Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak patrzę na wtuloną Moneczkę,spragnioną pieszczot człowieka to beczę,żeby jej się udało chociaż na starsze lata,a jak długo nie będzie szansy to może składka na jakieś lokum.

Posted

[quote name='azalia']Jak patrzę na wtuloną Moneczkę,spragnioną pieszczot człowieka to beczę,żeby jej się udało chociaż na starsze lata,a jak długo nie będzie szansy to może składka na jakieś lokum.[/QUOTE]
Mam nadzieje ,ze jednak uda sie monie bo teraz walczy o nia kilka wolontariuszek ,a do niedawna nikt o niej nie pamietal i nie dlatego ze nie chcial tylko ze weteranow jest wiecej ,a miedzy czasie wyciaga sie i szuka domow psa starszym ,schorowanym bez szans ,,takim ktore sobie nie radza w schronisku.
W przypadku mony wyciaganie jej do hotelu nie uwazam za dobre rozwiazanie ,poniewaz mona ma swoja bude i nie siedzi zamknieta w kojcu tylko ma do dyspozycji 24 godz.na dobe duzy wybieg.
Mona bedzie tez nagrana przez tv na prosbe Ank@2

Posted

Mona nie ma w schronisku najgorzej, cały wybieg dla niej, 'tylko' kontaktu z ludźmi jej brakuje.
Widziałam ją w reportażu krakowskiej tv ;)

[B] [/B]

[INDENT] [URL="http://www.tvp.pl/krakow/informacja/kronika/wideo/3-iv-2011-godz-1830/4261858"]http://www.tvp.pl/krakow/informacja/...z-1830/4261858[/URL] o schronisku od 9.45minuty, Mona jest pod koniec
[/INDENT]

Posted

Głupio wyszło, ale naprawdę nie dam rady przyjść w piątek

Proszę, może ktoś da radę za mnie pokazać Monę!!!
:modla::modla::modla::modla:
Odwdzięczę się jakoś :lol:

Posted

Jutro mam mało ważne lekcje więc mogłabym nie iśc do szkoły ale przed 10 muszę byc u ortodonty więc nie zdążę, za daleko..

A w jakim celu ta wizyta ? I jeśli osoba zna i odwiedza Monę to czemu nie może sama do niej iśc ?

Posted

[quote name='Avaloth']Jutro mam mało ważne lekcje więc mogłabym nie iśc do szkoły ale przed 10 muszę byc u ortodonty więc nie zdążę, za daleko..

A w jakim celu ta wizyta ? I jeśli osoba zna i odwiedza Monę to czemu nie może sama do niej iśc ?[/QUOTE]

Przeczytaj wszystko od początku :D telewizja ma przyjechać na nagrywanie i trzeba Monę zaprezentować, ktoś kto ją zna i odwiedza. A kierownik nie może? Albo Pani na dyżurce?

Posted

[quote name='greatmadwomen']Przeczytaj wszystko od początku :D telewizja ma przyjechać na nagrywanie i trzeba Monę zaprezentować, ktoś kto ją zna i odwiedza. A kierownik nie może? Albo Pani na dyżurce?[/QUOTE]
Chodzi o to żeby Mone zaprezentował wolontariusz ,ktory ja zna ale cóz pokaze i Sime i Mone,jżeli nie ma chetnych

Posted

[quote name='paoiii']To nie chodzi o to ze nie ma chętnych... ja z chęciąbym pojechała ale poprostu mam szkołe od 8.00...[/QUOTE]

Myslam,ze sa osoby ktore maja np .szkołe popołudniu.ja moge tylko dlatego podjechac ,ze jutro ide do lekarza na kontrole .

Posted

[quote name='natalek']ja bym mogła, bo jutro mam jakąś wycieczkę ze szkoły i nie idę.
ale no niestety niewiele wiem o Monie, więc nie wiem :([/QUOTE]

Zapraszam wiec jutro o 7/45 razem ,damy rade ,wszystko opowiem ,a i pokażemy jak Mona sie bawi.Ja niestety nie wiem jak wygladasz ale mnie to chyba wszyscy znaja wiec jakos mnie odnajdziesz.

Posted

Mona i Sima nagrane do TV. :eviltong: Mona się naprawdę cudnie prezentowała :D może coś z tego będzie, obyyy! :D
mam tylko nadzieję, że mnie wytną całkiem, bo gadałam jak ułomna, tak nieskładnie, że masakra :shake:, aż się sama z siebie śmieję do tej pory. XD :evillaug:
nie wiedziałam na czym się skupić, czy na ciągnącym mnie psie, czy na mówieniu i wyszło, że na niczym. :lol: szkoda, że nie dało się tego powtórzyć, bo Sima się już niecierpliwiła baardzo... no ale na drugi raz już będę wiedziała co i jak i lepiej przedstawię jakiegoś psiaka w razie potrzeby. :D

Posted

[quote name='Ank@']Natalek BARDZO DZIĘKUJĘ :Rose::Rose::Rose::Rose:[/QUOTE]

Ank@, nie ma za co, o Monie akurat ja nie mówiłam ( i dobrze, bo byłby kolejny śmiech na sali!! :D ), ale przynajmniej do trzymania ich się przydałam. :D w razie potrzeby służę pomocą. :)

Posted

[quote name='natalek']Mona i Sima nagrane do TV. :eviltong: Mona się naprawdę cudnie prezentowała :D może coś z tego będzie, obyyy! :D
mam tylko nadzieję, że mnie wytną całkiem, bo gadałam jak ułomna, tak nieskładnie, że masakra :shake:, aż się sama z siebie śmieję do tej pory. XD :evillaug:
nie wiedziałam na czym się skupić, czy na ciągnącym mnie psie, czy na mówieniu i wyszło, że na niczym. :lol: szkoda, że nie dało się tego powtórzyć, bo Sima się już niecierpliwiła baardzo... no ale na drugi raz już będę wiedziała co i jak i lepiej przedstawię jakiegoś psiaka w razie potrzeby. :D[/QUOTE]

Natalko bardzo Ci dziękuje za pomoc, nic sie nie martw jak na pierwszy raz dałs sobie świetnie rady i nawet to że Sima chciała cie ugrysc nie wytrąciło cie z równowagi .Pani redaktor cos dopowie i zobaczysz bedzie super ,teraz tylko kciuki potrzebne żeby ktos sie zgłosił i chciał sunie adoptowac.
Zreszta nie znałas psa ,a najlepiej sie opowiada o psie z którym człowiek jest zaprzyjazniony ,a do tego mialas kłode pod nogi bo mialas byc z Mona ,a wyszło tez nie z mojej winy ,że z Sima wiec tak niespodziewanie.

Posted

to prawda, że nie wiedziałam jak się Sima zachowuje i na co trzeba uważać, pierwszy raz ją na oczy widziałam, więc nie miałam pojęcia, co właściwie mam mówić.
no i mój brak wiedzy jak się zachowywać ogólnie przed kamerą, nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia. ale nie ważna mój beznadziejny "występ" (szkoda, że nie dało się powtórzyć, byłoby pewnie ciut lepiej). najważniejsze, by ktoś się zainteresował losem suń i żeby znalazły dom na starsze lata. :D trzymam za nie kciuki! :D

Posted

[quote name='natalek']Mona się ślicznie wczoraj zaprezentowała w telewizji, teraz pozostaje czekać na chętnych do adopcji małej... :D[/QUOTE]

Nie oglądałam Mony w tv, a w internecie nie dam rady bo komputer strajkuje. Niby mi każą zainstalować jakąś wtyczkę, potem jednak się okazuje że tej wtyczki nie ma i nie mogę jej zainstalować ... Nic nie kumam.
Najgorsze jest to że siedzę obecnie z gorączką i ogromnym katarem w domu i pewnie nie będę w niedziele w schr.

Mona w 'kundlu burym"
[URL="http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel-bury-i-kocury/wideo/historia-skatowanego-kundelka-klapka-adopcja-psich-weteranow-14-iv-2011/4328562"]http://www.tvp.pl/krakow/inne/kundel...v-2011/4328562[/URL]

Posted

ojjj, współczuję... kuruj się!
też nie mogę zainstalować tej wtyczki... ktoś może pamięta jak wabi się Kłapek w schronisku? jakieś imię chyba na A... on jest na d8, prawda? byłam z nim kiedyś, jest taki mega wystraszony... :( jeszcze gardenia z jego boksu nie jest dla niego taka miła... :/