mk999 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) 49 psów to jest za dużo, a na inych boksach jest po 30-35. Nie chodzi o wychodzenie ale o pokierownie tam ludzi, żeby chociaż je oglądali, jak tam prawie nikt nie dochodzi to zero adopcji. Jak się komuś jakiś pies z F spodoba to są wydające a i Asia jak jest to opowie o psie. Edited February 12, 2012 by mk999 Quote
Noelle Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 no tak, tak, lecz chodziło mi raczej o to, że jak wolontariusze coś będą o tych psach wiedzieć, to będą mogli dodatkowo polecać je ludziom. ;) Quote
Noelle Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 a teraz coś optymistycznego, nasza weteranka Liwcia-kanapowiec w nowym domku :loveu: : [IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/419382_374871222539144_100000488093918_1526826_570527312_n.jpg[/IMG] Quote
margoth137 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) gratuluje Liwci kanapy i zapraszam do częstowania się banerkiem z Teofilem:) resztę Wam podrzucę mailem do natalek:) Edited February 12, 2012 by margoth137 Quote
Noelle Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 z chęcią się poczęstuje, ale teraz już mi się nie zmieści, jak Ariś z mojego banerku znajdzie wreszcie domek to wstawię Teofilka... z fb KTOZ Schronisko dowiedziałam się, że Dino poszedł do domku stałego! :D oby już nigdy nie wrócił do schroniska!! Quote
paoiii Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']Czy musi sie zle dziac ? nie wystarczy ,że stara i miejscami lysa sunia po pogryzieniu znalazła sie na ogolnych, sunia ktora kilka razy byla gryziona .[/QUOTE] Nie o to mi chodziło... Zastanawiałam się czy to jakieś zastrzezenie do tego konkretnego boksu. Owszem zgadzam się ze każdy ogólny nie jest dobrym miejscem dla psów, szczególnie tych starszych czy schorowanych. Quote
Noelle Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 [B]margoth137[/B] - dostałam wszystkie banerki dla Teofila, dziękuję :loveu: potem stawię je tutaj, i niech kto chce sobie podlinkuje, bo mi średnio to wychodzi.. Quote
margoth137 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 nie ma za co:) teraz trzeba być tylko dobrej myśli:) Quote
Mona_S10 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Sesja z dzisiaj i kilka zdjęć Loli z jesieni :) [URL]http://imageshack.us/g/191/p1080063gi.jpg/[/URL] Quote
Noelle Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jaka cudna Fela :loveu: może warto by było ją już ogłaszać? zrobiła[B] [COLOR=darkred]MEGA[/COLOR][/B] postępy.. Quote
Ank@ Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) Powiem tak, ja bym jeszcze Feli nie ogłaszała. Nie jestem jej do końca pewna a nie chcę ogłaszać psa którego zachowania nie jestem w stanie mniej więcej przewidzieć. Wiadomo, tutaj nigdy nie ma pewności, bo to tylko zwierzę. Ale p. Dorota mówiła mi na samym początku kiedy zaczynałam pracować z Felą że jest duże prawdopodobieństwo że ugryzie. Nie wiem skąd takie ostrzeżenie bo Fela nigdy nie wykazała w stosunku do mnie agresji, ale ewidentnie kiedy jej się coś nie podoba spina się. Nie przepada za głaskaniem, nadal nie lubi zakładania smyczy chociaż już je toleruje. Podchodzi tylko kiedy mam smaki, albo żeby kogoś obwąchać, na tym się kontakt kończy. Zastanawiam się jakie przejścia będą z kagańcem... Nie wiem jak może zareagować kiedy coś jej się bardzo nie spodoba. Po za tym ma w karcie wpisane, że nie lubi mężczyzn. Skąd takie info, nie wiem... Ale póki nie wkładam jej kagańca nie mogę ryzykować spacerów w towarzystwie mężczyzn, żeby chociaż z odległości zobaczyć jak na nich reaguje. Nie jest to rzucająca się bestia, która myśli tylko o tym, żeby zagryźć, ale moim zdaniem jeszcze jest tu za dużo niewiadomych. W jej przypadku to kwestia kilku tygodni, więc można poczekać. A Lola jest do adopcji od zaraz. W schr nie zrobi postępów, to taki typ psa. Oczywiście, trzeba ją resocjalizować, ale na pewno nie w schr. Doskonale dogaduje się z psami, więc fajny byłby domek z innym psem, który pokaże jej jak wygląda normalne życie. Z gorszych wiadomości Devon nie żyje ['] Edited February 13, 2012 by Ank@ Quote
Noelle Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 jak chcecie, ja się nie mieszam co do ogłoszeń Feli, aczkolwiek najmłodsza to ona nie jest, i szkoda, jakby umarła w schronisku. Tiger z Żanetą już jest puszczany na wybiegu bez kagańca, okazał się bardzo fajnym psem jak na razie. :) Quote
Avaloth Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Liwcia cud dziewczynka :) Poza zdjęciem dostałaś akieś informacje? Bo właśnie miałam dzownić co u niej, ale skoro coś wiesz to bym to odłożyła ;) Quote
Noelle Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 wiem tyle, że nie chce się ruszać z łóżka :D jest cudna, nie sprawia problemów raczej, poza tym nic nowego. Quote
Ank@ Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Natalia, wpisz mnie i Monę proszę do Graży. Będę się starać chodzić do niej i do Pirata regularnie, chociaż nie wiem czy zawsze nam się to uda. Teraz mamy w sumie 12 psów na boksach więc mieścimy się w czasie i nawet jeszcze trochę zostaje, dlatego myślę, że bezpiecznie zabrać się za psy z wybiegu. Mam nadzieję, że liczba psów na boksach drastycznie nie wzrośnie, bo będzie ciężko chodzić wtedy nawet na wybieg. Graża jest bardzo fajna, już trochę babciowata ale fajna. Mam do niej sentyment, ponieważ jest to jeden z pierwszych psów które poznałam w schronisku. Z Piratem trzeba ponoć ostrożnie. Chłopak bardzo lubi biegać za piłeczką, niestety nie za bardzo chce ją oddawać. Uzbroiłam Felkę na początek w kantarek. Obyło się bez większych problemów. W przyszłym tygodniu próbujemy ze zwykłym kagańcem :) Coś mi się zdaje, że Mela wpadła Foksi w oko. :) Quote
Ank@ Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Bardzo proszę też o dopisanie Goldiego do Kasi P. na stałe :) Quote
Avaloth Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Też już parę razy widziałam Melę z Foksią :) Byłam dzisiaj z dziewczynami z boksem, w którym jest Brus. Chłopak jest strasznie żywy, na wybiegu goni za resztą młodziaków, biega za zabawkami, szczeka na psy zza ogrodzenia. Trochę kuleje, szczególnie zaraz po wyjściu z boksu, jak jest nierozruszany. No i na korytarzu wbiegł mi w środek wózka, albo zaczyna niedowidzieć, albo nie widzi w ciemności ale nie wiem co. A Kiler cudowny jak zawsze :) dzisiaj mnie zszokował, bo nie chciał jeść kurzej łapki.. i to nie on jeden! Wybredne te nasze schroniskowce, mój pies takie wcina ile wlezie, a tamte wybrzydzają:eviltong: Quote
Rumi. Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Avaloth może było coś z tą łapką... miałam raz tak że moja sunia która wcina łapki i wszystko co wpadnie jej do miski(z ziemii zresztą też) za łapkę którą kupiłam się nie wzięła... zastanowiło mnie to i pomyślałam że może była jakaś zepsuta choć nie wyglądała na taką... Quote
Avaloth Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='greatmadwomen']Avaloth może było coś z tą łapką... miałam raz tak że moja sunia która wcina łapki i wszystko co wpadnie jej do miski(z ziemii zresztą też) za łapkę którą kupiłam się nie wzięła... zastanowiło mnie to i pomyślałam że może była jakaś zepsuta choć nie wyglądała na taką...[/QUOTE] Nie wiem, miałam kupione z 10, wszystkie z tego samego sklepu, mój pies je zjadł, Kiler swoją zjadł po namowach, rottek nie chciał w ogóle, a tą samą potem wcięła Cisza, pozostałe dwie reszta psiaków z B5. Ale w sumie wszystko możliwe.. Quote
Noelle Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='Ank@']Natalia, wpisz mnie i Monę proszę do Graży. Będę się starać chodzić do niej i do Pirata regularnie, [/QUOTE] super!!! :) zaraz dopisuję a wiadomo co dokładnie jest 'nie tak' z Piratem? bo też słyszałam kiedyś, żeby uważać, ale właściwie to nie dopytałam się, dlaczego. [quote name='Ank@']Bardzo proszę też o dopisanie Goldiego do Kasi P. na stałe :)[/QUOTE] oo, też dobrze, że ma opiekunkę!! :D Goldi to super psiak, nadziwić się nie mogę, że tyle siedzi, przecież oprócz fajnego charakteru, to i z wyglądu jest ładny! [quote name='Avaloth']Też już parę razy widziałam Melę z Foksią :) Byłam dzisiaj z dziewczynami z boksem, w którym jest Brus. Chłopak jest strasznie żywy, na wybiegu goni za resztą młodziaków, biega za zabawkami, szczeka na psy zza ogrodzenia. Trochę kuleje, szczególnie zaraz po wyjściu z boksu, jak jest nierozruszany. No i na korytarzu wbiegł mi w środek wózka, albo zaczyna niedowidzieć, albo nie widzi w ciemności ale nie wiem co. A Kiler cudowny jak zawsze :) dzisiaj mnie zszokował, bo nie chciał jeść kurzej łapki.. i to nie on jeden! Wybredne te nasze schroniskowce, mój pies takie wcina ile wlezie, a tamte wybrzydzają:eviltong:[/QUOTE] Meli nie znam osobiście, ale też się cieszę, że ma spacerki, w ogóle bardzo dobrze, że wolontariusze się zaczęli interesować weteranami!! :) Brusik jest bardzo fajny, tylko niestety zaczepny do psów... Myślę, że dom bez innych czworonogów byłby najlepszym rozwiązaniem dla niego. A że kuleje- no niestety wiek robi swoje... :shake: ooooo to bardzo dziwne, że nie chciał kurzej łapki! jak ja przyniosłam kiedyś, to był szał, wszystkie psiaki się tak zajadały.. choć teraz jak one Purinę i inne rarytasy dostają, to się wybredne zrobiły :evil_lol: [quote name='Avaloth']Nie wiem, miałam kupione z 10, wszystkie z tego samego sklepu, mój pies je zjadł, Kiler swoją zjadł po namowach, rottek nie chciał w ogóle, a tą samą potem wcięła Cisza, pozostałe dwie reszta psiaków z B5. Ale w sumie wszystko możliwe..[/QUOTE] mówisz o mix rottku z C8 co sprawiał wrażenie agresora? :evil_lol: a mój Maxik bez zmian, bardzo żywy chłopak, spragniony kontaktu z człowiekiem.. niestety też się robi coraz badziej 'dziadkowaty', wydaje mi się, że oczka też już zaczynają powoli wysiadać. :-( on tak bardzo potrzebuje domu... :-( Quote
Noelle Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 aaa, no i zapomniałabym... Robsona na szczęście nadal ma regularne spacery z Marcinem. :) czasem też zdąży wyjść ze Stodołą, ale to nieregularnie zupełnie. i jeszcze jedno- może to nie weteran, ale pies z marnymi szansami na adopcję. Marcin pracuje również z Frugo, która powoli uczy się chodzić na smyczy- widziałam na własne oczy, jest już bardzo dobrze!!! :D i najważniejsze- czy Bona ma DT czy DS? bo coś mi się obiło o uszy, że DS, ale pewności nie mam.. czy wiecie coś na ten temat?? Quote
Avaloth Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Co do Bony- ja też słyszałam że to DS, ale w 100% pewna nie jestem. [quote name='natalek'] Brusik jest bardzo fajny, tylko niestety zaczepny do psów... Myślę, że dom bez innych czworonogów byłby najlepszym rozwiązaniem dla niego. A że kuleje- no niestety wiek robi swoje... :shake: ooooo to bardzo dziwne, że nie chciał kurzej łapki! jak ja przyniosłam kiedyś, to był szał, wszystkie psiaki się tak zajadały.. choć teraz jak one Purinę i inne rarytasy dostają, to się wybredne zrobiły :evil_lol: mówisz o mix rottku z C8 co sprawiał wrażenie agresora? :evil_lol: a mój Maxik bez zmian, bardzo żywy chłopak, spragniony kontaktu z człowiekiem.. niestety też się robi coraz badziej 'dziadkowaty', wydaje mi się, że oczka też już zaczynają powoli wysiadać. :-( on tak bardzo potrzebuje domu... :-([/QUOTE] A to prawda, Brusik lubi się na inne psiaki rzucić.. Poza tym bardzo fajny psiak ;) Ale z tego co pamiętam, od wakacji, kiedy go poprzednim razem widziałam na wybiegu dość znacznie się posunął w wieku.. Jest żywy etc. ale jak na moje oko niewiele czasu mu zostało.. Pyśka, Cisza, Gres i Środa(ta mini onka) z B5 nie pogardziły już nóżkami :evil_lol: Tak, tym samym :) Jest bardzo fajny, jak weszłam do boksu po Bezę to się zaczął przymilać, na wybiegu biega za piłką, jak szczeniak ;) W ogóle to jest ten Herman, który jakiś czas siedział na D1 ( btw teraz na jego miejscu jest Kurt, chyba był pogryziony bo ma spore rany na pysku). Edited February 19, 2012 by Avaloth Quote
Ank@ Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 A jak Stodoła sobie radzi? Frugo kompletnie nie kojarzę.... Fajnie byłoby gdyby Bona znalazł DS. Nie wiecie czy to DT który zamienił się w DS czy jakiś inny DS? Co do Pirata to sama dokładnie nie wiem. Pani Dorota może tak profilaktycznie ostrzega. Tak jak z Felą. Nie wiem. Pirat nie jest specjalnym miziakiem, ale wydaje się być ok. Quote
Noelle Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 No Stodoła nie bardzo... Gdyby te spacery miała regularne, wyglądałoby to inaczej, a tak to kiepsko... Trudno o postępy, jak wychodzi nie wiem, chociażby raz na miesiąc.. Frugo był kiedyś na L4 (tam gdzie teraz jest mój Max), teraz jest na N10. Taki jasny, szczekający pies, powinnaś go kojarzyć. ;) co do Bony do podobno po prostu DS, a nie że DT przeszło w DS, choć nie wiem na 100%.. Jednak jakieś podstawy do tego, aby ostrzegać chyba ma, dlatego pytam. Może po prostu ma charakterek.. Quote
Ank@ Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Maurycy-Tofik wymiata. Umie już siadać na komendę. :loveu: Quote
Recommended Posts