Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam sledzę watek od poczatku .Dziekuje wszystkim za pomoc tej biednej psince .
Ciesze sie ,ze sunia znalazła przystań w takim stanie .Mam nadzieję ,ze sunia szybko wyzdrowieje i znajdzie dom.
Pani Sylwio ,czy sunia wykazuje jakieś negatywne zachowania?Pytam bo mam bedę pokazywać jej zdjęcie i moze chociaż w taki sposób pomogę ( na razie ).
Jaką karme sucha Pani preferuje ? CZy Sunia chce jeśc sucha czy woli gotowane .Mojej mamy ON woli suchą karme .

Posted

no to super,że ciąza wykluczona byłoby to-moim zdaniem-zbyt durze obciażenie dla jej zniszczonego organizmu.jak futro odrośnie będzie bardzo ładnym owczarkiem.

Posted

nie robił uzg. wybadał ja i pooglądał i stwierdził ze nie jest w ciąży.Sunia jak na razie nie ma negatywnych zachowań.Do ludzi nie jest agresywna,nie wiem jak do dzieci bo do puki nie wyzdrowieje to dziecka do niej nie puszcze. sunia na razie je wszystko wiec ciężko powiedzieć co woli.Teraz jest tak zabiedzona że nie grymasi,może jak przybierze na wadze i trochę dojdzie do siebie to pokaże co woli.A ja preferuje Purine Dog Chow psiaki ładnie po niej wyglądają i chętnie ją jedzą.

Posted

[quote name='sylwia zienkiewicz']nie robił uzg. wybadał ja i pooglądał i stwierdził ze nie jest w ciąży.Sunia jak na razie nie ma negatywnych zachowań.Do ludzi nie jest agresywna,nie wiem jak do dzieci bo do puki nie wyzdrowieje to dziecka do niej nie puszcze. sunia na razie je wszystko wiec ciężko powiedzieć co woli.Teraz jest tak zabiedzona że nie grymasi,może jak przybierze na wadze i trochę dojdzie do siebie to pokaże co woli.A ja preferuje Purine Dog Chow psiaki ładnie po niej wyglądają i chętnie ją jedzą.[/QUOTE]
Ja mam takie pytanko - do którego z Chełmińskich chadzacie?
Mam nadzieję, że do Artura?

Posted

[quote name='kudlataja']Na moje konto wpłynęły pierwsze pieniądze dla Wery, w sumie 425zł. Czy mam wypisać poszczególne wpłaty?[/QUOTE]

myślę, że jeśli były podane nicki z dogo to warto je wypisać -żeby móc zrobić porządek z deklaracjami. Samych imion i nazwisk nie - lub ewentualnie imię i pierwsza l. nazwiska
ale to tylko moja opinia, co reszta na to?:)

Posted

A więc jest tak:
Iza_R 15zł
celebrinfea za kwiecień 30zł
Onka 10zł
Agnieszka_K deklaracja 10zł
Handzia 10zł
Anna_O 100zł +200zł
Gajowa na leczenie Wery 50zł

Rozumiem, że wszystkie wpłaty są na Werę, bo różnie były opisane, nie ma też adnotacji czy to deklaracje stałe czy jednorazowe.

Posted

[U][B]z dogo:[/B][/U]

[B]to są stałe:[/B]

celebrinfea 30zł
Agnieszka_K 10zł
Handzia 10zł
plus Noemi1 dopiszmy bo przelała na vivę:) 10zł

[B]to jednorazowe:[/B]

Gajowa 50zł
anula42 300zł
bela51 15zł

[U][B]no i tajemniczy darczyńcy:[/B][/U]

Onka 10zł

Posted

[quote name='kudlataja']rzeczywiście to Anula42, nie zauważyłam na wydruku;-)
a Iza_R to bela51[/QUOTE]

no to super to już wklejam do mojego poprzedniego posta, a funia sobie skopiuje rozliczenie na 1szą :)

Posted

[quote name='Agnieszka_K']myślę, że jeśli były podane nicki z dogo to warto je wypisać -żeby móc zrobić porządek z deklaracjami. Samych imion i nazwisk nie - lub ewentualnie imię i pierwsza l. nazwiska
ale to tylko moja opinia, co reszta na to?:)[/QUOTE]

Dokłądnie to samo napisałam kudlatej na pw .
Czekamy więc na dokładne wyliczenia aby wiedzieć na czym stoimy .

Posted

[quote name='kudlataja']Na moje konto wpłynęły pierwsze pieniądze dla Wery, w sumie 425zł. Czy mam wypisać poszczególne wpłaty?[/QUOTE]
W pierwszym lub drugim poście musi być rozliczenie.
Jeżeli są to osoby spoza Dogo, wpisuj datę, kwotę, imię i pierwszą literę nazwiska.

Posted

[quote name='Agucha']Podajcie mi proszę IBAN i SWIFT do prywatnego konta.
Dwie osoby mnie o to prosiły ;)[/QUOTE]
Ponawiam prośbę, bo pilne.

Ps. Jestem za tym, żeby księgowością zajmowała się jedna osoba... już zrobił się niepotrzebny chaos ;)

Posted

[quote name='kakadu']czy moge prosic link do bazarku na ktorym jest wystawiona moja kurtka? chcialabym sledzic postepy ;)[/QUOTE]

kochana ona jeszcze nie wystawiona, bo Inga 2.raz musiała tamten bazarek sklecać:)
jak tylko będzie ten nowy - od razu dam Ci znać!:)

Posted

[quote name='Agucha']Ponawiam prośbę, bo pilne.

Ps. Jestem za tym, żeby księgowością zajmowała się jedna osoba... już zrobił się niepotrzebny chaos ;)[/QUOTE]

przecież zajmuje się nią - kudlataja - Ona zbiera na prywatne konto i wszystko jest u góry wypisane elegancko.
a ja rozsyłam nr konta, bo jestem częściej przy kompie ;)
niestety Ibana i Swifta nie znam