Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dzień dzisiejszy Hela musi mieć spokój i ustabilizowane życie w stałym środowisku. Zmiany, zbyt dużo bodźców, nowości powodują u niej ogromny stres i lęk. Wsadzenie takiego psiaka do schroniska to wyrok. Nie dam rady zaadoptować kolejnego psa, bo mam już trzy i prawdopodobnie dojdzie czwarty - mój zasiedziały tymczasowicz. Szkoda mi hotelowiczów, którzy nie mogą znaleźć domów, bo są starsi, czy trudni, ale nie mogę przygarniać wszystkich po kolei. Nie mogę też rezygnować z opłat hotelowych, bo zginę. Z działalnością gospodarczą wiążą się obciążenia finansowe - nikt mnie z nich nie zwolni. Mam kredyt i inne zobowiązania. Nie mogę powiększać liczby hotelowiczów u siebie, bo stanę się przechowalnią i wszystko straci sens. Wracając do Heli - u mnie może być i być, ale to są koszty. Dlatego trzeba jej szukać DT za karmę, a najlepiej DS. Im więcej osób włączy się do poszukiwań, tym lepiej.

Posted

[quote name='hop!']Cantadorra, zgodnie z ustaleniem kupiłam Heli obrożę Sabunol (różową ;-)). Doliczę 14zł do rachunku za sierpień. Może tak być?[/QUOTE]
Oczywiście.
Szepnij Heli ode mnie na ucho, żeby zrobiła jakiś kolejny mały kroczek ;)

Posted

[quote name='Cantadorra']Oczywiście.
Szepnij Heli ode mnie na ucho, żeby zrobiła jakiś kolejny mały kroczek ;)[/QUOTE]

Szept olewa, krzyku się boi. Najlepiej, gdy powiem jej to normalnym głosem. ;-)

Posted

[quote name='Cantadorra']Jutro wyślę Hop tabletki Zylkene na obniżenie lęku. Jeśli to nie zadziała, to dostanie mocniejszy. Pożyjemy, zobaczymy.[/QUOTE]

Jest nowy plan. Nie poddajemy się. :-)

Posted

[quote name='Cantadorra']No to co, czekamy czy cokolwiek drgnie........[/QUOTE]
Póki co, czekam na zdjecia od Ciebie.:lol: Pora sklecic bazarek skoro problemy techniczne ustąpiły ( tfu, tfu ! )

Posted

Na ewentualny efekt nowych leków u Helci trzeba czekać dłużej, czy już widać jakieś chociaż symboliczne efekty? Jakiś przyjazdy błysk w oku? Gest?

Posted

[quote name='Loczka']Na ewentualny efekt nowych leków u Helci trzeba czekać dłużej, czy już widać jakieś chociaż symboliczne efekty? Jakiś przyjazdy błysk w oku? Gest?[/QUOTE]
Będziemy czekać 3 tygodnie na efekt, którego się specjalnie nie spodziewamy ;) Potem wejdzie na mocniejszy lek.

Posted

[quote name='bela51']Czy to jest antydepresant ? To chyba trzeba poczekac dłuzej ?[/QUOTE]
Nie Izek, to nie jest "chemiczny" antydepresant. Zaczynamy od najsłabszego, bodajże roślinnego. Producent eufemistycznie podaje, że poprawa może być widoczna już na 3 dzień.