Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczku, ja to wszystko widziałam, bo kibicowałam Wam bardzo :)
Ale jestem nieśmiałym dzikusem i nie odważyłam się osobiście podejść z gratulacjami.

Moje dziołchy (jamnik szorstkowłosy miniaturowy):

Nostalgia Neris klasa pośrednia- dosk. 1

MY MELODY Neris klasa otwarta- dosk1, CWC, CACIB, szturmem zakończyła championat Polski.

Spieszyliśmy się bardzo i wyszłam tuż przed zakończeniem BISów, czy ktoś wie na której lokacie wylądował szorstkowłosy mini jamnik? Czerwony, z Kaliningradu.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neris']Asiaczku, ja to wszystko widziałam, bo kibicowałam Wam bardzo :)
Ale jestem nieśmiałym dzikusem i nie odważyłam się osobiście podejść z gratulacjami.
Moje dziołchy (jamnik szorstkowłosy miniaturowy):
Nostalgia Neris klasa pośrednia- dosk. 1
MY MELODY Neris klasa otwarta- dosk1, CWC, CACIB, szturmem zakończyła championat Polski.
Spieszyliśmy się bardzo i wyszłam tuż przed zakończeniem BISów, czy ktoś wie na której lokacie wylądował szorstkowłosy mini jamnik? Czerwony, z Kaliningradu.[/QUOTE]
Oj, trzeba było podejść, to wtedy juz ten pierwszy krok byłby zrobiony;)
Ja byłam tak spięta, że zupełnie nie pamiętam, jak było na gr. IV...

Pzdr.

Posted

Na grupie jeszcze byłam, ale chodzi mi o BIS.
Z grupy wyznaczył 2 jamniki do BISów, nie postawił nikogo na pudle na zwycięstwo grupy, więc nie wiemy o co tam chodziło.

A powiem jeszcze, że jak nastepnym razem usłyszęnazwisko Stefan Stefik to będęu ciekać z krzykiem. Mieliśmy wejść na ring o 12,45, a weszliśmy o 14,30!!! Kiedy już inni się przygotowywali do BISów.
Rozdziawił Nostalgii paszczę, wsadził PALEC, przycisnął język i zaczął liczyć zęby. Mała zaczęła charczeć, a potem już w ogóle odmówiła współpracy. OD sędziego jeszcze szła, ale już z powrotem za diabła nie chciała, on ją poprostu naprawdę przeraził. Myślałam już że nas wywali bo pies się go panicznie bał.
Drugiej suce sama już rozdziawiłam gębę i nie dałam mu jej maltretować. Ale sędzia naprawdę zasługuje na opinię którą ma wśród polskich hodowców....

Posted

[quote name='panienkabubu']Kto wziął BISa?[/QUOTE]

Z tego co krąży na facebooku:

I BIS - Pudel Duży czarny
II BIS - Siberian Husky
III BIS - Nowofundland
IV BIS - Jamnik Miniaturowy

Posted

Asiaczku, Was nie widziałam :(. Gratulacje! :)

My jako teriery wystawialiśmy się dwa dni, bo pierwszego dnia mieliśmy krajówkę terierów. :)

No w sobotę i na krajówce, u litewskiej sędzi, Jurate Butkiene, Fraser (Stirling SKEANDHU) BOB i BIS III. :) (BIS sędziowała również Litwinka, Julija Aidietiene). A Ptysia (Flaire KARPATKA) w klasie pośredniej CWC.

A w niedzielę na Międzynarodówce, u rosyjskiego sędziego, Romana Rafailova, oboje Res. CACIB, czyli Ptysia :multi: , a Fraser :placz: .

Czy zna ktoś wyniki grupy 3 pliiiz?

Posted

[quote name='Flaire']Asiaczku, Was nie widziałam :(. Gratulacje! :)
My jako teriery wystawialiśmy się dwa dni, bo pierwszego dnia mieliśmy krajówkę terierów. :)
No w sobotę i na krajówce, u litewskiej sędzi, Jurate Butkiene, Fraser (Stirling SKEANDHU) BOB i BIS III. :) (BIS sędziowała również Litwinka, Julija Aidietiene). A Ptysia (Flaire KARPATKA) w klasie pośredniej CWC.
A w niedzielę na Międzynarodówce, u rosyjskiego sędziego, Romana Rafailova, oboje Res. CACIB, czyli Ptysia :multi: , a Fraser :placz: .
Czy zna ktoś wyniki grupy 3 pliiiz?[/QUOTE]
E, nie było tak źle, nie ma co płakac;)
Gratulacje!!!!

pzdr.

Posted

Asiaczku - GRATULACJE!!!!!!!!!

Pozostałym zwycięzcom i psinkom - GRATULACJE!!

A mój ARCHIE Keiviento - dosk.1, CWC, CACIB, BOB i BOG II :)

dodatkowo "Keivienciaki" wypadły świetnie:):
ZINA Keiviento - doskonała
ZAFRA Keiviento - doskonała 2
ZOTTA Keiviento - doskonała 4
ZILLA Keiviento - doskonała 1, Zw, Mł, NJ (wszystkie suczki w jednej klasie) :) i dodatkowo ZILLA - BIS JUNIOR I

oraz hodowla KEIVIENTO - III Najlepsza Grupa Hodowlana :)

Pozdr.

Posted

[quote name='Dumisiowa']Asiaczku - GRATULACJE!!!!!!!!!
Pozostałym zwycięzcom i psinkom - GRATULACJE!!
A mój ARCHIE Keiviento - dosk.1, CWC, CACIB, BOB i BOG II :)
dodatkowo "Keivienciaki" wypadły świetnie:):
ZINA Keiviento - doskonała
ZAFRA Keiviento - doskonała 2
ZOTTA Keiviento - doskonała 4
ZILLA Keiviento - doskonała 1, Zw, Mł, NJ (wszystkie suczki w jednej klasie) :) i dodatkowo ZILLA - BIS JUNIOR I
oraz hodowla KEIVIENTO - III Najlepsza Grupa Hodowlana :)
Pozdr.[/QUOTE]
Tez gratuluję!!!
A o 3 miejscu na Gr. Hodowlanych to juz czytałam na FB i tez pogratulowałam:)
super jest ta konkurencja, prawda?

pzdr.

Posted

No to my, Krajowa Terierów i Międzynarodowa BIS Baby nasz czyli lokata 1 oba dni :D
[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/969/bialystokkrajowa11.jpg[/IMG]

Vegas na BISy nie szła, musiałyśmy się*usatysfakcjonować lokatą 3 w klasie :)
[IMG]http://img143.imageshack.us/img143/5193/bialystokkrajowa22.jpg[/IMG]

Posted

Oj jak ten Białystok masakrycznie daleko:(
trochę się dziwię organizatorom że przy tak fajnej pogodzie przenieśli BIS-y na halę gdzie było duszno:(
Ale co tam było minęło a nasz wynik:
[COLOR=blue][B]Lofty Desperado[/B][/COLOR] - CWC, CACIB, BOB, BOG IV

Posted

[quote name='trusek']Asiaczku, GRATULACJE!!!!!! Charcik włoski Quentin macha ogonkiem.[/QUOTE]
Ooooo, witajcie:) Zajrzyjcie do mojej Galerii, link w podpisie:)
Bardzo się cieszę, że pojawiliście się tutaj:)

[quote name='Lofty']Oj jak ten Białystok masakrycznie daleko:(
trochę się dziwię organizatorom że przy tak fajnej pogodzie przenieśli BIS-y na halę gdzie było duszno:(
Ale co tam było minęło a nasz wynik:
[COLOR=blue][B]Lofty Desperado[/B][/COLOR] - CWC, CACIB, BOB, BOG IV[/QUOTE]
A ja - mimo duchoty - ciesze się, że BIS'y były w hali. Słońce nie dawało odpocząć nawet popołudniu...
A Lofty niech nie narzeka;) BOG4 - to super wynik:) Gratulacje!!!

[quote name='mychaaaaa'][url]http://s1104.photobucket.com/albums/h339/paulinkax89/CACIB%20Bialystok%202011/[/url] zdjęcia - shiba, basenji i akita japońska. Niewiele, ale jest ;)[/QUOTE]
Zaraz tam zajrzę. I jakby co - to moge ukraść jakiegoś baska?

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']
A ja - mimo duchoty - ciesze się, że BIS'y były w hali. Słońce nie dawało odpocząć nawet popołudniu...
A Lofty niech nie narzeka;) BOG4 - to super wynik:) Gratulacje!!![/QUOTE]

Hihihihi:)
za gratki dziękuje, a ponarzekać nieraz sobie trzeba dla ulżenia:)
Choć narzekam na duchotę na hali a nie na wynik :-)
Wiesz moje duże woli trawkę pod łapami:)

Posted

[quote name='Lofty']Hihihihi:)
za gratki dziękuje, a ponarzekać nieraz sobie trzeba dla ulżenia:)
Choć narzekam na duchotę na hali a nie na wynik :-)
Wiesz moje duże woli trawkę pod łapami:)[/QUOTE]
Moim - obojętne. Natomiast jeżeli chodzio mnie - zdecydowanie wole hale. Wiem, po czym biegam, nie brudzę ubrania... A dodatkowo, po moim zeszłorocznym wypadku w Łodzi (trawa po deszczu, ślisko...) nie przepadam za bieganiem po trawce...

[quote name='mychaaaaa']Pewnie, że tak :) autor zdjęć: Michał Gieszczyk[/QUOTE]
Dzięki:)

Pzdr.