Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

Posted

Spróbuję też innym psiakom porobić zdjęcia. Ale tak szczerze..musimy wyciągać i robić ogloszenia najpotrzebującym psiakom albo tym, ktore mają największe szanse na adopcje, po to by cała reszta miała po prostu co jeść. Jeśli się uda to porobie innym, mam nadzieję, że uproszę Panów, żeby mi je wyprowadzali :P

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madlene']Spróbuję też innym psiakom porobić zdjęcia. Ale tak szczerze..musimy wyciągać i robić ogloszenia najpotrzebującym psiakom albo tym, ktore mają największe szanse na adopcje, po to by cała reszta miała po prostu co jeść. Jeśli się uda to porobie innym, mam nadzieję, że uproszę Panów, żeby mi je wyprowadzali :P[/QUOTE]

Rozumiem, że najpierw trzeba tym najbardziej potrzebującym psiakom pomagać i wyciągać te z dużymi szansami na adopcje, ale póki co schronisko nie ma żadnej strony, gdzie ludzie mogliby zobaczyć wszystkich podopiecznych. Czasem takie "średniaki", które w miare dobrze radzą sobie w schronisku i niby bez szans na adopcje, też warto pokazać światu. A może chwycą kogoś za serce? W końcu rasa: bukiet kwiatowy, to najwspanialsza rasa na świecie !!!

Posted

Multipla też ładnie brzmi :-). Ważne, żeby każdemu psiakowi dać szanse na znalezienie domu. Te nowe prawie od razu znajdują domki. Może te pokazywane obecnie póki co muszą poczekać na swojego Pana/Panią, a w międzyczasie innym się uda wyemigrować do DS.

Posted

[INDENT]Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy koosiek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/208091"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/208091[/COLOR][/URL] Tanio !!!! [/INDENT]

Posted

Jak narazie to nie będzie nic.

[B][COLOR=red]Został ponownie wprowadzony zakaz robienia zdjęć na terenie schroniska. Byłam tam dzisiaj to powiedziano mi, że muszę uzyskać zgodę kierownika oczyszczalni. Więc tam poszłam i poczekałam sobie trochę. Na pana kierownika czekałam 1,5 h. Wkońcu się wkurzyłam i napisałam do Temidy. Ona tam podzwoniła i faktycznie jet taki zakaz. Amanda jako [U]wyjątek [/U]mogłaby robić zdjęcia, na co się nie zgodziła. Ja mogłabym robić po podpisaniu oświadczenia, że nie będę wykorzystywała tych zdjęć do celów propagandowych - czyli jak by nie patrzył do ogłoszeń. Dowiedziałam się również że psy nie mogą być wyprowadzane z boksów ....ponieważ inne wtedy szczekają i robią za duży hałas.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Ja tego nie będę komentować, bo już dzisiaj mam tego dosyć, przynajmniej 1.5 na słońcu to już za dużo[/COLOR]

Posted

[quote name='Madlene']Jak narazie to nie będzie nic.

[B][COLOR=red]Został ponownie wprowadzony zakaz robienia zdjęć na terenie schroniska. Byłam tam dzisiaj to powiedziano mi, że muszę uzyskać zgodę kierownika oczyszczalni. Więc tam poszłam i poczekałam sobie trochę. Na pana kierownika czekałam 1,5 h. Wkońcu się wkurzyłam i napisałam do Temidy. Ona tam podzwoniła i faktycznie jet taki zakaz. Amanda jako [U]wyjątek [/U]mogłaby robić zdjęcia, na co się nie zgodziła. Ja mogłabym robić po podpisaniu oświadczenia, że nie będę wykorzystywała tych zdjęć do celów propagandowych - czyli jak by nie patrzył do ogłoszeń. Dowiedziałam się również że psy nie mogą być wyprowadzane z boksów ....ponieważ inne wtedy szczekają i robią za duży hałas.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Ja tego nie będę komentować, bo już dzisiaj mam tego dosyć, przynajmniej 1.5 na słońcu to już za dużo[/COLOR][/QUOTE]

[B]W poniedziałek na spotkaniu byliśmy zapewniani o ,,linii porozumienia''. Rozumiem, że to jest to porozumienie.
Zakaz robienia zdjęć jest oficjalnym stanowiskiem PGK, nie ma też i jak łatwo wywnioskować z wypowiedzi i czynów
wolontariatu też nie będzie.
[/B]
[B]Wydaje mi się, że ostatnie tygodnie były zbyt ciche dla tego schroniska. [/B]
[B]Moim celem było usprawnienie tego schroniska, jednak jak widać PGK zależy na tym co było. [/B]
[B]A co było wiemy.[/B]

Posted

[quote name='Temida'][B]W poniedziałek na spotkaniu byliśmy zapewniani o ,,linii porozumienia''. Rozumiem, że to jest to porozumienie.
Zakaz robienia zdjęć jest oficjalnym stanowiskiem PGK, nie ma też i jak łatwo wywnioskować z wypowiedzi i czynów
wolontariatu też nie będzie.
[/B]
[B]Wydaje mi się, że ostatnie tygodnie były zbyt ciche dla tego schroniska. [/B]
[B]Moim celem było usprawnienie tego schroniska, jednak jak widać PGK zależy na tym co było. [/B]
[B]A co było wiemy.[/B][/QUOTE]

Na to wychodzi że to jest ta właśnie "linia porozumienia " . Jak dla mnie to już została zerwana

Posted

Czytam i oczom nie wierzę!!! Jak można tak traktować psy?! Żadnych spacerów, żadnego wyprowadzania.....:angryy: To co, że inne szczekają? Zakłóca to błogi spokój panu kierownikowi oczyszczalni?
Tam to by przetarg na zarządcę schroniska się przydał!!! a nie konkurs na nowego lekarza wet.
Wygląda na to, że historia zatoczyła koło i wszystko ma wrócić do stanu pierwotnego, głodujące psy i ciche przyzwolenie na to.:shake:
Zróbmy coś!!! jakaś pikieta w mieście. Jestem spoza Radomska, ale przecież w Radomsku są ludzie kochający psy i na pewno taka akcja coś przyniesie.
Karmę i inną pomoc chętnie schronisko przyjmowało, ale żeby coś od siebie i żeby współpracować to już NIE.

Posted

Ale to nie schronisko nic nie chce współpracować tylko kierownik PGK... Jakoś w schroniskach w innych miastach Polski można robić zdjęcia, wolontariusze psy na spacer wyprowadzają a tutaj...
A może psy miały gdakać albo serenady śpiewać, jeszcze lepiej - odbierać fale RMF-u :P

Posted

Co szkodzi jakiemuś [B]marnemu kierowniczynie[/B], że ktoś chce pomóc zwierzętom? Może ma jakieś lewe interesy pod przykrywką zarządzania schroniskiem? Wierzyć się nie chce, że wolontariusze nie mogą wyprowadzać psów na spacery? Zamknąć tego szanownego pana w kojcu i choć tydzień kazać mu tam siedzieć, ciekawe, czy by nie szczekał, jak psy z boksów obok wychodziłyby na spacer!!!
Coś tam śmierdzi!!! i to nie koopy psów.....

Posted

Wychodzi na to że bardzo wiele może być ukrywane, cały czas czują się bezpiecznie i robią to co im pasuje żeby jakiś interes
(Jaki? Tego niewiem) się kręcił. Coś naprawdę jest bardzo nie wporządku. Jak dla mogę to jedyne wyjście to porządne nagłośnienie tego w mediach i gdzie tylko się da. Sytuacja tego schroniska jest bardzo niejasna. Takie postępowanie wzbudza podejrzenia i to nie byle jakie. Ktoś czerpie z tego dużą korzyść, żeby utrzymać je w takim właśnie stanie. Bardzo komuś zależy na odizolowaniu zwierząt tam przebywających, w jakim celu? Nie napisze tego co przyszło mi na myśl, wolę to przemilczeć i mam nadzieję że .....

Posted

BŁAGAMY O POMOC.
11 miesięczny HUSKY Z NUŻYCĄ.
CO ROBIĆ????

[U][url]http://www.dogomania.pl/threads/208180-TRAGEDIA!!!-M%C5%82ody-husky-z-zaawansowan%C4%85-Nu%C5%BCyc%C4%85-B%C5%81AGAMY-O-POMOC[/url][/U]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/837/019gc.jpg/"][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/9163/019gc.jpg[/IMG][/URL]

Posted

UWAGA UWAGA.
Odkryłam nowe zjawisko.
Pan informatyk zrobił ,,coś'' na stronie schroniska i jest nawet kilka piesków.

Z tym, że bez opisów i nie wiem co Wy na tych zdjęciach zobaczycie, ale ja widzę to, że wykonujący
owe zdjęcia pracownik do tego się nie nadaje.

[url]http://www.pgk-radomsko.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=47&Itemid=87[/url]