GrubbaRybba Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Kochani, sprawa jest poważna. W Tomaszowie Maz, w schronisku od 10 lat rządził tyran. Człowiek, który nie znał litości i nie lubił zwierząt. Dzięki działalności Towarzystwa Miłośników i Opieki nad Zwierzętami oraz nagłośnieniu sprawy przez program UWAGA: [URL]http://uwaga.onet.pl/166,news,44422,news,,czy_tak_powinny_wygladac_schroniska_dla_zwierzat,zwierzeta_sa_jak_ludzie_czuja,akcja_uwagi.html[/URL] zrobiło się o tym głośno i jest możliwość, aby kierownik stracił posadę, na rzecz towarzystwa. Nie jest to jednak na rękę ani UM, ani kierownikowi. Zmiana nie jest pewna, ale na nią spora szansa. Musimy się zatem zabezpieczyć, gdyż obecny kierownik już zastrzegł, że jeśli towarzystwo przejmie schronisko, nie zastanie tam ani jednej budy, ani odrobiny karmy, ani sprzętu (łopaty, taczki, itd.). Urząd miasta nie reaguje, choć zagrożenie jest realne. Budy i sprzęty nie są bowiem własnością UM, a darami dla schroniska, które kierownik traktuje jak swoją własność. Musimy przygotować się na najgorsze. Jeśli ktoś może nam pomóc, będziemy wdzięczni!!! Kontakt do Tomaszowskiego Towarzystwa Miłośników i Opieki nad Zwierzętami [URL]http://www.zwierzeta.vernet.pl/[/URL] Pani prezes towarzystwa zalogowana jest na dogo pod nickiem [URL="http://www.dogomania.pl/members/83347-lawinia"]lawinia[/URL]. Telefon: [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]668-275-784[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=6][COLOR=darkred]Z NAJNOWSZYCH WIEŚCI!!![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=2][COLOR=darkred](z 04.04.2011.)[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Z początkiem kwietnia, TTMOZ przejęło opiekę nad schroniskiem. Schronisko jest zdewastowane, budy się rozpadają, a zwierzęta przez ostatnie tygodnie rządów poprzedniego zarządu były zastraszane, więc teraz są przerażone. Brakuje dosłownie wszystkiego, od karmy dla psów, po środki czystości, łopaty, gwoździe, taczki, farbę i młotek. Schronisko dostało głodowe dotacje z UM, które nie wystarczą nawet na karmę dla psów, nie mówiąc już o naprawach bud, lekach, pensjach dla pracowników, czy zakupie opału. PROSIMY O POMOC! PRZYDA SIĘ DOSŁOWNIE WSZYSTKO! - budy - deski - gwoździe - młotki - farby - koce, materace, śpiwory, legowiska - makaron, kasza, ryż - sucha karma, puszki - puszki metalowe na suchą karmę - plastikowe pudełka z pokrywkami do przechowywania mięsa - PILNE! Poszukujemy starej pralki automatycznej na chodzie - wapno do odkażania boksów [SIZE=6]OGROMNA PROŚBA O POMOC! TE ZWIERZAKI MAJĄ TYLKO NAS! [/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL="http://img153.imageshack.us/i/p1160435.jpg/"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/7185/p1160435.jpg[/IMG][/URL] [IMG]http://nl.fotoalbum.eu/images1/200912/121996/397512/00000022.jpg[/IMG] [IMG]http://nl.fotoalbum.eu/images1/200912/121996/394191/00000014.jpg[/IMG] [IMG]http://nl.fotoalbum.eu/images1/200912/121996/394191/00000031.jpg[/IMG][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=darkred] [/COLOR][/SIZE][/FONT][URL="http://www.facebook.com/photo.php?pid=643656&id=203103946376771"][IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215473_203222359698263_203103946376771_643665_7404617_n.jpg[/IMG][/URL] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=darkred][SIZE=6]NUMER KONTA[/SIZE], na które można wpłacać pieniążki: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Tomaszowskiego Towarzystwa Miłośników i Opieki nad Zwierzętami[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred] Lukas Bank 48 1940 1076 3085 5845 0000 0000 z dopiskiem: dla schroniska. 97-200 Tomaszów Mazowiecki ul. Spalska 112 [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred] [SIZE=5][COLOR=darkred][SIZE=6]ADRES,[/SIZE] na który można wysyłać dary:[/COLOR][/SIZE] Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Kępy 3 97-200 Tomaszów Mazowiecki BANNERKI [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203756-APEL-O-POMOC%21-W-tomaszowskim-schronie-mo%C5%BCe-zabrakn%C4%85%C4%87-karmy%21"][IMG]http://th.interia.pl/40,g914abc212191298/i1145235.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203756-APEL-O-POMOC%21-Przej%C4%99li%C5%9Bmy-zdewastowane-schronisko-brakuje-prawie-wszystkiego%21"][IMG]http://th.interia.pl/40,g914abc212191298/i1146000.jpg[/IMG][/URL] Strona schroniska na facebooku: [URL]http://www.facebook.com/pages/Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t-Tomasz%C3%B3w-Mazowiecki/203103946376771[/URL] Apel o pomoc dla schroniska na facebooku: [URL]https://www.facebook.com/event.php?eid=123901857686389[/URL] [SIZE=5]OFERTY POMOCY:[/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred][U] WARSZAWA - [/U][U]Potrzebny transport!!![/U] Blacky87 - dwie torby z rzeczami dla schroniska [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Barbara F. (facebook) - paczka rozmaitości dla schroniskja Aleksandra D. (facebook) - oferuje taczkę i dwa materace. Kontakt: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred] Agnieszka S. (facebook) - oferuje koce, materace, poduszki, ręczniki. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Aniela Roehr (Arka) - Grodzisk Maz. - do odebrania buda dla średniego psiaka. [U]Toruń, Bydgoszcz - potrzebny transport!!![/U] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]vena&vivi - Toruń - robi zbiórkę smyczy, obroży[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Rinuś - Bydgoszcze - oferuje deski na budy [U]Katowice[/U] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Gabriella - oferuje materiały, pojemniki plastikowe, farby, emalie, zmiotki[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred][U]Głogów - POTRZEBNY TRANSPORT![/U] Jagoda K. - oferuje 4 budy, duże, ocieplone. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred] [U]Zakościele[/U] GrubbaRybba - dwie budy do przetransportowania [U]Brak info o miejscowości[/U] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Wiedźma - oferuje koce, śpiwory[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred] [U]Wsparcie finansowe[/U] Rinuś oleska2803 mama_Alfika [U]ZREALIZOWANE i W DRODZE :) DZIĘKUJEMY!!![/U] ostatniaszansa/Agnieszka - przesłała 100 kg karmy emilia2280 - zakupiła 5 bud dla schroniska anka_szklanka - Warszawa - w drodze 150 kg karmy dla szczeniąt Blacky87 - paczka wysłana Ewa J. - kocyki polarowe wysłane kurierem, w drodze. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=darkred]Katarzyna B. (facebook) - chodniki, duży dywan, legowisko [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=darkred][SIZE=3] [/SIZE]DZIĘKUJEMY ZA POMOC!!![/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 co za skurczysyn! przecież nie ma prawa wywozić darów które nie naleza do niego bez względu na to jak sobie traktuje we łbie dziad jeden! szok! oby na psach się nie mścił! Quote
basia0607 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Niech nie będzie taki mądry. Dary sa dla zwierzaków a nie dla niego, dlatego po roztrzygnięciu ofert należy od razu zrobić inwentaryzacje. Jestem b. ciekawa czy już procedury konkursowe ruszyły. Konkurs dziewczyny -nie przetarg !!!! Nam udalo sie rozwalić uklad 14 letni, więc wiem jak to wygląda w praktyce. Quote
GrubbaRybba Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Tak, w Tomaszowie też będzie konkurs. Oby się udało. Inwentaryzacja będzie, ale dopiero po rozstrzygnięciu. A z tego, co wiem od ocelot, kierownik zwolnił pracowników, siedzi w schronie tylko ze swoim szwagrem, czy zięciem i cuś we dwóch robią, ale nikt nie wie co. Mam nadzieję, że nie wywożą po kryjomu tych darów dla psiaków. :( Quote
beataczl Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 moze jakies doniesionko na policje ?,skoro sie odgrazal to niech sprawdza co tam sie dzieje -czy ,, nie kradnie" mienia - w koncu to nie jego wlasnosc tylko spoleczne-psiakow pladruje... wystraszy sie jak nic on zwolnil pracownikow -to nad nim nie bylo zwierzchnika ? czyj ten schron ? te psiaki tam pewnie glodne siedza :-( jak oni we 2 tylko w schronie i wiadomo-tylko w jakim celu... edit a..doczytalam czyj ten schron,kto rzadzi... Quote
ocelot Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ja szybciutko dodam. Jeszcze ani przetarg ani konkurs nie został ogłoszony, ruszyć układ jest bardzo ciężko. Bardzo o pomoc prosimy Quote
basia0607 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Podpowiem trochę. Dla miasta jest taniej ogłosić przetarg, ponieważ wybiorą tego, który poprowadzi schronisko za najmniejsze pieniądze. Trzeba kuć żelazo puki gorące i Lawinia( nie chcę się z niczym narzucać ! ) powinna napisać pismo z prośbą o zorganizowanie konkursu i przedstawić argumenty . 1 najważniejszym jest ten, że tylko organizacja prozwierzęca może zbierać 1 %, podmiot prywatny nie, 2 to dobry program adopcyjny, podmiot prywatny tego nie ma, 3 wolontariat-dobrodziejstwo dla schronisk, darczyńcy itd. Wszystko należy poprzeć faktami. Poza tym w schronisku będą pracowac ludzie , ktorzy przyjda tam dla zwierzat a nie kasy. Dla przykładu można podać schronisko w Elblągu, które przejęła organizacja prozwierzęca i ubiegłoroczna kontrola NIKu dała nam dobrą ocenę. To są tylko moje nieśmiałe sugestie. Quote
mc_mother Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Podłączę się tutaj, bo nie wiem już gdzie szukać- potrzebuję osoby, która 18 marca może podejść do schronu w Tomaszowie i wyadoptować na siebie psa (wcześniej wyślę na konto pieniądze na wykup, smycz i obrożę). Pies ma załatwione DT i transport, ale osoba, która go będzie wiozła nie może go zapisac na siebie. Później zrobimy zrzeczenie na fundację. Bardzo mi na tym zależy. Proszę o pomoc. [email][email protected][/email] tel. 502 623 982 Quote
Ania i Kajber Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='ocelot']Ja szybciutko dodam. Jeszcze ani przetarg ani konkurs nie został ogłoszony, ruszyć układ jest bardzo ciężko. Bardzo o pomoc prosimy[/QUOTE] Układ ruszyć ciężko, fakt, ale jak mozemy pomóc ? Quote
ocelot Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Do poniedziałku trzeba składac oferty, nie wiem która wygra. Quote
mc_mother Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mc_mother']Podłączę się tutaj, bo nie wiem już gdzie szukać- potrzebuję osoby, która 18 marca może podejść do schronu w Tomaszowie i wyadoptować na siebie psa (wcześniej wyślę na konto pieniądze na wykup, smycz i obrożę). Pies ma załatwione DT i transport, ale osoba, która go będzie wiozła nie może go zapisac na siebie. Później zrobimy zrzeczenie na fundację. Bardzo mi na tym zależy. Proszę o pomoc. [email][email protected][/email] tel. 502 623 982[/QUOTE] Nieaktualne. W niedzielę udało nam się wydobyć psa dzięki Wilczy zew. Quote
ocelot Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mc_mother']Nieaktualne. W niedzielę udało nam się wydobyć psa dzięki Wilczy zew.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy. My nie mamy jak wejść do schroniska. Przetarg unieważniony. Nowy jest. Wyniki 30 kwietnia Quote
beataczl Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='ocelot']Bardzo dziękujemy. My nie mamy jak wejść do schroniska. Przetarg unieważniony. Nowy jest. Wyniki 30 kwietnia[/QUOTE] to jednak przetarg,a nie konkurs...? a dlaczego uniewazniony co sie stalo... Quote
mc_mother Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='ocelot']Bardzo dziękujemy. My nie mamy jak wejść do schroniska. [/QUOTE] Nie ma za co dziękować... Jest mi tylko cholernie przykro, że przez kilka tygodni, mimo wielu PW, telefonów i apelu na wątku nikt z byłych wolontariuszy nie umiał mi pomóc w zorganizowaniu cioci, wujka czy znajomego, który poszedłby po prostu na pól godziny do schronu i zabrał Białego... Wręcz przeciwnie- słuchałam opowieści, że nie ma adopcji, schron zamknięty, nie ma co próbować... itd. Wilczy zew przyjechała autobusem z Piotrkowa by pomóc psu i zrobiła to. Bez wielkich problemów. Wielki pokłon dla Niej. Nie wiem jak się odwdzięczę. Dziękuję! Biały dziękuje! Jeśli ktoś w ogóle jest zainteresowany losem psa- zapraszam na forum OP po relację z DT Białego. Quote
ocelot Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='mc_mother']Nie ma za co dziękować... Jest mi tylko cholernie przykro, że przez kilka tygodni, mimo wielu PW, telefonów i apelu na wątku nikt z byłych wolontariuszy nie umiał mi pomóc w zorganizowaniu cioci, wujka czy znajomego, który poszedłby po prostu na pól godziny do schronu i zabrał Białego... Wręcz przeciwnie- słuchałam opowieści, że nie ma adopcji, schron zamknięty, nie ma co próbować... itd. Wilczy zew przyjechała autobusem z Piotrkowa by pomóc psu i zrobiła to. Bez wielkich problemów. Wielki pokłon dla Niej. Nie wiem jak się odwdzięczę. Dziękuję! Biały dziękuje! Jeśli ktoś w ogóle jest zainteresowany losem psa- zapraszam na forum OP po relację z DT Białego.[/QUOTE] Kochana mnie nie było prawie cały marzec w Tomaszowie Maz. Quote
mc_mother Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Wiem- Ania która wzięła Białego na DT kontaktowała się z Tobą... To już przeszłość. Widziałyśmy w reportażu TVN jeszcze jednego, pięknego podhalana. W schronie twierdzą, że innego nie ma, Wilczy Zew też nie widziała. Czy ktoś może sprawdzić czy pies tam jest? Quote
ocelot Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='mc_mother']Wiem- Ania która wzięła Białego na DT kontaktowała się z Tobą... To już przeszłość. Widziałyśmy w reportażu TVN jeszcze jednego, pięknego podhalana. W schronie twierdzą, że innego nie ma, Wilczy Zew też nie widziała. Czy ktoś może sprawdzić czy pies tam jest?[/QUOTE] Mamy bardzo napiętą sytuację w schronisku, nie możemy tam wejść i sprawdzić, jest szansa, że 1 kwietnia sprawdzimy. Ja kojarze psa w typie podhalana z kwarantanny. Jednak kierownik nie dawał mu szans, bo wg jego kryteriów za stary. Nie wiem czy o niego Wam chodzi. Musimy poczekac do pierwszefo kwietnia. Quote
KatiKorej Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Od jutra zbiórkę zaczyna Przedszkole Nr 17 i S.P. Nr 13 Quote
ocelot Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [COLOR=darkred][B]Schronisko od jutra jest nasze. Jest zdewastowane, nie ma w nim ani deka karmy, ani misek, nie ma nic. Prosimy o pomoc.[/B][/COLOR] Quote
beataczl Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='ocelot'][COLOR=darkred][B]Schronisko od jutra jest nasze.[/B][/COLOR] [B][COLOR=darkred]Jest zdewastowane, nie ma w nim ani deka karmy, ani misek, nie ma nic.[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkred]Prosimy o pomoc.[/COLOR][/B][/QUOTE] podniose apel :-(:-(:-( Quote
ocelot Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Naprawde potrzebujemy pomocy. Brak smyczy, obróż, kocyków dla szczeniąt, karmy, środkow czystości. Quote
basia0607 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 na jakich warunkach przejełyście schronisko ? cała ekipa wymieniona, czy pozostawili jak u nas? Quote
ocelot Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='basia0607']na jakich warunkach przejełyście schronisko ? cała ekipa wymieniona, czy pozostawili jak u nas?[/QUOTE] Przetarg wygrało Towarzystwo. Mamy 17 tys. na miesiąc. Zostało 4 pracowników i weterynarz, ale to nasza sprawa czy podpiszemy umowę z nimi o pracę. Quote
basia0607 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 17 tyś, na ile psów ? u nas ilość psów znacznie wzrosła bo nie usypiamy i leczymy , pewnie u Was będzie tak samo .Ciekawa jestem czy te dodatkowe psy, które wam przybeda zostały ujęte w umowie na prowadzenie schroniska. Obecnie walczymy o dodatkowe pieniadze na tą nadwyżkę , ok. 100 %.Pracowników radzę wymienić na ludzi z powołaniem( pijaków wypierzyłam przy 1 kontroli ). Tych ludzi sie nie zmieni. Ile miał miesiecznie poprzedni kier. kurcze 17 tys, to bardzo mało. Ta kwota jest mysle tylko na psy , nie na pracowników. Quote
Recommended Posts