Jump to content
Dogomania

ZOSIA i Greta- obie w NOWYCH DOMACH- WRESZCIE ! :)

Recommended Posts

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[INDENT]a ja znowu na bazarek zaproszę:smile:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207664-Bazarek-z-ubraniami-dla-starszych-dzieci-na-2-cele-do-25.05[/URL]
[/INDENT]

Posted

[quote name='mala_czarna']Ciotki, znacie kogoś z Pruszkowa? Musimy zrobić wizytę przedadopcyjną dla Bursztyna - tego przepięknego ostrowskiego TTB[/QUOTE]

Z Pruszkowa jest Edek.

Posted

No ja sobie wypraszam tę starą pannę;) Stare panny są nudne, smutne i zblazowane. Zośka jest ew. zblazowana jak na kanapie siedzi;) A tak jest fajna i wesolutka i szalona ja potrzeba:)

Posted

Zosia samosia się zasiedziała
o domu stałym słyszeć nie chciała :P
Chociaz jest śliczna i adopcyjna
mała, wesoła i atrakcyjna :)

Trzeba Zosieńkę wysłać do domu
i już nie dawać Zosi nikomu
niech jej się szczęści w codziennym życiu
i niech nie płacze więcej w ukryciu.

Posted

[quote name='ludwa']No ja sobie wypraszam tę starą pannę;) Stare panny są nudne, smutne i zblazowane. Zośka jest ew. zblazowana jak na kanapie siedzi;) A tak jest fajna i wesolutka i szalona ja potrzeba:)[/QUOTE]

Oj Cioteczko, przecież się poprawiłam - Zosia jest "singielka" :), a te jak wiadomo są właśnie takie jak napisałaś :

[quote name='ludwa'] A tak jest fajna i wesolutka i szalona ja potrzeba:)[/QUOTE], no a prawdę mówiąc to porównanie trącające stanu cywilnego jest bardzo niefortunne, bo ja wszystkim naszym sunieczkom życzę wiecznego dziewictwa :) i stanu bezdzietności :).

Posted

[quote name='ludwa']Ciotko poetko, ja też tego nie rozumiem. Pomimo ogłoszeń, wierszowanych również...jest taka cisza, że aż strach[/QUOTE]

Taki okres teraz ;/ a po za tym moze trzeba jej fryzure zmienic czy cos ;p Moze nowe zdjęcia , ja też nie wiem czemu ta psina jeszcze nie w domu :(

Posted

[quote name='wire fox']Oj Cioteczko, przecież się poprawiłam - Zosia jest "singielka" :), a te jak wiadomo są właśnie takie jak napisałaś :

, no a prawdę mówiąc to porównanie trącające stanu cywilnego jest bardzo niefortunne, bo ja wszystkim naszym sunieczkom życzę wiecznego dziewictwa :) i stanu bezdzietności :).[/QUOTE]

Dzietność już dziewczynce nie grozi;) Postaralyśmy się o to a sądząc po wesołości dziewczynki jest jej z tym bardzo dobrze:)

A czemu ona wciąż nie ma domu, to ja nie mam zielonego pojęcia a zresztą w pojęciu swym pojąć tego zupełnie mnie mogę....

Posted

[quote name='ludwa']Dzietność już dziewczynce nie grozi;) Postaralyśmy się o to a sądząc po wesołości dziewczynki jest jej z tym bardzo dobrze:)
[/QUOTE]

Nie wiem na czym to polega, ale pamiętam, że mojej suni po sterylce włączył się jakby piąty bieg - niestety do dzisiaj się jeszcze nie wyłączył i chyba już tak zostanie. Co do wesołości to też coś w tym jest - pozbyła się dziewczyna problemu :)

Posted

ja Cię straszyć nie będę. Mój poprzedni pies był typem adhd. Do 10-go r.ż. nikt nie wierzył, że ma więcej niż 2 lata. Potem przestal skakać opętańczo. ale poza tym wigor zachował dokońca i do końca życia pomimo nawet kolczatki ciągnął ja parowóz;)

Posted

Fuga ma dopiero 4 lata, więc jej wigor jest jak najbardziej na miejscu i "sam tego chciałeś ....".
Kiedy byliśmy z nią pierwszy raz u vet'a - z przekąsem zapytał "-A mieli już Państwo foksteriera?" - dzisiaj już wiem o co mu chodziło.
Moja poprzednia sunia-wyżeł była oazą spokoju w porównaniu z tym diabłem, ale kocham ją jak żadnego innego psa. Ale się rozgadałam :)!
A Zośka czeka !

Posted

Wetem nie jestem;) ale jak mamy do wyadoptowania teriera, to też o to pytam;) A jeśli ktoś nie zna, to proponuję, żeby sobie ktoś poczytał i dopiero zadzwonił:)
No, spokojnej emerytce teriera nie dam:)
Zresztą był telefon o Zośkę ale ludzie mieli niezabezpieczony teren i do tego przy lesie mieszkali....Nie wiem, czy by jeszcze Zośkę ktoś znalazł:)
Zreszta nie napisałam o jednej ważnej sprawie...
Zośka, we współpracy z jedną z bulw wykonała podkop. Solidny...na tyle, że jak dziewczyny tam wlezą, to ich nie ma:)
Teorie są dwie:
- właścicielki hotelu taka, że jakby Zośka narozrabiała i chcieli ją z domu wyrzucić to ona i tak wróci :)
- moja teoria jest taka, że jakby ktos przyjechał po Zośkę i chciał ja zabrać stamtąd, to nawet w odwłok jej nie cmoknie;)

Posted

Chyba baaaardzo mocno zaciemnione;)

[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/4206/dsc00125gu.jpg[/IMG]

[IMG]http://img98.imageshack.us/img98/5573/dsc00123ik.jpg[/IMG]

[IMG]http://img810.imageshack.us/img810/3812/dsc00124it.jpg[/IMG]

Posted

A może Zośka się do domu nie wybiera z przekory? Ja zawsze, jak tam jestem, mówię jej "Zośka, znajdź wreszcie ten dom". A ona uparta mówi "Nie, tu mi fajnie" :) I siedzi dalej na tymczasie ;) Chyba muszę zacząć jej mówić "Zośka, siedź tu dalej", to wtedy ona na złość znajdzie dom :D

O, tak jej fajnie w DT:

[CENTER][IMG]http://imageshack.us/m/27/9303/img0046hl.jpg[/IMG]
[/CENTER]

A te doły to chyba skłonność wszystkich tamtejszych psiaków, mam zdjęcie, na którym Cosmo siedzi w wykopanym przez siebie dole - dwa razy większym od niego :)

Posted

Ciotki, czy znacie kogoś z okolic Puszczy Kampinoskiej? Potrzebna wizyta p/a
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/208029-Luna-malamutka-pomoz[/URL]

Posted

Rozmawiała z panciem Greciątka:)
U dziewczynki wszystko w porządku aczkowiek terier z niej pełną gębą. 2 razy wywinęła sie ze smyczy bo coś wyniuchala i nie ma przebacz...nie zatrzyma się...
Poza tym zawojowała wszystkich. Nawet dziadkowie o wnusię dbają i na łóżko nie pozwalają wchodzić;) (dopoóki ktoś patrzy;))

Posted

[quote name='ludwa']Rozmawiała z panciem Greciątka:)
U dziewczynki wszystko w porządku aczkowiek terier z niej pełną gębą. 2 razy wywinęła sie ze smyczy bo coś wyniuchala i nie ma przebacz...nie zatrzyma się...
Poza tym zawojowała wszystkich. Nawet dziadkowie o wnusię dbają i na łóżko nie pozwalają wchodzić;) (dopoóki ktoś patrzy;))[/QUOTE]

To wiadomości najlepsze z najlepszych !!!!
Może i Zosieńce się poszczęści, chociaż jak sobie przypomnę jej początki z wątku to progres jest niesamowity !