Asia_M Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Łapsio pokazuje swój pyszczek na pierwszej stronce! Quote
annavera Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 podrzucam ... ale zastanawiam się, ze chyba w schronisku w Sopocie to tak nie za bardzo z tym promowaniem psów, jak przyjdzie "oglądacz" :( Quote
brazowa1 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 jeżeli ktoś przyjdzie z zamiarem adopcji jakiegos psa,możesz byc pewna,ze w schr pracuja kompetentne osoby-p. Beata i p. Gosia sa bardzo OK,madre babki. Quote
annavera Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 No ja w końcu namówiłam znajomego na pójście do schroniska i co ... pokazano mu dwa psy ? !!! Szczeniaczka i jakąś suczkę, zaznaczając, ze suczka załatwia się w boksie, to żeby miał na uwadze, ze może załatwiać się w domu również. I to jest zachęcanie ? Ja przy tylu psach, które miałam ze schroniska i które pewnie w boksie się załatwiały, nie trafiłam na żadnego, który po wzięciu do domu miałby z tym problem i nie wiedział, że na siku idzie się na dwór. Niezależnie czy wzięłam półrocznego czy kilkulatka. Czyżby psów w wieku do dwóch lat nie było w schronisku ? Zastanawiałam się potem, czy to on miał takie wygórowane wymagania, jakie musi spełniać pies czy schronisko tak specjalnie zniechęca, żeby sprawdzić jak bardzo przyszły właściciel jest zdeterminowany ? No ale chyba są tam jakieś pieski, które można było specjalnie jakoś zareklamować - towarzyskie, lubiące dzieci, które nie koniecznie mają do 2 lat, ale mogłyby zauroczyć potencjalnego chętnego :( Quote
brazowa1 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Annavera,jeżeli przychodzi ktos niezdecydowany, w czasie nawału pracyw schronie ,to tez trudno pokazywac mu każdego pieska,ale własnie od tego,jestesmy my,wolontariusze,z którymi możesz go smiało skontaktowac :) Kwestia psa do dzieci jest zawsze baaaardzo,baaardzo ostrozna. Ja osobiscie odwazyłabym sie pokazac dwa pieski,które rokowałyby. Jeden dwa lata,czyli łapsio z mojego podpisu,a druga sunia 10 lat,która mu pokazano,bo to ona załatwia sie w boksie. Anavero,psy potrafią sikac,znaczyc mieszkania,przez pierwszy okres i miałas po prostu niewiarygodne szczęście,że Tobie trafiły sie czyściochy.. Oj potrafią,potrafią. I albo ktos,kto usłyszy cos takiego stwierdzi-Ok,bee pracowął nad tym,albo czystośc jest dla niego tak wazna,ze odpuszcza od razu. czystosci 100% nikt nigdy nie zagwarantuje. Z reguły psy robia nam miłe niespodzianki,bo nie ma z tym problemu,ale obiecać,ze od poczatku będzie super,super,nie może nikt. Ale połowa psów,które z adopcji wracają,to te,które siknęły lub sikały w domu.Druga częśc to te,które wracaja z powodu dzieci,bo alergia,bo pies warczy,bo dziecku się znudziło. Wbrew pozorom,psów nieduzych które moga iśc do dzieci,w wieku do dwóch lat-w schronisku może nie byc. A dać niezdecydowanemu człowiekowi psa,żeby na swoim dziecku wyprobował,to nieodpowiedzialne.Przeważaja w schronie psy 9cioletnie,jest kilka dwu-pięciolatków,ale wiekosci słonia. Serio,gdy słysze-nieduży pies dla dzieci,do dwóch lat,sama jestem w stanie powiedzieć,ze pasują mi dwa psy,które ewentualnie nadawałyby się.Ale _EWENTUALNIE,bo gwarancji nigdy nie dam. Quote
Rysia88 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Witaj Łapsio:) Skradłeś mi serducho wiesz??..... bardzo bym chciała Cię przytulić, lecz niestety nie mam warunków na drugiego pieska ;(:( i bardzo źle mi z tym Kochany.... / jak mogłabym zainstalować banerek z Łapsiem? Quote
brazowa1 Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Wpierw skopij (np ode mnie),nastepnie wejdz w swój profil,tam masz ( z lewej strony na ekranie) zakładę :sygnatura. Klikasz,kopiuj,wklej,zapisz :) kolejny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=J2ZfNKiH0NA Quote
Gosia. Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 OSTRZEŻENIE ! PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!! Dostałam ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jada do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglar... Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska! Quote
brazowa1 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 NIKT. Paskudziak jest,pospolity. A tak kochany,że szok. Wyslę nowy tekst na stronke schroniska,bo to,co tam ma to takie bla,bla,bla. Nic o tym,że najukochańszy w schronie. Quote
Asia_M Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Ciocie, przybywajcie do Łapsia! Mały potrzebuje domu! Quote
plina Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 brazowa1 napisał(a):Paskudziak jest,pospolity. Oj ciotka! Te oczy Łapsia niesamowite, a on sam uroczy.. Paskudziak? Jezu, ja się tu zakochałam!! :loveu::loveu: Quote
brazowa1 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 ja tez! niewazne,ze paskudziak. Jak on sie wtula,jak patrzy,to nie sposób go nie polubic od ręki. Quote
Asia_M Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Śliczny siorściaczek! Łezka się w oku kręci jak oglądam ten filmik... Quote
brazowa1 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Nadal siedzi. Jest czysciutkim psem,nawet w schronisku. Quote
Recommended Posts