Cantadorra Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Cioteczki, nie jest wesoło z Rudym. Rudy nie gryzie, nie niszczy, ale.... załatwia swoje potrzeby w domu, gdzie popadnie :( Pan podobno nie denerwuje się mocno, bo uważa, że mu to za chwilę minie, ale każdy ma swoje granice wytrzymałości. Nie wiem w jakich okolicznościach Rudy to robi, bo trudno smsem dowiedzieć się całej opowieści, ale zaproponuję właścicielowi Rudego poprzez Agmarek kontakt telefoniczny z osobą, która zna się na zachowaniach psów. Może Pan skorzysta, a może sam poszuka rozwiązań. Nie wyobrażam sobie, że Rudy wyleci z DS :( Quote
bela51 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 A niech to !!! :-( W poprzednim domu to sie nie zdarzalo ? Rudy jest wykastrowany ? Bo juz nie pamietam... Quote
Cantadorra Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='bela51']A niech to !!! :-( W poprzednim domu to sie nie zdarzalo ? Rudy jest wykastrowany ? Bo juz nie pamietam...[/QUOTE] Tak, Rudy jest wykastrowany. W poprzednim domu z kolei niszczył, wszystko gryzł co było w zasięgu pyska, na drobny pył. Myślę, że to był prawdziwy powód zamiany DS w DT. Ale to moje domysły. Także teraz zamienił demolowanie na sr...nie :roll: Quote
piescofajnyjest Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 cholerka......:( moze to tylko chwilowe i przestanie??? jedna moja sunia wszystko dewastowala na poczatku i nagle.....przestala! Quote
Lida Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Czasem tak jest, jak pies sie stresuje. Czytałam już na kilku wątkach, np. Florka (jesli trzeba wątek odszkam). Pies załatwial sie w domu (DS), chociaż wczesniej w DT tego nie robił. Florka zwrocili, psiak znalazł inny DS i nie było problemu. Moze Rudy czymś się stresuje? Nie wiem, innym psem, nowym miejscem... Może trzeba czasu, aż poczuje się w nowym miejscu bezpiecznie Quote
Cantadorra Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [quote name='Lida']Czasem tak jest, jak pies sie stresuje. Czytałam już na kilku wątkach, np. Florka (jesli trzeba wątek odszkam). Pies załatwial sie w domu (DS), chociaż wczesniej w DT tego nie robił. Florka zwrocili, psiak znalazł inny DS i nie było problemu. Moze Rudy czymś się stresuje? Nie wiem, innym psem, nowym miejscem... Może trzeba czasu, aż poczuje się w nowym miejscu bezpiecznie[/QUOTE] Obyś miała rację, tego się trzymam :) Witaj Lida :) Quote
Lida Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Cześć Cantadorra :-) Zaglądam tu sobie czasami, nawet częściej niż czasami. Mało sie odzywam, właściwie to się nie odzywam, ale jestem i podczytuję co tam u psiaków słychać. Quote
Cantadorra Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 [quote name='Lida']Cześć Cantadorra :-) Zaglądam tu sobie czasami, nawet częściej niż czasami. Mało sie odzywam, właściwie to się nie odzywam, ale jestem i podczytuję co tam u psiaków słychać.[/QUOTE] Cieszę się, że jesteś Lida :) Murka, z tego co pamiętam, to Hela też paskudziła w boksie na początku? Potem sama z siebie przestała? Quote
Martika&Aischa Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 wierzę że z czasem się to zmieni .....całkiem możliwe że chłopak odreagowuje stres i zmianę miejsca ...... Quote
brzośka Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Nasza Tolka tez na początku załatwiała się w domu, właściwie nie wiemy dlaczego tż zaczął z nią częściej wychodzić, czasem to coś dawało, czasem mimo tego się załatwiała teraz już tego nie robi, czasem się posika, jak za bardzo nakręci się piłką, ale koopal już się nie zdarza :) Quote
Cantadorra Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Mam nadzieję, że będzie tak jak u Was, czyli przestanie Rudy załatwiać się we własnym gnieździe. Wiem tylko, że robi to pod nieobecność właściciela. W związku z tym, że są tam też inne psiaki, nie wykluczam, że nie robi tego inny psiak w reakcji na przybycie Rudaska. Ale tego wiem, bo może robić to Rudy. Ja znikam na tydzień, może uda mi się podejrzeć raz na jakiś czas wątek. Bardzo proszę o zaglądanie, żeby Helka nie spadła na szary koniec. Życzę wszystkim zaglądającym spokojnych Świąt, dużo wody i tyleż samo płynących pieniądzorów i nie zapomnijcie o uśmiechu w te wolne dni :) Quote
bela51 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Bedziemy zaglądac do Heli i Rudaska, a Tobie zyczymy udanego światecznego wypoczynku:lol: Quote
piescofajnyjest Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 wesolych swiat zycze:) i hopsam Hele wysoko:loveu: Quote
bela51 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Hela pewnie szaleje w sniegu u Murki, ciekawe jak miewa sie Rudasek. Quote
piescofajnyjest Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 ja tez jestem ciekawa, moze juz jest lepiej? Quote
Cantadorra Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Dorwalam się do hotelowego kompa, żeby zajrzeć do Helenki. Z Agmarek nie mam kontaktu, dowiem się coś o Rudym jak wrócę. Wówczas doniose co na froncie u Rudaska. Pozdrawiam z nart :) Quote
piescofajnyjest Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 serdecznie tez pozdrwaiamy i na watek zagladamy:) Quote
Martika&Aischa Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='bela51']Podniesiemy nasza Hele, zeby nie spadła :lol:[/QUOTE] Helcia do domku dziewczyno!!!! Quote
Cantadorra Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Jeśli chodzi o Rudaska, to: 1 dobra wiadomość - nie robi kupy w domu gdzie popadnie, przestał ale 2 zła wiadomość - sika wszędzie w domu gdzie popadnie, jak są właściciele i jak ich nie ma, w każde wymyślone przez siebie miejsce. Państwo mają nr telefonu do osoby, która sporo wie o tego typu zachowaniach, nie wiem jednak, czy skorzystają. Mówią, że zadzwonią, także może to coś pomoże. Quote
Recommended Posts