Donata Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jutro rano pędzę na Targowicę Miejską i zrobię ogłoszenie w agencji reklamowej. Ponadto zawieszę fotkę i treścią dotyczącą naszego Franusia przy stoisku z karmą dla zwierząt. Jutro też rozwieszę plakaciki z jego wizerunkiem na Bratkowicach a może mi czasu starczy to i podjadę na Jastrzębię. Tak mi przykro że tak długo musi czekać za swoim człowiekiem i znosić tę sytuację w schronisku. Piesku musisz odnaleść swojego Pana. Quote
Romka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Donata']Jutro rano pędzę na Targowicę Miejską i zrobię ogłoszenie w agencji reklamowej. Ponadto zawieszę fotkę i treścią dotyczącą naszego Franusia przy stoisku z karmą dla zwierząt. Jutro też rozwieszę plakaciki z jego wizerunkiem na Bratkowicach a może mi czasu starczy to i podjadę na Jastrzębię. Tak mi przykro że tak długo musi czekać za swoim człowiekiem i znosić tę sytuację w schronisku. Piesku musisz odnaleść swojego Pana.[/QUOTE] Donato,zadzwoń do sołtysa w tej wsi,bardzo miły człowiek,pomógł mi kiedyś w innej psiej sprawie...może pozna psiaka albo pozwoli powiesić zdjęcia psa na tablicy ogłoszeń sołectwa... Quote
Donata Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ok. Postaram sie tam dotrzec i powiesić fotkę. Quote
Donata Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Na razie da lam ogłoszenie na targowicy w piatek i w sobote, wywiesilam zdjęcie na targowicy, Kiosku na Bratkowicach i ulicy Papieskiej. Jutro podjade na Jastrzebie, Gorki i do kiosku na ulicy Wojska Polskiego. Nie wiem juz co dalej można zrobić dla tego psiaka. Quote
mamanabank Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Oby tylko właściciel zechciał go szukać... Quote
Romka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Siedział dziś w budzie,bo bał się Słodzika...podszedł do mnie i tylko rozglądał się czy Słodzik jest obok...poproszę p.Marka,zeby przeniósł go do boksu z Reksem i Laseczką,jak tylko Kuba pojedzie do hoteliku... Quote
Romka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Tak,ukradkiem zjada ze swojej miski Franek...przypomina mi w tym Erniego,który jest już bezpieczny w hoteliku u Sylwii: [IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/3d3b84ed842fe81e12f48510611a76ce,10,19,0.jpg[/IMG] Quote
Romka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='edzia.71']Dzisiaj siedział sobie osowiały:-([/QUOTE] Bał się kolegów czy podejrzewacie coś gorszego? Quote
edzia.71 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Romka']Bał się kolegów czy podejrzewacie coś gorszego?[/QUOTE] Mysle, że tu chodzi o jego współtowarzyszy. Quote
Romka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='edzia.71']Mysle, że tu chodzi o jego współtowarzyszy.[/QUOTE] Jak pójdzie Tobi to pogadam z p.Markiem...z Kapim to się pewnie dogada...żeby tylko nie atakował Kapiego... Quote
Donata Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Biedny psiak, tak mi go żal że został złapany. I bądz tu mądrym co jest lepsze czy lepiej stronic od czlowieka czy będąc ufnym do niego podejśc i znaleśc się w schronisku. Alejego właściciel to zwyczajny drań jak można nie szukać swojego psiaka?. Jak możecie Panie to trzeba mu załatwic kojec inny a może z suczkami, mysle ze chyba lepiej by sie z nimi dogadal. Inaczej ten piesek nabedzie sie lęków po tym co mu jego silniejsi koledzy robia. Quote
Romka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Donato,pomyślimy o tym a Ty swoją drogą jak będziesz w schronisku tez poproś...im więcej prósb tym lepiej... Quote
mamanabank Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [quote name='Romka']Jak pójdzie Tobi to pogadam z p.Markiem...z Kapim to się pewnie dogada...żeby tylko nie atakował Kapiego...[/QUOTE] Tobi poszedł, Kapi poszedł... może Franek się przeniesie? Quote
Romka Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 [quote name='mamanabank']Tobi poszedł, Kapi poszedł... może Franek się przeniesie?[/QUOTE] Myślałam o tym samym...ale jak na jeden dzień poświąteczny było dużo zmian i p.Marek mógłby nie zdzierżyć... Quote
Romka Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Franek prawdopodobnie będzie miał wizytę dziennikarza,który zrobi o nim artykuł ,może wtedy odnajdzie go właściciel... Quote
Romka Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Wysłałam maila do dziennikarza Dziennika Łódzkiego w sprawie artykułu o Franusiu u sobotnim dodatku do gazety, ITS-ie.Ma ukazać się artykuł w przyszłym tygodniu...bardzo dziękujemy za pomoc w tej sprawie. Quote
Romka Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Informacje o Franusiu wrzucone na maila Dziennika Łódzkiego...czekamy na publikację... Quote
Romka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Franuś był dziś na spacerku,po raz pierwszy od czasu pobytu w schronisku,ciągnął na smyczy chyba bardziej niż jego kolega z boksu Ares... Quote
Romka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Wrzuciłam Franka na lowicz24.eu...obserwujecie czy zamieszczą notkę. Quote
Romka Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Franuś na portalu: [URL]http://lowicz24.eu/index.php?page=mypage&op=openPage&id=8&title=franek[/URL] czeka cały czas w schronisku,jedyna radość z wczorajszego dnia to długi spacer...razem ze Słodzikiem i Aresem... Quote
mamanabank Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/28b7e35ec987d8ded3925469b1b1989a,10,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/c6adc42c60dbaf725ef8a5664a9668b1,10,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/25a0def55a581e41a3fa067bc93a57e4,10,19,0.jpg[/IMG] Quote
Juldan Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Dzień Dobry Franuś:) Ten psiak jest cudny... przeciągną mnie trochę na spacerku, pobiegaliśmy sobie trochę, a kiedy uznał, że się zmęczył pał w cieniu na trawkę i pokazywał brzuchol do miziania:lol: Kiedy przyszła Mamanabank, chłopak nabrał odwagi i postanowił, że jednak się ochłodzi w stawku... (ze mną nie chciał- może myślał, że w razie co, go nie uratuję:evil_lol:) później to już razem polowaliśmy na żaby (wykurzał je do wody) i kijanki... Quote
Romka Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Tak Juldan,to cudowny pies,łagodny i kochany...na pewno ma właściciela...ale nikt go nie szuka...Jego zdjęcia są w sklepach i na portalach...ogłaszaliśmy go nawet na targowicy...i nic!Nikt nie zajrzał do schroniska by go odnależć...przykre!:-( Quote
Recommended Posts