Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZUREK to maly piesek z budowy ciala przypominajacy jamnika - rownie krotkie nozki, waski pyszczek i klapniete uszka, dlugi tulów - jedyne odstepstwo od rasy to kolor.
Zurek ma biala siersc z ciemna latka na grzbiecie, ciemny pyszczek i uszka.
Jest newielki, żwawy - dzielnie przetrwal kolejne zimy, ale to juz 10 lat wschronisku.

Na spacerkach widac, jak potrzebuje milosci i swojego opiekuna.
Jest juz straszym pieskiem i chcemy zeby zdazyl zaznac milosci swoich opiekunow, dobrego jedzonka i lepszej bardziej indywidulanej opieki lekarskiej.

Ostatnio Zurcio mial dwie szanse na adopceje ale niestety nieudane.
Pierwszy pan przyszedl go ogladac, ale wyszedl z mlodszym psiakiem, inna osoba znalazla ogloszenie o nim, byla zdecydowana na adopcja - ale nagla ciezka choroba w rodzinie przekreslila szanse na adopcje.

Zakladam dla niego watek - bo mam nadzieje ze to pomoze mu znalezc dom - a moze chociaz DT czy hotelik, wszystko jest lepsze niz schroniskowe zycie.

Deklaracjd stale:

- p. Ewa spoza dgm- 30,- zl

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz będą zdjęcia Żureczka !!!

[IMG]http://img252.imageshack.us/edit_preview.php?l=img252/9048/zurek3.jpg&action=rotate[/IMG][IMG]http://img192.imageshack.us/edit_preview.php?l=img192/7356/zurek5.jpg&action=rotate[/IMG]

Posted

[IMG]http://img638.imageshack.us/img638/999/uszatekispka.jpg[/IMG]

A tu ze swoim podstawowym boksem, Uszatek ( czarno-biały) już w domu, czarna sunia Nózia i Żurek wciąz czekają na DOM, na zdjęciu brakuje Rudzika, też już w domku

Posted

Żureczek jest śliczny, mały, spokojny,niekonfliktowy ideał psa dla każdego: jedzonko, spacerek i na kanapę do głaskania - to niedaleka już ( mam taką nadzieję)przyszłośc Żurka :loveu:
KTO PRZYGARNIE ŻURKA?

Posted

[quote name='Beat2010']Iwonka, o czymś nie wiem? :mad:[/QUOTE]
Beatko, wiesz o wszystkim - ja tylko mam na mysli projekt hotelikowania Zureczka - ktory mam nadzieje sie zisci, no chyba ze jakis domek sie trafi jako pierwszy.:lol:

Posted

[quote name='Beat2010']Wiem , że to o tym......już pisałam u Pudusia: może Agnieszka zrobi bannerki?[/QUOTE]
Sa banerki malutkie skromniutkie - ze wzgledu na ograniczenia - ale sa:cool1:

Posted

Znowu otwiera sie pzred Zurciem szansa - pani, ktora wziela Uszatka, jego schroniskowego towarzysza z boksu, powiedziala, zmogalbyw ziac i Zurka, ale obawia sie ze pieski teraz juz sie nie dogadaja.
uszatek z potulnego staruszka zrobil sie agresorem i szczeka na wszystko, co sie rusza, zachodzi obawa, ze ni wpusci Zurcia do domu.
Doświadczeni psiarze mówia, ze sprawa jest jednak do zalatwienia, trzeba zeby pieski odbyly wspolny spacer i weszly razem do domu. Poczatek moze byc trudny ale potem powinny sie dogadac, tym bardziej ze lata cale spedzily w jednym boksie.
Teraz tylko trzeba uprosic pania, zeby sie zgodzila na ta konfrontacje:roll:

Posted

w sobote spacry, bedzie okazja zobaczyc wszystkie nasze psiaki. Elja miala wrocic ze szpitala do boksu w tym tygodniu. Jest juz po operacji i podobno na razie wszystko u niej dobrze, W ub. sobote bylam z Zureczkiem u shcroniskowego lekarza, powiedzial ze psiak moze wrocic do boksu -a le najpierw musimy znalezc mu tam miejsce, ktore juz zajal nowy psiak.

Posted

Niestety Pani sie nie odzywa - raczej nie ma co liczyc - szukamy innych mozliwosci - napislam do APSY moze z Dukem pojechaliby razem do Czarodziejki? (ale to na zasadzie gdybania teraz pisze)