Jump to content
Dogomania

Garet - po 11 miesiącach w DS

Recommended Posts

Posted

Przede wszystkim to nie Jej pies, jest bezdomny, dała mu DT i szczerze mówiąc powinna się go jak najszybciej pozbyć, bo ma w domu piekło :(
Psiak jest ślepy i tez pojechałby na konsultację do Garncarza, Ona opłaci oba psy i drogę. Psa mogę dostarczyć ja.

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Ten psiak jest z Białegostoku ??

Za transport dziewczyna też płaci, dobrze zrozumiałam??

Trzeba zadzwonić i umówić wizyty u Garncarza, a przede wszystkim znaleść transport.

Posted

Dotarłam i ja na Garetowy wątek :)
Czyli jest sponsorka na opłacenie wizyty dla Gareta i transportu. Super! Kto mógłby podjechać? Mogę pomęczyć mojego Tzta jak będzie miał dobry dzień, ale nasz samochód pali jak smok, więc lepiej poszukać kogoś z bardziej ekonomicznym autkiem.
A ten drugi piesek, to jakiej jest wielkości?

Posted

Tak, dokładnie tak, leczenie i koszty podróży. Nie ukrywam, że trzeba szanować Sponsorkę :), więc ekonomiczne autko byłoby bardziej wskazane ;). Pluto jest małym pieskiem, starszym, ale bardzo sympatycznym, żwawym i radosnym. Przy czym boi się psów, pewnie m.in. dlatego, że ich nie widzi.. i sie do nich rzuca, więc raczej na siedzeniu obok siebie jechac z Garetem nie będą mogły.
Jest w Dolistowie u mojej Siostry Mlecznej ;)
Także, żeby podsumować:
Trzeba nam kogoś kto pojedziedzie za zwrot kosztów do Garncarza z dwoma psami końcem marca tudzież początkiem kwietnia. Trzeba też umówić wizytę w związku z tym dla dwóch psów. Trzeba bedzie tez pomóc znaleźć dom Pluto, a jakby się znalazło inne DT byłoby świetnie ;)

Posted

Na Gareta w marcu nazbieraliśmy [B]TYLKO[/B] 65 zł, z lutego zostało 105 zł, a więc [B]razem 170 zł[/B]:(
Poprosiłam o przelanie częsi kasy ze Skarpety (Asi z poza dogo), bo zabrakło na hotelowanie Gareta. Tak się sprawy mają:p.
Za hotel przelałam Kunie w tym miesiącu 150zł i z konta TOZ (to co mówiłam powyżej) też będzie przelane 150 zł. Tylko tak załatamy dziurę:cool1:. Skarpeta tym sposobem jest cieńsza o 150 zł. Ciekawe co zrobimy w kolejnym miesiącu:roll:?

Monia3a, a może Sorento mógłby zawieźć;)?

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']Za hotel przelałam Kunie w tym miesiącu 150zł i z konta TOZ (to co mówiłam powyżej) też będzie przelane 150 zł. Tylko tak załatamy dziurę:cool1:. Skarpeta tym sposobem jest cieńsza o 150 zł.[/quote]

Jakdla mnie nie ma problemu ale na te 150 zł będę potrzebowała glejta ;) znaczy rachunku :)

[quote name='dreag']Monia3a, a może Sorento mógłby zawieźć;)?[/QUOTE]

Wszystkie osoby, które znam mają mało ekonomiczne samochody i trzeba będzie liczyć na paliwko minimum 200 zeta, a przy tych cenach paliwa może i więcej.

Posted

Wetka powiedziała, że do konca życia bedzie musiał miec krople zapuszczane, ale może Garncarz powie coś innego. Trzeba być dobrej mysli :)

Guest monia3a
Posted

Mam osobę chętną pojechać do Warszawy i z ekonomicznym samochodem ALE:

*czy ten psiak może jechać w transporterze ??
Samochód jest mały i nie będzie możliwości rozdzielić psiaki aby się nie gryzły.
Auto pali 6/100 benzyny więc koszt paliwa około 130 - 150 złotych licząc jazdę po Warszawie

Druga opcja z dużym samochodem i tu jest możliwość rozdzielenia psów ale auto pali 14-15/100 gazu więc koszt w granicach 200 złotych licząc jazdę po Wawie.

Guest monia3a
Posted

Kopia z wątku Bielskiego:

[quote name='ifka']monia3a jak przyjedziesz do bielska po południu, od 16 jest nasz weterynasz w bielsku, można do niego pójśc z sonią, on ją badał jak była ranna,daj znać jak już będziesz, ja w domu, tel masz
[B]a co do miśka, jednak się nie zdecyduję, weźmy do go kuny, a jeśli chodzi o kasę, to dziś sprawdzę kilka źródeł, i jestem pewna, że co miesiąc będzie wpływała większa kwota, na poczatek mamy, ale DEKLARUJĘ, ŻE JA SAMA TU W BIELSKU UZBIERAM NA GARETA-FILIPA-MIŚKA :) PRZYNAJMNIEJ POŁOWĘ[/B][/QUOTE]

Deklarowała się również yup,może trzeba do niej PW wysłać ??
[quote name='yup']oczywiście moje deklaracje również zgadzam się przeznaczać na hotel lub/i leczenie piesków w potrzebie.mogę już robić przelewik?;D nr konta już mam;p
kaszanka trzymam kciuki za Ciebie:) ta sunia taka biedna i kochana się wydaje. Już nie mogę się doczekać aż ułoży swój kuperek w ciepłym domku;D
Garet (fajne imię) pójdzie do płatnego DT tak?[/QUOTE]

Posted

Dziewczyny chciałam zapytać czy wiecie coś na temat ewentualnego terminu konsultacji u Garncarza. Mogłybyście również zapytac ile taka wizyta kosztowałaby? tak pi razy drzwi ;)
Psy w zasadzie mogą jechac nawet jutro, własnie dostałam info, że kasa czeka. Gdyby Garet mógł jechac na tylnym siedzeniu albo w bagażniku, a Pluto np. w nogach z przodu, to nie byłoby problemu.

Posted

[quote name='monia3a']Kopia z wątku Bielskiego:(...) Deklarowała się również yup,może trzeba do niej PW wysłać ??[/QUOTE]
[B]Monia3a[/B], od [B]ifki[/B] (znajomy - J.B.) po raz kolejny wpłynęła kwota 100 zł (uzupełnione w poście 2 tego wątku), a [B]yup[/B] zgodnie z tytułem wpłaty i rozmową ze mną systematycznie wpłaca na Skarpetę, też uzupełnione w poście 2, ale na wątku bielskim:).

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag'][B]Monia3a[/B], od [B]ifki[/B] (znajomy - J.B.) po raz kolejny wpłynęła kwota 100 zł (uzupełnione w poście 2 tego wątku), a [B]yup[/B] zgodnie z tytułem wpłaty i rozmową ze mną systematycznie wpłaca na Skarpetę, też uzupełnione w poście 2, ale na wątku bielskim:).[/QUOTE]

Myślałam, że Garet jest pilniejszy :roll: nie doczytałam reszty ;)

[B]kuna[/B] ja za konsultację Boryska zapłaciłam 40 zł :) z terminami jest różnie i jeśli chodzi o wizytę u Garncarza to tylko w tygodniu, a jeśli u innych dwóch lekarzy to może być w tygodniu lub sobotę. Jeśli chodzi o mnie to ja nie mogę jechać w tym tygodniu, byłam na zwolnieniu więc ten tydzień będę miała od rana do wieczora w pracy :p poza tym dziewczyna z ekonomicznym samochodem może tylko w tygodniu i to w godzinach od 8 do max 15 więc zastanawiam się czy uda się zajechać i wrócić :( w sobotę różnie jak będę wiedziała wcześniej to ona sprawdzi w grafiku. Szukam jeszcze innego samochodu i potrzebujemy osoby, która z psiakami pojedzie.

Posted

Miałam dziś telefon o Gareta. Pan bardzo sympatyczny, ale mieszkanie w bloku. Powiedziałam, że Garet nie potrafi chodzić na smyczy i będzie wymagał sporo pracy w tej kwest. Państwo mają się zastanowić, ale chyba nie ma co brać pod uwagę tego domku, bo Garet podobno do bloku się nie nadaje?

Posted

Niestety, nie ma takiej opcji:shake:, Garet już jak smycz zobaczy to z budy nie wychodzi. Potrzebuje spokojnego domu z ogrodem, ciepłej budy, miłości - odwdzięczy się przywiąśzaniem i stróżowaniem, bylby go na spacery nie brać, a w każdym razie nie takie smyczowe...

Guest monia3a
Posted

To jak go zabrać na badanie do Garncarza ?? :o

Posted

[quote name='monia3a']To jak go zabrać na badanie do Garncarza ?? :o[/QUOTE]
dokładnie... i da się. Ja niosłam go na i po kastracji, więc nie jestem gołosłowna.

Guest monia3a
Posted

Kuna a nie możesz pomału zacząć go przyuczać do smyczy ?? W końcu nawet jak będzie mieszkał w domu z ogrodem to czasem do weta będzie musiał chodzić.

Posted

Monia, ale ja próbuję, ale dla niego to taki stres, że masakra. Musiałabyś to zobaczyć. Naprawdę, on jak widzi smycz, to juz z kojca nie chce wyjść... nie wiem co mu ktoś zrobił, ale chętnie wyrwałabym mu co nieco :/

Posted

[B]Kuna[/B], a w obróżce chodzi? Jeśli tak, to może mu przypiąć smycz (jakąś starą) i zostawić tak luzem, niech cały czas z nią chodzi, biega po wybiegu. Może w ten sposób się oswoi?

Posted

W obróżce chodzi, taka piękną, pomarańczową mu uszyłam:p, a jak przypne do niej smycz to nie chodzi, alebo ucieka do budy i tez nie chodzi...

Posted

[quote name='Kuna']W obróżce chodzi, taka piękną, pomarańczową mu uszyłam:p, a jak przypne do niej smycz to nie chodzi, alebo ucieka do budy i tez nie chodzi...[/QUOTE]

To może jak zostanie z tą smyczą sam na sam, to się dogadają? ;)