angineuuka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 55 minut temu, Paulina94 napisał: Ja też :D Aga tez kiedys miala krajalnice :0 Quote
łamAga Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Magda do pracy nie biore śniadania :P ale moze coś wykombinuje :P Ania Sebek też nie chce krojonego bo mówi ze jest nie dobry , krajalnica stoli ale jest tesciowej więc nie ruszam , musimy sobie sprawić własną :D Quote
*Magda* Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Aga, lepiej nie, bo kolejnego palca utniesz :P Quote
łamAga Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 teraz już uważam :P a tego palca do dzisiaj nie używam :) Quote
marta1624 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Aga to zbyt niebezpieczne zajęcie dla ciebie :D Quote
marta1624 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Nie bo też trzeba je przekroić :p Chyba że same :D Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 11 godzin temu, dOgLoV napisał: Najbezpieczniejsze dla mnie są bułki :D Najbezpieczniej, jak nie będziesz jeść pieczywa :P 2 godziny temu, marta1624 napisał: Nie bo też trzeba je przekroić :p Chyba że same :D Świeża bułeczka, sama jest pyszna :) Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Też bym coś zjadła. Czas wstać z wyrka :P Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Na ja też jestem głodna :P Ale gardło nadal mnie boli i nie wiem co ma zjeść :( Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Może wypij mleko z miodem. Albo taka płukanka nawilzajaca na gardlo, ale ja podobno najlepiej robic przed jedzeniem i umyciem zebow ale nie przesadzalabym. Pół szklanki przegotowanej wody, lyzeczka wit e, lyzka gliceryny. I plukac tym gardlo, tylko nir wiem czy mozesz Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Ola, piję herbatę z miodem i cytryną, piję sok z cebuli, płuczę gardło wodą z solą. Jednak nic mi nie pomaga :( Zrobiłabym sobie napar z imbiru, ale już nie mam tyle miejsca w brzuchu, żeby tyle pić :/ Herbaty piję około litra dziennie, do tego ponad pół litra herbaty z liści malin, rano zawsze ciepłe mleko "na dzień dobry", więc już tego miejsca na imbir mi brakuje :( Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 41 minut temu, magdabroy napisał: Ola, piję herbatę z miodem i cytryną, piję sok z cebuli, płuczę gardło wodą z solą. Jednak nic mi nie pomaga :( Zrobiłabym sobie napar z imbiru, ale już nie mam tyle miejsca w brzuchu, żeby tyle pić :/ Herbaty piję około litra dziennie, do tego ponad pół litra herbaty z liści malin, rano zawsze ciepłe mleko "na dzień dobry", więc już tego miejsca na imbir mi brakuje :( Tylko podobno herbata właśnie wysusza gardło..więc może pij ją z miodem i cytryną ale mniejszą ilość..resztę nadrabiaj wodą ? Quote
Ania :) Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Witam w klubie bolacych gardeł... dzisiaj nie jest fajnie.. a pod koniec dnia pewnie stracę głos. Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Głównie piję herbaty owocowe, więc w nich prawdziwej herbaty tyle co nic ;) A Isla niestety nie dla ciężarnych :P Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 5 minut temu, magdabroy napisał: Głównie piję herbaty owocowe, więc w nich prawdziwej herbaty tyle co nic ;) A Isla niestety nie dla ciężarnych :P To nie wiem :D Quote
mar....ka Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 szałwią przepłukuj, ja robię mix- mleko, miód, łyżeczka masła i czosnek i o dziwo lubię ten smak hehehe Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Chyba wiem co mi podrażnia gardło :/ Było z moim gardłem już wstępnie lepiej. Zrobiłam sobie herbatę z liści malin i znowu jest gorzej :( Chyba je muszę odstawić na kilka dni i wrócić do nich dopiero jak wyleczę gardło :/ Quote
Paulina94 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Mnie też gardło boli... Pewnie dlatego, że w pracy zimno :/ Ja na gardło biorę Tymianek i Podbiał. Quote
*Magda* Posted February 2, 2016 Author Posted February 2, 2016 Paulina, ja w ciąży nie mogę wziąć nic, gdzie nie jest wyraźnie napisane, że można brać w ciąży :/ Dlatego pozostają mi babcine sposoby, typu syrop z cebuli, herbata z miodem itp. ;) Przy poprzednim przeziębieniu, nawet lekarz miał problem znaleźć coś, co może mi przepisać :( Dlatego teraz nawet do lekarza nie pojechałam, bo szkoda mojego czasu :/ Quote
*Magda* Posted February 2, 2016 Author Posted February 2, 2016 Hej Marta :) Niby jest trochę lepiej, ale jeszcze boli :( W nocy jest najgorzej :/ Quote
Recommended Posts