eliza_sk Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Asiu i Cockermaniaczko - jakie macie jakieś typy psiaków o podobnym profilu, bo będziemy spr. Chrzanów i jakby okazał się dobry to psa trzeba :) Jest tam sunia briarda 13 mies. Quote
Cockermaniaczka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Super:)Jest teraz pare psow fajnych do adopcji:)Nie agrsywnych,dosc mlodych-powiedzmy do 4 lat ... Jak by byly jakies fajne domki to moge podeslac pare psiakow:) Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Potter napisał(a):Kokero odjajczony. Wczoraj nie miałam czasu, więc prosto po zabiegu zawiozłam go do domu i pojechałam dalej. Kiedy wróciłam w nocy, Koker ganiał po podwórku jak gdyby nigdy nic. Aż zajrzałam mu pod ogon, żeby sprawdzić, czy faktycznie wycięty :razz:. Nawet nie zauważył, że nie jest już mężczyzną w pełnym tego słowa znaczeniu. :evil_lol: eliza_sk napisał(a):Koker jutro jedzie do Krzeszowic - dom z kotem i PONem :) A więc jednak Krzeszowice. ;) eliza_sk napisał(a):Asiu i Cockermaniaczko - jakie macie jakieś typy psiaków o podobnym profilu, bo będziemy spr. Chrzanów i jakby okazał się dobry to psa trzeba :) Jest tam sunia briarda 13 mies. Eliza spanieli Ci u nas dostatek. Niestety... :-? Quote
eliza_sk Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Asiu, wstaw jakieś wątki jak możesz. Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 eliza_sk napisał(a):Asiu, wstaw jakieś wątki jak możesz. Eliza kliknij na banerek w moim podpisie, kilka ostatnich stron tego wątku, to masa spanieli do adopcji (chociaż to i tak nie wszystkie). Ale żeby było łatwiej, to jeśli zainteresowani określą się, jakiego psiaka by chcieli, jakie warunki mogą mu zapewnić, a przede wszystkim czy mają małe dzieci, inne psy lub koty, to powstawiam psiaki pasujące do wymagań. ;) Możemy się tak umówić? :cool3: Quote
Cockermaniaczka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 No wlasnie,najlepiej by tak chyba bylo:)Bo psow to jest masa,teraz bedzie fajny czarny roczny psiak do adopcji jesli jedna uzytkowniczka go wezmie od poprzednich wlascicieli bo oddaja go z powodu------komuni dziecka:mad::shake: Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Cockermaniaczka']No wlasnie,najlepiej by tak chyba bylo:)Bo psow to jest masa,teraz bedzie fajny czarny roczny psiak do adopcji jesli jedna uzytkowniczka go wezmie od poprzednich wlascicieli bo oddaja go z powodu------komuni dziecka:mad::shake: Że co?!!! :-o No brak słów po prostu... :angryy: Tu jest czarnuch do adopcji, wykastrowany, jest w Jaworznie, to w sumie rzut beretem od Chrzanowa: http://www.dogomania.pl/threads/202896-Śliczny-czarny-Cocker-Spaniel-szuka-domu!!!! Jakby domek okazał się fajny, to ludzie mogliby podjechać nawet żeby poznać psiaka, porozmawiać osobiście z właścicielem. Quote
Potter Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Kokero pojechał w południe. Był jak zwykle grzeczny i wdzięczny. Mam nadzieję, że na dniach dowiemy się czegoś więcej. Quote
eliza_sk Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Że co?!!! :-o No brak słów po prostu... :angryy: Tu jest czarnuch do adopcji, wykastrowany, jest w Jaworznie, to w sumie rzut beretem od Chrzanowa: http://www.dogomania.pl/threads/202896-Śliczny-czarny-Cocker-Spaniel-szuka-domu!!!! Jakby domek okazał się fajny, to ludzie mogliby podjechać nawet żeby poznać psiaka, porozmawiać osobiście z właścicielem. Asiu, ten z Jaworzna jest cudny - jeszcze bez domu ??? Na kogo kontakt w jego sprawie ? Dom okazał się dobry, dziś będę dzwoniła do pani, to jej coś zaproponuję. Quote
Cockermaniaczka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Że co?!!! :-o No brak słów po prostu... :angryy: Psiak z ogloszenia z allegro. Wziela go na tymczas Ascarro z cockerowego:) Ta co wezmie nasza milke kolorke na DS :) Opis psa Imię: FADO (poprzednie Blacky) wiek: około roku miejsce: Warszawa, Ząbki Ten przemiły psiak trafił do nas z ogłoszenia na allegro. Ponieważ to chłopak ale nie wysterylizowany, podjęliśmy w domu decyzję, żeby zabrać go do nas na DT. Nie chcieliśmy żeby trafił do pseudohodowcy. Według właścicielki: psiak jest pogodny, nauczony czystości - bardzo wyraźnie sygnalizuje że potrzebuje wyjść - nosi buty po całym mieszkaniu ciągnie na spacerach i nie zawsze chce przychodzić na wołanie - robi jak chce, nie potrafi reagować na komndy nawet podstawowe - usiłowali go uczyć ale nic z tego nie wyszło; posiada komplet szczepień; musieli go oddać, bo pani zmienia pracę a córka ma dopiero 8 lat (pies należał do córki) i pies całymi dniami siedziałby sam bez opieki Według mnie: pies jest zadbany, czysty, zdrowe i czyste uszy (to organoleptyczne spostrzeżenia nie medyczne) bez wycieków, bez wydobywającej się woni, sierść lśniąca krótko strzyżona, rzeczywiście "woła" bardzo donośnie, ze chce wyjść za potrzebą - wyjścia raczej nie były regularne, co można zaobserwować po zachowaniu psa - napewno przyniesie wówczas buty (niekoniecznie te Twoje ). Już na pierwszym (i ostatnim spotkaniu) z właścicelami dało się zauważyć, że pies jest dość płochliwy i wystraszony, ale na smakołyk i komendę siad zareagował już po trzeciej próbie Po zabraniu psiaka, poszłyśmy z nim na spacer, dla odreagowania stresu i potwierdzenia realcji właścicielki. Psina, poza incydentalnymi zachowaniami nieposłuszeństwa, praktycznie za każdym razem, gdy kucnęłam i klaskając zawołałam do siebie przybiegał, jednak był przy tym bardzo wylękniony i od razu kładł się przy ziemi. Podobnie reagował na zabawy z piłką. Praktycznie bez reakcji na imię (pierwotne). Gdy słyszał, w oddali nawet, głosy dzieci, chował się za naszymi nogali. Z moich obserwacji wynika, że pies mógł być jeżeli nie bity to z całą pewnością "poszturchiwany" i "kochany na śmierć" przez dzieci. Świadczy, o tym chociażby lęk, przed wyciągniętą ręką oraz lęk przed małymi dziećmi. jednak na moją 16 letnią córkę reaguje normalnie. Pierwsza noc była dość ciężka, jednak do przewidzenia. Płacz, skomlenie i tęskne poszukiwania właścicieli. Dziś jest trzeci dzień pobytu psa u nas. NA 100% znamy prawdziwy powód oddania psa. Po prostu nie umie zostawać sam w domu. Płacz, lament i zgrzytanie zębów przez dość długi czas. Co więcej, taki sam lament jest jeżeli ktokolwiek opuści stado . Jednak smakołyki czynią cuda . Pojawiła się również własciwa reakcja psiaka na komendy zejdź, siad, miejsce, leżeć, chodź tutaj. Nie powiem że w przypadkach 100/100 ale psiak jest pojętny, a ja właściwie spędzam z nim cały czas i uczę, uczę, uczę.... Reakcje na inne zwierzęta: psy na spacerze - czujny ale przyjazny, lubi się wybiegać i wybawić z psimi kolegami jeżeli mu na to pozwolą, sam nie zaczepia potencjalnych agresorów. KOTY - no cóż - nasz przez pierwsze dwa dni siedział cały czas w szafie, bo Fado najzwyczajniej nigdy nie poznał co to kot. Dziś jednak nastapiły spotkania trzeciego stopnia, gdzie kot przez kilka godzin pokazywał psu kto tu rządzi (nawet pijąc z psiej miski )- pod moim czujnym okiem - i nastąpiła odwilż na froncie wschodnim Kot łaskawie pozwolił przebywać psu w jednym pomieszczeniu - a Fado szczeka na niego juz tylko raz na godzinę. To tyle jeżeli chodzi o moje obserwacje. W sprawie adopcji: warunkiem sterylizacja. Co prawda wolałabym to zrobić sama, jednak w najbliższym czasie może się to okazać dość trudne. Napewno tylko w odpowiedzialne ręce. Podaję swój addres e-mail i nr telefonu: [email protected] tel. 605 126 657 http://img545.imageshack.us/i/dsc02737m.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/zdjcie0065i.jpg/ http://img846.imageshack.us/i/dsc02736l.jpg/ Quote
Asia & Ginger Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='eliza_sk']Asiu, ten z Jaworzna jest cudny - jeszcze bez domu ??? Na kogo kontakt w jego sprawie ? Dom okazał się dobry, dziś będę dzwoniła do pani, to jej coś zaproponuję. Sorki, że dopiero odpisuję, psiak chyba jeszcze aktualny. Tu są ogłoszenia psiaka, jest podany telefon kontaktowy: http://trzebinia.szybkooferty.pl/oddam-czarnego-cocker-spaniela/873803.html http://trzebinia.olx.pl/oddam-czarnego-cocker-spaniela-iid-171233531 Wiem, że jest duże zainteresowanie psiakiem, ale często dzwonią osoby, które mieszkają bardzo daleko, a właściciel chyba sam chce zawieźć psiaka i sprawdzić warunki. Był też zainteresowany ktoś, kto chciał go trzymać w kojcu, na szczęście to się wydało i psiaka nie dostał. Masakra! Już widzę jak by wyglądał tak bujnie owłosiony spaniel po kilku tygodniach w kojcu, jeden filc zmieszny z błotem. :shake: Quote
eliza_sk Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Asiu, a nie wiesz czy odezwała się ta pani z Chrzanowa ? Bo wysłałam jej psiaka. Jaworzno-Chrzanów, to niedaleko. Quote
Cockermaniaczka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/205232-Cudny-mlody-spanielek-szukamy-najlepszego-domku-warszawa?p=16613851#post16613851 Tu jest spanielek z warszawy jak byscie mialy jakies fajne domki?:) Quote
Asia & Ginger Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 eliza_sk napisał(a):Asiu, a nie wiesz czy odezwała się ta pani z Chrzanowa ? Bo wysłałam jej psiaka. Jaworzno-Chrzanów, to niedaleko. Nie wiem niestety, ja te informacje mam od osób, które były psiakiem zainteresowanie, nie od właściciela. ;) Quote
Recommended Posts