Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie będę po raz kolejny przypominać o zawiłościach proceduralnych jako wolontariusz powinieneś je znać...czyste sumienie nie wymaga prawa jazdy i doświadczenia.Ufam,że czytają nas wszyscy wolontariusze...

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Nie będę po raz kolejny przypominać o zawiłościach proceduralnych jako wolontariusz powinieneś je znać...czyste sumienie nie wymaga prawa jazdy i doświadczenia.Ufam,że czytają nas wszyscy wolontariusze...

to moje gratulację. skoro patrząc na te zdjęcia możesz iść z czystym sumieniem spać, to tylko pozazdrościć! skoro z tak dużym doświadczeniem nic nie możesz zrobić(również współpracując z wieloma organizacjami) to co ja mogę tu zdziałać? pojechałaś z wizytą więc powinnaś brać pełną odpowiedzialność za to co tam zastaniesz. teraz widzę że umywasz ręce i próbujesz wysługiwać się innymi...w sumie nic nowego.

Posted

uczeń czarnoksieżnika napisał(a):
to moje gratulację. skoro patrząc na te zdjęcia możesz iść z czystym sumieniem spać, to tylko pozazdrościć! skoro z tak dużym doświadczeniem nic nie możesz zrobić(również współpracując z wieloma organizacjami) to co ja mogę tu zdziałać? pojechałaś z wizytą więc powinnaś brać pełną odpowiedzialność za to co tam zastaniesz. teraz widzę że umywasz ręce i próbujesz wysługiwać się innymi...w sumie nic nowego.

No niestety, uczniu czarnoksięznika,nie mogę wpłnąć,żeby w członkach organizacji prozwierzęcych obudziło się sumienie,które skłoni je do podjęcia dalszych kroków...wszyscy wiedzą i czytają nas...o moje czyste sumienie nie martw się...coś mi się wydaje,że sądzac po godzinach wpisów to Ty masz trudności ze snem.
.;)

Posted

pojechałaś z wizytą więc powinnaś brać pełną odpowiedzialność za to co tam zastaniesz

ależ tak oczywiście,pełną opdowiedzialność w ramach posiadanych uprawnień...

Posted

Romka napisał(a):
No niestety, uczniu czarnoksięznika,nie mogę wpłnąć,żeby w członkach organizacji prozwierzęcych obudziło się sumienie,które skłoni je do podjęcia dalszych kroków...wszyscy wiedzą i czytają nas...o moje czyste sumienie nie martw się...coś mi się wydaje,że sądzac po godzinach wpisów to Ty masz trudności ze snem.
.;)

Co do godzin wpisów, to zauważyłem że tak samo jak ja tak i ty dość późno chodzisz spać :P przykro mi, skoro ty z tak dużymi wpływami nie możesz nic zrobić to tym bardziej ja nie dam rady nic uczynić. Moje uprawnienia są dużo mniejsze niż twoje :(

Posted

Jadąc na wizytę poadopcyjną trzeba liczyć się z tym, że być może trzeba będzie zareagować. Tutaj nic się nie zmienia. Mija kolejny tydzień a Ziomka nadal wisi na łańcuchu. Zastanawiam się czy te "nagłe" wizyty to troska o psy czy może zwykły lans...
Szkoda Ziomeczko, że osoba publiczna (tak zwykła mawiać Romka o sobie) nie jest w stanie Ci pomóc.:-(

Posted

Tiaa...:siara:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/176533-Mysia-tragiczna-adopcja!!!-Pomocy!!!/page25?p=14759830#post14759830[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/198897-Lampo-zwyczajny-kundelek-po-przej%C5%9Bciach-ADOPTOWANY[/url]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/181493-Paula-odwaA-na-szczekliwa-na-spacerach-szczAE-A-liwa[/url]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/177367-MELA-i-jej-piAE-c-maleA-kich-szczeniaczkA-w-POMOCY?p=13861285[/url]
[QUOTE]Jadąc na wizytę poadopcyjną trzeba liczyć się z tym, że być może trzeba będzie zareagować.[/QUOTE]

Posted

[B]Proszę koleżanki wolontariuszki posiadające uprawnienia inspektorów organizacji prozwierzęcych działających na naszym terenie o zainteresowanie się sprawą Ziomki.
[/B]

Posted

[QUOTE]Zastanawiam się czy te "nagłe" wizyty to troska o psy czy może zwykły lans...
Szkoda Ziomeczko, że osoba publiczna (tak zwykła mawiać Romka o sobie) nie jest w stanie Ci pomóc.:-([/QUOTE]
Gdyby głupota mogła fruwać to byłaby gołębicą...

Posted

[QUOTE]Szkoda Ziomeczko, że osoba publiczna (tak zwykła mawiać Romka o sobie) nie jest w stanie Ci pomóc.:-([/QUOTE]
I jeszcze jedno wolontariuszko Edziu,gdybyś myślała...gdybyś...to zauważyłabyś,że wyrzucając psie gówna w schronisku Romka nie mówi o sobie "osoba publiczna",osoby takie jak Romka [B]nie mają zadęcia na osoby publiczne[/B].Myślenie Romki co do tego,że jest postrzegana jako osoba publiczna włącza się wtedy kiedy osoby takie jak Ty podsuwają jej pomysły pomocy bo ma wpływy albo jest osobą publiczną.
I gdybyś myślała Edziu...gdybyś...to wiedziałabyś,że Romka postrzegana jako osoba publiczna musi tym bardziej przestrzegać uprawnień...
Jak trzeba być...,żeby tego nie rozumieć!

Posted

teraz widzę że umywasz ręce i próbujesz wysługiwać się innymi...w sumie nic nowego.

Uczniu,ponawiam prośbę o precyzyjne i dokładne wyjaśnienie!

• 2 weeks later...
Posted

zpsem napisał(a):
Czy pies jest bity lub głodzony?

[FONT=Tahoma]Wczoraj 14.09.2011 roku o godzinie 19.20 odbyłysmy wizytację wspólnie z przedstawicielką SPZ w Łowiczu u opiekuna stałego naszej suczki Ziomki obecnie Soni. Nie stwierdziłysmy żadnych niepokojących symptomów świadczacych o złym traktowaniu suczki. Akurat dojechałysmy kiedy suczki Luna i Sonia wracały ze spaceru razem ze swoja Panią. Sonia trochę została na drodze i była za parkanem z żywopłotu. Początkowo chciałam ją zawołac po schroniskowym imieniu Ziomka ale się poprawiłam i na nasze zawołanie wróciła radośnie, merdajac na wszystkie strony ogonkiem, radośnie wtykając łepek do pogłaskania. Po czym wbiegła na podwórko i zaczęły się harce ze swoją koleżanką Luną. Tak sie zabawiały przez cały czas pobytu. Nie zauważyłyśmy negatywnych zachowań obu bawiących się suń, widać że są zaprzyjażnione i sie tolerują, razem sie ładnie bawią. Odbyłysmy rozmowę z Panią opiekunką rozmawiajac o warunkach bytowania, dbałości o odkleszczanie suń obydwu, odrobaczaniu. Z rozmowy z Panią , wnosimy że sunie były zakroplone w najblizszym punkcie weterynaryjnym. Piesek ładnie wygląda, wesoła, spontaniczna, boczki zaokraglone, zresztą druga sunia też. Pani przyznała że mogło sie zdarzyc że podczas pobytu jej wnucząt z uwagi na bezpieczństwo dzieci sunia mogła być na łancuchu. Zaleciłysmy jej aby ogrodzić miejsce budki Soni wtedy sunia mogłaby swobodnie sie poruszać w miejscu dla niej wydzielonym. Pani oświadczyła, że sunie swobodnie biegają sobie po podwórku . Warunki przestrzenne na podwórku są znakomite, dużo zieleni. [/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]No cóz nam w tej sytuacji pozostaje uznać , że nasza Sonia ani jej koleżanka Luna krzywdy nie mają a tamten incydent z łańcuchem nie powtórzy się. [/FONT][FONT=Tahoma]Mamy tez nadzieję ,że samo sprawdzanie zapewnienia warunków przez adopcyjnych opiekunów i nasze uwagi na temat poprawnych relacji powinny też przynieśc korzysci w postaci zmiany myślenia ludzi i stosunku do swoich zwierząt. Mozna po jakims czasie sprawdzić czy Pani wyciagła wnioski z naszych zleceń i po prostu wygrodzą na podwórku boks dla obu suczek. po to aby mieć osobne miejsce nie krępujace w pewnych porach dnia funkcjonowania rodziny.
[FONT=Tahoma][/FONT]
[/FONT][FONT=Tahoma]Zdjęć nie robiłyśmy była to już pora , która to uniemożliwiała. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Zainteresowanych losem Ziomki uspakajam, krzywda jej się nie dzieje.[/FONT]

• 10 months later...
Posted

[quote name='Donata'][FONT=Tahoma]Wczoraj 14.09.2011 roku o godzinie 19.20 odbyłysmy wizytację wspólnie z przedstawicielką SPZ w Łowiczu u opiekuna stałego naszej suczki Ziomki obecnie Soni. Nie stwierdziłysmy żadnych niepokojących symptomów świadczacych o złym traktowaniu suczki. Akurat dojechałysmy kiedy suczki Luna i Sonia wracały ze spaceru razem ze swoja Panią. Sonia trochę została na drodze i była za parkanem z żywopłotu. Początkowo chciałam ją zawołac po schroniskowym imieniu Ziomka ale się poprawiłam i na nasze zawołanie wróciła radośnie, merdajac na wszystkie strony ogonkiem, radośnie wtykając łepek do pogłaskania. Po czym wbiegła na podwórko i zaczęły się harce ze swoją koleżanką Luną. Tak sie zabawiały przez cały czas pobytu. Nie zauważyłyśmy negatywnych zachowań obu bawiących się suń, widać że są zaprzyjażnione i sie tolerują, razem sie ładnie bawią. Odbyłysmy rozmowę z Panią opiekunką rozmawiajac o warunkach bytowania, dbałości o odkleszczanie suń obydwu, odrobaczaniu. Z rozmowy z Panią , wnosimy że sunie były zakroplone w najblizszym punkcie weterynaryjnym. Piesek ładnie wygląda, wesoła, spontaniczna, boczki zaokraglone, zresztą druga sunia też. Pani przyznała że mogło sie zdarzyc że podczas pobytu jej wnucząt z uwagi na bezpieczństwo dzieci sunia mogła być na łancuchu. Zaleciłysmy jej aby ogrodzić miejsce budki Soni wtedy sunia mogłaby swobodnie sie poruszać w miejscu dla niej wydzielonym. Pani oświadczyła, że sunie swobodnie biegają sobie po podwórku . Warunki przestrzenne na podwórku są znakomite, dużo zieleni. [/FONT]

[FONT=Tahoma]No cóz nam w tej sytuacji pozostaje uznać , że nasza Sonia ani jej koleżanka Luna krzywdy nie mają a tamten incydent z łańcuchem nie powtórzy się. [/FONT][FONT=Tahoma]Mamy tez nadzieję ,że samo sprawdzanie zapewnienia warunków przez adopcyjnych opiekunów i nasze uwagi na temat poprawnych relacji powinny też przynieśc korzysci w postaci zmiany myślenia ludzi i stosunku do swoich zwierząt. Mozna po jakims czasie sprawdzić czy Pani wyciagła wnioski z naszych zleceń i po prostu wygrodzą na podwórku boks dla obu suczek. po to aby mieć osobne miejsce nie krępujace w pewnych porach dnia funkcjonowania rodziny.

[/FONT][FONT=Tahoma]Zdjęć nie robiłyśmy była to już pora , która to uniemożliwiała. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Zainteresowanych losem Ziomki uspakajam, krzywda jej się nie dzieje.[/FONT][/QUOTE]

Czy ktoś sprawdzał ponownie warunki w jakich żyje Ziomka?