Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NORKA-została zabrana na wniosek prezydenta miasta. Podczas interwencji straż miejska odebrała kilka psów z mieszkania starszej, chorej i niedołężnej kobiety, która w mieszkaniu w bloku zrobiła sobie mini schronisko. Reszta zwierząt będzie odbierana wiosną.

Psy rozmnażały się między sobą. Sama Norka z pewnością przynajmniej raz rodziła. Jak to wpłynęło na jej psychikę???
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak czuje się suczka kiedy wychodzi teraz na spacer-dookoła nieznane szumy, obcy ludzie, biegające psy. Spacer dla niej to ogromny stres.

Jest wyjątkowo śliczna, miałaby ogromne szanse na adopcję, gdyby nie fakt że jest tak bojaźliwa. Swoich opiekunów akceptuje, czasami delikatnie zamerda ogonem-ale z takim zachowaniem Norka ma największe szanse żeby w schronisku spędzić długie lata.

Jest okazja na DT w okolichach Opola-cena za miesiąc 250zł plus karma
Potrzebne deklarację. Norka mocno mi utknęła w pamięci. Za każdym razem podczas wychodzenia z boksu mam ogromne wyrzuty że ona zostaje tam sama wśród stada psów.

Kompletnie sobie nie radzi.
Wystarczy tylko popatrzeć na zdjęcie

PROSZĘ POMÓŻCIE

Posted

Norka jest mała, wielkości jamnika.
Razem z dorką zostały zabrane jako dwie pierwsze. Psów w mieszkaniu jest kilkanaście.

Nikaragua, pomożesz mi rozsyłać wątek. Chciałabym, żeby sunia jak najszybciej pojechała do DT

Posted

A mnie zawsze zastanawia, dlaczego nie ma już bdt, dlaczego dla takiej malutkiej suczki potrzeba 250 miesięcznie i karmę - w końcu to jest malizna, drobina, ładna i krucha. Nikt nie zaoferował jej bdt? Czy zwyczajnie nie szukałyście? Ja rozumiem , ze trzeba dać kasę na sterylkę, na szczepienie, czy jakieś inne weterynaryjne historie, ale tu się kurcze robi biznes na psach - żeby to jeszcze był pies agresywny, czy z jakimiś problemami do wypracowania, wyszkolenia, ale zwykła lekliwość?

Posted

jedyny bdt jaki znam to ulv-ale ona jest zapsiona i zakocona. W dziale domy tymczasowe sama zobacz że oferują się płatne domy i hoteliki.
Ja nie widzę w tym nic złego.
Może znasz kogoś kto zgodziłby się z nią popracować za darmo? W schronisku zrobiłam tylko tyle ile mogłam-nie boi się mnie, wolontariuszy i innych pracowników. Dzisiaj została adoptowana koleżanka Norki bo była bardziej kontaktowa, a ludzie przecież byli wczesniej zainteresowni właśnie norką. Norka w schronisku jest już od grudnia. Trochę długo jak na takiego psiaka...prawda?

Dt to ostateczność-ale tylko tam możenauczyć się normalnie żyć.
BDT już praktycznie nie ma-przynajmniej tych doświadczonych

Posted

Budziła się coddzienie rano z wielką nadzieją w oczach. Miała kochający ją dom, własny kąt...chwila i wszystko zmieniło tor zdarzeń. Decyzją urzędników Norka i kilka pozostałych psów zostały oddane do schroniska-DLACZEGO? Ona sama nie potrafi tego zrozumieć. Z ciepłego mieszkania trafiła wprost do betonowego boksu. Nie zna miejsca, zapachy są kompletnie jej nie znane.

Nam ludziom jest ciężko zrozumieć co teraz czuje bezdomny pies. Strach, lęk, obawa-to dla nas tylko słowa. Dla Norki to dni mełne zmory. Ona najpilniej potrzebuje naszej pomocy. Tylko nowy dom może ją uratować, w przeciwnym wypadu Norka odejdzie zapomniana jako kolejny ewidencyjny numer.

Nora jest psem bezproblemowym-nie niszczy, zachowuje czystość, ładnie chozi na smyczy, łagodna, jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zachipowana. Szukamy dla niej domu z ogródkiem z dala od miejskiego zgiełku. Spokojna osoba będzie wspaniałym towarzyszem dla suczki.
W razie potrzeby pomożemy w transporcie psa do nowego domu, bez względu na to gdzie będzie się on znajdował.

Kontakt w sprawie adopcji:
Ośrodek Pomocy dla Zwierząt w Uciechowie
Os. Białe 7
58-203 Dzierżoniów
tel 510 433 322, 889 137 137
[email protected]
www.uciechow.com

zdęcia zaraz dołączę. Norka nie mogła dłużej zostać w boksie-depresję widział u niej już każdy. Wzięłam ją do biura, leży z nami już drugi dzień. Wydaje mi się, że jest lepiej-zaczęła merdać ogonem, nie ucieka już pod stół, chętniej wskakuje na sofę-ale spacer z obcą osobą dla niej to koszmar.
Schronisko wystawi ją na profilu FB

Na kwecień zaplanowaliśmy większą akcję adopcyjną-jeszcze wszystko dogrywamy.
Mam nadzieję że wtedy ktoś przyjedzie i może wpadnie komuś w oczy- bo jest wyjątkowo urocza