edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Trisza _Aga_ ja rozumiem, że jest mało deklaracji, ale uważam, że trzeba wstępnie się zorientować, który hotel byłby odpowiedni i zobaczyć ile kosztuje i wtedy wiemy ile jest potrzebnych deklaracji. Zbieramy na hotelik a nawet nie wiemy ile nam jest potrzebne, dlatego też pisałam o hotelikach w różnej cenie i miejscowości. Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='edek']Trisza _Aga_ ja rozumiem, że jest mało deklaracji, ale uważam, że trzeba wstępnie się zorientować, który hotel byłby odpowiedni i zobaczyć ile kosztuje i wtedy wiemy ile jest potrzebnych deklaracji. Zbieramy na hotelik a nawet nie wiemy ile nam jest potrzebne, dlatego też pisałam o hotelikach w różnej cenie i miejscowości.[/QUOTE] Rozmawiałam z Karusią, która ma kilka psów w hotelu w Lednicy k/Wieliczki.Jak do tej pory wszystkie bezdomniaki miały stawkę ulgową- 15PLN.Pan Tomek-właściciel wraca podobno po weekendzie.Myślę,że warto wziąć pod uwagę ten wariant. Quote
Trisza Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Orientując się , najniższa cena to 20-25 zł chyba,że wyszperacie taniej.Lednica 20 zł doba. Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Ponadto jest w pobliżu wet, do którego Pan Tomek wozi w razie potrzeby psy, z tego co sie orientuję ceny nie są wygórowane. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Trisza']Orientując się , najniższa cena to 20-25 zł chyba,że wyszperacie taniej.Lednica 20 zł doba.[/QUOTE] Trisza podesłałam link do Celin jak zaliczyli by go do dużego psa to jest 14 zł za dobę. Dziewczyny zobaczcie to co zaproponowałam. Cioteczki z Krakowa tam zabierają psiaki. Więc są niższe ceny ale chyba nie patrzycie na porpozycje. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 To były moje propozycje: 1. Yumanji Garwolin tel: 500893485 koszt pobytu 300zł za m-c ( nie wiem jak z opieką weterynaryjną) 2. ULKA12 - Hotel w okolicach Czestochowy Średnie pieski - 12 zł za dobę;tel 517251148 3.hotel dla psów w Celinach: [url]http://www.obrona-zwierzat.pl/hotele.html[/url] hotelik w Lednicy też byłby ok, warto poczekać na Pana Tomka i ponegociować cenę. Quote
masza44 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Powiem szczerze ,że za takie warunki jak tam to taniej nie znajdziecie. Najbardziej podoba mi się, że opiekunowie hoteliku są zootechnologii chyba i naprawdę mają podejście do psiaków, też tych trudnych. Co do leczenia to oni w razie jakiś problemów wzywają weterynarza ale obciążają tym właściciela lub jak w tym przypadku osoby odpowiedzialne za psiaka. Trudno się dziwić, przecież jakby mieli płacić za drogie leczenie czy zabiegi to by jeszcze do tego dokładali. Nie chcę obiecywać, ale może udałoby mi się raz na 2 tyg odwiedzić Biszkopta i zabrać na spacer i wymiziać itp, bo to wioska niżej mnie, ale ponieważ pracuję po 10 h dziennie i sama mam 2 psy i remont domu to częściej raczej nie znajdę czasu:( Niestety kasa nie wspomogę bo zadeklarowana jestem na 2 sterylki suczek ze schroniska i jeszcze trochę mi zostało do spłaty. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='masza44']Powiem szczerze ,że za takie warunki jak tam to taniej nie znajdziecie. Najbardziej podoba mi się, że opiekunowie hoteliku są zootechnologii chyba i naprawdę mają podejście do psiaków, też tych trudnych. Co do leczenia to oni w razie jakiś problemów wzywają weterynarza ale obciążają tym właściciela lub jak w tym przypadku osoby odpowiedzialne za psiaka. Trudno się dziwić, przecież jakby mieli płacić za drogie leczenie czy zabiegi to by jeszcze do tego dokładali. Nie chcę obiecywać, ale może udałoby mi się raz na 2 tyg odwiedzić Biszkopta i zabrać na spacer i wymiziać itp, bo to wioska niżej mnie, ale ponieważ pracuję po 10 h dziennie i sama mam 2 psy i remont domu to częściej raczej nie znajdę czasu:( Niestety kasa nie wspomogę bo zadeklarowana jestem na 2 sterylki suczek ze schroniska i jeszcze trochę mi zostało do spłaty.[/QUOTE] A o jakim hoteliku piszesz? Quote
karusiap Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='_Aga_']Myślę, że za takiego dużego psiaka byłoby ok. 400 zł w tym hoteliku w Lednicy. Za tą zagłodzoną sunię Kenny i wojtuś utargowali 350 zł/miesiąc..[/QUOTE] Z tego co wiem Kenny ma suke w hotelu w Przebieczanach. To obok Lednicy, dwa rozne hotele. Quote
_Aga_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 masza44 - rozumiem, że mówisz o Lednicy? edek - zaraz się zorientuję - ULKA12 - znam z dogo, yumanji - "znam" hotelik, jest tam psiak do którego się skromnie "dokładam".. Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Masza, a o którym hoteliku piszesz? Ja ponieważ jestem człowiekiem szybszym w działaniu, niż w myśleniu poproszę o numer konta, na które trzeba wpłacać pieniążki dla Biszkopcika. Dużo teraz nie mogę niestety, bo mam zobowiązania, ale zawsze jakiś grosik wyskrobię. Quote
_Aga_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 [quote name='karusiap']Z tego co wiem Kenny ma suke w hotelu w Przebieczanach. To obok Lednicy, dwa rozne hotele.[/QUOTE] Oooooo, a ja byłam święcie przekonana, że to jeden hotel pod Krakowem jest.. Masz rację, chyba o Przebieczanach Kenny mówiła.. Kurcze, muszę sobie to wszystko poukładać.. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 u yumanji mogło by być jeszcze miejsce bo psiak z innego wątku tam nie pojechał, znalazł się dla niego tani dt. Tylko to dalej niz Celiny z tego co wczoraj patrzyłam na mapie. Namiary na Celiny dostałam od eliza_sk, więc wydaje mi sie, ze to odbry hotelik. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 trzeba zebrać informacje i zdecydować który hotelik byłby w miarę blisko i cenowo do przyjęcia. Wtedy będziemy wiedzieć ile na co nam potrzeba. Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 To wy tu gadu-gadu, a ja tymczasem wysyłam mojego (z)-"dychulca"( czyt.10PLN) zadeklarowanego na"rozmnóżkę". Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Felka z Bagien']To wy tu gadu-gadu, a ja tymczasem wysyłam mojego (z)-"dychulca"( czyt.10PLN) zadeklarowanego na"rozmnóżkę".[/QUOTE] przepraszam, ale nie rozumiem :( Quote
_Aga_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Felka wpłaciła kaskę - zasiliła konto Biszkopta ;) Dzięki Felka :Rose: Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='edek']przepraszam, ale nie rozumiem :([/QUOTE] Ja wierzę, że ta dycha się szybko rozmnoży,jak drożdże i problem finasowy zniknie, jak mydlana bańka Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='_Aga_']Felka wpłaciła kaskę - zasiliła konto Biszkopta ;) Dzięki Felka :Rose:[/QUOTE] Drobiazg,cała przyjemność po mojej stronie:cool1: Quote
_Aga_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 A ja muszę do pracy się zbierać, ale obiecuję wieczorem zgłębić lekturę hotelików - skontaktuję się z Kenny w sprawie Przebieczan, karusiap lub Jagienka w sprawie Lednicy ;) i z ULKA12 i yumanji w sprawie ich hoteliku.. Zobaczymy, gdzie będzie miejsce i za ile.. Najlepiej by było oczywiście jak najbliżej Tarnowa-Krakowa... Quote
_Aga_ Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Chyba, że ktoś miałby czas i mógłby się zorientować w tych hotelikach? Ja będę pewnie dopiero jak dzieci uśpię. Quote
Trisza Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Przepraszam,że tak z doskoku ale również pracuję:).Nawet gdyby udało się wynegocjować najtaniej i tak potrzeba ponad 300 zł na stałe deklaracje:((.Mamy ok.65 zł stałych. Quote
Felka z Bagien Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Kto się dorzuci?Na Biszkopcika, kto dorzuci,kto? Ale niestety czas tutaj robi na niekorzyść,nie ma na co czekać.Może jak nas "przyciśnie" dołek finansowy, to i zmobilizuje do rozgłaszania i "chodzenia po prośbie".Nie będę ukrywać, że mnie dzisiaj rozpiera wiosenny optymizm.Biszkopciku, dużo szczęścia i niech ciotki walczą o ciebie. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Felka z Bagien']Kto się dorzuci?Na Biszkopcika, kto dorzuci,kto? Ale niestety czas tutaj robi na niekorzyść,nie ma na co czekać.Może jak nas "przyciśnie" dołek finansowy, to i zmobilizuje do rozgłaszania i "chodzenia po prośbie".Nie będę ukrywać, że mnie dzisiaj rozpiera wiosenny optymizm.Biszkopciku, dużo szczęścia i niech ciotki walczą o ciebie.[/QUOTE] Ja juz wysłałam koło 70 zaproszeń na pw kończą mi sie pomysły. Inny psiak ma szanse na dom jak mu sie uda to podniosę swoja deklaracje dla niego. Quote
Recommended Posts