Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro rano pędzę na Targowicę Miejską i zrobię ogłoszenie w agencji reklamowej.
Ponadto zawieszę fotkę i treścią dotyczącą naszego Franusia przy stoisku z karmą dla zwierząt.
Jutro też rozwieszę plakaciki z jego wizerunkiem na Bratkowicach a może mi czasu starczy to i podjadę na Jastrzębię. Tak mi przykro że tak długo musi czekać za swoim człowiekiem i znosić tę sytuację w schronisku.

Piesku musisz odnaleść swojego Pana.

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Donata']Jutro rano pędzę na Targowicę Miejską i zrobię ogłoszenie w agencji reklamowej.
Ponadto zawieszę fotkę i treścią dotyczącą naszego Franusia przy stoisku z karmą dla zwierząt.
Jutro też rozwieszę plakaciki z jego wizerunkiem na Bratkowicach a może mi czasu starczy to i podjadę na Jastrzębię. Tak mi przykro że tak długo musi czekać za swoim człowiekiem i znosić tę sytuację w schronisku.

Piesku musisz odnaleść swojego Pana.[/QUOTE]
Donato,zadzwoń do sołtysa w tej wsi,bardzo miły człowiek,pomógł mi kiedyś w innej psiej sprawie...może pozna psiaka albo pozwoli powiesić zdjęcia psa na tablicy ogłoszeń sołectwa...

Posted

Na razie da lam ogłoszenie na targowicy w piatek i w sobote, wywiesilam zdjęcie na targowicy, Kiosku na Bratkowicach i ulicy Papieskiej. Jutro podjade na Jastrzebie, Gorki i do kiosku na ulicy Wojska Polskiego. Nie wiem juz co dalej można zrobić dla tego psiaka.

Posted

Siedział dziś w budzie,bo bał się Słodzika...podszedł do mnie i tylko rozglądał się czy Słodzik jest obok...poproszę p.Marka,zeby przeniósł go do boksu z Reksem i Laseczką,jak tylko Kuba pojedzie do hoteliku...

Posted

Tak,ukradkiem zjada ze swojej miski Franek...przypomina mi w tym Erniego,który jest już bezpieczny w hoteliku u Sylwii:
[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/3d3b84ed842fe81e12f48510611a76ce,10,19,0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='edzia.71']Mysle, że tu chodzi o jego współtowarzyszy.[/QUOTE]
Jak pójdzie Tobi to pogadam z p.Markiem...z Kapim to się pewnie dogada...żeby tylko nie atakował Kapiego...

Posted

Biedny psiak, tak mi go żal że został złapany. I bądz tu mądrym co jest lepsze czy lepiej stronic od czlowieka czy będąc ufnym do niego podejśc i znaleśc się w schronisku. Alejego właściciel to zwyczajny drań jak można nie szukać swojego psiaka?.
Jak możecie Panie to trzeba mu załatwic kojec inny a może z suczkami, mysle ze chyba lepiej by sie z nimi dogadal. Inaczej ten piesek nabedzie sie lęków po tym co mu jego silniejsi koledzy robia.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Romka']Jak pójdzie Tobi to pogadam z p.Markiem...z Kapim to się pewnie dogada...żeby tylko nie atakował Kapiego...[/QUOTE]

Tobi poszedł, Kapi poszedł... może Franek się przeniesie?

Posted

[quote name='mamanabank']Tobi poszedł, Kapi poszedł... może Franek się przeniesie?[/QUOTE]

Myślałam o tym samym...ale jak na jeden dzień poświąteczny było dużo zmian i p.Marek mógłby nie zdzierżyć...

• 2 weeks later...
Posted

Wysłałam maila do dziennikarza Dziennika Łódzkiego w sprawie artykułu o Franusiu u sobotnim dodatku do gazety, ITS-ie.Ma ukazać się artykuł w przyszłym tygodniu...bardzo dziękujemy za pomoc w tej sprawie.

Posted

Franuś był dziś na spacerku,po raz pierwszy od czasu pobytu w schronisku,ciągnął na smyczy chyba bardziej niż jego kolega z boksu Ares...

Posted

Franuś na portalu:
[URL]http://lowicz24.eu/index.php?page=mypage&op=openPage&id=8&title=franek[/URL]
czeka cały czas w schronisku,jedyna radość z wczorajszego dnia to długi spacer...razem ze Słodzikiem i Aresem...

Posted

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/28b7e35ec987d8ded3925469b1b1989a,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/c6adc42c60dbaf725ef8a5664a9668b1,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/25a0def55a581e41a3fa067bc93a57e4,10,19,0.jpg[/IMG]

Posted

Dzień Dobry Franuś:)

Ten psiak jest cudny... przeciągną mnie trochę na spacerku, pobiegaliśmy sobie trochę, a kiedy uznał, że się zmęczył pał w cieniu na trawkę i pokazywał brzuchol do miziania:lol:
Kiedy przyszła Mamanabank, chłopak nabrał odwagi i postanowił, że jednak się ochłodzi w stawku... (ze mną nie chciał- może myślał, że w razie co, go nie uratuję:evil_lol:) później to już razem polowaliśmy na żaby (wykurzał je do wody) i kijanki...

Posted

Tak Juldan,to cudowny pies,łagodny i kochany...na pewno ma właściciela...ale nikt go nie szuka...Jego zdjęcia są w sklepach i na portalach...ogłaszaliśmy go nawet na targowicy...i nic!Nikt nie zajrzał do schroniska by go odnależć...przykre!:-(