwietnia-2012[/URL] Quote
DORA1020 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 [quote name='kudlataja']P.S Transport jest potrzebny z Zamościa, ewentualnie z Lublina. W razie potrzeby odpowiem na każde pytania i mogę przesłać zdjęcia piesków. Sunia jest dosyć duża, natomiast piesek malutki.[/QUOTE] Zapytaj ludke,ona wie gdzie szukac transportu....chyba gdzies na gumtree,ja nie bardzo sie orientuje,a ona pomogla w taki sposob w transporcie Zahirka do W-wy Quote
kudlataja Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dziękuję, że się odezwałaś już do niej napisałam:) Quote
kudlataja Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Odpowiedziałam na dwa ogłoszenia na Gumtree w sprawie transportu, ale z tego co mówiła ludka szanse są raczej marne i ludzie w takiej sytuacji liczą sobie podwójnie za zabranie takiego nietypowego autostopowicza/y:( No ale czekam... We wtorek będzie jechał ktos z Tomaszowa Lub. i może się jeszcze odezwie do mnie... Quote
handzia Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 (edited) No tak, w tym materialistycznym świecie tak to wszystko wygląda :shake:, pieniądze są ponad wszystko... Edited March 19, 2012 by handzia Quote
kudlataja Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Znalazła się już osoba chętna by pojechać do Krakowa za koszty paliwa. pani z Krakowa oferuje 100zł, ja dorzucę od siebie 20zł, mój kolega zadeklarował 20 zł. Więc brakuje jeszcze 110zł Szacowany koszt dojazdu to 250zł. Może ktoś jeszcze jest w stanie coś dorzucić, chociaż odrobinkę i może w końcu nazbieramy? Sytuacja jest pilna ze względu na ciężarną sunię! Quote
Agnieszka_K Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 zapomniałam potwierdzić - pieniążki do mnie doszły, dziękuję Wam pięknie. trzymam kciuki za transport, ciężko chwilowo z kaską, ale mogę dorzucić 10zł - komu przesłać? Quote
kudlataja Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Pieski już dotarły do Krakowa, jednak z powodu różnych komplikacji nie w to miejsce, które było zaplanowane. Znajdują się w domu tymczasowym i osoba, która je przygarnęła prosi o pomoc w zorganizowaniu dla nich jakiejś karmy. U mnie też krucho z kasą ale zadeklarowałam, że się dorzucę ile będę mogła. Może uda się zrobić jakąś zrzutkę i wysłać tam trochę karmy... Quote
kudlataja Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Tutaj jest prośba o karmę: [url]http://www.dogomania.pl/threads/222573-Tobi-juz-w-swoim-cudownym-domku-zameszka%C5%82-z-Farcikiem-%29/page8[/url] Quote
DORA1020 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Do mnie rowniez pieniazki dotarly.Bardzo dziekuje za pomoc:) Quote
kudlataja Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Witam, dawno mnie nie było. Chciałam tylko przypomnieć o pieniądzach na sterylizację Wery. Na moim koncie jest 600 zł na ten cel przeznaczonych i nikt się o te pieniążki nie upomina.[B] Czy Wera została już wysterylizowana? [/B] Quote
funia Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 No właśnie ...Co ze sterylką ? Quote
DORA1020 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Jesli zostana jakies pieniazki prosze nie zapomninajcie o moich zwierzakach. Quote
kudlataja Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Bardzo proszę o jakąś decyzję w sprawie tych pieniązków. Quote
kudlataja Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Można je przecież przeznaczyć np na inne potrzebujące zwierzęta. Ciekawa jestem co u Wery słychać...? Quote
Agucha Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 (edited) [quote name='funia']No właśnie ...Co ze sterylką ?[/QUOTE] [quote name='kudlataja']Bardzo proszę o jakąś decyzję w sprawie tych pieniązków.[/QUOTE] [quote name='kudlataja']Można je przecież przeznaczyć np na inne potrzebujące zwierzęta. Ciekawa jestem co u Wery słychać...?[/QUOTE] U Werci wszystko OK. Ostatnio pogorszyło się jej kumplowi - dziadeczkowi... odchodzi... i Pati jeździ z Werką często do Zielonej Góry, żeby spędzać z nim jak najwięcej czasu. Wera nadal ma ciąże urojone, na przemian zatopowymi scysjami skórnymi. Właśnie kończą jej się hormony na laktację. Jak wrócą z Zielonej to idą uzgadniać termin z dr. Tęczą. [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409645_415231231847084_1560507521_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391197_415231418513732_663833073_n.jpg[/IMG] [img]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/543165_403929302977277_751183908_n.jpg[/img] Edited September 28, 2012 by Agucha Quote
handzia Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Cudna Wera, nie do poznania :) Dzięki Agucha! Quote
DORA1020 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Sliczna,kochana Wercia,a co ona na tym zdjeciu razem z kotkiem? Quote
Recommended Posts