Jump to content
Dogomania

Nieprawdopodobna,wrecz bajkowa historia rudej Misi z Mielca.

Recommended Posts

Posted

Misia, mala, ruda, taka w mini formacie nowofundlanka, siedziala od dluzszego czasu w schronisku w Mielcu. Wlasciwie zwykly kundelek, sliczna, ale jakos nikt jej nie zauwazal. Przed paroma tygodniami zglosila sie do mnie pani z Bawarii, ktora przegladajac moja strone internetowa, zobaczyla Misie i zaproponowala domek tymczasowy. Misia przyjechala i po dwoch tygodniach, dostalam wiadomosc, Misia usczypnela dziecko i musze ja odebrac, gdyz nie moze tam zostac. No coz, sama bylam w klopocie, gdyz mam 5 psow, no, ale jeden wiecej, to az nie taka roznica. :evil_lol: :evil_lol: Tym bardziej, ze gdy Misia przyjechala do mnie ( byla jeden dzien, nim pojechala na tymczas), strasznie ja polubilam. Taki pieszczoch, w pierwszej nocy juz w lozku spala, milutek, ale z charakterkiem. Ale jak Misie znowu przywiezc do mnie? Dla mnie to prawie caly dzien w drodze , nie moge na tak dlugo moich psow zostawic. Oj, martwilam sie, aby jakies wyjscie znalezc. I tu zaczyna sie ta historia nieprawdopodobna, jak z powiesci.
Mila dziewczyna , Polka z pochodzenia- Kasia- mieszkajaca jakies 20 km ode mnie, przez przypadek znalazla moja strone internetowa. Skontaktowala sie ze mna, gdyz rowniez chciala w jakis sposob pomagac naszym, polskim psiakom. W trakcie rozmowy wyszlo, ze Kasia ( ktora jest studentka), pracuje w czasie wakacji w firmie transportowej. I trasa jej transportow prowadzi niedaleko miejsca, gdzie Misia na tymczasie przebywa. Kasia zaproponowala, ze Misie przywiezie do mnie. Kamien mi z serca spadl. Misia jechala do mnie, jechala i nie dojechala.:evil_lol: Pytacie dlaczego ?, Otoz Kasia z jej narzeczonym , juz w drodze, w Misi sie zakochali i postanowili dac jej domek.
Zmieniono trasy transportow na maksymalnie dwugodzinne i Misia ma najwspanialszy domek pod sloncem. Jest ksiezniczka na ziarnku grochu, nie musi sie dopychac o swoje pieszczoty przez inne psiaki, tylko wszystkie mizianka ma dla siebie. Sofa i lozko w nowym domu, stoja jej do dyspozycji.
I jest wprost uwielbiana.
Kasia sie juz na dogo ( za moja namowa) zarejestrowala i bedzie sama zdawala relacje o pobycie i zyciu rudej Misi w polskim domu, na obczyznie niemieckiej.

Kasiu, serdecznie witamy na dogomanii:klacz: i dziekujemy za cudowny domek dla Misi:Rose: :Rose:

Czy to nie wspaniala historia z pieknym Happy Endem?

A tak wygladala Misia w schronisku w Mielcu i na tymczasowce.

A nowe zdjecia z domku, bedzie juz Kasia zamieszczala. Oczekujemy w napieciu na nowe relacje i fotki.

Posted

I tak się w Niemczech odnaleźli... polska studentka i polski pies :multi: :multi: :multi:

Misia, ruda malizna, jest urocza, nie dziwię się Kasi!

To czekamy na relacje Kasi...

Posted

Oczywiscie czekamy na zalogowanie sie nowej Pani - naszej kiedys - Misi.

Na tym zdjeciu z domku, Misia jest taka dumna, ze nie wiem co...:p

Niezwykle ma futerko, takie gest, cudne, kolor niesamowity :multi:

Posted

Ojej, wlasnie chcialam sama opisac historie Misi, a tu juz watek jest :lol:
Bardzo Ci dziekuje, Pajuniu :buzi:
Tylko z fotkami mam male problemy, bo nie wiem jak je z kamery na komputer przeniesc.

Co do Misi: Na poczatku byla bardzo przestraszona, a teraz to zachowuje sie juz jak ksiezniczka. Najchetniej to by tylko szyneczke jadla i na kanapie lezala. :loveu: Rano trzeba ja wyprosic na spacer, a jak pada deszcz to nie ma mowy na spacery. Nawet pazura nie chce zamoczyc!
Naprawde cudny piesek!!

Posted

Silence,
a moze zrobisz kilka zdjec cyfrowa i wkleisz? Ja tez nie wiem, jak z kamery przeniesc zdjecia na kompa, z aparatu umiem sciagnac, ale z kamery :???:
Masz na mysli zwykla kamere czy cyfrowa? Czy jakis specjalny aparat? Ale przeciez aparat po niemiecku to tez Photoapparat, chyba ze sie myle :oops:

Posted

Mam wrazenie, ze Misia sie usmiecha leciutko...:loveu:

Ale krolewna sie z niej zrobila z tym wychodzeniem, kto by pomyslal...:p
Sliczna jest, zawsze mi sie podobala, od samego poczatku, odkad ja zobaczylam, wiedzialam, ze to niewykla sunia :loveu:

Posted

Oh, jak fajnie, ze jestes Kasiu. Jeszcze raz serdecznie witam wspaniala mame, slicznej, rudej , Misi. :lol: :lol:
Zdjecia, jesli Ci sie uda na kompie " speichern", wyslij malem , to powstawiam.

Posted

Wspaniale, gratulacje dla nowej, Misiowej Rodziny. W życiu tak bywa - idziesz kupić twarożek dla chorej sąsiadki, a wracasz do domu z psem, a twarożku zapomniałaś:evil_lol: !

Posted

to Misiunia umie dawac lapke jak widac na zdjeciu :p jaki ma piekny kolor futerka :loveu: cudenko z Mielca wywedrowalo w swiat i znalazlo swoje miejsce na ziemi :multi: czekamy oczywiscie na zdjecia i informacje

Posted

Mam wrazenie, ze Misia sie usmiecha leciutko...:loveu:

jak MONA LISA:lol: !!

Pajuniu TY to jesteś niesamowita zeby wyodoptowac przpadkiem polskiego psa do polskiej dziewczyny w Niemczech. Brawo dla Kasi przede wszystkim!!! witaj Silence!!!:lol:

Posted

Na drugim zdjeciu widac, ze Misia jest dosc chuda: wazy niecale 11 kilo, a to mi sie wydaje o wiele za malo dla takiego psa. Wiec dostaje teraz porzadne porcje, co jej sie bardzo podoba :cool3:

Posted

Silence,
Misia schudla, bo u Was ma wiecej ruchu niz w schronisku. W schronisku prawie wcale nie wychodzila z boksu, wiec jedzenie odkladalo sie na boczkach. Pamietam, ze wygladala normalnie, nie zauwazylam, zeby byla chuda. Sliczna jest, ma przepiekny kolor siersci, jak miniaturowy nowofunland.

Posted

U nas jest dopiero 2 tygodnie, a juz na drugi dzien bylismy u weterynarza, gdzie byla wazona. Pani weterynarz powiedziala, ze wszystkie rzebra czuje, i pare kilo wiecej jej nie zaszkodzi.
Wiec ja teraz troche "tuczymy" :lol:

Posted

Kochajacy Panciowie, dobre jedzonko, wlasny kacik, Misia na pewno wyladnieje, siersc zacznie sie blyszczec. Trzeba troche poczekac na efekt wlasnego domu. Wazne, ze Was kocha i jest szczesliwa.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Misia na pewno wyladnieje

Juz jest najladniejsza psina na swiecie :loveu:

I ciezko mi uwierzyc, ze ugryzla tego dzieciaka. Narazie do wszystkich ludzi (nawet do weterynarza) byla bardzo przyjazna i ani troche agresywna.

• 1 month later...