Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam w lecznicy,mały jest bardzo chudy,spał po zabiegu,skóra jak powiedziała mi pani doktor jest trochę odparzona od skołtunionej sierści,ma kilka miejsc gdzie się łuszczy...a tak w ogóle wszystko jest dobrze...jutro znów zadzwonię do lecznicy i dowiem się co słychać...zapłaciłam 80zł:strzyżenie,pobyt w lecznicy i witaminy,które poprawią mu wygląd skóry...teraz już ma z górki...:lol:

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to cieszę się, że mały już po zabiegu i wszystko się udało :) On pewnie jest wielkościowo jak mój psiak, czyli wielkości pudelka toy. Będą jakieś fotki po postrzyżynach?

Posted

[quote name='mshume']No to cieszę się, że mały już po zabiegu i wszystko się udało :) On pewnie jest wielkościowo jak mój psiak, czyli wielkości pudelka toy. Będą jakieś fotki po postrzyżynach?[/QUOTE]
Pojechałam prosto po pracy bez aparatu...mały spał...postaramy się to zmienić jutro...;)

Posted

[quote name='mshume']On pewnie jest wielkościowo jak mój psiak, czyli wielkości pudelka toy. [/QUOTE]
Na zdjęciach wygląda na większego - tak ponad pół łydki - chyba, że osoba która z nim jest na fotach, jest drobna.
7 kg na toyka to byłoby chyba dużo, a on ponoć wychudzony.

Posted

to ja proszę od razu zdjęcia po obcięciu na maila, przekażę zainteresowanym. Co prawda marudzą o piesku do 6 miesięcy, ale cóż.. będę namawiać :)

Posted

[quote name='mshume']Mój bolonczyk waży 6 kilo w długim włosie ;) ma 26 w kłębie[/QUOTE]
Ja się nie znam... Mój pundel 9,5 kg przy 42 cm w kłębie - jak marudził przy jedzeniu to o kilogram mniej.
Dużo zależy od budowy, niemniej pudle toyki to chyba raczej oscylują około 4kg?

Posted

Rozmawiałam z mshume, dzwoniła do niej bardzo sympatyczna pani z Wyszkowa (60km od Warszawy, w stronę Białegostoku).
Znacie kogoś z tamtych okolic?
Ja zawoziłam tam Nelsona, gdyby nie obrzydliwa pogoda, to pewnie jutro bym pojechała na działkę i sprawdziła ten dom, ale tak to nie da rady :(

Posted

[quote name='AniaiJanek']Dziewczyny jak nikogo nie znajdziecie do może bym dała radę...[/QUOTE]

Aniu, ale dałabyś radę pojechać do Wyszkowa?
Jeśli nie znajdziemy nikogo w tygodniu i jeśli w następny weekend nie będzie mrozów;) to ja pewnie będę na działce...

Posted

Parę szczegółów: w piątek wyszło ogłoszenie Ferdzia i telefon mi się zagotował ;) Po 50 telefonie przestałam liczyć :p Wybrałam dom z ogrodem w Warszawie, Państwo mają 10 letnią pudliczkę, od pokoleń pudlarze ;) W domu jest jeszcze seniorka rodu i dzieci studiujące, więc psiaki mają cały czas towarzystwo. Wizyta przedadopcyjna, którą odbyła wczoraj wieczorem Kago potwierdziła, że Państwo to bardzo ciepli, dobrzy ludzie :) Ferdziu, pakuj się chłopie, czekają na Ciebie. :multi:
Ten duży odzew z ogłoszeń pozwoli też innym psiakom znaleźć domy, nad czym pracuję :razz: