Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

Magda do pracy nie biore śniadania :P

ale moze coś wykombinuje :P

Ania Sebek też nie chce krojonego bo mówi ze jest nie dobry , krajalnica stoli ale jest tesciowej więc nie ruszam , musimy sobie sprawić własną :D

Posted
11 godzin temu, dOgLoV napisał:

Najbezpieczniejsze dla mnie  są bułki :D

Najbezpieczniej, jak nie będziesz jeść pieczywa :P

2 godziny temu, marta1624 napisał:

Nie bo też trzeba je przekroić :p Chyba że same :D

Świeża bułeczka, sama jest pyszna :)

Posted

Może wypij mleko z miodem. Albo taka płukanka nawilzajaca na gardlo, ale ja podobno najlepiej robic przed jedzeniem i umyciem zebow ale nie przesadzalabym. Pół szklanki przegotowanej wody, lyzeczka wit e, lyzka gliceryny. I plukac tym gardlo, tylko nir wiem czy mozesz

Posted

Ola, piję herbatę z miodem i cytryną, piję sok z cebuli, płuczę gardło wodą z solą. Jednak nic mi nie pomaga :( Zrobiłabym sobie napar z imbiru, ale już nie mam tyle miejsca w brzuchu, żeby tyle pić :/ Herbaty piję około litra dziennie, do tego ponad pół litra herbaty z liści malin, rano zawsze ciepłe mleko "na dzień dobry", więc już tego miejsca na imbir mi brakuje :(

Posted
41 minut temu, magdabroy napisał:

Ola, piję herbatę z miodem i cytryną, piję sok z cebuli, płuczę gardło wodą z solą. Jednak nic mi nie pomaga :( Zrobiłabym sobie napar z imbiru, ale już nie mam tyle miejsca w brzuchu, żeby tyle pić :/ Herbaty piję około litra dziennie, do tego ponad pół litra herbaty z liści malin, rano zawsze ciepłe mleko "na dzień dobry", więc już tego miejsca na imbir mi brakuje :(

Tylko podobno herbata właśnie wysusza gardło..więc może pij ją z miodem i cytryną ale mniejszą ilość..resztę nadrabiaj wodą ?

Posted
5 minut temu, magdabroy napisał:

Głównie piję herbaty owocowe, więc w nich prawdziwej herbaty tyle co nic ;)

A Isla niestety nie dla ciężarnych :P

To nie wiem :D

Posted

Chyba wiem co mi podrażnia gardło :/ Było z moim gardłem już wstępnie lepiej. Zrobiłam sobie herbatę z liści malin i znowu jest gorzej :( Chyba je muszę odstawić na kilka dni i wrócić do nich dopiero jak wyleczę gardło :/

Posted

Paulina, ja w ciąży nie mogę wziąć nic, gdzie nie jest wyraźnie napisane, że można brać w ciąży :/ Dlatego pozostają mi babcine sposoby, typu syrop z cebuli, herbata z miodem itp. ;) Przy poprzednim przeziębieniu, nawet lekarz miał problem znaleźć coś, co może mi przepisać :( Dlatego teraz nawet do lekarza nie pojechałam, bo szkoda mojego czasu :/