barb Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='Basia1244']Wszystko dobrze zrozumiałaś - została Pat na lodzie - ..... habits mam wrażenie zabawił się jej kosztem.[/QUOTE] Mogłabym jeszcze zrozumieć, że wycofał się z adopcji ale ze nie wywiązał się też z deklaracji :shake: ...... Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='sunia2000']Zapraszam na kolejny bazarek dla naszej bieduli:[url]http://www.dogomania.pl/threads/212478-Psio-ciuszkowo-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bciowy-dla-suni-nadzianej-na-druty-do-godz20.00-16.08.2011?p=17396835#post17396835[/url][/QUOTE] Podnoszę Wiki i przypominam wszystkim o jej bazarku. Quote
sunia2000 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Vikuniu przeprasza:( Psów pełno, pracy jeszcze więcej, ale w weekend już obiecuje wziąć się za promowanie Ciebie:) Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='sunia2000']Vikuniu przeprasza:( Psów pełno, pracy jeszcze więcej, ale w weekend już obiecuje wziąć się za promowanie Ciebie:)[/QUOTE] Może ja zrobie jej choć kilka ogloszeń w rewanzu za Tunie/ Chabunię tylko jaki tekst, zdjęcia i gdzie juz są ogloszonka żeby nie dublować ? Quote
sunia2000 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Jej stary tekst: "[COLOR=blue][B]konala nadziana na drut..cudem uratowana.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Ile bolu i cierpienia przeszla w swoim zyciu ta sunia?[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]..Sponiewierana..zastraszana..bita.. Co moglo przydazyc sie jeszcze?[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Sunia trafila do schroniska z interwencji.Ktos zglosil, ze na terenie budowy ,na drut zbrojeniowy nadzial sie pies...nadzial sie..czy tez ktos mu w tym pomogl..nie dowiemy sie juz nigdy.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Drut rozerwal jej chudziutkie cialko..od brzuszka az po odbyt.Sunia zostala w schronisku zoperowana, jednak lekarze dawali jej niewielkie szanse na przezycie.Ona ma jednak wole zycia..czuje sie juz lepiej.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]To bardzo wystraszone stworzonko, boi sie ludzkiej reki, boi sie gwaltownych ruchow.. To bardzo delikatna i wrazliwa sunia.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Do znajomych jej juz pracownikow schroniska nabrala ufnosci.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Sunia moze zostac adoptowana.Ma ok 9-10 lat,jest sredniej wielkosci.[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Szukamy dla niej cierpliwych i spokojnych opiekunow. Bardzo chcielibysmy,zeby spotkala ja jeszcze cos dobrego,zeby czlowiek nie kojarzyl jej sie tylko z cierpieniem.." kontakt: patrycja 509 277122 [COLOR=black]a zdjęcia są w 26 poście. Ogłoszeń nie da się dublować bo ostatnie miała w marcu, wtedy zgłosił się chętny z Angli, więc więcej ogłoszeń nie było potrzeby robic:angryy:no ale wyszło jak wyszlo:( Byłabym wdzięczna bodaj za kilka ogłoszeń:) [/COLOR] [/B][/COLOR] Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ok spróbuję. Ale te oglosznia z marca jeszcze mogą być na portalach. Może to sprawdzisz. Albo może mozna je wznowić. Na niektorych portalach ogloszenia nie sa automatycznie usuwane po jakimś czasie tylko trzeba to zrobić. W kazdym bądź razie [B]obiecuję pare ogloszonek w tym tygodniu.[/B] Może dodać coś o dt - że teraz jest? Inne psy w potencjalnym domu nie wskazane raczej, czy tylko suki? Dzieci też nie? A tak w ogole to jak Wiki sie czuje i jaksie zaaklimatyzowala w nowym miejscu? Quote
sunia2000 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Niestety dom dla niej tylko bez innych zwierząt, Viki jest zazdrosna o nie i to jest powodem jej agresji. Dzieci też odpadają, wiadomo-dziecko skupia na sobie więcej uwagi niz pies, więc Vikuni może się to nie spodobać i pogryzienie murowane. A jak Vikunia? Do miejsca i opiekunki już się przyzwyczaiła, do psów tamtejszych jeszcze nie, unika ich albo szczerzy na nie zęby:( Ważne,że poza schronem, bezpieczna i ma "swojego"człowieka:) Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ale przecież ona w schronie byla bardzo grzeczna i nie wykazywala agresji do innych psow ? tak zapamiętalam z wątku - co się nagle porobiło? A ten hotelik widzialaś i jest ok ? Quote
sunia2000 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 W schronie nie wykazywała agresji, ale jak poszła do hoteliku, tam poczuła się pewniej u boku tymczasowej pańci to zaczęła się robić zazdrosna,"wara od mojej pani" i jak tylko jakiś pies próbował się zblizyć do pańci to go atakowała. A hotelik w porządku, sama ją tam zawoziłam, osoba sprawdzona, ma wielkie doświadczenie z psami także jestem spokojna o Viki:) Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Na razie dalam ogloszenie na Jaroslawiaku :lol:. Czeka na weryfikację. Tam mozna sie wstrelić w lukę - nie ma dużej ilości ogloszeń o zwierzętach.W razie czego możesz ją dowieźć ? Tylko trzeba tam obowiazkowo podać mail. Na razie dalam swój, jak mi podasz swój to zmienię. Jutro podzialam coś więcej. Kiedyś robilam te ogloszonka masowo dla schroniska ale ostatnio wyszlam z wprawy. Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 I na kilku forach sa jeszcze ogloszenia Wiki np; olx wroclaw, szybko oferty wroclaw Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='barb']I na kilku forach sa jeszcze ogloszenia Wiki np; olx wroclaw, szybko oferty wroclaw[/QUOTE] Chodzi o ogloszenia z marca. Quote
sunia2000 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 mój adres:[email protected], i oczywiście,że moge ją dowieźć, nawet na drugi koniec polski:) Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Zrobilam jeszcze na Morusku. A stamtąd zwierzak jest automatycznie dodawany na: doadopcji.pl rynekslaski.pl rynekklodzki.pl Na dziś tyle :oops: Quote
barb Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Na Przygarnijzwierzaka spróbuj odświeżyć ogloszenie z marca - bo jest ale nieaktywne. A czy mozna pisać w ogloszeniach że Wiki szuka [B]ds lub dt bezplatnego (lub za cenę karmy) ?[/B] Czy taka opcja by cie interesowala? Czy tylko ds? Quote
sunia2000 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Bardziej DS, najwyżej zbankrutuje ,ale nie chce suni przenosić z miejsca na miejsce. Jak ma już wyjść z hoteliku to do stałego domciu:) Quote
Bella1 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Trzymam kciuki za Viki oby szybko ten domek się pojawił Quote
barb Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [url]www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Konala-nadziana-na-drutcudem-uratowana-id20069.html[/url] wklejam tu adres do Twojego ogloszenia o Wiki na przgarnijzwierzaka - koniecznie przedluż mu termin wazności A ogłoszenie na Jaroslawiaku już zaakceptowane. Quote
barb Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Znalazlam tez stare ogloszenie Wiki na [url]www.adopcje.org[/url] i zrobilam "wykopywanko". Nie wiem tylko jak dlugo będzie na pierwszym miejscu .... Quote
sunia2000 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='barb'][url]www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Konala-nadziana-na-drutcudem-uratowana-id20069.html[/url] wklejam tu adres do Twojego ogloszenia o Wiki na przgarnijzwierzaka - koniecznie przedluż mu termin wazności A ogłoszenie na Jaroslawiaku już zaakceptowane.[/QUOTE] Widzę,że twardo buszujesz po necie:) Na przygarnij już przedłużyłam:) Dzięki wielkie:) Quote
barb Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='sunia2000']Widzę,że twardo buszujesz po necie:) Na przygarnij już przedłużyłam:) Dzięki wielkie:)[/QUOTE] Teraz dopiero znalazłam wykaz ogloszeń Wiki w 14 i 15 poście - trzeba by według niego sprawdzić, ktore jeszcze sa albo ewentualnie dadzą sie odswieżyć. Wczoraj szukalam na portalach na ślepo. Na Morusku już ogloszenia nie znalazlam i dlatego dorobilam. A czy w ogole ktoś wcześniej się odezwal w sprawie jej adopcji oprocz Hatbisa, bo już nie pamietam czy bylo o tym na wątku? Quote
sunia2000 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Nie, niestety zero odzewu z ogłoszeń. A habits wypatrzył ją na fb, jak miała kiedyś wydarzenie Quote
barb Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [url]http://wroclaw.freecf.pl/konala-nadziana-na-drut-cudem-uratowana_a33651[/url] tu jest adres gdzie jej ogloszenie wygasło /napisane, ze przeniesione do archiwum/- to jakiś portal wroclawski. Nie wiem czy można wznowić czy trzeba umieszczać na nowo? Quote
sunia2000 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Tak, ale tam chyba nie da się odnowić, przynajmniej ja nie wiem jak:( Quote
barb Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='sunia2000']Tak, ale tam chyba nie da się odnowić, przynajmniej ja nie wiem jak:([/QUOTE] To może szybciej będzie zrobić nowe. Quote
Recommended Posts