Ola164 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Aż trudno uwierzyć :loveu: Czekamy na Anke, pozostało tylko tytuł zmienić :loveu: Quote
Szarotka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ogromnie sie ciesze :):) mam nadzieje, ze Mona znalazla dom dzieki ogloszeniom zrobionym przez ciotke Pline :):) bo to ja zamowilam, te oglosznia dla uspokojenia wlasnego sumienia, ze nic wiecej dla Mony zrobic nie moge. Czyli nawet ze schroniska warto psy oglaszac:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Widze, ze Mona sie bawi z pieskie rezydentem :):) Quote
Lucyja Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Boże drogi !! Jak miło widzieć taką Monusie w zabawie :) Quote
Noelle Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Max -8 lat w schronisku to naprawde weteran.[/QUOTE] dlatego bardzo zależy mi, żeby Maxsiu znalazł dom... ale cudnie widzieć Monę taką wesołą! :D niesamowite :loveu: Quote
abero Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ale roześmiane pycho ma Mona :-) To naprawdę nie do uwierzenia, że po tylu latach doczekała się wspaniałego domu! I tak świetnie się odnalazła od razu! Quote
krakowianka.fr Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ona taka usmiechnieta juz jest! Wspaniale, ze sie udalo!!! Mona - dlugich Ci jeszcze lat zyczymy! Buziaczki przesylamy!!! Quote
Limba Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Co za cudowne wieści! Popłakałam się z radości...Cuda się zdarzają, wiele ich już widziałam albo słyszałam dotyczących psów "nieadopcyjnych"...Cieszę się, że Mona będzie jednak w domu, bo wymarzony dom to taki, w którym pies jest z człowiekiem przez cały czas, a nie w budzie. Mona na pewno ogromnie się przywiąże do nowych państwa! Oby Maksowi, o którym pisze Natalek, też się udało, a może warto założyć mu wątek? Ale wieści o Monie, o mało nie spadłam z krzesła... Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='Szarotka']Ogromnie sie ciesze :):) mam nadzieje, ze Mona znalazla dom dzieki ogloszeniom zrobionym przez ciotke Pline :):) bo to ja zamowilam, te oglosznia dla uspokojenia wlasnego sumienia, ze nic wiecej dla Mony zrobic nie moge. Czyli nawet ze schroniska warto psy oglaszac:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: Widze, ze Mona sie bawi z pieskie rezydentem :):)[/QUOTE] przykro mi ale mona poszła do domku z ogloszenia w dzienniku polskim z ogłoszenia zrobionego przez Tamare czyli Tamb ale najwzaniejsze ,ze znalazal dom i nie ważne z jakiego ogłoszenia . Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='Szarotka']Warto oglaszac psy ze schroniska :):)[/QUOTE] Ja od kilku lat to robie ,nawet jak mam ,a mam stale psy w hotelu ,nie zapominam o psach ze schroniska zwlaszcza weteranach ,z tym ,że dawniej łatwiej było o dom ,a teraz jest niestety coraz gorzej. Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wczoraj wieczor dostałam nastepnego sms"biedna psinka nie wierzy jeszcze w swoje szczęscie .Je ladnie ,jest jeszcze odrobine zaaferowana ,ale juz mniej niz wczoraj.szczekala juz.Ma gruby głos.Mała przylepa.Nie odstepuje nas na krok.":lol: Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='Limba']Oby Maksowi, o którym pisze Natalek, też się udało, a może warto założyć mu wątek?[/QUOTE] nie wiem, czy założenie wątku coś da, żaden z 'moich' psów nigdy nie znalazł domu dzięki wątku na dogomanii, ani z ogłoszeń (no chyba, że pies jest młody i ładny, to wtedy dzwonią ludzie z ogłoszenia), tym bardziej, że ja nie mam możliwości umieścić psiaka, np. w gazecie, czy telewizji... jedyne co mogę zrobić, to polecać Maxsia ludziom, którzy poszukują psa w schronisku, ale zazwyczaj omijają go szerokim łukiem, gdy mówię, ile ma lat... Quote
Limba Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 No niestety, ludzie przeważnie chcą piękne i młode psy, ale z Moną zdarzył się cud, może i Maksio tego dozna...Ja wzięłam z krakows. schroniska starszą suczkę, szczęśliwie żyje już pięć lat, jest psim ideałem... Quote
Szarotka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Sa tacy co wola starsze psy, bo nie maja checie na energiczne i wymagajce. Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 ale Max jest bardzo energiczny... jak niejeden szczeniak skacze po człowieku i wcale tak szybko się nie męczy na spacerze... Quote
Szarotka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 To trzeba szukac takich co lubia energiczne:) Quote
Noelle Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 jak ktoś chce energiczne, to młodsze wybierze... no ale ja zawsze będę ludziom polecać Maxsia, to cudowny pies i może wreszcie pojdzie do domu... Quote
Mona_S10 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Anka będzie dopiero w poniedziałek, z tego co wiem :) zaraziła mnie pesymizmem bo mi pisała że właśnie Mona ma mieszkać w budzie itd ale jak mi napisała że dom super to byłam wniebowzieta:loveu: już mi Monusi brakuje. Trzeba znaleść jakieś godne zastępstwo, Anka ma już jakąś kandydatke, jej też się musi udać :multi: Quote
Ola164 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Dla psa który całe życie mieszkał w budzie to że mieszka na zewnątrz nie jest chyba największym problemem ;) Szczególnie, że ma miłość i nic jej już nie zabraknie. Moja 8letnia Sara zabrana 2 miesiące temu jest chyba najbardziej żywiołowa z mojego stadka. Na to nie ma chyba reguły :loveu: Quote
Noelle Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 dla Mony buda to wcale nie byłoby złe rozwiązanie, 9 lat w niej mieszkała. ale pod warunkiem, że miałaby miłość i zainteresowanie człowieka. Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='natalek']dla Mony buda to wcale nie byłoby złe rozwiązanie, 9 lat w niej mieszkała. ale pod warunkiem, że miałaby miłość i zainteresowanie człowieka.[/QUOTE] Mona ma wszystko i bude która zna i dom i miłosc oraz zainteresowanie czlowieka. W sobote będe u niej w odwiedzinach bo tak sie sklada ,ze jade do Słaboszowa opijac dom dla psiaka który dwa lata czeka w hotelu , a ma zaklepane miejsce od wrzesnia co prawda w wieliczce ale włascicielka teraz przebywa w Słaboszowie, Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Sms od Pani Joli na mój "czy Mona sie cieszy jak przychodzicie do domu." "Tak.Bardzo.Wogóle ona cały czas macha ogonem i podbiega do kazdego zeby ją głaskał.Przytula sie .Nawet w nocy chodzi i tuli sie. sms."Ona np.w nocy wstaje i zaczyna skamlec zeby ja głaskać.podbiega do kazdego żeby ja dotknął, pogłaskał.Ani na minute nie odchodzi od czlowieka.Ciagle szuka kontaktu.Musi nadrobić ten czas.no i chyba sie boi ,że znou zostanie sama." Quote
Ola164 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Mona w końcu trafiła do raju :loveu: Aż miło czytać że jest u ludzi którzy zrozumieli jej potrzebę bliskości. Quote
Recommended Posts