ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='arim']Ciapek w tej chwili jest ogłaszany.Chyba od niedzieli,nie wiem dokładnie.Ma wykupione ogłoszenia u MyszkiMiki. Tylko jest jedno ale...... As zgłosiła watek do zamknięcia!:shake:[/QUOTE] Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Nie będe już komentować tego. Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='arim']Ciapek w tej chwili jest ogłaszany.Chyba od niedzieli,nie wiem dokładnie.Ma wykupione ogłoszenia u MyszkiMiki. Tylko jest jedno ale...... As zgłosiła watek do zamknięcia!:shake:[/QUOTE]Niech ktoś otworzy nowy wątek dla Ciapka i po bólu! Trochę się dziwie bo na początku miałem wrażenie że jednak As chodzi o dobro psa. Quote
arim Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Co do ogłoszeń to zajrzyjcie na bazarek ogłoszeniowy dla Fokusa prowadzony przez MyszkeMiki tam sa ogloszenia Ciapka. A reszta bez komentarza również hmmmmmmmmmmmm. Quote
ocelot Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Nie wiem teraz co robic szczerze powiedziawszy. Jeśli pomoze to, ze nie wtrącę sie do losow Ciapka to moge tu nie zaglądać. Dzisiaj długo rozmawiałam z Pania Prezes, zreszta wczoraj też. I z weterynarzem. Ciapek przynajmniej w schronisku nie robi awantur, zaprzyjaźnił się z Lisem. W kwestii szczeniaka faktycznie się myliłam, źle musiałam Pania Prezes zrozumieć. Nie było przy adopcji szczeniaka ani asAnimali, ani jej mamy. Wyszłyśmy z mylnego ząłożenia z Pania Prezes, że jak to jest ich znajoma to mały będzie miał jak w raju. Ale faktycznie nie można za znajomych odpowiadać. Moje rozgoryczenie tu było niepotrzebne. Inna sprawa, że mogły mi dac znać jak porosiłam i umówienie wizyty poadopcyjnej, ze psa i wizyty nie ma. Psiak donoszę ma się dobrze. Jest w schronisku jednak. Quote
Argat Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='ocelot']Nie mogę wejść na ten link. Nie otwiera mi się. Ale Emilia nam zamawiała budy od producenta, więc pewnie poda namiary:)Chyba buda L kosztowała z kurierem 320 zł. Ja bym mu zamówiła taki wypas pakiet. To pewnie w granicach 15 zł., a allegro wyróżnione nie wiem, ale pewnie koło 15-20 zł.[/QUOTE] jutro mogę zrobić wyróżnione allegro z tomaszowskich bazarkowych pieniędzy, ale potrzebuję opisu Ciapka Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ocelot, as_animali zaszło nieporozumienie, wszystko zostało już wyjaśnione i to jest najważniejsze. Pamiętajmy o tym, że jesteśmy tu dla Ciapka ani zamknięcie tego wątku, ani odejście z wątku Ocelot nie jest rozwiązaniem. Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ocelot możesz sie dowiedzieć o wymiary tych bud ??? nie wiem czy L nie bedzie za mała dla niego. Na zdjęciach wydawał się dość sporym psiakiem. Im większa buda tym większy koszt . Quote
edek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Argat']jutro mogę zrobić wyróżnione allegro z tomaszowskich bazarkowych pieniędzy, ale potrzebuję opisu Ciapka[/QUOTE] byłoby super :) arim masz jakis tekst dla Ciapka?? Quote
PACZEK Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='edek']Ocelot możesz sie dowiedzieć o wymiary tych bud ??? nie wiem czy L nie bedzie za mała dla niego. Na zdjęciach wydawał się dość sporym psiakiem. Im większa buda tym większy koszt .[/QUOTE]Mnie się wydaje (Ciapka znam ze zdjęć tylko) że niestety nic tu nie oszczędzimy buda musi być XL bo Ciapuchna to konkretne psisko. Quote
Tymonka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='PACZEK']Mnie się wydaje (Ciapka znam ze zdjęć tylko) że niestety nic tu nie oszczędzimy buda musi być XL bo Ciapuchna to konkretne psisko.[/QUOTE] Ja bym powiedziała nawet xxl , bierzcie największą jaka jest , bo wiem z doświadczenie , że lepiej wziąć trochę za dużą , niż za małą , a Ciapek jest ogromny :) Quote
KatiKorej Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Wątek mikrusów z tomaszowskiego schroniska [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208093-Mikropsiaki-z-tomaszowskiego-schronu?p=16910046#post16910046"]http://www.dogomania.pl/threads/2080...6#post16910046[/URL] Wątek psów "z worka" [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208095-Psy-quot-z-worka-quot-ju%C5%BC-bezpieczne-w-tomaszowskim-schronisku"]http://www.dogomania.pl/threads/2080...kim-schronisku[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/threads/208093-Mikropsiaki-z-tomaszowskiego-schronu?p=16910046#post16910046"][/URL] Quote
ihabe Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Słuchajcie kochani, powiem Wam co myslę, że byłoby najlepsze dla Ciapka. Osobiscie uważam, że robienie ogłoszeń obecnie raczej nic nie da gdyż tak naprawdę nie znamy Ciapka i co powiemy przyszłym zainteresowanym? Że w schronie jest Aniołem a tymczas zdemolował?:-( Trzeba Ciapkowi pomóc, powiedzielismy A i powinniśmy dalej powiedzieć B i C :-) ale z głową. Wg mnie Ciapek powinien trafić do Hoteliku pod opiekę doświadczonego behaviorysty , np Jamora, takiego polskiego zaklinacza psów:-) Ciapka albo da się wyprostować albo nie. Jesli da się ( a w to moje serce podpowiada mi aby wierzyć) to znajdzie domek a jeśli nie da się z niego zrobic psa domowego to chyba bedzie musiał wróćić do schronu, nie na ulicę, którą zna:-( Ciężko mi to pisać ale taka jest prawda, chciałabym abysmy byli w stanie uratować każdego psa, ale niektórych naprawdę sie nie da:-( Ciapek jednak nie należy do nich. Wierzę, ze jemu uda nam sie pomóc. Najlepiej gdyby jakaś organizacja pomogła nam i objęła go patronatem ( nie oznacza to płacenia za hotelik). Wiem, myslę, ze jesteśmy w Stanach i SPCA sie za niego zatroszczy:-( ale próbować warto, nie? Quote
Tymonka Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Rozmawiałam dzisiaj z Ocelot , obie zgadzamy się w 100 % z ihabe , pomożemy , znajdziemy hotel , transport , będziemy pomagać rozsyłać wątek , ale ktoś musi się podjąć odpowiedzialności finansowej za Ciapka . Quote
PACZEK Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='ihabe']Słuchajcie kochani, powiem Wam co myslę, że byłoby najlepsze dla Ciapka. Osobiscie uważam, że robienie ogłoszeń obecnie raczej nic nie da gdyż tak naprawdę nie znamy Ciapka i co powiemy przyszłym zainteresowanym? Że w schronie jest Aniołem a tymczas zdemolował?:-( Trzeba Ciapkowi pomóc, powiedzielismy A i powinniśmy dalej powiedzieć B i C :-) ale z głową. Wg mnie Ciapek powinien trafić do Hoteliku pod opiekę doświadczonego behaviorysty , np Jamora, takiego polskiego zaklinacza psów:-) Ciapka albo da się wyprostować albo nie. Jesli da się ( a w to moje serce podpowiada mi aby wierzyć) to znajdzie domek a jeśli nie da się z niego zrobic psa domowego to chyba bedzie musiał wróćić do schronu, nie na ulicę, którą zna:-( Ciężko mi to pisać ale taka jest prawda, chciałabym abysmy byli w stanie uratować każdego psa, ale niektórych naprawdę sie nie da:-( Ciapek jednak nie należy do nich. Wierzę, ze jemu uda nam sie pomóc. Najlepiej gdyby jakaś organizacja pomogła nam i objęła go patronatem ( nie oznacza to płacenia za hotelik). Wiem, myslę, ze jesteśmy w Stanach i SPCA sie za niego zatroszczy:-( ale próbować warto, nie?[/QUOTE]Ja myślę że my którzy znamy Ciapka ze zdjęć i z opisów(które nie muszą być do końca hymm...prawdziwe) tak naprawdę niewiele o nim wiemy.Ale ponieważ większość z nas ma psy od "zawsze" każdy z nas ma własne zdanie. Ja uważam że wszystkie zachowania Ciapka (znane mi z opisów) są ABSOLUTNIE NORMALNE dla psa w jego wieku i w JEGO SYTUACJI. Ten psiak jest po prostu SAMOTNY on nie ma nikogo na stałe.Każdy z moich psów ma na sumieniu kury,czasem króliki,kurczaki a jeden nawet kota.Tak było zawsze na początku ZANIM pies nie zrozumiał że TO JEGO DOM I JEGO STADO.Dziś wszystkie te niegdyś zagryzane zwierzęta mogą jeść psom z misek i mieszkać w ich budach pod warunkiem że są to członkowie Naszego stada.Komicznie wygląda pies czekający przed własną budą aż kura zniesie w niej jajko i raczy sobie pójść lub pies odnoszący kotce jej dzieci które rozlazły się po podwórku. Uważam że Ciapek to wspaniały pies któremu trzeba dać szansę na normalne psie życie.Cioteczki to nie jest pies DOMOWY on powinien mieć własny dom,własne podwórko,własne stado,własnego człowieka i teren którym będzie się opiekował.W tedy zobaczycie prawdziwego Ciapka.Zagwarantujmy mu miejsce w stadzie a pies ten zacznie normalnie funkcjonować.Ten pies potrzebuje zrozumienia i ROZUMNEJ miłości a wszystkie złe zachowania znikną.Pies potrzebuje spokoju, poczucia stabilności, miejsca w stadzie i akceptacji. Quote
KatiKorej Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ciapek w schronisku (zdjęcia z wczoraj) ma pozytywny wpływ, nie dominujący na swoich kolegów z boksu oba i Remik (czarny) i Lisu (rudy) nie chciały wychodzić z bud. Lisu boi się nawet małych psów, a Ciapka nie. Remik też wiecznie zdominowany, teraz wychodzi z budy. Lisu pierwszy raz podszedł do nas, kiedy nie było Pana Michała. Budy są w niezmienionym stanie (jeszcze ;] nie chcę zapeszyć). Ciapek [IMG]http://th.interia.pl/50,g2a3413fb4353430/i1156978.jpg[/IMG] Lisu podchodzący do krat [IMG]http://th.interia.pl/50,g2a3413fb4353430/i1156980.jpg[/IMG] [IMG]http://th.interia.pl/50,g2a3413fb4353430/i1156979.jpg[/IMG] Quote
PACZEK Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 KatiKorej z Twojego opisu wynika że Ciapek to wspaniały pies,zdrowy psychicznie nie dominujący i nie agresywny.I ten jego pozytywny wpływ na kolegów z "kryminału" też o tym świadczy.Dlatego uważam że opieka Behaviorysty nie jest konieczna.Wystarczy osoba rozumiejąca psychikę psa i przede wszystkim związana z nim uczuciowo.Są psy którym miejsce u behaviorysty jest potrzebne a Ciapek takie miejsce by blokował. Może jest osoba która by mogła popracować z Ciapkiem w Tomaszowie było by super.Ale jak już zaznaczyłem nie miałem przyjemności poznać Ciapka w realu dlatego zgodzę się z opinią osób które znają psa osobiście i działają DLA JEGO DOBRA(KatiKorej ,Ocelot;Anja2201 i inne osoby Obecnie związane ze schronem w TM). Foty super bardzo dzięki za miłą niespodziankę!Tylko te kraty ech... i to coś szumnie zwane budami. Quote
ihabe Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ciapusiu, trzymam za Ciebie kciuki:-) Zas lugujesz na godne życie!! Quote
ocelot Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Bo to jest kochani tak.... bardzo mi zależy na Ciapku, ale... znam psiaki ze schroniska i wiem, że Remik w schronisku z nich 3 jest najłużej, bo od 2009 roku. I to jego bym wyciągała. Inna sprawa, że serce mi pęknie jeśli kolejnym psem który pójdzie do hotelu nie będzie Pręgacz który w tym schronisku jest od 2005 roku. oddany przez właściciela. Oczywiście jak napisała Ania my pomożemy i w znalezieniu hotelu i w znalezieniu transportu, ale.... w tym schronisku są w wiekszej potrzebie psy. Dlatego tak bardzo się zżymałam, ze Ciapek do niego trafił. Bo można było drogą życiową tego psa pokierować tak, by schronisko ominął. Quote
PACZEK Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='ocelot']Bo to jest kochani tak.... bardzo mi zależy na Ciapku, ale... znam psiaki ze schroniska i wiem, że Remik w schronisku z nich 3 jest najłużej, bo od 2009 roku. I to jego bym wyciągała. Inna sprawa, że serce mi pęknie jeśli kolejnym psem który pójdzie do hotelu nie będzie Pręgacz który w tym schronisku jest od 2005 roku. oddany przez właściciela. Oczywiście jak napisała Ania my pomożemy i w znalezieniu hotelu i w znalezieniu transportu, ale.... w tym schronisku są w wiekszej potrzebie psy. Dlatego tak bardzo się zżymałam, ze Ciapek do niego trafił. Bo można było drogą życiową tego psa pokierować tak, by schronisko ominął.[/QUOTE]Masz racją ale teraz nie zmienimy tego co było.Patrzmy do przodu żeby poprawić sytuację psiaków bo drapanie ran nic nie da. Napisz czy te kojce w których psy są teraz są chociaż zadaszone?Czy psiny nie będą się smażyć na słońcu? Skoro As się nie odzywa to Kobiety kochane podejmijcie jednoznaczną decyzję dla Ciapka.Buda i intensywne ogłoszenia czy szukamy DT lub hoteliku. Quote
ocelot Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zadaszone, ale latem jest pod nimi ciepło jak diabli, choc lepiej niż na słońcu Quote
PACZEK Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Ucichło u Ciapka? Cioteczki z TM jeśli As przedkłada inne sprawy nad dobro Ciapka to proszę po raz kolejny załóżcie nowy wątek pt. "Ciapuś w schronie" lub jakoś tak i do pracy bo czas ucieka a ja dalej nie wiem czy nowa buda i ogłoszenia czy wyciągamy psa. Jak szukać pomocy skoro tytuł wątku kłóci się ze stanem faktycznym?Stajemy się niewiarygodni. Quote
ocelot Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Pavzku ale ja nie wiem? Szczerze to nie wiem, jest już tydz. w schronisku. Jutro tam będę zobaczę czy się odnajduje czy nie i wtedy podejmiemy decyzję ok? Quote
ocelot Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Możliwe, ze miałybyśmy miejsce w hotelu dla Ciapka, ale to zależy od tego czy Nero pojedzie w czerwcu do Niemiec i od deklaracji. Hotel bardzo dobry, doświadczony Quote
PACZEK Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [quote name='ocelot']Pavzku ale ja nie wiem? Szczerze to nie wiem, jest już tydz. w schronisku. Jutro tam będę zobaczę czy się odnajduje czy nie i wtedy podejmiemy decyzję ok?[/QUOTE]OK niech będzie jak mówisz czekamy na relację i sugerowany plan dla Ciapka. Czy możesz go przy okazji pogłaskać?:oops: Tak mi go żal:shake: Quote
ocelot Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [quote name='PACZEK']OK niech będzie jak mówisz czekamy na relację i sugerowany plan dla Ciapka. Czy możesz go przy okazji pogłaskać?:oops: Tak mi go żal:shake:[/QUOTE] Pogłaszczę:):):) Quote
Recommended Posts