hop! Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Na dzień dzisiejszy Hela musi mieć spokój i ustabilizowane życie w stałym środowisku. Zmiany, zbyt dużo bodźców, nowości powodują u niej ogromny stres i lęk. Wsadzenie takiego psiaka do schroniska to wyrok. Nie dam rady zaadoptować kolejnego psa, bo mam już trzy i prawdopodobnie dojdzie czwarty - mój zasiedziały tymczasowicz. Szkoda mi hotelowiczów, którzy nie mogą znaleźć domów, bo są starsi, czy trudni, ale nie mogę przygarniać wszystkich po kolei. Nie mogę też rezygnować z opłat hotelowych, bo zginę. Z działalnością gospodarczą wiążą się obciążenia finansowe - nikt mnie z nich nie zwolni. Mam kredyt i inne zobowiązania. Nie mogę powiększać liczby hotelowiczów u siebie, bo stanę się przechowalnią i wszystko straci sens. Wracając do Heli - u mnie może być i być, ale to są koszty. Dlatego trzeba jej szukać DT za karmę, a najlepiej DS. Im więcej osób włączy się do poszukiwań, tym lepiej. Quote
Martika&Aischa Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 i ja zaglądam do Helenki vel Maksi ;) Quote
hop! Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Cantadorra, zgodnie z ustaleniem kupiłam Heli obrożę Sabunol (różową ;-)). Doliczę 14zł do rachunku za sierpień. Może tak być? Quote
Cantadorra Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='hop!']Cantadorra, zgodnie z ustaleniem kupiłam Heli obrożę Sabunol (różową ;-)). Doliczę 14zł do rachunku za sierpień. Może tak być?[/QUOTE] Oczywiście. Szepnij Heli ode mnie na ucho, żeby zrobiła jakiś kolejny mały kroczek ;) Quote
hop! Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Cantadorra']Oczywiście. Szepnij Heli ode mnie na ucho, żeby zrobiła jakiś kolejny mały kroczek ;)[/QUOTE] Szept olewa, krzyku się boi. Najlepiej, gdy powiem jej to normalnym głosem. ;-) Quote
bela51 Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Hela dostanie jeszcze 60 zł z bazarku fony. Wieczorem zrobie przelewy. Quote
Cantadorra Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Jutro wyślę Hop tabletki Zylkene na obniżenie lęku. Jeśli to nie zadziała, to dostanie mocniejszy. Pożyjemy, zobaczymy. Quote
hop! Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='Cantadorra']Jutro wyślę Hop tabletki Zylkene na obniżenie lęku. Jeśli to nie zadziała, to dostanie mocniejszy. Pożyjemy, zobaczymy.[/QUOTE] Jest nowy plan. Nie poddajemy się. :-) Quote
Cantadorra Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='hop!']Jest nowy plan. Nie poddajemy się. :-)[/QUOTE] Doprecyzuję, Hop się nie poddaje :) Quote
Loczka Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Obserwatorzy wątku też są dobrej myśli. Helenka jeszcze nas wszystkich pozytywnie zaskoczy i będzie śmigać na spacerkach! :painting: Quote
hop! Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='Cantadorra']Doprecyzuję, Hop się nie poddaje :)[/QUOTE] A Ty się poddajesz?! Nie wierzę. :-) Quote
Cantadorra Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [quote name='hop!']Doszedł list z lekami. Dzięki.[/QUOTE] No to co, czekamy czy cokolwiek drgnie........ Quote
piescofajnyjest Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 czekamy, ale mamy duzo pozytywnych mysli:) Quote
bela51 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 [quote name='Cantadorra']No to co, czekamy czy cokolwiek drgnie........[/QUOTE] Póki co, czekam na zdjecia od Ciebie.:lol: Pora sklecic bazarek skoro problemy techniczne ustąpiły ( tfu, tfu ! ) Quote
Loczka Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Na ewentualny efekt nowych leków u Helci trzeba czekać dłużej, czy już widać jakieś chociaż symboliczne efekty? Jakiś przyjazdy błysk w oku? Gest? Quote
Cantadorra Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 [quote name='Loczka']Na ewentualny efekt nowych leków u Helci trzeba czekać dłużej, czy już widać jakieś chociaż symboliczne efekty? Jakiś przyjazdy błysk w oku? Gest?[/QUOTE] Będziemy czekać 3 tygodnie na efekt, którego się specjalnie nie spodziewamy ;) Potem wejdzie na mocniejszy lek. Quote
hop! Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Na razie zero zmian, a tyle kasy Cantadorra wydała na lek... Quote
bela51 Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Helenko, jak sie miewasz, niesmiala dziewczynko ? Nikt Cie nie odwiedza... Quote
Cantadorra Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Hop, pytam z przyzwoitości i bez wiary: czy coś drgnęło? Quote
hop! Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 [quote name='Cantadorra']Hop, pytam z przyzwoitości i bez wiary: czy coś drgnęło?[/QUOTE] Szczerze odpowiadam: niestety, nie. Quote
Cantadorra Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 [quote name='hop!']Szczerze odpowiadam: niestety, nie.[/QUOTE] Jak widać Helka to twarda sztuka. Byle co nie działa :roll: Quote
bela51 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 [quote name='Cantadorra']Jak widać Helka to twarda sztuka. Byle co nie działa :roll:[/QUOTE] Czy to jest antydepresant ? To chyba trzeba poczekac dłuzej ? Quote
Cantadorra Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 [quote name='bela51']Czy to jest antydepresant ? To chyba trzeba poczekac dłuzej ?[/QUOTE] Nie Izek, to nie jest "chemiczny" antydepresant. Zaczynamy od najsłabszego, bodajże roślinnego. Producent eufemistycznie podaje, że poprawa może być widoczna już na 3 dzień. Quote
Recommended Posts