Jump to content
Dogomania

Tora & Lumpek (oboje za Tęczowym Mostem), ich dwóch i Tajga :)

Recommended Posts

Posted

i jak smaczne to???, przepis fajny, bo tak normalnie napisany. A tak jeszcze do Agi, wiadomo faceci inaczej widzą świat (bardziej różowo), a babka po 40-ce mająca dwójkę dzieci, trzy psy - próbuje patrzeć bardziej racjonalnie :)

Posted

Ja zrobiłam podwójną porcję i to było idealnie na taką prostokątną blaszkę ;)

Tylko nutelli dałam trochę mniej, bo 5 łyżek, a nie 6-8 i cukru tylko 5 łyżek, a nie 6 ;)

Czekolady dałam w sumie, pół tabliczki-gorzkiej.

Blaszki nie trzeba smarować. Ciacho samo "wylatuje" z blaszki, jak troszkę przestygnie ;)

No i po 30 min. pieczenia jest z wyglądu jak "zakalec", więc polecam piec 45-50 minut ;)

Posted

i jak smaczne to???, przepis fajny, bo tak normalnie napisany. A tak jeszcze do Agi, wiadomo faceci inaczej widzą świat (bardziej różowo), a babka po 40-ce mająca dwójkę dzieci, trzy psy - próbuje patrzeć bardziej racjonalnie :)

Smaczne i w tych proporcjach  co ja zrobiłam, było słodkie, ale nie za słodkie ;)

Szybko się je robi, więc jak nagle mamy mieć gości, to polecam ;)

Posted

Majoka, jakby to miała być decyzja tylko dwojga dorosłych ludzi, to sobie można patrzeć przez różowe okulary ;)

Ale jak się jest odpowiedzialnym za dzieci i inne żywe stworzenia, to trzeba przemyśleć wszystkie "za" i "przeciw" ;)

Posted

widać na fotach, że ciacho ciężkie.....więc pewnie i po tych 45 min. za wiele wyglądu nie zmieni

Może dlatego przepis jest na taką małą ilość, bo wtedy będzie niższe ;)

Ale ja chciałam ciasto, a nie naleśnik :D