Jump to content
Dogomania

Gang odkrywców z nad Wisły str 248 :) czyli wchodzić...

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic dziwnego eria, że Pegi podobna do suni Behemot, bo z tego samego zródła:cool3: .
Żadnego pokrewieństwa, ale obie wyrzucone koło mojej pracy, bo mam nieszczęście pracować w pobliżu schroniska i niektóre bidy tam wyrzucone udaje mi się uratować przed tym "wspaniałym" miejscem.

Usiu napisz, jak tam malutka, bo trochę się denerwuję. Czy wszystko ok?Jak Twoje psiaki ją przyjęły?

Posted

erka wszystko ok przyzwyczaja sie troche i bierze przykład z moich bydlaków nawet zaczyna sie witać (to znaczy nie całkiem ale widac zainteresowanie:p ) teraz idziemy troche pobiegać (wieczorny spacerek) wiec napisze wiecej jak wróce

Posted

Na szczescie my juz po szkole.
Zdaje relacje::cool1:
Nocka mineła spokojnie Pegi przelezała na swoim kocyku koło kaloryferka cała noc:sleep2: . dostała pluszaki zeby jej smutno nie było.Upodobała sobie miejsce w duzym pokoju koło mojej babci na łóżeczku wiec jakąś resocjalizacje przychodzimy i działa.
Spacerek jest w porzadku biegam za mała (oczywiscie jest na smyczy-na szczescie mam rozciaganą mala dla kotów która swietnie sprawdza sie w roli smyczy dla Pegi):painting:, nawet pobiegałysmy troszke za Figowa (mała ja bardziej lubi niz Ays-a)
Były 2-ie kłótnie juz:mad: nabiera pewnosci co widac (poprzez machanie ogonem jak sie ja woła i podchodzeniem w strone człowieka) ale i zaczyna skakać do moich z zabkami co jest o tyle dziwne ze Ays jest duzo wiekszy a z Figa sie lubią.Takie małe a takie zadziorne :olympic: :olympic: :-x Z motyka na słonce sie porywa :stupid: ;)
Obiadek dzisiaj zjadłysmy nawet ładnie, kamien spadł mi z serca bo sie juz bałam ze nic nie bedzie chciała zjesc.Zjadła to co moje czyli ryz z warzywami i mieskiem.Na poczatku nie chciała ruszyc ale jak jej kilka razy dla próby, włozyłam jedzonko w paszcze to chyba posmakowało bo potem sie sama zabrała za zarełka ostroznie (jak bym jej trucizne dała:razz: ) na razie zyjemy WSZYSCY :multi:
idziemy teraz sie dalej resocjalizować i do nauki niestety.Reszta wiesci wieczorem i pare fotek bedzie na pewno <-wybaczcie ale w tygodniu to tak trudno o czas :-(

A i jeszcze jedno co myslicie nad zmiana imienia na Megan takie bardziej subtelniejsze mi sie wydaje.Bo to tak w skrócie bedzie Megi czyli podobnie do Pegi :D

Posted

a może być i Megan, ale na banerku nie zmienię ;)
dobrze że malutka je i śpi grzecznie na swoim kocyku:loveu:
no a że bardziej lubi Figę to się nie dziwie, bo ja też ją wolę :evil_lol: :evil_lol: :loveu: :loveu:
i nie marudź że chciałyśmy relacji a nas nie ma, ja mam alibi - kąpałam Kreosia i nie było mnie przy kompie ;)

Posted

Mnie sie nawet bardziej podoba Megan, takie... eleganckie:lol:
Jak dobrze, że wszystko się układa między psiakami. Zadziorne to są chyba wszystkie małe psiaki, jakby wogóle nie zdawały sobie sprawy ze swojej wielkości:p

Posted

Rzeczywiście nowe imię ładniejsze, a sunia nie jest przyzwyczajona do starego, więc nie będzie problemu.:lol:
Dziwi mnie tylko,że wdała się w jakąś psią awanturkę:crazyeye: .
Ja jej nie widziałam w takiej akcji przez caly czas pobytu u mnie.
Wprost przeciwnie, ona kochała wszystkie psiaki i do wszystkich , jakie się pojawiały zachowywala sie bardzo przyjacielsko. A rezydenta Dingo, jedynego samca, który przeciez też jest sporym psem, po prostu uwielbiała.

Może na razie boi się Twojego Aysa i dlatego stara sie pokazać ,że tak nie jest.:cool3:

Posted

[QUOTE][B]Eria[/B]
NIE BĘDĘ USIA ROBIĆ BANERKA OD POCZĄTKU, TRZA BYŁO POWIEDZIEĆ WCZEŚNIEJ ŻE BEZ NAPISÓW :evil_lol: [/quote]
Eria focha strzeliła :eviltong: Teraz albo ten albo zaden ;)
[quote][B]Eria[/B]
i nie marudź że chciałyśmy relacji a nas nie ma, ja mam alibi - kąpałam Kreosia i nie było mnie przy kompie ;-)
[/quote]i to ci wybacze
[quote][B]Dobcia[/B]
Jak dobrze, że wszystko się układa między psiakami. Zadziorne to są chyba wszystkie małe psiaki, jakby wogóle nie zdawały sobie sprawy ze swojej wielkości:p[/quote]te małe sa najgorsze :diabloti:
[quote][B]Erka[/B]
Rzeczywiście nowe imię ładniejsze, a sunia nie jest przyzwyczajona do starego, więc nie będzie problemu.:lol:
Dziwi mnie tylko,że wdała się w jakąś psią awanturkę:crazyeye: .
Ja jej nie widziałam w takiej akcji przez caly czas pobytu u mnie.
Wprost przeciwnie, ona kochała wszystkie psiaki i do wszystkich , jakie się pojawiały zachowywala sie bardzo przyjacielsko. A rezydenta Dingo, jedynego samca, który przeciez też jest sporym psem, po prostu uwielbiała.

Może na razie boi się Twojego Aysa i dlatego stara sie pokazać ,że tak nie jest.:cool3:
[/quote]
[B]Relacje:[/B]
Ona na dworku jest cudowna bawi sie gania za moimi i za nowa kolezanka Samer <- spanielka strasza od Megan o 2 miesiace.Wczoraj zaczepiały sie i Megi juz takie 1-e ruchu łapką robiła i zaczepiała tamtą:p.W domu do moich skacze łobuzica:diabloti: .
Dzisiaj juz spała nie na swoim kocyku a przy Misku w bezpiecznej odległosci ale koło niego.
Wczoraj przyjechała moja siostra ze swoimi dzieci (4latek i roczniak który uczy sie łazic), Megan reagowała poprawnie -to znaczy nie gryzła (tego bałam sie najbardziej) dała sie poglaskać.Jesli chodzi o strach przed człowiekiem to trzyma sie z dala w domku ale na dworzu sama podchodzi zeby ja pogłaskać.
Na ostatnim spacerze była taka sytuacja ze Ays z Figa sie rozpedziły i wpadły miedzy TZ a Megi.Wyrwały mu smycz z reki no i mała latała ze smycza przyczepioną do szelek ale nie do nas.Ile ja sie strachu najadłam:shake: to trudno powiedzieć.Dobrze ze byłam tylko u siebie na boisku to były kraty i było mniejsze ryzyko ze ucieknie gdzieś dalej ale zawsze mogła to uczynic w panice.Po kilku rundach sie uspokoiła i przyszła do mnie sama:multi: :multi: :multi: Pogłaskałam malenstwo wziełam na rece wypiesciłam i wszytsko wróciło do normy.Grzecznie wróciłysmy do domku :p
[quote][B]kamila-dog[/B]
Hey Usia :multi: Ale super ze macie takie malenstwo :multi: Mam nadzieje ze sie zaaklimatyzuje :p I czekam na wiecej foteczek :p
[/quote]
My tez sie cieszymy:loveu: z Megan.
Szukam domku jakiegoś racjonalnego w poblizu zeby w razie czego mieć piecze nad nia.Uwazam ze najlepiej by jej było jak by trafiła do starszych ludzi gdzie stała by sie oczkiem w głowie.Zobaczymy jak nic sie nie znajdzie zostanie u mnie <- a mi wcale nie bedzie przykro z tego powodu :cool1:
Fotki sie wgrywaja ;)

Posted

cześć Usiaczku, mnie sie podoba nie tyle Megan- bo nie pasuje do takiej małej zadziory - co MEGI :loveu: :loveu: :loveu:
cieszę się że mi wybaczysz , tyż cie kochom :D

Posted

a jak cie mozna nie kochac :D
Era a wiesz ze Megi ma do Ciebie prozba :cool3: zebys zminiła jej imie w banerku albo w ogole usuneła napisy, bo pani chce dac nowy banerek a nie moze jak jest taki wielki bład ;) Ja tylko przekazuje to o co mnie proszono :cool1:

Posted

przykro mi zdjec teraz nie bedzie bo fotosik odmówił posłusenstwa a ja teraz juz sie spiesze do szkoły :/ na sprawdzian z histori ale dam jak wóce.
Ewelina ja jestem za ale jesli znajdzie sie dom gdzie bedzie kochana i gdzie moze byc jej lepiej niz u mnie to nie bede mieć oporu.Przynajmniej na razie