sisay Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Niekoniecznie :) w sumie to mi obojętne, byleby były w dobrych rękach i ... szybko :)) Quote
sisay Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Własnie nie wiem :roll: Wczoraj po południu pojechały na kastrację i ślad po nich zaginął :evil_lol: Myślę, ze lada dzień wrócą. Ciągle myślę o suni, bardzo mocno mi zapadła w serce, chciałabym ją mieć z powrotem :oops: martwię się, jak ona się czuje, czy się nie boi... ona jest taka słodka :placz: Quote
Biedroneczka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Co trzeba zrobić i jakie spełnić warunki żeby zostać DT? Chcielibyśmy z mężem dać suni DT. Mieszkamy 35km od Częstochowy (okolice Janowa). W domu mieszka z nami kotka Julka i pies w typie nowofundlanda Nestor (jest wykastrowany). Mamy też podwórkowego kundelka Pikusia. NIE chcemy kasy za pobyt suni, tylko fajnie jakby ktoś za sponsorował jej karmę i ewentualne wizyty u weterynarza. Quote
marra Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Jak tam sprawa szczeniaków ? sa jeszcze ? bo na poprzedniej stronie czytałam że ktoś był chętny. Biedroneczka zajrzyj tu [URL="http://www.szara-przystan.pl"]www.szara-przystan.pl[/URL] jest napisane o DT i w razie pytań dzwonić albo meilowac pod podany tam kontakt :) Quote
sisay Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Dzięki, nie szukam już DT dla tych szczeniaków. Ale na pewno będzie taka potrzeba prędzej czy później, w fundacji zasadniczo jest więcej kotów i to one potrzebują domowego DT. Tak jak pisze marra, zajrzyj na stronę, tam jest wszystko opisane :) Domy tymczasowe są bardzo cenne i ciągle ich za mało, więc Wasza propozycja jest na wagę złota!!! :) Maluchy są teraz w siedzibie fundacji i mają być kastrowane, potem wrócą do mnie i szukamy najlepszych domków na świecie :) Quote
marra Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='ma-ja']Dzięki, nie szukam już DT dla tych szczeniaków. Ale na pewno będzie taka potrzeba prędzej czy później, w fundacji zasadniczo jest więcej kotów i to one potrzebują domowego DT. Tak jak pisze marra, zajrzyj na stronę, tam jest wszystko opisane :) Domy tymczasowe są bardzo cenne i ciągle ich za mało, więc Wasza propozycja jest na wagę złota!!! :) Maluchy są teraz w siedzibie fundacji i mają być kastrowane, potem wrócą do mnie i szukamy najlepszych domków na świecie :)[/QUOTE] Mmmm w siedzibie :D jak to brzmi :D hehe, Halina chyba wykupiła im ogłoszenia, ja zaraz wrzucę je na pb i trzymam kciuki :) Quote
sisay Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Tak, Halbinka im zafundowała świetny PR :)) Czarny piesek już jest zarezerwowany, a sunia - nie wiem, czy ją komuś oddam... na razie czekam na wieści jak tam z zabiegami. Quote
jAsia94 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Czekamy na informacje co do zabiegu :) oraz kiedy będzie można spodziewać się go w domu ? Quote
sisay Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Psiaki już po zabiegach, co do terminu odbioru skontaktujcie się z fundacją [url]www.szara-przystan.pl[/url] bo maluchy teraz są tam :) wszystko jest dogadane, czarnuszek zaklepany dla Was - a codziennie mam jakiś telefon z pytaniem o niego! :) Quote
jAsia94 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Właśnie kontaktowałyśmy się z fundacją. Psiaki są już po zabiegu :) Już niedługo jeden będzie u nas :) Nie zwlekajcie adoptujcie 2 . Będzie jej smutno samej.. Chętnie wzięły byśmy oba ale kot i 2 psy to trochę za dużo ;) Quote
sisay Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 E, wcale nie za dużo! Jak powiedziałaś, samemu będzie mu smutno :) Ja od dawna mam dwa psy, czasem chwilowo więcej, i uważam ze takie psy są szczęśliwsze. Mają towarzysza swojego gatunku, nie nudzą się, mają z kim pogadać i mogą się wybiegać na spacerku. Jakkolwiek nieracjonalnie to brzmi, ja zawsze polecam mieć kota albo psa w ilości większej niż 1 :))) Quote
jAsia94 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Masz rację :) Też zastanawiam się nad jego siostrunią ;) Obydwa psiaki są tak kochane i słodkie :D Quote
Atrisko Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 No i jak tam decyzje???...czy szczeniaki słodziaki będą razem??? Quote
Gosiara Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Zapraszamy na akcje adopcyjną Fundacji Szara Przystań,akcja w CH Platan w Zabrzu sobota i niedziela godz.:15-19 Quote
jAsia94 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Atrisko']No i jak tam decyzje???...czy szczeniaki słodziaki będą razem???[/QUOTE] Niestety nie. Bierzemy tylko jednego... Quote
marra Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='jAsia94']Niestety nie. Bierzemy tylko jednego...[/QUOTE] uuuu :( a ja już miałam nadzieje że będzie parka ;) rozumie że mogę ściągnąć z wątku fundacyjnego czarnego psiaka a sunia wciąż szuka domku tak ? jeszcze poproszę ich imiona :D Quote
marra Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Kolejna fundacyjna bieda, zajrzyjcie prosze :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204354-Ciąża-łańcuch-głód-zabite-dzieci-Asta-z-Radlin-nie-ma-już-sił-!!!damy-jej-szansę?p=16518385#post16518385[/URL] Quote
sisay Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Możesz ściągnac czarnego a zdjęcia małej mozesz wziąć takie pijedyncze z albumu który jest w pierwszym poście :) Nie dałam im imion, za szybko się działo. Mała została "niuniusią" :))) strasznie się cieszę że zobaczę ją jutro na akcji!!! Quote
jAsia94 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Prawdopodobnie też jadę jutro z mamą do CH Platan :) Quote
sisay Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Świetnie! Miałam Wam właśnie zaproponować spotkanie tam :) Quote
jAsia94 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Tylko że to nic pewnego zależy na którą mama będzie miała pracę... Quote
jAsia94 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Będziemy tam około 10 po 15 :) Pozdrawiamy :) Quote
halbina Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 To chyba się poznałyśmy, to ja trzymałam psiaka na rękach :-) Quote
jAsia94 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Tak tak poznałyśmy :) A zwierzaki naprawdę cudowne :) Dużo osob było zainteresowanych adopcją zwierzątek ? Quote
Recommended Posts