Iljova Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-QBSZ3H5c38o/TdgjO4wwXtI/AAAAAAAACZA/K-rMeZZNqa8/682%25255B1%25255D.jpg[/IMG] Quote
Marzka35 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Temidko, jak minęła piątkowa wizyta w schronisku? Udało się dostać do środka i może zrobić jakieś zdjęcia? Te psiaki napradę potrzebują pomocy, bo inaczej, to zginą zapomniane przez wszystkich. Jestem na etapie gruntownego "czyszczenia" domu z "pamiątek", bibelotów i innych rzeczy. Czy mogłabym je komuś przekazać na zorganizowanie bazarku dla psinek? Rzeczy te mogę dowieźć do Radomska lub Łodzi, tylko proszę o info czy wogóle jesteś tym zainteresowana? Quote
Marzka35 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nikt tu nie zagląda? Wszyscy zapomnieli o radomszczańskich psinkach? :-( Quote
Marzka35 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nikt tu nie zagląda :-( Wszyscy zapomnieli o radomszczańskich psinkach? Quote
Iljova Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Co się dzieje w Radomsku Niepokoi mnie ta cisza, mam uczucie jakby coś niedobrego się działo. Temidko odezwij się, proszę !!!! Quote
Temida Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Jestem cały czas :) Cisza jest bo ostatnio miałam więcej interwencji, natomiast Madlene nie mogła porobić zdjęć do ogłoszeń. Wpadnę tam w piątek. A to do poczytania, bo aż mi się. O schronisku. [url]http://radomsko.naszemiasto.pl/artykul/924841,psy-w-schronisku-dla-zwierzat-maja-teraz-za-duzo-jedzenia,id,t.html[/url] Quote
Iljova Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Przeczytałam i przyszła mi myśl do głowy takie powiedzenie n.. w kabzie sie otwiero( tzn. n.. w kieszeni się otwiera) To poprostu kpina, a ta kobieta to jakąś znajoma tych z PGK ? Więcej nie skomentuje, bo brak słów :angryy: Quote
Marycha35 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Ludziki musimy przesłać do tej gazety pismo z przeprosinami, że to przez nas tak dużo karmy w schronie, że jest nam bardzo przykro, bo tak sprawnie funkcjonujemy. I do tego przepraszamy, bo może wkrótce przez nas być mniej psiaków w boksach, bo pięknie dzięki nam idą wreszcie adopcje! KUR.........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Marzka35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Świetny pomysł z tymi przeprosinami.... A tak serio. Kiedy są dni Radomska, bo w gazecie piszą, że będą wtedy adopcje za 1zł. Można to szerzej rozpropagować. Może wtedy jakiś stolik z ciastami i zyski ze sprzedaży na żarło dla psinek naszych kochanych? Quote
Marzka35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jak organizatorzy wyobrażają sobie adopcje, skoro schronisko jest nieczynne w weekendy. Sorry, w sobotę jest czynne 9-13. W tych godzinach, to mała grupka ludzi zdecyduje się na wizytę w schronie, bo chyba nie będzie psiaków na festynie. Może jakieś stoisko ze zdjęciami psiaków w dobrym widocznym miejscu. Oczywiście wcześniejsza propaganda. Na festynie decyzja, jakieś potwierdzenie, że domek z festynu i po sprawdzeniu domku, piesek jest adoptowany. To takie moje sugestie, może się przydadzą. Postaram się wtedy podjechać, oczywiście z chętnymi na pieska, ale nie obiecuję. Quote
Temida Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 W soboty jest od 8 do 15 teraz. A na dni radomska to pewnie otworzą i w niedzielę. Stoiska to nie będzie bo nigdy nie ma nic, nawet ulotek, że jest schronisko. Quote
Marycha35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ludziki na naszym wątku radomszczańskim innym dziewczyna podała namiary dziennikarzyn z gazety, którzy wypisali te bzdury. Ja bardzo poważnie mówiłam o przeprosinach. Oni nas totalnie olali jako grupę, która zorganizowała jedzenie. Wychodzi, że schronisko samo sobie pomogło!!!! Temidko napiszmy tam!!!! Quote
Temida Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Marysiu, to oczywiście w mniemaniu ,,niektórych'' tylko zasługa schroniska. macie wolną rękę. Quote
Marycha35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Cholera, ja teraz mam falę egza na studiach, ale jak coś uda mi się naskrobać to wrzucę Wam tu, lookniecie, jak coś ślemy. Chyba że ktoś ma ochotę pisać już:) Quote
Soema Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Marycha35']Cholera, ja teraz mam falę egza na studiach, ale jak coś uda mi się naskrobać to wrzucę Wam tu, lookniecie, jak coś ślemy. Chyba że ktoś ma ochotę pisać już:)[/QUOTE] Najlepiej niech każdy od siebie pisze. Quote
Marycha35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Sorka, ale mnie sie wydaje, że do tej gazety to lepiej rąbnąć wspólne pismo. Zaprotestować, przeprosić, że to Nasza i tylko Nasza wina;) Tyle karmy!!!! Napisać o zakazie robienia zdjęć, o wolontariacie wstrzymanym i prezydencinie.... Quote
UBOCZE Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Przepraszam za offa. Doradźcie, proszę, co można zrobić z nieodpowiedzialnym właścicielem bulterriera? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208781-Bulterier-dotlkliwie-pogryzł-mojego-psa.-Co-zrobić?p=16984708#post16984708[/URL] Quote
Marzka35 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Wracając do tematu DNI RADOMSKA, skąd ludziska mają wiedzieć, że w czasie festynu można adoptować psa za 1zł, skoro pewnie niektórzy nawet nie wiedzą, że takowe schronisko jest. Może jakoś zdobyć listę firm wystawiających się na festynie i chociaż na stoisku [I][B]jakiejś życzliwej[/B][/I] firmy położyć ulotki o schronie i adopcjach? Promocja to ponad połowa sukcesu, więc trzeba jakoś rozpromować schronisko, że dzieje się tam źle psiakom. Artykuł w gazecie obrzydliwy i wypowiedź "przypadkowej" pani bardzo niesprawiedliwa. Trzeba ludzi uświadomić skąd tyle karmy w schronie, bo przecież nie za sprawą super zarządcy przytuliska. Quote
Tofikowa Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Brązuś ma wykupiony pakiet ogłoszeń. Powodzenia piesku. Quote
Temida Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Dzisiaj miałyśmy wywiad w telewizji łódzkiej i mówiłyśmy na temat Radomska. Przyszła też uchwała Radnych o uznaniu skargi V-ce Prezesa ŁTOnZ na działalność Prezydenta Miasta. Skargę przegłosowano jako zasadną. Teraz konsekwencje. Choć tak naprawdę to największą satysfakcją byłoby gdyby tam się jeszcze wiele zmieniło. Dla zwierząt. Quote
Iljova Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Nie będę sie bardzo cieszyła żeby..... ale to już jakiś postęp, coś takiego .... Najwyższy czas... Mam nadzieję że poprawi się w końcu sytuacja tych najbardziej zainteresowanych i pokrzywdzonych Quote
Temida Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 A tu UCHWAŁA: [url]http://www.peup.radomsko.pl/pobierz.seam?zbior=1&plikId=141292&zalId=100830[/url] Quote
Recommended Posts