Jump to content
Dogomania

Gang odkrywców z nad Wisły str 248 :) czyli wchodzić...

Recommended Posts

Posted

ola to ma byc głupie ?? to jest super tylko ze nie wiele osob podziela to zdanie albo nie chce sie przyznać i w tym problem:multi: Moja wies jest super jest tam 7 domów (to taka mała kolonia) i duuuuuuuuuuzo przestrzeni do biegania, jazdy i zabawy z psami no i na koniku > las i pola brakuje mi troszke wody :( ale jakos wytrzymuje i dojezdzam 30 km do najbizszego jeziora zeby sie popluskać z psami.W zime jest tam tak magicznie zupełnie jak na bajkach.Jak pzyjdzie zima to wstawie foty zebyscie mogli sami zobaczyc.;) Dobra teraz mykam sobie od was ale obiecuje wrócic wieczorem z paroma fotami :p :p :p

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ola&Kora']Ale bajer!!! Zazdrość mnie troszkę zżera jak patrze na wieś :eviltong: Tyle terenów dla psów i ten wzrok wieśniaków, kiedy idziesz z psami na SMYCZY i jeszcze się z nimi bawisz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Wiem, bo sama takie coś przeżywam, jak jestem u cioci na wsi
A tak wogóle to mam prawie osiemnastke a nadal jeżdże do cioci na wieś na tydzień lub dwa :eviltong: Czy uważacie że to głupie? Że jestem za stara?[/quote]

emmmmm chyba ktoś mnie tu postarza, ja mam prawie 19 lat i jakoś nie czuję się staro jeżdżąc na wieś. a Tak to kiedy kończysz 18 lat?????

Posted

Ja jestem jeszcze starsza... i nic mnie od mojej wioski nie odciąga:evil_lol:

Usia, piękny widoczek:loveu: Prawie jak u mnie tylko domów masz mniej, no i brak gór w tle:cool3:

ooooo urodzinki się zapowiadają:lol:

Posted

z kad ty wiesz o urodzinach [B]dobcia [/B]:cool1:
W tym roku 18 :multi: :multi: :multi: wreszcie a w sobote imieninki :p
[B]cerber[/B] twój wiek faktycznie poznałam po celu wycieczki ;) wszyscy moi znajomi wyjezdzaja teraz do czestochowy :p jestem ciekawa gdzie wyjezdzaja maturzysci którzy tam mieszkaja ???????????????
Dobcia dla czego ty masz góry:placz: ja tez chce

Posted

[quote=Cerber;]emmmmm chyba ktoś mnie tu postarza, ja mam prawie 19 lat i jakoś nie czuję się staro jeżdżąc na wieś. a Tak to kiedy kończysz 18 lat?????[/quote]

mam urodziny na samym początku marca czyli za pięć miechów :eviltong:

Bardzo lubię wakacje spędzać na wsi, ale potem jak słucham w szkole że "a ja to byłam ze znajomymi w górach, codziennie na dyskoteki, wypady, imprezy itp." to mi troche głupio sie chwalić "a ja to codziennie krowy doiłam i sprzątałam psom kojce" albo "pomagałam przy porodzie mućki/maciorki"
Ale gdybym miała wybór to i tak chyba pojechałabym na wieś - ja po prostu uwielbiam przyrode i zwierzęta. Bez Kory też nigdzie nie jeżdże - mam zasadę, że jak ktoś nie chce, żebym brała Korę, to znaczy, że nie chce też mnie. Ja to mam uraz, że nie moge dobrze się bawić wiedząc, że Kora siedzi w czterech ścianach a jej jedyną rozrywką jest przelatująca obok mucha...
Dobra, teraz nawet na dogo bede uważana za dziwoląga, ale co mi tam... musiałam to z siebie wyrzucić :eviltong:

Posted

[quote name='Usia']z kad ty wiesz o urodzinach [B]dobcia [/B]:cool1: [/quote]

Z postu wyżej, ale zajażyłam już że się zagmatwałam:evil_lol: ale przecież są urodzinki w tym roku, to jednak zgadłam:p

[quote name='Usia']Dobcia dla czego ty masz góry:placz: ja tez chce[/quote]

Bo dawno dawno temu ktoś je tam postawił:evil_lol:;)

Wystarczy pakować piecha i przyjechać-nic prostszego:cool3:

Posted

[quote name='Ola&Kora']mam urodziny na samym początku marca czyli za pięć miechów :eviltong:

[/quote]

łeee a ja mam w kwietniu, co znaczy, że jestem od Ciebie io 11 miechów starsza :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Usia']z kad ty wiesz o urodzinach [B]dobcia [/B]:cool1:
W tym roku 18 :multi: :multi: :multi: wreszcie a w sobote imieninki :p
[B]cerber[/B] twój wiek faktycznie poznałam po celu wycieczki ;) wszyscy moi znajomi wyjezdzaja teraz do czestochowy :p jestem ciekawa gdzie wyjezdzaja maturzysci którzy tam mieszkaja ???????????????
Dobcia dla czego ty masz góry:placz: ja tez chce[/quote]

w tym roku, a kiedy dkładnie???????????????? jeśli mozna wiedzieć :razz: :razz:

A Ty jedziesz do Częsttochowy??????????

Też jestem ciekawa gdzie wyjeżdżają maturyści, którzy tam mieszkają.

Posted

[quote name='Ola&Kora']
Bardzo lubię wakacje spędzać na wsi, ale potem jak słucham w szkole że "a ja to byłam ze znajomymi w górach, codziennie na dyskoteki, wypady, imprezy itp." to mi troche głupio sie chwalić "a ja to codziennie krowy doiłam i sprzątałam psom kojce" albo "pomagałam przy porodzie mućki/maciorki"
Ale gdybym miała wybór to i tak chyba pojechałabym na wieś - ja po prostu uwielbiam przyrode i zwierzęta. Bez Kory też nigdzie nie jeżdże - mam zasadę, że jak ktoś nie chce, żebym brała Korę, to znaczy, że nie chce też mnie. Ja to mam uraz, że nie moge dobrze się bawić wiedząc, że Kora siedzi w czterech ścianach a jej jedyną rozrywką jest przelatująca obok mucha...
Dobra, teraz nawet na dogo bede uważana za dziwoląga, ale co mi tam... musiałam to z siebie wyrzucić :eviltong:[/quote]

Oluś nie możesz tak mysleć. A jak będzie wycieczka do Częstochowy, czy jajkaś inna wycieczka, czy ktoś będzie chciał z rodziny zaprosic Cie na wakacje BEZ KORY, to co nie pojedziesz??????
Ja n. do chrzesnego nie wzięłam Cerbera i zdawałam sobie z tego sprawę, że oni by go nie chcieli, ale mnie tak. Nie możesz myśleć, że jeśli ktoś nie chce, żebyś poszła z Korą to, ze Ciebie też nie chce.

Posted

Ola, myślę że Cerber ma racje. To stasznie trudne, kiedy trzeba na kilka dni zostawić psa, ale są takie wyjazdy kiedy psu jest lepiej zostać w domu, niż jechać z nami. Znam to z autopsji, ale wiem, że jest lepiej, kiedy się psa nie weżmie. Jak choćby klasowe wycieczki. Albo odwiedziny u rodziny. Ja zabieram Negra gdzie tylko mogę, mam znajomych i rodzine, gdzie witają nas z otwartymi ramionami, ale nie ma sensu zrywać jakiś kontaktó tylko dlatego, że ktoś nie kocha naszego psa tak, jak my;)

Posted

Tylko że ja mam taką rodzinkę gdzie wszyscy Korę kochają :loveu: i wiedzą że nigdzie się bez niej nie ruszam. Do cioci na wakacje też jeżdże z Korą i tam nawet nie mają nic przeciwko, by sunia spała ze mną na łóżku.
Co innego również wycieczki szkolne - na nie oczywiście Kory zabrać nie moge, ale np sprzątanie świata to odkąd mam Kore zawsze załatwiam sprawę tak by można ją było zabrać.
Albo miałam taką sytuację, że znajome chciały mnie zabrać nad jezioro, wszystko było dobrze dopóki nie zaczęłam o Korze. Od razu powiedziały "nie!" No to nie pojechałam z nimi, tylko z inną dziewczyną nad to samo jezioro ale już z Korą i jej dwoma psami :p . Chodzi mi o to, że jak ktoś nie rozumie i nie akceptuje tego, że kocham swojego psa i traktuję go jak członka rodziny, to mam gdzieś taką znajomość.

Posted

[quote name='Ola&Kora']Tylko że ja mam taką rodzinkę gdzie wszyscy Korę kochają :loveu: i wiedzą że nigdzie się bez niej nie ruszam. Do cioci na wakacje też jeżdże z Korą i tam nawet nie mają nic przeciwko, by sunia spała ze mną na łóżku.
Co innego również wycieczki szkolne - na nie oczywiście Kory zabrać nie moge, ale np sprzątanie świata to odkąd mam Kore zawsze załatwiam sprawę tak by można ją było zabrać.
Albo miałam taką sytuację, że znajome chciały mnie zabrać nad jezioro, wszystko było dobrze dopóki nie zaczęłam o Korze. Od razu powiedziały "nie!" No to nie pojechałam z nimi, tylko z inną dziewczyną nad to samo jezioro ale już z Korą i jej dwoma psami :p . Chodzi mi o to, że jak ktoś nie rozumie i nie akceptuje tego, że kocham swojego psa i traktuję go jak członka rodziny, to mam gdzieś taką znajomość.[/quote]

Mimo wszystko wydaję Mi się Ola, ze ciut przesadzasz. Nie zrozum mnie źle, ale jeśli ktoś mówi Ci, że nie możesz zabrać gdzieś ze sobą Kory, to nie musi od razu oznaczać, ze nie Kocha zwierząt tak jak Ty. Poza tym nie wszyscy muszą kochać zwierzęta, pamiętaj o tym. Zwierzęta Kochają tacy ludzie, którzy szanują innych ludzi i na odwrót. Czasem zdarzają się ludzie, którzy mają szacynek do innych ludzi, ale za zwierzetami nie przepadają, wiem coś o tym. Nie można nikogo zmusić, żeby kochał zwierzęta, a już Tym bardziej Twojego psa.

Posted

[B] Olus[/B] bez obrazy ale tak sie zachowuja panienki które chca byc fajne <-ale nie sa !! :angryy:
Powiem ci jak jest w moim wypadku:
Mam kilka znajomych , którzy nie przepadaja za moimi psiakami z takich czy innych wzgledów, ale nie zrywam z nimi kontaktów.W recz przeciwnie szanuje ich zdanie i poprostu staram sie ograniczac nasze spotkania z psami.A jesli juz to przede wszystkim pilnuje zeby moje psy sie nie narzucały , bo wtedy to jeszcze bardziej pogarsza sprawe.Zaufaj mi.
Byłam nie dawno na wycieczce z klasą no i oczywiscie psy musiały zostać z TZ-em, strasznie za nimi teskniłam ale przeciez nie mogłam ich wziac ze soba a zrezygnowanie z wyjazdu tez odpadało.Było to tym bardziej bolace ze naprawde odkad mam akurat te psy ( fige juz 2-a lata a Ays-a od lutego) nigdy sie z nimi nie rostawałam na dłuzej nawet na dzien.Zawsze tam gdzie ja tam psy.Tylko do szkoly tez trzeba chodzic jak i do pracy czy lekarza, a niestety nie zawsze mozna zabrac ze soba takie bydlaki jaki my mamy :shake: wiec nie ma nic innego jak pogodzic sie z faktami.
Malutka spróbuj moze pogadać ze znajomymi i wytłumaczyć im jak Kora jest dla ciebie wazna, a jesli nie o sprubuj sie dostosowac do nich.Czasem tez warto isc na kompromis ;) Doskonale Cie rozumiem bo moje psy sa dla mnie wszystkim strasznie je kocham i nie zamieniła bym na nic (nawet na faceta:cool3: ) wszystko co robie, staram sie dostosować do nich, plan dnia, mieskznaie samochód.Własnie teraz jestem w trakcie rozgladania sie za własnym autem i niestety zamiast np: slicznego passata w sedani (tego nowego ) bede musiała kupić jakąs krowe typu jeep czy kombi., zeby bydlakom było lepiej, a tak marzyłam o szybkim samochodziku :cool1: Ola naprawde spróbuj rozwazyć to co napisałam <- i nie było to w negatywnym znaczeniu :p uuuuuuuuu ale sie rozpisałam <- moje małe wypociny <hahahaha>
[B]Cerber [/B]18-ke mam juz nie długo bo [B][SIZE=3]13.12[/SIZE][/B] :multi:a do czestochowy jade za roczek :p

Posted

Przeglądam Waszą galerię już od rana :oops: i tak wchodze i wychodze, ale w końcu się odezwę ;)

Przebrnęłam właśnie przez masę czytania :-o i czekam na nowe super fotki :lol:

Posted

Tak wiem, macie rację, ale jak ktoś mi mówi, że jestem jakaś głupia i nienormalna bo wszystko staram się dostosować tak by jak najwięcej czasu przebywać z Korą, to mam gdzieś taką znajomość. To nie jest tak, że jak gdzieś nie mogę zabrać Kory, to tam nie idę. Po prostu jeśli jest szansa zabrania jej to biore zawsze, oczywiście uwzględniając jej dobro. Bo np. nie zabiore jej jak ide na zakupy na rynek, bo tam jest straszny tłok i sunia tylko by się męczyła. Ale gdy mam zamiar wybrać się ze znajomymi np. do lasu to zawsze staram się przekonać ich do zabrabnia Kory. A poza tym większość znajomych akceptuje moje dziwactwo i pozwalają mi ją nawet do swojego domu wprowadzać. I wogóle to wolę mieć garstę prawdziwych przyjaciół niż wielu miających mnie gdzieś.
Usiu, rozumiem cię z tym dostosowywaniem wszystkiego do psów :eviltong: Ja też tak robię :evil_lol:

[quote=Usia;][B] Olus[/B] bez obrazy ale tak sie zachowuja panienki które chca byc fajne <-ale nie sa !! :angryy: [/quote]

Ale to mnie troszeczkę zabolało...

Posted

[quote name='eria']ale sie nagadałyście ! Usia a ja mam urodzinki 2 grudnia :evil_lol: , tyle że dwudzieste - stara krowa :cool1:[/quote]

No co Ty Kobieto! Jaka stara? Sama tyle mam i czuję się jak osiemnastka :evil_lol:;);)

Posted

[quote name='eria']no może masz rację , zwłaszcza że często ludzie mi mówią że na 16 wyglądam :multi: :multi: :multi:[/quote]

a no widzisz ;) więc nie myśl o 20 tylko czuj się jak szesnastka ;)

Posted

Oluś, właściwie to masz rację-czasem dobrze jest się postawić;) Bo gdzie można zabrać psy, to dobrze jest to robić, one tak bardzo chcą być stale z nami:loveu:

Kobitki, pocieszę was-miesiąc temu skończyłam 21, a nikt by mi tyle nie dał:evil_lol:

Posted

[SIZE=4]no to widze ze rzadza strzelce :)[/SIZE]

[SIZE=4][B]Ola-[/B][U]słonko nie miałam zamiaru Cie skrzywdzić ani obrazić a jesli to zrobiłam nawet nie umyslnie to bardzo bardzo Cie przepraszam i prosze o wybaczenie[/U] :modla:[/SIZE]
[B]Eria[/B] stara moze ale krowa <joke>;)
[B]Alynkaaa[/B] cwicz czytanie cwicz bo daleko nie dojedziesz na obrazkach
[B]Moniś [/B] zdjecia beda nie długo obiecuje

Kurcze grypa mnie wziała kaszle chrycham i w ogole do bani, jeszcze nie jest tak ze mną tragicznie ale nie czuje sie najlepiej.Z psami TZ dzisiaj idzie wiec ja moge sie juz połozyć lulu:multi: .Jutro mam wycieczke z klasa do ....Monar-u fajnie nie ??
zaraz poszukam jakis fotek i wam wstawie.

Posted

[quote=Usia;] [SIZE=4][B]Ola-[/B][U]słonko nie miałam zamiaru Cie skrzywdzić ani obrazić a jesli to zrobiłam nawet nie umyslnie to bardzo bardzo Cie przepraszam i prosze o wybaczenie[/U] :modla:[/SIZE][SIZE=2][/quote][/SIZE]

Usiu, kochanie wiem, ale ja też troszke przesadzam z Korą...
Nie masz za co przepraszać, nie gniewam się ;) ;) ;) ;)

[quote=Usia;] Kurcze grypa mnie wziała kaszle chrycham i w ogole do bani, jeszcze nie jest tak ze mną tragicznie ale nie czuje sie najlepiej.Z psami TZ dzisiaj idzie wiec ja moge sie juz połozyć lulu:multi: .Jutro mam wycieczke z klasa do ....Monar-u fajnie nie ??
zaraz poszukam jakis fotek i wam wstawie.[/quote]

Oj to nie dobrze, niestety jesień już jest i ja też jestem już cała zasmarkana :eviltong: . Weź ciepłą kąpiel, zjedz kilka tabletek i kładź się ziziu ;)
Ale może znalazłabyś siły na wstawienie kilku foteczek...:p