ania90 Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Z Loleczkiem jest dobrze, wczoraj dostal znowu 2 zastrzyki, rana sie goi powoli. Dzisiaj to psy takie spokojne ze zastanawialam sie czy one wogole zyja bo przez 2tyg ciagle larmo ;) Quote
Oscar Patric Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 cieszę się bardzo że Lolek czuje się lepiej,mizianki ślemy:) Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='ania90']Z Loleczkiem jest dobrze, wczoraj dostal znowu 2 zastrzyki, rana sie goi powoli. Dzisiaj to psy takie spokojne ze zastanawialam sie czy one wogole zyja bo przez 2tyg ciagle larmo ;)[/QUOTE] Fajnie, że powoli Loluś dochodzi do zdrówka :) Ale Ci fajnie :) Ja przy Ptysiu nie wiem co znaczy "spokojne psy" :evil_lol: Quote
Patik Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Trzymamy kciuki dalej,dobrze,ze wszystko dobrze się skończyło. Quote
ania90 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 spokojne mialam na mysli ze nie szczekaja / wyja bo sasiedzi juz mnie chcieli wyniesc razem z psami.... Jessi sie juz chyba skaczyla cieczka bo pies jest znowu normalny :multi: zero samcow przy plocie... Quote
Pegaza Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Moja Soma miala ok 3 tygodni cieczke i nigdy z nia nie mialam problemow w sensie ze byla jakas niedobra fakt zdarzalo sie jej miec ochote nawet na mnie ale szybko jej te amory wybilam z glowy;) jedynie problem byl z psami ktorzy latali wypuszczeni po osiedlu..co do Lolka dobrze ze jest z nim oki bo z tego co pisalas to moglo byc zle.. Quote
dysia-u Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='ania90']jak narazie dalej z nia pracujemy, dzisiaj rozmawialismy z doswiadczonym czlowiekiem ktory zna sie na tej rasie dal nam pare wskazowek no i ma nadzieje ze bedzie poprawa..... staje sie coraz gorsza bo nadal ma cieczke no i z tym ograniczenia tzn bieganie/spacery tylko na smyczy, zero biegania bez smyczy a przed cieczka biegala sobie bez smyczy i mogla sie "szwedac" na to lekarstwo znalazlam czyli rower biega bardzo duzo i jest szczesliwa, najgorsze jest to ze jej odbija w nocy i wyje na to dostalismy dzisiaj rade i zobaczymy jak bedzie. wczoraj to byl wogole dzien tragedia...... pelno samcow malych na placu kupa szczekania i wycia, sasiedzi sie skarza a na dodatek przez jednego kundla bezpanskiego Loleniek sie nie zabil..... ten go zrzucil ze schoda i udezyl sie o kant kafelki na dworze co spowodowalo ze ma glowke rozcieta przy oczkach, pelno krwi, jezyk przegryziony, z nosa krew leciala, oczy ma w krwiakach i byl nie przytomny, momentalnie robil sie twardy.... ocknal sie dopiero w polowie trasy do weta......[/QUOTE] oj oj co ja czytam??!!!!! przyszłam powiedzieć że u nas piekna jesień , ale humor mi sie od razu zważył wymiziaj biedaczka Quote
ania90 Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 u nas tez piekna jesien, rano troche padalo jak bylismy na rowerze z Jessi ale tak od 11 sloneczko wyszlo i swieci mocno :) Lolek bawil sie z Bobim i jak to przy wyglupach Bobi zachaczyl Lolkowi w glowke i rana sie otwrla troche :shake: trzeba bardzo uwazac na jego glowke.... oczka dalej cale w krwiakach ale juz mniej wydzielinki leci mu z oczu. Dzisiaj kupilam Jessi zwykle szelki jak na razie :cool3: Quote
ania90 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 zmienila sie troche jak jest u mnie, tzn siersc ma gesciejsza, masy troche wiecej, nie przejada sie no i ulubione zajecie to praca, a jak widzi rower i smycz w rece to jest pelno radosnego piszczenia pierwsza jest przy furtce. Teraz to caly czas jej nie slychac/czuc ze ona jest wogole na placu ale jak tylko sie ja zawola to Jessi przybiega z predkoscia swiatla:evil_lol: , czasem to sama wyczai ze idziemy na spacer i ona juz pod furtke leci. Nareszcie normalnosc nastala :multi: Aha osoba ktora sie zna na rasach pracujacych to stwierdzila ze Jessi jest malamutem , a nie husky ;) Quote
Aleksa. Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 To super, że już zapomniała o chłopach.: jak dla mnie o jakaś mieszanka z rasą północną.:) Quote
ania90 Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 teraz to na chlopakow krzyczy i ich goni jak jeszcze sie jakis przyblaka pod siadke. Wczoraj jakis kawaler przybiegl pod siadke ale mial obroze i po godz poszedl, wiecej razy go juz nie spotkalysmy. Tak czy siak jest to psiak zaprzegowy , a nie wazne czy to husky czy malamut ;) ciesze sie ze w koncu nastapil spokoj i powrocila do normy :) Quote
Oscar Patric Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 i co Aniu postanowiłaś,Jessi zostaje z Wami,czy szukacie dla niej nowego domku? Quote
Ptysiak Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-2BcfNuN_Uas/UGqwi6_fF2I/AAAAAAAACKg/iQaHH1i6ss0/s640/DSC05221.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg śliczna jest :loveu: Quote
Agucha Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Hej, hej po długiej niebecności się witamy, cudne zdjęcia wakacyjne podziwiamy, oczy ze zdumienia na powiększone stadko - przecieramy i... maleńką prośbę mamy :oops: ...................................................................... Kochani! porzucona w Rybniku - moja tymczaska - Adelka zakwalifikowała się do konkursu!!! BARDZO POTRZEBUJEMY GŁOSÓW! Poświęcisz minutkę? Walczymy o m.in. o karmę i kontenerek, które bardzo przydadzą się - wywalonej zapewne z powodu choroby Adelce - do częstych wizyt u weta... Będziemy wdzięczni jeżeli zagłosujecie i przekażecie naszą prośbę dalej :loveu: http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=761 Quote
ania90 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 (edited) [quote name='unikatowydiament']i co Aniu postanowiłaś,Jessi zostaje z Wami,czy szukacie dla niej nowego domku? jak narazie rozgladam sie po klinikach wet zeby jej zrobic sterylizacje ;) jak powiedzialm ze bedziemy szukac jej new domu to bylo pelno placzu, jak narazie jest u mnie :) zobaczymy jak bedzie po zabiegu i wtedy juz bedzie decyzja 100% a jak sie pytam to musimy czekac 2mies po cieczce, nie wiem dlaczego tak dlugo.... [quote name='Ptysiak']https://lh5.googleusercontent.com/-2BcfNuN_Uas/UGqwi6_fF2I/AAAAAAAACKg/iQaHH1i6ss0/s640/DSC05221.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg śliczna jest :loveu: piekna i madra jest :loveu: [quote name='Agucha']Hej, hej po długiej niebecności się witamy, cudne zdjęcia wakacyjne podziwiamy, oczy ze zdumienia na powiększone stadko - przecieramy i... maleńką prośbę mamy :oops: ...................................................................... Kochani! porzucona w Rybniku - moja tymczaska - Adelka zakwalifikowała się do konkursu!!! BARDZO POTRZEBUJEMY GŁOSÓW! Poświęcisz minutkę? Walczymy o m.in. o karmę i kontenerek, które bardzo przydadzą się - wywalonej zapewne z powodu choroby Adelce - do częstych wizyt u weta... Będziemy wdzięczni jeżeli zagłosujecie i przekażecie naszą prośbę dalej :loveu: http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=761 Czesc :) no faktycznie dlugo Was nie bylo ;) juz zaglosowane Edited October 3, 2012 by ania90 Quote
*Magda* Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='ania90']zobaczymy jak bedzie po zabiegu i wtedy juz bedzie decyzja 100% a jak sie pytam to musimy czekac 2mies po cieczce, nie wiem dlaczego tak dlugo.... [/QUOTE] Tu chodzi tylko o... jakby to nazwać :hmmmm: wyciszenie się hormonów ;) Quote
Oscar Patric Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 aha,to mam nadzieję że po sterylce będzie tylko lepiej:) buziaczki dla zwierzyńca zasyłamy Quote
ania90 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 juz zdecydowalam gdzie bedziemy robic sterylke wiec teraz tylko musimy czekac..... Bylysmy dzisiaj na rowerze ale zrobilysmy tylko 1/4 naszej trasy i musialysmy wracac poniewac powietrze ucieklo z tylnej opony ale Jessi byla zawiedziona a ja zdziwiona co tak ciezko sie jedzie .... Quote
Cienka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Hej, hej ja chyba nie w temacie rodzina się powiększyła gratuluje :) Quote
Recommended Posts