Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tana']Aaaa to nie znam tematu, ale się zapoznam ;)[/QUOTE]
Jest z czym. Ciężko czasami zachować obiektywizm, trzeba się w temat zagłębić. Ów temat poruszany jest nie tylko na tym forum.
Znajdź w google forum Emir, tam też jest co poczytać, Niemcy uderzają tytułem.

A tu link zbiorczy o adopcjach za granicę tak w ogóle, z naciskiem i owszem na Niemcy:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski[/URL]!!!

Ponadto, były i są pojedyncze wątki psów, które wyjechały, a czy mają się dobrze to już inna sprawa.

A jeszcze inna, to ważne, by pamiętać, by do każdej adopcji zagranicznej nie przykładać tej samej miary, bo to po prostu niesprawiedliwa byłaby miara.
Są, bywają przecież (tu na dogo były też takie wątki), boskie adopcje zagraniczne.

Posted

Potwierdzam, to miałam na myśli i całkowicie się zgadzam z Izą, generalizacja nie wskazana, we wszystkim;) Chociaż ja byłam świadkiem jednego takiego w y w o z u do Niemiec i powiem Wam, że gdyby to ode mnie zależało to bym tym Niemcom "Krzyżaków" dała do poczytania lub Kanał do oblookania na drogę, a nie taką ilość psów do starego VW!!!!!!!!!!!!! Wiem, że to stereotyp, skrót myślowy Niemiec-wojna, gwałty, Ruski-wojna, zakłamanie, wszy, gwałty, Polak-wóda, złodziej, ale....;) Opłaca im się jechać po psy, płacić za nie tylko po to, by pomóc nam i uszczęśliwić zioma ze starego RFN lub NRD????;) W imię czego? Przyjaźni z nami? Psy nasze lepsze, zdrowsze, mniej bite.....alles klar Der Kommisarr;)

Posted

Cześć Faworciu i wszyscy pozostali po krotkiej nieobecności jestem znowu :-)
Kresie jest cudowna a Faworek w tej wodzie wygląda fantastycznie, taki szczęśliwy i zadowolony6.
Pewnie sobie pomyślał : No... teraz mi dobrze :-)

Posted

[quote name='tana']Iljova !!! No nareszcie jesteś. A własnie miałam pisać, że coś nam zginęłaś :) Brakowało nam Ciebie na wątku :loveu:[/QUOTE]
Jak to super, że się odnalazła!!! :-)

Posted

Tak czasami bywa cóż teraz znowu jestem i zawsze będę wracała
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-DM_nG1DgBD0/TlJ-cF_pdUI/AAAAAAAAD8w/5H3TWOkF9Bs/1892%25255B1%25255D.gif[/IMG]

Posted

Będę się bardzo starała żeby nie nyło to tak długo a najlepiej żeby nie zdarzyło się już więcej :-)
Cały czas zastanawiałam się jakie [B]rewelacje[/B] tutaj znajdę ;-)

Posted

Aneczko mam prośbę. Czy możesz przesłać mi na email, na PW podam jaki, zdjęcie Fawinki, że ma same ładne to jakiekolwiek;) Chciałam znajomym, którzy pomogli i kupili latary przesłać w ramach podziękowania i potwierdzenia, że zrobiłam jak mówiłam, a ta nowa Yamaha Virago, chopper, moje niezrealizowane marzenie, to tak bez związku;););)
Buzi już Ci daję w podzięce:)

Posted

Najlepsze sa [B][U][COLOR=sienna]CZEKOLADOWE :loveu::lol:.[/COLOR][/U][/B]
[COLOR=#a0522d][COLOR=black]A ciekawe czy[/COLOR][/COLOR][COLOR=black] Faworciu lubi jedzonko czekoladowe:-):lol:[/COLOR]

Posted

Oby nie! Dla psiaka czeko jest toksyczna.
Dziewczynki znacie jakiś dobry DT?????? Sunia nam na inny wątku złapała deprechę w hoteliku...Panicznie boi się burzy, pysio poraniony, nikt nie dopilnował....:(