Anula Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Edytko-prześlę 100 zł-kup temu Panu co najpilniejsze-więcej nie mogę.Mam męskie rzeczy:sfetry kurtki i kurtki robocze ,chyba kalosze i jeszcze trochę ciuchów tylko muszę się rozejrzeć-jest problem przesłania tego bo paczka będzie ciężka i nie wiem jak to ogarnąć.Czy pieniążki mogą być przelane na konto Leo z dopiskiem-dla Pana od koni.Jeżeli tak to jutro zrobię przelew. Quote
Olga7 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Ponieważ okazalo się ,że lampa naftowa ani stojąca ani przenośna nie jest potrzebna jednak,skorygowalam tekst.[COLOR=navy] [/COLOR] Quote
megi345 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 zrobie ogłoszenie na fotoblogu gdzie mam w znajomych bardzo dużo koniarzy, może mają jakieś zbedne konskie rzeczy które są już troszke podniszczone i przekażą do pielęgacji dla tych koni. Quote
Edi100 Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='Anula']Edytko-prześlę 100 zł-kup temu Panu co najpilniejsze-więcej nie mogę.Mam męskie rzeczy:sfetry kurtki i kurtki robocze ,chyba kalosze i jeszcze trochę ciuchów tylko muszę się rozejrzeć-jest problem przesłania tego bo paczka będzie ciężka i nie wiem jak to ogarnąć.Czy pieniążki mogą być przelane na konto Leo z dopiskiem-dla Pana od koni.Jeżeli tak to jutro zrobię przelew.[/QUOTE] Dziękuję Kochana. Kupimy w pierwszej kolejności jedzenie. Pan jest niski, chudy i nie młody już. Widać że mu ciężko. Ona macha na pożegnanie za każdym razem. Quote
Edi100 Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='megi345']zrobie ogłoszenie na fotoblogu gdzie mam w znajomych bardzo dużo koniarzy, może mają jakieś zbedne konskie rzeczy które są już troszke podniszczone i przekażą do pielęgacji dla tych koni.[/QUOTE] O super! Dziękuję! Quote
Edi100 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Kropka z arkadiuszem jadą tam dziś znowu. Spakowali co mieliśmy w domu. 2 pasztety, konserwę, olej, makaron, mydło. Nie wiem co jeszcze Kropka wyszperała bo nie ma mnie w Żmigrodzie. Quote
Anula Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Przelew i paczka wysłane.Nie pakowałam kaloszy i kurtki,ponieważ duże numery XL.Lampa,którą olga7 wynalazła bardzo fajna-może jakaś kochana cioteczka by za sponsorowała tą lampę dla tego Pana.Aha paczka jest zaadresowana na Kasię. Quote
megi345 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 dopiero co dodałam apel na fotoblog a już dostałam deklaracje pomocy. pewna dziewczyna chce oddać kopystke (przyrząd do czyszczenia końskich kopyt) oraz zadeklarowała że jak sprzeda swoje siodło to dorzuci od 20 do 50zł na pana! tak więc czekam na większy odzew, rozreklamowałam apel na fotoblogu jak się da! będę informować w razie gdyby było więcej chętnych do pomocy:) Quote
megi345 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 prosze o dane do przelewu oraz adres na jaki mają zostać dostarczone rzeczy. jakaś osóbka napisała że ma mase rzeczy do zbycia, tak więc powinna przyjść obfita paczka!! Quote
Edi100 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='megi345']prosze o dane do przelewu oraz adres na jaki mają zostać dostarczone rzeczy. jakaś osóbka napisała że ma mase rzeczy do zbycia, tak więc powinna przyjść obfita paczka!![/QUOTE] Bardzo dziękuję! Ogarnę swoje zwierza i wyslę na pw. Quote
KropkaKropka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='Anula']Przelew i paczka wysłane.Nie pakowałam kaloszy i kurtki,ponieważ duże numery XL.Lampa,którą olga7 wynalazła bardzo fajna-może jakaś kochana cioteczka by za sponsorowała tą lampę dla tego Pana.Aha paczka jest zaadresowana na Kasię.[/QUOTE] Pieniążki wpłynęły, zaraz idziemy na zakupy. Przed chwilą też dostałam paczkę, jest piękna:) napewno bardzo się spodoba, bardzo dziękujemy:) Quote
Edi100 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 To jest niesamowite kiedy i zwięrzęta i ludzie syci i odziani. Dziękujemy! Quote
megi345 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 wysłałam tej pani która chce wysłać paczkę adres. mam nadzieję że niebawem wyśle i wszystko dojdzie w miarę szybko:) Quote
KropkaKropka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Jesteśmy po wizycie u pana Józka, pan jest bardzo miły, zaprosił nas na herbatę. Siedzieliśmy sobie w kuchni i rozmawialiśmy. Więc tak, dzieci pan nie ma, żona jego po 20 latach małżeństwa zmarła 3 lata temu na nowotwór, pomaga mu czasami brat. Renty żadnej nie ma, dorabia jak może, orze pole jak ktoś potrzebuje, sprzedaje jajka. Jak to powiedział "on jeść nie musi, byle by zwierzęta dostały". Pasze dla koni i kur ma, karme dla psów i kotów którą od nas dostał, dzisiaj zrobiliśmy mu zakupy, więc i on teraz będzie ma. Pan skomentował " z nieba mi spadliście"...bo nie ma gdzie teraz dorobić, oglądał każdą rzecz i z każdej bardzo sie cieszył. I z artykułów spożywczych a także ubrań, miał sobie (jak pojedziemy) pochować do szafy. Tam prądu nie ma, jak zrobiło się ciemno pan powiedział , że zapali światło i odpalił dwa wkłady do zniczy. Ma taką starą kuchnie w której pali drewnem, w kuchni całkiem ciepło. Na dworze ma pompe z której czerpie wode i na tej kuchni ją gotuje. Hm, co jeszcze.. Pan na sterylki sie zgodził, upewniał sie tylko że im to nie zaszkodzi. Źrebaka odsprzeda nam, ale to dopiero za jakiś czas, bo narazie jest za mały. Zawieźliśmy panu (dzisiejsze zakupy): chleb, bułki, olej, jagody w słoiku, cukinia marynowana, pomidory, paprykarz, smalec, czekolade, sól, herbate, maszynki do golenia 12 szt, wafelki, zapałki, papier toaletowy, pierniczki, kiełbase, cukier, pianka do golenia, margaryna do smarowania, konserwy turystyczne, tyrolskie, ogórki konserwowe, karme dla kotów 2 kg, pasztety, musztarde, śledzie, 2 pary skarpetek frote. Zakupy spożywcze wyniosły 72,14 zł, skarpetki 5,20zł Dwa psy i dwa koty śpią z nim, Quote
KropkaKropka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 W paczce od Anuli było- kurtka na zimę, bezrękawnik, 3 bezrękawniki (kamizelki) sweterkowe, 3 polówki, sweter, 2 koszule flanelowe, spodnie robocze, bokserki, skarpetki, 3 mydełka:loveu: Pan sie baaaaaaaardzo ucieszył! Dziękujemy!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Poprosił jeszcze (jeśli mamy na zbyciu..) Ranigast max, płyn do naczyń, kawe, świece a raczej wkłady do zniczy (bo taniej) Lampy naftowej nie chce, bo mówi że sie kopci a tam małe te pomieszczenia są, i nie sprawdzają sie. Woli świeczki. DZIĘKUJEMY BARDZO ZA POMOC!:) Quote
megi345 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 powinna dojść paczka jakoś niedługo od jednej osoby i druga zadeklarowała pomoc, też ma coś przesłać. tak więc super że pan będzie miał dużo rzeczy od dobrych ludzi:) Quote
Edi100 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 [quote name='megi345']powinna dojść paczka jakoś niedługo od jednej osoby i druga zadeklarowała pomoc, też ma coś przesłać. tak więc super że pan będzie miał dużo rzeczy od dobrych ludzi:)[/QUOTE] To tak cieszy:) Psy i koty spią w cieple z nim, z pełnymi brzuszkami. Tylko Biały bez łapki na noce zwiewa. Rano wraca dopiero:( a na niego czeka DT. Wracaj kiciuś! Quote
xmartix Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 oo rewelacja widzę, super, dziękujemy za pomoc panu Józefowi!! Quote
Anula Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 A ja dziękuję dobrym duszyczkom,że wypatrzyły Pana Józefa i jego zwierzaki.Wiem,że dla takich ludzi i ich zwierząt zima jest bardzo ciężka do przetrwania-a więc proszę kochane cioteczki nie opuszczajmy ich.W następnym miesiącu porachuję i jakoś pomogę. Quote
Edi100 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 [quote name='Anula']A ja dziękuję dobrym duszyczkom,że wypatrzyły Pana Józefa i jego zwierzaki.Wiem,że dla takich ludzi i ich zwierząt zima jest bardzo ciężka do przetrwania-a więc proszę kochane cioteczki nie opuszczajmy ich.W następnym miesiącu porachuję i jakoś pomogę.[/QUOTE] DZiękujemy z całego serca w imieniu Pana Józefa. Dziś ma dokupione o co prosił. Jutro będzie dostarczone:) Quote
Anula Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='Edi100']DZiękujemy z całego serca w imieniu Pana Józefa. Dziś ma dokupione o co prosił. Jutro będzie dostarczone:)[/QUOTE] Ale się cieszę-miód na serce.Jesteście kochani!!! Quote
Olga7 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='Anula']Przelew i paczka wysłane.Nie pakowałam kaloszy i kurtki,ponieważ duże numery XL.Lampa,którą olga7 wynalazła bardzo fajna-może jakaś kochana cioteczka by za sponsorowała tą lampę dla tego Pana.Aha paczka jest zaadresowana na Kasię.[/QUOTE] Ponieważ okazalo się ,że żadne lampy naftowe tam nie nadają się,usunęłam tamten tekst,by nie wprowadzać zamieszania.Potrzebne są zatem wklady do zniczy,ktore palą się dlużej niż świece. Quote
Edi100 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 [quote name='olga7']Ponieważ okazalo się ,że żadne lampy naftowe tam nie nadają się,usunęłam tamten tekst,by nie wprowadzać zamieszania.Potrzebne są zatem wklady do zniczy,ktore palą się dlużej niż świece.[/QUOTE] Dobrze, dziękuję:) Quote
Edi100 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 [quote name='xmartix']białego kota nie widać?[/QUOTE] No nie, ale jutro znów łapanka:) Quote
Recommended Posts