Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja opowiem Wam coś o charakterze Feliksa...w czwartek byliśmy z Ewą i Donatą w hoteliku u Sylwii.Byłam ciekawa jak teraz zachowa się Feliks wobec mnie i czy pozna Ewę...Feliks wszystkich nas zaskoczył,całusy dla Ewy rozdawał bez końca,wchodził na głowę,przytulał się,widać było jak bardzo się cieszy...potraktował Ewę jak starą znajomą.Wobec Donaty zachowywał dystans ale nie było mowy o żadnym gryzieniu.Ja trzymałam się z boku i pilnowałam swoich kostek u nóg,potem zapomniałam,ze Feliks idzie obok mnie zajęta rozmową.I teraz najważniejsze...kiedy już zapomniałam,ze mam obok siebie gryzonia Feliksa,ten wspiął się na łapki,oparł o moje kolano i zanim zdążyłam się zorientować...polizał po dłoni...tak,tak Feliks mnie polizał...a równie dobrze mógł mnie ugryzć,nawet nie miałabym czasu odskoczyć.Zaskoczył mnie bardzo...:lol::lol::lol:

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brakuje... nadal 30zł
Bardzo dziękujemy. Dopiszę w najbliższym rozliczeniu.

Od kilku dni bezskutecznie poszukuję osoby do wizyty przed/a dla Feliksa w Kościerzynie, woj. pomorskie.
Dzisiaj Państwo chcieli już przyjechać po Feliksa, ale niestety... szukam dalej.
Jeśli ktoś z Was mógłby pomóc, zna kogoś z tamtych okolic, w imieniu Feliksa, z góry dziękuję za pomoc.

Posted

[quote name='mamanabank']Brakuje... nadal 30zł
Bardzo dziękujemy. Dopiszę w najbliższym rozliczeniu.

Od kilku dni bezskutecznie poszukuję osoby do wizyty przed/a dla Feliksa w Kościerzynie, woj. pomorskie.
Dzisiaj Państwo chcieli już przyjechać po Feliksa, ale niestety... szukam dalej.
Jeśli ktoś z Was mógłby pomóc, zna kogoś z tamtych okolic, w imieniu Feliksa, z góry dziękuję za pomoc.[/QUOTE]
Szkoda, że wczesniej ludzie nie dzwonili wizyta byłaby przeprowadzona osobiście przez wolontariuszy z Łowicza. Dwa tygodnie temu byliśmy przez trzy dni w Kościerzynie.:diabloti:

Posted

[quote name='edzia.71']Szkoda, że wczesniej ludzie nie dzwonili wizyta byłaby przeprowadzona osobiście przez wolontariuszy z Łowicza. Dwa tygodnie temu byliśmy przez trzy dni w Kościerzynie.:diabloti:[/QUOTE]

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:drinking:

Posted

Aniu, rozliczenie dla Ciebie :-)

Czy wpłynęły jakieś nowe deklaracje?

100zł od Dionizego jest już na koncie hoteliku, do zapłaty w tym m-cu będzie 100zł

.........................................................................
.........................................................................

[B]AniaiJanek oraz znajomi [/B]- 100zł [B][COLOR=darkgreen]- VI[/COLOR][/B], [B][COLOR=darkgreen]VII[/COLOR][/B]
[B]UMilki [/B]- 10zł [B][COLOR=darkgreen]- VI, VII, VIII[/COLOR][/B]
[B]Skarpeta Łowicka [/B]- 20zł - [COLOR=darkgreen][B]VI[/B][/COLOR], [COLOR=darkgreen][B]VII[/B][/COLOR]
[B]Romka [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI, VII, VIII, IX, X, XI[/B][/COLOR] (VII-XI 50zł u Sylwiaso)
[B]Tofikowa [/B]- 10zł - [B][COLOR=darkgreen]VI[/COLOR][/B]
[B]Donata [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI[/B][/COLOR], [B][COLOR=darkgreen]VII[/COLOR][/B]
[B]Dionizy Ass [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI, VII[/B][/COLOR]
[B]uczeń czarnoksiężnika[/B] - 10zł

[B]RAZEM: 170zł
[COLOR=red]BRAKUJE: 20zł

[/COLOR][/B][COLOR=red][U][COLOR=black]Deklaracje jednorazowe:

[/COLOR][/U][COLOR=black][B]Ares-ka - 20zł - [COLOR=darkgreen]VI
[COLOR=black]Tofikowa - 10zł -[/COLOR] VI
[COLOR=black]Dionizy Ass - 100zł - [COLOR=darkgreen]VII [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=darkgreen][COLOR=black][COLOR=darkgreen][COLOR=black](na konto hoteliku)[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=darkgreen]

[COLOR=black]wydatki
- 200zł hotelik maj/czerwiec
- 200zł hotelik czerwiec/lipiec
[/COLOR][/COLOR]
[/B][SIZE=4]Aktualny stan skarbonki[/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=darkgreen] 110zł [/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=black]- w tym 100zł na koncie hoteliku[/COLOR]

Posted

[B]AniaiJanek oraz znajomi [/B]- 100zł [B][COLOR=darkgreen]- VI[/COLOR][/B], [B][COLOR=darkgreen]VII[/COLOR][COLOR=darkgreen], VIII[/COLOR][/B]
[B]UMilki [/B]- 10zł [B][COLOR=darkgreen]- VI, VII, VIII[/COLOR][/B]
[B]Skarpeta Łowicka [/B]- 20zł - [COLOR=darkgreen][B]VI[/B][/COLOR], [COLOR=darkgreen][B]VII[/B][/COLOR]
[B]Romka [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI, VII, VIII, IX, X, XI[/B][/COLOR] (VII-XI 50zł u Sylwiaso)
[B]Tofikowa [/B]- 10zł - [B][COLOR=darkgreen]VI[/COLOR][COLOR=darkgreen], VII[/COLOR][/B]
[B]Donata [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI[/B][/COLOR], [B][COLOR=darkgreen]VII[/COLOR][COLOR=darkgreen], VIII[/COLOR][/B]
[B]Dionizy Ass [/B]- 10zł - [COLOR=darkgreen][B]VI, VII[/B][/COLOR]
[B]uczeń czarnoksiężnika[/B] - 10zł

[B]RAZEM: 170zł
[COLOR=red]BRAKUJE: 20zł

[/COLOR][/B][COLOR=red][U][COLOR=black]Deklaracje jednorazowe:

[/COLOR][/U][COLOR=black][B]Ares-ka - 20zł - [COLOR=darkgreen]VI
[COLOR=black]Tofikowa - 10zł -[/COLOR] VI
[COLOR=black]Dionizy Ass - 100zł - [COLOR=darkgreen]VII [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=darkgreen][COLOR=black][COLOR=darkgreen][COLOR=black](na konto hoteliku)[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][B][COLOR=darkgreen]

[COLOR=black]wydatki
- 200zł hotelik maj/czerwiec
- 200zł hotelik czerwiec/lipiec
- 200zł hotelik lipiec/sierpień
[/COLOR][/COLOR]
[/B][SIZE=4]Aktualny stan skarbonki[/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=darkgreen] 30zł
[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=black]
[SIZE=3]rozliczenie po zapłacie za hotelik na lipiec/sierpień - 100zł ze skarbonki Feliksa (dzisiaj poszedł przelew) + wcześniejsze 100zł od Dionizego[/SIZE]

[/COLOR]

Posted

Jeśli tak dalej pójdzie ze znalezieniem osoby do wizyty, Feliksowi przejdzie dom koło nosa...
Nikt nie może sprawdzić domu w Kościerzynie, a ze względu na charakter Feliksa, nie zaryzykuję oddania go tylko na podstawie ewentualnej ankiety przed/a.

Macie może jakieś sugestie w tej sprawie? Co robić?

Posted

Jeżeli faktycznie nie ma nikogo kto mógłby sprawdzić domek, może przeprowadzić z domkiem długa rozmowę -opisać problemy Feliksa itd.- z rozmowy telefonicznej tez można dużo wyczuć... Szkoda by dobry dom (jeśli ten taki jest) przepadł...

Posted

Z rozmową nie ma problemu, bo po pierwsze tel., po drugie Państwo sami chcą przyjechać po psa, już w minioną sobotę chcieli być. Jeszcze będę kombinować. Mambę oddałam w ten sposób, ale Mamba słodka jak aniołek :-) bezproblemowa :-D :-D a Feliks jest Feliks, ma tę swoją niechęć do niektórych nowych ludzi, szczególnie mężczyzn. Państwo to wiedzą i akceptują, przez telefon wszystko OK, pani budzi zaufanie. Ryzyko niepowodzenia jest przy każdej adopcji, ale w przypadku Feliksa moja czujność jest zdwojona, przeszedł już swoje. Dzisiaj podzwonię jeszcze, może uda mi się wreszcie coś ustalić... porozmawiam też z Panią, której nie mogę zwodzić w nieskończoność.

Posted

Jeśli tak to ja uważam, że powinni przyjechać jak najszybciej. Jesli chca jechac po psa, sa zdecyowani, znaja jego problemy i jeszcze poznacie ich na miejscu to wyglada to bardzo dobrze. Niech domek mu nie przepadnie. Kazda adopcja to ryzyko. Szły psy do tak zwanych wspanialych sprawdzonyuch domow i wracaly...

Posted

Kochane cioteczki przyjechali bardzo fajni ludzie,którzy dzwonili kilkakrotnie w sprawie Feliksika do Mamynabank Państwo przyjechali z Kościerzyny 300km!!!Mamanabank weszła z nimi do mnie i stanęli przy bramie,psina tak zachowała się super przywitała ich, było lekkie warknięcie na Pana,ale potem ku naszemu zdumieniu Feliksik zachowywał sie tak jakby znał ich całe swoje życie coś nieprawdopodobnego ja nie mogłam uwierzyć własnym oczom tulił się do nich jadł z Pana ręki!!!!Byli z nim na spacerku Mamanabank przekazała wszystkie informacje.Feliksik pojechał do nowego domu!!!!Mamanabank nie ma intern.ale jak tylko jej podłączą zaraz wrzuci zdjęcia!!Jestem przeszczęśliwa intuicja moja mi podpowiada,że Felisiu znalazł cudowny DOM!!!