mamanabank Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Przemka w schronisku jest już ponad 5 lat. Prawie półtora roku skrzętnie ukrywała się przed wolontariuszami schroniska przemykając z budy do budy w boksie, nikt nie mógł jej zobaczyć, tym bardziej dotknąć. Kilka tygodni temu poprosiłyśmy o przeniesienie jej do pojedynczego boksu, z którego mogłaby obserwować dziedziniec schroniska, ludzi i inne psy. Rozpoczynamy socjalizację suczki i chcemy ją poznać. Nie wiemy ile dokładnie ma lat. Do schroniska trafiła z domu, w którym było kilkanaście psów, wszystkie zostały odebrane właścicielce, która kompletnie nie radziła sobie z psami. Od tamtej pory Przemka zaszyła się w budzie i unika kontaktu ze światem. Sunia jest po sterylizacji, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i odrobaczona. Kontakt http://www.dogomania.pl/threads/171870-%C5%81owicz-Schronisko-dla-Zwierz%C4%85t Przez dłuższy czas znaliśmy Przemkę tylko z jednego zdjęcia na stronie schroniska. Przeraża ją hałas w schronisku, dotyk ludzkiej ręki. Przemka jest psem, który chce zniknąć... Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mam jeszcze 2 zdjęcia ,które mi się nie ładują,wrzucę je do Ciebie bo jedno jest warte pokazania... Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Przemka ma około 8-10 lat...choć na tyle nie wygląda... Quote
kajkoowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jak podeszłam dziś do boksu Przemki to wychyliła łepek ale chyba spodziewała się mamynabank i schowała się znowu. ;) Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jak znajdę czas będę przyjeżdzała do niej zaraz po pracy w ciągu tygodnia...głaski i kiełbaska swoje zrobią...Masz rację czekała na Anitę...ale ,ze wychyliła łepek...no,no...to sukces. Quote
mamanabank Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Najważniejsze to do niej wchodzić, otwierać dach i mówić, mówić i dotykać, posiedzieć z nią. Przedtem jeszcze, wchodząc do boksu, trzeba naszczekać (dosłownie) na Bronkę, żeby poszła do budki, bo po ludzku nie rozumie, a robi taki hałas, że straszy tym Przemkę. Edit. a im więcej osób będzie do niej wchodziło, tym lepiej. Bardzo podoba mi się socjalizacja Tosiek, najbardziej kochają Edzię, ale otwierają się też na innych ludzi, wczoraj bez problemu mogłam je pogłaskać :multi: Tak samo z Przemką, fajne jest uczucie dla człowieka, że pies kocha mnie i tylko mnie ale dla psa wcale to nie jest dobre, łechce tylko ludzia, że taki cudowny :p Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 mamanabank napisał(a):Najważniejsze to do niej wchodzić, otwierać dach i mówić, mówić i dotykać, posiedzieć z nią. Przedtem jeszcze, wchodząc do boksu, trzeba naszczekać (dosłownie) na Bronkę, żeby poszła do budki, bo po ludzku nie rozumie, a robi taki hałas, że straszy tym Przemkę. Przygotuję się odpowiednio...:cool3::lol: Quote
mamanabank Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Przyjdź do mnie na szkolenie :-D Quote
Andzike Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jestem u cudnej Przemki... niesamowicie mi sie dziewczyna podoba -osiołkowata taka... Quote
Paula03 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ale super, że Przemka dała się głaskać! Super! Quote
Romka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='mamanabank']Najważniejsze to do niej wchodzić, otwierać dach i mówić, mówić i dotykać, posiedzieć z nią. Przedtem jeszcze, wchodząc do boksu, trzeba naszczekać (dosłownie) na Bronkę, żeby poszła do budki, bo po ludzku nie rozumie, a robi taki hałas, że straszy tym Przemkę. Edit. a im więcej osób będzie do niej wchodziło, tym lepiej. Bardzo podoba mi się socjalizacja Tosiek, najbardziej kochają Edzię, ale otwierają się też na innych ludzi, wczoraj bez problemu mogłam je pogłaskać :multi: Tak samo z Przemką, fajne jest uczucie dla człowieka, że pies kocha mnie i tylko mnie ale dla psa wcale to nie jest dobre, łechce tylko ludzia, że taki cudowny :p Znamy,takie przypadki... Quote
UMilki Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Śliczne, jeszcze zlęknione oczy. Dziewczyny jesteście WIELKIE. Quote
mamanabank Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Wychodzimy do świata mała, nie spadamy :-) Quote
edzia.71 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 mamanabank napisał(a):Wychodzimy do świata mała, nie spadamy :-) Wychodzimy , wychodzimy nasz nowy wolontariusz nad tym pracuje.:eviltong: Quote
mamanabank Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 R e w e l a c j a ! ! ! :multi: Quote
Romka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 edzia.71 napisał(a):Wychodzimy , wychodzimy nasz nowy wolontariusz nad tym pracuje.:eviltong: Cos bliżej chcę wiedziec... Quote
edzia.71 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Romka napisał(a):Cos bliżej chcę wiedziec... Jeśli dobrze pamiętam, to w niedzielę prowadził z boksem rozmowy od tyłu. Wygladało to nieźle. Chyba ma dar przekonywania.:evil_lol: Quote
kajkoowa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Ale Przemka nie siedzi w boksie 5, nad którym pracował p. Maciek... Quote
edzia.71 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kaja10014 napisał(a):Ale Przemka nie siedzi w boksie 5, nad którym pracował p. Maciek... No to mi się pomieszały boksy:oops: Quote
kajkoowa Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 edzia.71 napisał(a):No to mi się pomieszały boksy:oops: Przeniosłyśmy ją w bardziej widoczne miejsce, żeby miała częstszy kontakt z ludźmi. P. Maciek gadał z Ronem, Harrym i Hermioną :lol: Quote
mamanabank Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Fajne imiona :-D No nic, Przemko do zobaczenia w sobotę :-( Quote
mamanabank Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Tymczasem witamy się ze światem rano :-) Quote
Recommended Posts