Dea Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Koniu też racja, ale ja mam do Was coś koło 700 kilometrów, to mogę być "upierdliwa" tylko w ten sposób. A że uparta jestem, do tego nie lubię, jak ktoś mnie okłamuje i robi sobie ze mnie "blondynkę" (chociaż nią jestem:cool3: ) to spróbuję jeszcze podziałać:angryy: Quote
kon trojanski suwalki Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 ===================================================== Wiem Dea ze masz daleko.....................:-( ===================================================== Quote
basiagk Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Przeczytałam na wątku Tufi że Smunio jest w strasznym stanie. Co się stało??? Quote
pixie Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 kon trojanski suwalki napisał(a):================================================== Powiem Wam szczerze - ze skoro telewizja nie pomogla - a byla afera z usypianiem na cala polske, gazety nie pomogly - bo po aferze nic sie nie zmienilo, to pisma tez nie pomoga. Wiem ze macie najlepsze checi i robicie to z serca i ogromniej potrzeby pomocy - ale bedzie to jedynie pismo na pismo bo nikogo to nie wzrusza. Taka jest moja opinia - oczywiscie moge sie mylic ale na to mi wyglada, sadzac na podstawie tego co do tej pory zostalo w tej sprawie zrobione. Potrzeba nam ludzi do wspolpracy tu na miejscu - tyle ze prawie kazdy kogo spotykam w Suwalkach - lubi duzo gadac a do konkretnej roboty ludzi brak. Wszyscy mowia "tak trzymac - brawo brawo" i na tym sie konczy. Albo mowia "och - jakie biedne te pieski - nie moge patrzec" i tu konczy sie ich "wrazliwosc". Dzialam krotko ale widze ze agresja rodzi agresje a walka wzbudza tylko wiekszy opor. Potrzebuje ludzi ktorzy na miejscu pomogliby nam dzialac. Nie wiem jakie musialyby byc te "pisma" zeby ktos zmienil cos w schronie.... choc bardzo chcialabym to wiedziec.... ================================================ Aha - rottwailerke Roti wydalam dzis Agnieszce z fundacji Rottka - pozniej sterylizacja suni a nastepnie czeka juz na nia domek w Borach Tucholskich :-) Przedwczoraj wyzeleka niemieckiego wyrwanego z meliny przekazalismy takze do nowego domku. Hektor bedzie polowal z jego nowym Panem ktory jest mysliwym. Dla psa mysliwskiego to wymarzony dom :-) Ostatnio Bambo znaleziony na osiedlu przez jedna z Pan ktora adoptowala niedawno sunie ze schroniska tez znalazl dom dzieki telefonowi do suwalskiego radia 5 i bloogowi zrobionemu przez wolontariuszki. To takie pozytywne akcenty z kilku ostatnich dni :-) ================================================== koniu, jak patrze na to z perspektywy kilku miesiecy, czytam te poczatkowe posty, listy wysylane przez beate wszedzier gdzie sie da, poteam emdziolek, dea jakze z daleka....marta... nadzieej pokladane w miedzyczasie i efekty sladowe.... to nawet te dwie trzy cztery osoby dzialajace, choc chcialabys,by bylo was wiecej, to naprawde start z kopyta ufam ze z czasem bedzie wiecej osob, ze dzieki akcjom, chocby tym via radio poszerzy sie grono a moze jakis reportaz radiowy, z kilkoma przykladami i goraca linia telefoniczna w czasie programu daloby efekt moze jakis dziennikarz radiowy pomoze? Quote
Dea Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 No pewnie pixie, jak się powiedziało A...to i B powiemy, poza tym, może w końcu dla świętego spokoju zrobią tak, żeby było lepiej, jeśli już nie z serca:evil_lol: Quote
kon trojanski suwalki Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 ==================================================== basiagk napisał(a):Przeczytałam na wątku Tufi że Smunio jest w strasznym stanie. Co się stało??? Smunio pojechal dzis rano do cudownej kobiety pod Warszawe. Ma teraz WSPANIALY dom! to -CUD- ze ktos go przygarnal w takim stanie. Nigdy wczesniej na zywo "czegos takiego" nie widzialam....Pewnie dlatego ze malo w zyciu widzialam :shake: Nie chce wiecej pisac na ten temat bo kosztowalo mnie to wystarczajaco nerwow, lez i stresow... Pies jest uratowany. Od wczoraj w jego zyciu wszystko tylko w dobrym kierunku. Dzisiaj w tej sprawie bylam w Urzedzie Miasta. To tyle co mam na ten temat do powiedzenia. PS. Cos bardziej optymistycznego - rowniez dzis (ale po poludniu) zawiezlismy do nowego domu 8-letniego Azara :-) Zapraszam do odwiedzin co jakis czas naszej strony www.sercedlazwierzat.suwalki.pl Szczegolnie do dzialu "znalazly dom". Ciagle dochodza nowe wyadoptowane przez nas psy. Dla takich efektow i ich usmiechnietych ogonkow-robic to wszystko - - -WARTO! ====================================================== Quote
basiagk Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Czy Smunio został tak potraktowany w schronie? Ale SUPER że już jest w dobrym domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kon trojanski suwalki Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 =================================================== Hejka Pixi - zdrowie tego malego psiego rodzyneczka coraz lepiej. Nie wiadomo tylko czy nie pozostanie po tym wszystkim (chocby czesciowy) niedowlad. Trudno powiedziec, weterynarzowi trudno jest to przewidziec. Smutne - ale poprostu czas pokaze......... Jasna kur... mnie tylko bierze gdy sobie pomysle ze to nie samochod ale hycel tak sunie urzadzil. Poprostu mnie telepie!!!!!!!!:angryy: Zasadzal sie jak na tygrysa - idiota! A wystarczylo sunie zawolac, pocmokac, przyszlaby do niego. Ale co tam - gosc urzadzil sobie polowanie i suczka do konca zycia moze zostac sparalizowana. No nic wiecej nie bede mowic bo same wulgaryzmy mi sie na jezyk cisna. =================================================== Quote
pixie Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 kon trojanski suwalki napisał(a):=================================================== Hejka Pixi - zdrowie tego malego psiego rodzyneczka coraz lepiej. Nie wiadomo tylko czy nie pozostanie po tym wszystkim (chocby czesciowy) niedowlad. Trudno powiedziec, weterynarzowi trudno jest to przewidziec. Smutne - ale poprostu czas pokaze......... Jasna kur... mnie tylko bierze gdy sobie pomysle ze to nie samochod ale hycel tak sunie urzadzil. Poprostu mnie telepie!!!!!!!!:angryy: Zasadzal sie jak na tygrysa - idiota! A wystarczylo sunie zawolac, pocmokac, przyszlaby do niego. Ale co tam - gosc urzadzil sobie polowanie i suczka do konca zycia moze zostac sparalizowana. No nic wiecej nie bede mowic bo same wulgaryzmy mi sie na jezyk cisna. =================================================== trzymam kciuki za Amelcie :lol: :lol: - kiedy cos wiecej bedzie wiadomo, za ile czasu, miesiac dwa....Pani Ewa jak sadze sie nia opiekuje, moze jakies masaze by pomogly...zreszta wiem ze robicie wszystko a nawet wiecej niz mozecie:loveu: pozdrawiam, /znowu jakims cudem fala przyplynela:roll: :roll: i moglam wejsc z domu na dogo Quote
kon trojanski suwalki Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 =================================================== Ślepy, 4-letni pies o Wielkim Sercu - BLAGA O POMOC!!! --------------------Suwalki------------------------- Prosze o wejscie na watek... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5643186#post5643186 =================================================== Quote
kon trojanski suwalki Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 ============================================ Z ostatnich spraw suwalskich: Mamy swoja cotygodniowa ramowke z pieseczkami: Zaniosłam do Urzedu Miasta wniosek (zalaczam poniżej)….. Dwa dni temu (ze sie tak wyraze “negocjowalismy” w Urzedzie Miasta jego punkty). Większość udalo mi się przeforsowac, czesci niestety nie….. Zainteresowanych tematem zapraszam do lektury. Nie udalo się (na razie): - przeforsowac innych godzin otwarcia ze względu na brak weterynarza w soboty, co jest warunkiem niezbędnych przy wydaniu psa - zmienic harmonogramu karmienia (dostane klucz i będę przychodzic w niedziele by nakarmic szczenieta i dac psom wode….) Maly postep” - w umowie adopcyjnej zgoda/lub nie (dobrowolnie) na wizyte wolontariusza w celu sprawdzenia warunkow w jakich przebywa pies. Obiecane zostaly: - w ciagu miesiaca nowe budy - numerki dla psow (w ciagu tygodnia) - wprowadzenie druku – “zaswiadczenie o adopcji psa ze schroniska” - wpisywanie danych z dowodu osobistego przy adopcji psa (do tej pory moglam powiedziec, ze jestem "Maria Curie Sklodowska" - i psa tez by mu " na gebe" wydali.... - nowe “poidla” - oznakowanie schroniska ================================================ Quote
psiara90 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Ewciu kochana :* Jesteś wielka !!!! Postepy postepy !!! =) Walczymy dalej ... Bedzie dobrze .. bo juz jest lepiej ... Zawsze to krok do przodu .. Malymi kroczkami i osiagniemy sukces :* Quote
basia0607 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Jetem pewna podziwu dla tego co robi Ewa .Wiem ile ją to kosztuje pracy ,nieprzespanych nocy i wlasnych pieniedzy..Wziela na swoje barki ogrom psiego nieszczescia ,balast który przytałacza ,spędza sen z oczu.Mam nadzieje ,że razem z ludżmi ,których zaprasza do pomocy i których jeszcze nie spotkala ,przywróci Suwalskim psom wiarę w ludzi. Wiem ,ze pomaga jej mąż i spiera w cięzkich chwilach . Życze Ci Ewo powodzenia ,wytrwalości i realizacji planów ,ktore postawilaś przed soba. Quote
Ulka18 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Czytam i czytam i nie moge uwierzyc, ze w Suwalkach wreszcie sie cos zmienia :crazyeye: Dogomaniaczki, ktore walczycie o suwalskie zwierzaki jestes [SIZE="5"]WIECEJ NIZ WIELKIE Podziwiam WAS i trzymam za Was mocno kciuki.....bez Was te zwierzaki nie mialyby zadnych szans :roll: Quote
pixie Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 [quote name='kon trojanski suwalki']============================================ Z ostatnich spraw suwalskich: Mamy swoja cotygodniowa ramowke z pieseczkami: Zaniosłam do Urzedu Miasta wniosek (zalaczam poniżej)….. Dwa dni temu (ze sie tak wyraze “negocjowalismy” w Urzedzie Miasta jego punkty). Większość udalo mi się przeforsowac, czesci niestety nie….. Zainteresowanych tematem zapraszam do lektury. Nie udalo się (na razie): - przeforsowac innych godzin otwarcia ze względu na brak weterynarza w soboty, co jest warunkiem niezbędnych przy wydaniu psa - zmienic harmonogramu karmienia (dostane klucz i będę przychodzic w niedziele by nakarmic szczenieta i dac psom wode….) Maly postep” - w umowie adopcyjnej zgoda/lub nie (dobrowolnie) na wizyte wolontariusza w celu sprawdzenia warunkow w jakich przebywa pies. Obiecane zostaly: - w ciagu miesiaca nowe budy - numerki dla psow (w ciagu tygodnia) - wprowadzenie druku – “zaswiadczenie o adopcji psa ze schroniska” - wpisywanie danych z dowodu osobistego przy adopcji psa (do tej pory moglam powiedziec, ze jestem "Maria Curie Sklodowska" - i psa tez by mu " na gebe" wydali.... - nowe “poidla” - oznakowanie schroniska ================================================ :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ewo to sa wspaniale wiesci! Fantastyczne...kropla drazy kamien! I wydrazy...a potem rozpadnie sie na drobniejsze i bedzie latwiej...sadze, ze oni sie juz oswajaja z mysla, ze ktos ich odwiedza w temacie schroniska...i te serca tez skruszeja! Wierze w to :lol::lol::lol: Suwalki ...moj Boze jak drzalam, gdy zakladalam ten watek, drzalam z bezsilnosci, obaw, jak ruszyc z posad bryle Rusza, powoli jak drabiniasty woz, ale nabiera rozpedu...mimo kamieni :loveu: Quote
pixie Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 kon trojanski suwalki napisał(a):=================================================== Hejka Pixi - zdrowie tego malego psiego rodzyneczka coraz lepiej. Nie wiadomo tylko czy nie pozostanie po tym wszystkim (chocby czesciowy) niedowlad. Trudno powiedziec, weterynarzowi trudno jest to przewidziec. Smutne - ale poprostu czas pokaze......... Jasna kur... mnie tylko bierze gdy sobie pomysle ze to nie samochod ale hycel tak sunie urzadzil. Poprostu mnie telepie!!!!!!!!:angryy: Zasadzal sie jak na tygrysa - idiota! A wystarczylo sunie zawolac, pocmokac, przyszlaby do niego. Ale co tam - gosc urzadzil sobie polowanie i suczka do konca zycia moze zostac sparalizowana. No nic wiecej nie bede mowic bo same wulgaryzmy mi sie na jezyk cisna. =================================================== Koniu! co z Amelka? bardzo prosze napisz...jakie rokowania moze nawet dzis wieczorkiem przedzwonie pozdr Quote
kon trojanski suwalki Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 =================================================== Suwalski schron….. to dla wiadomosci, tych ktorzy go nie widzieli na wlasne oczy… Zaczyna mi się robic slabo, ze z kazda *******a musze latac do Urzedu Miasta bo w schronisku jakos nie widza potrzeby żeby zastosowac się do moich prosb. Powoli zaczynam tracic cierpliwość…………. „BUDY”………….. ------NIEBEZPIECZNE DLA PSIAKOW ELEMENTY!!!! ------- =================================================== Quote
beka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Te budy są bardziej brudne w środku niż boksy na zewnątrz:( Gratulacje dla wszytkich zaangażowanych w pomoc zwierzętom w Suwałkach :)) Quote
Dea Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Co to jest to po lewej stronie na pierwszym zdjęciu, z którego wypływa jakby stróżka krwi:-o Quote
kon trojanski suwalki Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 ================================================== No Dea - jak to - "nie widac"..... - to jest przeciez KARMA I TYM KARMIONE SA M.IN. SZCZENIETA BO TO ZDJECIE Z ICH KLATKI:mad: Jak macie ochote to zerknijcie na www.sercedlazwierzat.suwalki.pl Tam na pierwszej stronie jest zdanie wystosowane do kierownika schroniska.........................:cool3: i zdjecia niebezpiecznych elementow (te co powyzej). Juz mnie to naprawde wk.......a, ze o kazda sprawe trzeba sie tyle nachodzic. Skoro nie wystarczy prosba to poprostu bede dzialac takze w inny sposob. NO COZ - NIECH NIE MOWI ZE NIE CHCIALAM PO DOBROCI. I TAK MIALAM CALE MORZE DOBREJ WOLI DO TEJ PORY...........:razz: ================================================= Quote
Dea Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 karma???????...:angryy: wiesz, po tej odpowiedzi, którą dostałam z Miasta Suwałki przez chwilę pomyślałam, że to ja zgłupiałam, ale tylko przez chwilę, teraz widzę, że to kurna naprawdę trzeba mieć tupet, żeby wciskać ludziom takie kity:angryy: :angryy: :angryy: Przecież to wygląda tragicznie!:mad: Quote
kon trojanski suwalki Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 =================================================== No to sobie wyobrazasz jak musialam sie powstrzymywac zeby moc z nimi w miare normalnie rozmawiac przy tym calym syfie jaki tam co dnia widze.... Ale = oplacalo sie.........:cool3: ================================================== Quote
Recommended Posts