Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja w końcu namówiłam znajomego na pójście do schroniska i co ... pokazano mu dwa psy ? !!! Szczeniaczka i jakąś suczkę, zaznaczając, ze suczka załatwia się w boksie, to żeby miał na uwadze, ze może załatwiać się w domu również. I to jest zachęcanie ? Ja przy tylu psach, które miałam ze schroniska i które pewnie w boksie się załatwiały, nie trafiłam na żadnego, który po wzięciu do domu miałby z tym problem i nie wiedział, że na siku idzie się na dwór. Niezależnie czy wzięłam półrocznego czy kilkulatka. Czyżby psów w wieku do dwóch lat nie było w schronisku ? Zastanawiałam się potem, czy to on miał takie wygórowane wymagania, jakie musi spełniać pies czy schronisko tak specjalnie zniechęca, żeby sprawdzić jak bardzo przyszły właściciel jest zdeterminowany ? No ale chyba są tam jakieś pieski, które można było specjalnie jakoś zareklamować - towarzyskie, lubiące dzieci, które nie koniecznie mają do 2 lat, ale mogłyby zauroczyć potencjalnego chętnego :(

Posted

Annavera,jeżeli przychodzi ktos niezdecydowany, w czasie nawału pracyw schronie ,to tez trudno pokazywac mu każdego pieska,ale własnie od tego,jestesmy my,wolontariusze,z którymi możesz go smiało skontaktowac :)

Kwestia psa do dzieci jest zawsze baaaardzo,baaardzo ostrozna. Ja osobiscie odwazyłabym sie pokazac dwa pieski,które rokowałyby. Jeden dwa lata,czyli łapsio z mojego podpisu,a druga sunia 10 lat,która mu pokazano,bo to ona załatwia sie w boksie.

Anavero,psy potrafią sikac,znaczyc mieszkania,przez pierwszy okres i miałas po prostu niewiarygodne szczęście,że Tobie trafiły sie czyściochy.. Oj potrafią,potrafią. I albo ktos,kto usłyszy cos takiego stwierdzi-Ok,bee pracowął nad tym,albo czystośc jest dla niego tak wazna,ze odpuszcza od razu. czystosci 100% nikt nigdy nie zagwarantuje. Z reguły psy robia nam miłe niespodzianki,bo nie ma z tym problemu,ale obiecać,ze od poczatku będzie super,super,nie może nikt. Ale połowa psów,które z adopcji wracają,to te,które siknęły lub sikały w domu.Druga częśc to te,które wracaja z powodu dzieci,bo alergia,bo pies warczy,bo dziecku się znudziło.

Wbrew pozorom,psów nieduzych które moga iśc do dzieci,w wieku do dwóch lat-w schronisku może nie byc. A dać niezdecydowanemu człowiekowi psa,żeby na swoim dziecku wyprobował,to nieodpowiedzialne.Przeważaja w schronie psy 9cioletnie,jest kilka dwu-pięciolatków,ale wiekosci słonia.

Serio,gdy słysze-nieduży pies dla dzieci,do dwóch lat,sama jestem w stanie powiedzieć,ze pasują mi dwa psy,które ewentualnie nadawałyby się.Ale _EWENTUALNIE,bo gwarancji nigdy nie dam.

Posted

Witaj Łapsio:)

Skradłeś mi serducho wiesz??..... bardzo bym chciała Cię przytulić, lecz niestety nie mam warunków na drugiego pieska ;(:( i bardzo źle mi z tym Kochany....
/ jak mogłabym zainstalować banerek z Łapsiem?

Posted

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostałam ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jada do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglar... Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska!

Posted

NIKT. Paskudziak jest,pospolity.

A tak kochany,że szok. Wyslę nowy tekst na stronke schroniska,bo to,co tam ma to takie bla,bla,bla. Nic o tym,że najukochańszy w schronie.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Paskudziak jest,pospolity.

Oj ciotka! Te oczy Łapsia niesamowite, a on sam uroczy.. Paskudziak? Jezu, ja się tu zakochałam!! :loveu::loveu: