Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na razie go sobie zapiszę. Od kwietnia będe dysponowała stała deklaracją na 20 zł, moja mama też, może da się namówić na dotacje tutaj (chociaż jej typem no 1 jest Biafra i Jej Fundacja), ale jesli kasa na utrzymanie będzie potrzebna, Pan Fuks jest u mnie pierwszy w kolejce. Tylko musze sobie zapisac watek :)

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sandra1244'] Mam zdjęcia ale nie mam nikogo kto je wprowadzi, jutro zrobię kolejne.

Dostałam już fotki Femki... zgrałam i teraz się trochę nimi pobawię... sandra, jak możesz wyślij i do mnie fotki- [email protected] lub [email protected]
Przyda się multum do allegro!

Trochę mnie to dziwi i prawdę powiedziawszy po raz pierwszy z tym sie spotykam, że ludzie są wpuszczani do psa na kwarantannie... szczerze mówiąc oczekiwałam,że dostaniecie teraz odpowiedź- musimy jednak Paniom odmówić. I nie zdziwiłabym się tym, bo kwarantanna, to jednak izolacja i w niejednym schronisku, i wolontariusze nie mają na nią wstępu... no, ale zdziwiłam się, a na fotki i tak czekam...

Posted

Sybel napisał(a):
Na razie go sobie zapiszę. Od kwietnia będe dysponowała stała deklaracją na 20 zł, moja mama też, może da się namówić na dotacje tutaj (chociaż jej typem no 1 jest Biafra i Jej Fundacja), ale jesli kasa na utrzymanie będzie potrzebna, Pan Fuks jest u mnie pierwszy w kolejce. Tylko musze sobie zapisac watek :)

...może bym się i uśmiała gdyby nie to,że za tą sytuacją idzie jednak nieszczęście psiaków... mamy już 2 bernardyny o imieniu FUKS- w Łodzi i Rzeszowie...

Posted

Sybel napisał(a):
To w takim razie niech się nazywa Bernard lub Ferdynand, ewentualnie Goliat, Tor, Odyn lub Baldur. Potężne imię niosące dumę :)

Co do imienia się nie wypowiadam:lol:... najwyżej mogę dopisać, że FUKS z Łodzi...
ale propozycje tak piekne, że benia ślepaczka z wybrzeża nazwę Baldur (symbol dobra, piękna i mądrości)...

Posted

Sybel napisał(a):
W skrócie Balduś, Baldi, Balek :)
Oby mu niosło szczęście :)

Dzięki za życzenia dla beniastego ślepaczka z wybrzeża... a niech jeszcze rozniesie się na naszego Fokusa z Łodzi... może objąć i Fokusa z Rzeszowa!

A co tam... niech obejmie nas wszystkich...:smile:

Posted

Oby :) Ja tam wierzę, że zawsze wszystko dobrze się kończy. W ten sposób zaczarowałam między innymi strach, śmierć, a także egzaminy :)
Wierzę, że szczęście zawsze czyha choćby na końcu drogi. Mogę wierzyć za wszystkich chętnych :) Zresztą, ostatnio byłam na spacerze z moimi dwoma psami, akurat spotkałam dwie znajome z trzema psami, z których dwa to moja robota :) To ładuje baterie na dłużej.
Niestety mam domy raczej w blokach i raczej dla małych psów. Jedyna znajoma, która miała wielką sukę, wariację na temat kaukaza, teraz nie może wziąc psa, bo jej prawie dziewięćdziesięcioletnia mama miała zawał i nie miał by kto się wielkopsem zająć :( Tak że mogę co najwyżej pobyć czyjąś czarownicą i pozaklinać los :)

Posted

Dzwoniłam w sprawie Fuksia, wszystko jest ok, nabiera ciałka, ma swoją opiekunkę, która zajmuje sie jego socjalizacją. W pn jestem umówiona że jadę do psiaka. Co z tym domkiem???zapraszam na pw.

Posted

sandra1244 napisał(a):
Dzwoniłam w sprawie Fuksia, wszystko jest ok, nabiera ciałka, ma swoją opiekunkę, która zajmuje sie jego socjalizacją. W pn jestem umówiona że jadę do psiaka. Co z tym domkiem???zapraszam na pw.
Ja już go kocham...

Posted

Teraz umyć, uczesać, poznać... A jak on z nóżkami? Tylne troszkę odkłada, ktoś patrzył, czy wszystko ok ze stawami? Mam na myśli dysplazję głównie.

Posted

Minął już tydzień, Fuksio czeka, i nic sie nie dzieje, błagam myślcie o psiaku, nie można zostawić go samego. W pn jade do niego ze smakołykami...Co dalej domek,domek,domek???gdzie????

Posted

Dziękuję wszystkim za pomoc, ja przepraszam nie potrafię robić ogłoszeń, nawet zdjęć nie wstawiłam sama. Mnie pozostaje odwiedzać psiaka i modlić się za jego pomyślność. Jutro napiszę kolejny raz co u malucha słychać. Fuksio trzymaj się.

Posted

Byłam u Fuksia, nie mogłam go zobaczyć, ma mieć spokój i ciszę. To dla jego zdrówka, Pani weterynarz i Pan który utrzymuje ze mną stały kontakt potwierdzili, iż z psiną wszystko ok. Jeszcze tydzień kwarantanna, później kastracja i jest super...W środę i piątek dzwonię a w pn spotkanie...

Posted

ANETTTA napisał(a):

Na powyższym bazarku można kupic pakiet ogłoszeń dla psiaka...
Anettta, a allegro jest wyróżnione?