Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='as_animali']Uzupełniłam 1szy post dot.wpłat.
Wpłynęło jeszcze 30zł od p.Joli z Opola i nie było nicku,więc domyślam się że to [B]Jolusia[/B] :) Ale wolę się upewnić[/QUOTE]

A to ja- maczkowa kobitka. Zapomniałam dopisać nicku skleroza;) Tez jestem Jolusia dla najbliższych;)

Posted

[quote name='as_animali']Byłyśmy nakarmić CIAPKA :) i jeden z spacerowiczów z psem powiedział nam że dziś ok.19.30 przyjechało jakieś młode małżeństwo,które próbowało zabrać Ciapka do auta. Pomimo różnych prób nie udało im się.Ponoć obiecali powtórzenie akcji jutro bo Ciapek bardzo im się spodobał.Nic nie wiemy o tych ludziach,dlatego rozgłosiłyśmy okolicznym psiarzom,żeby pilnowali sytuacji i nie pozwolili na zabranie go bez skontaktowania się z nami (bo nie wiadomo gdzie trafiłby pies!). Będziemy jutro czuwać i stać na czatach :) ale zobaczymy co się wydarzy.

Planowany na środę/czwartek DT byłby w okolicach Tomaszowa,płatny,na miesiąc/dwa narazie.Szczegóły z tą Panią będą dogadane jutro. Jestem w kontakcie z Anją2201 żeby ona mogła pomóc przy transporcie i żeby fachowym i doświadczonym okiem nadzorowała sprawę i sprawdziła DT.[/QUOTE]

Ciapka, oki :D
To młode małżeństwo może być całkiem sensowne, warto ich "obadać" jak mawia młodzież. Agata,Sonia dobrze pisze, że może to być potencjalny, bardzo fajny DS, który jednakowoż trzeba uświadomić o skłonnościach Ciapka do ocipienia w czasie cieczek i konieczności wykastrowania go celem uniknięcia związanych z ocipieniem kłopotów.

Posted

Właśnie wróciłam ze szkoły i "komitet obrony Ciapka" :) nie może go zlokalizować od południa.Wypatrujemy i tropimy dalej.A wieczorem dyżurujemy koło wieżowca żeby pogadać z tym małżeństwem chętnym go zabrać.Proszę o radę jak sprawdzić tych potencjalnych chętnych.O co prosić?O nr kontaktowy?Adres? I co jeszcze?

Posted

[quote name='as_animali']Właśnie wróciłam ze szkoły i "komitet obrony Ciapka" :) nie może go zlokalizować od południa.Wypatrujemy i tropimy dalej.A wieczorem dyżurujemy koło wieżowca żeby pogadać z tym małżeństwem chętnym go zabrać.Proszę o radę jak sprawdzić tych potencjalnych chętnych.O co prosić?O nr kontaktowy?Adres? I co jeszcze?[/QUOTE]

Wydaje mi się, że powinna być przeprowadzona wizyta przedadopcyjna. Spytaj się czy mieli psa do tej pory?? co myślą na temat steryliacji?? w jakich warunkach miałby mieszkać???trzeba im powiedzić że na początku może uciekać?? najlepiej byłoby podpisać umowę adopcyjną cioteczki macie jakieś wzory i jakieś jeszcze wskazówki ???????????

Posted

Ci ludzie mają podobno sukę-tak mówił wczoraj jeden z psiarzy.Ale nic więcej o nich nie wiemy.Zobaczymy jacy będą w kontakcie....
Ale na szczęście Ciapek biega po polu!!!!!!!!!!!!!! Pewnie zrobił sobie obchód :)

Posted

Wróciłyśmy od Ciapulka. Nikt się nie zjawił w sprawie adopcji. Jutro planujemy akcję do DT (do tego pod Tomaszowem) więc zdam relację po wszystkim.Oby się WRESZCIE udało!!

Posted

Jezu, to trzymam kciuki :) Zresztą nieustannie.
Ci państwo, którzy chcieli zabrać Ciapusia, ich suczka jest wysterylizowana ?
Pewnie nie wiecie ...
As-animali, daj znak, czy wpłynie deklarka ode mnie na Ciapusia.

Posted

[quote name='kmurdz']dorzucam 10 pln miesiecznie. wysle cos z gorka. prosze o numer konta na priva. do gory malenki![/QUOTE]

Dzięki już konto podałam :)

Posted

Jestem. Po dwóch nocach i całym dniu spałem 2godziny.Widzę że sprawy idą w dobrym kierunku.As-animali proszę jeśli pies miałby trafić do tych młodych ludzi to sterylka w pierwszej kolejności.Pewnie anja2201 pomoże i doradzi we wszystkim a domek sprawdź, szczególnie starannie obejrzyj tą sunię którą mają i niecierpliwie czekamy na wieści.Bardzo się cieszę że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Posted

Kochani! HURRRRA! Nareszcie się udało! Dzięki najwspanialszej na świecie ANJI2201 :Rose: :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Ciapuś=Czaruś jest już w super DT (wykastrowany!).Jest w zakrytym kojcu (nawet ze światłem). Nareszcie się biedaczysko porządnie wyśpi.
Jeszcze raz ANJU-DZIĘKI!Jesteś absolutnie NIESAMOWITA!! Bez Ciebie nie dałybyśmy rady.
Dziękujemy za dotychczasowe wpłaty w sumie (290zł).I gorąco prosimy o wpłaty te z deklaracji.
I tak:
1. Za kastrację i zdjęcie szwów (za 10 dni do DT przyjedzie lekarz na zdjęcie szwów)=170zł
2.DT jest tak na 2-3 miesiące.[B]Jednorazowo[/B] wpłacimy 200zł,a potem na karmę będziemy zbierać wśród sąsiadów i wielbicieli Czarka :)
3.Karma narazie na 1,5miesiąca=100zł
4.Transport,wyłapywanie,pomoc fachowa pod każdym względem-dzięki kochanej ANJI=gratis!
5.Szczepienia (wścieklizna+2x podstawowe)=100zł (ale to już później)

Oto kilka zdjęć z dzisiejszego dnia:

[CENTER]Czaruś na polu,przed wyprawą:

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/4939/dsc01080m.jpg[/IMG]

[IMG]http://img715.imageshack.us/img715/7862/dsc01082w.jpg[/IMG]

Już w DT:

[IMG]http://img859.imageshack.us/img859/2508/dsc01085b.jpg[/IMG]

[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2482/dsc01088o.jpg[/IMG]

Dziękuję wszystkim za deklaracje,wizyty i udzielanie się na wątku i wszelaką pomoc,a w szczególności dziękuję:
[B]Anji2201[/B] i [B]edek[/B] :modla:
[/CENTER]

Posted

Ten transport to nie tak całkiem gratis , w zamian proszę o pomoc na swoim wątku , hopnijcie czasem
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203740-Pi%C4%99kna-ONka-skazana-na-okrutn%C4%85-%C5%9Bmier%C4%87-.POMOCY-[/url]!!!!!!
i wcale nie jestem taka wspaniała , kto się dzisiaj najbardziej znęcał nad Ciapkiem ??

Posted

:loveu::loveu::loveu:As-animali i anja2201:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::kciuki::kciuki::kciuki::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::iloveyou::iloveyou::iloveyou::Cool!::Cool!::Cool!::klacz::klacz::klacz::B-fly::B-fly::B-fly:czapki z głów!!!Dla wszystkich cioteczek walczących o Ciapusia:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:Dzięki mam nadzieję że trudności Was wzmocniły.Wykorzystajmy to i zawalczmy o życie i zdrowie psów ze schronu w Tomaszowie.

Posted

Aż się bałam wejść na wątek. Suuuuuper, gratuluję i dziękuję :). as-animali czy dobrze zrozumiałam, ze 200zł za ten dt za 2-3 miesiące?