Jump to content
Dogomania

VIGO biszkoptowy mix foxterierek ... 1,5 roczny z raną na glowce...

Recommended Posts

Posted

Vigo zostal znaleziony pod lasem ......
Blakal sie pewnie od dluzszego czsu i mozna jedynie przypuszczac, jakie byly jego losy ....
Jego wielka juz ok. 2 tygodniowa rana na glowce, ktora wg lekarza mogla powstac na skutek uderzenia moze mowic, ze ktos psiaka wywiozl do lasu ... tam uderzyl w glowke ..... myslac, ze zostawia marttwego psiaka po prostu sobie odjechal ....
Ale Vigo bardzo bardzo chcial zyc ..... ocknal sie i poszrdl szukac swego pana ...

Kiedy jechal do mnie do hotelu, wieziony przez wrazliwa, kochajaca zwierzeta xene369, trzasl sie w samochodzie przez cala droge .......

Teraz jest juz bezpieczny, nabiera pewnosci siebie i jest wspanialym , bardzo wesolym psiakiem.
Jak na ta rase przystalo, uwielbia skakac, nosic patyczki, tarmosic szmatki ....
Jest po prostu wspanialym psiaczkiem.

Zachowuje czystosc nawet w kojcu, wiec z pewnoscia byl tego nauczony i w domu bedzie czysciutkim stworzonkiem.

Czeka na swoj wspanialy nowy domek.

Na tym zdjeciu widac ta wielka cieta rane, ktora juz sie na szczescie ladnie goi.

Vigo jest psiaczkiem bardzo zgodnym i towarzyskim zarowno do suczek jak i do pieskow.
Nie przejawia zadnej agresji.

Czeka na nowy domek.

Posted

spotkałam go w lesie jak spacerowałam z moimi sukami,widziałam go już wcześniej jak biegał za psami ale był przeganiany przez ich właścicieli...przyszedł ze mną do domu zjadł puszkę i zasnął bardzo twardym snem...początkowo myślałam że jest pogryziony ale po ogoleniu sierści wet stwierdził że ta rana jest od uderzenia np kijem...ale już się pięknie goi jak na psie:) w domu zachowuje czystość umie chodzić na smyczy ale trochę ciągnie, ma mnóstwo energii.bardzo chciał się zakumulować z moimi dziewczynami ale okazały się małostkowymi zazdrośnicami ;) bardzo prosze pomóżcie znalesc nowy dobry dom dla niego...

Posted

Ranka goi sie bardzo ladnie. Strup juz sie oderwal i jest tylko niewielka kreska przypominajaca o ty, ze byla tam wielka dziura.

Vigo jest strasznie zywym psiakiem. Na spacerach skacze i uwielbia szarpac za linke. przeciaga sie nia ze mna.
Zbiera tez wszystkie napotkane patyki i je niesie w mordce.
Juz bardzo ladnie idzie w kierunku domu, staje przed furtka i czeka na jej otwarcie.
Na podworku idzie pod swoj kojczyk i do niego grzecznie wchodzi.
Jest psiakiem bardzo spokojnym, chociaz na poczatku troche plakal.
Teraz lezy sobie albo bawi sie zabawkami czy obgryza swoj gruby patol przyniesiony ze spaceru.

Nie je za duzo i nie zjada wszystkiego od razu. zostawia sobie na potem.
Wstawiam mu wiec tez do kojca suchy pokarm, zeby sobie po prostu podjadal, kiedy bedzie mial ochote.

Jeszcze go nie puszczalam luzem po ogrodzie, bo akurat zaczelo padac, wiec nie chce zeby zmokl i potem zmarzl.
Ale jak sie pogoda juz wyklaruje, to na pewno sobie pobiega.

Jest zreszta bardzo lagodny do wszystkich psow.
Jedna z suczek wczoraj wyciagnela mu ( pod jego noskiem oczywiscie ) pudeleczko z suchym jedzonkiem, a on nie zareagowal na to zupelnie.

Mialam Cie zapytac, Inga, czy Vigo zostal odrobaczony, jak bylas z nim u lekarza ????

Cudowny , naprawde wspanialy psiak, czeka na swoj dom !!!!!

Posted

Bedzie u mnie w nastepna sobote pani doktor, wiec wtedy przywiezie nam tablety na robale ( dla kilku psiakow od razu ) i bedzie mi szczepila 4 psiaki, wiec i Vigusia zaszczepimy i zalozymy ksiazeczke.

A dzisiaj wysylam zdjecia do kolezanki, ktora go oglosi na naszych lokalnych portalach.

• 3 weeks later...
Posted

Jakie przecudne zdjecia !!!!!
To jest przesliczny chlopczyk. Naprawde piekny !
Podesle zdjecia Magdzie, to go oglosi na zgorzeleckim i boleslawieckim portalu.

• 4 months later...