Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Bardzo się cieszę ,że nasz sędzia ma wszystko na miejscu !Nie jest kosmitą to też miło 0X Ciężko z ciebie coś wyciągnąć :evil: Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Dobra aneta teraz się mogę z tobą założyć :B-fly: Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 ...powiedziałabym, gdybym tylko mogła, ale obiecałam :D Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Na wyciąganie wiadomości też są sposoby :chainsaw: Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Na dzień dzisiejszy jest sponsor na rozetki dla najlepszych suk i psów oraz dla najlepszej młodzieży, a także dla wszystkich baby, szczeniaków i weteranów :D Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Na szczęście mieszkam na drugim krańcu Polski, a do Gdyni jak na razie się nie wybieram, a jak pojadę... to się nie przyznam :scared: Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Ciekawe ile sztuk pudli się zgłosi ?Na niemieckiej klubówce było ich ponad 120!!! :o Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Sonya-Nero spoko Gdynia nie jest taka zła :popcorn: :bigok: Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Ja tak szacuję w granicach 50-60 szt. Quote
IraKa Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Jeżeli o mnie chodzi jak najbardziej jestem przeciwko lakierowaniu. A jaki jest planowany sposób oceniania? Czy tak jak na innych wystawach czy może każdy kolor osobno? Czy spośród wystawianych pudli będzię wybierany ten najładniejszy bez względu na kolor i wielość? Rozumiem, że sponsorzy mile widziani. A jeżeli chodzi o nagrody są jakieś preferencje lub ograniczenia? Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 No to dobra połowa przyjedzie z zagranicy ,bo u nas tyle nie uzbierasz !(mam nadzieję ,że nie z kraju sędziego :lol: ) :cunao: Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Pod względem rangi to jest wystawa krajowa i trzeba się trzymać regulaminu wystaw ZKwP, ale można przecież jakieś konkurencje dodatkowe zorganizować, np. Najładniej poruszający się pudel, najładniejsza głowa, fryzura, sierść, najładniejszy kolor, najłądniejsze rodzeństwo, babka i wnuczki :wink: , jakieś wyścigi, itp wszystko zależy od naszej inwencji :D W sprawie nagród najlepiej porozmawiać z Urbanowską, ale chodzi o to by każdy miał jakąś pamiątkę z tej wystawy :D Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 A jak wygląda sprawa pudli łaciatych i podpalanych ?Czy one mogą być normalnie oceniane czy w osobnej klasie? Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Ogólnie rasy nie uznane przez FCI mogą teraz uczestniczyć w wystawach, ale bez większości praw. Na pewno w osobnych klasach (tak jak to zresztą jest na klubowkach w czechach i Niemczech). Ponieważ jutro będę dzwonić do Urbanowskiej, to zapytam i zorientuję się w ogóle co jest postanowione w kwestii wystawy, oprócz miejsca :D Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Może wiecie kto będzie oceniał pudle w Kaliszu? Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Niestety nie wiem, może Junikiewicz :wink: , bo sędziuje na co drugiej wystawie w 2005 roku :lol: Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Dobrze,że na co drugiej bo 2004 prawie na każdej.Wybiera się ktoś z was do Warszawki?ocenia zagraniczny sędzia!? Quote
Sonya-Nero Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Przez nią Tamarisowi robiłam championa młodzieży przez pół roku, bo albo ona sędziowała albo trzeba było ustąpić bratu :D Nie bedzie mnie w Warszawie :cry: Quote
Gina&Tiger Posted November 15, 2004 Posted November 15, 2004 Szkoda!Muszę kończyć bo mnie wyganiają z komputera !Dobranoc! :wink: Quote
aneta Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 Gina i Tiger - chciałam się założyć, że będzie zagraniczniak :D Sonya Nero - "ma włosy" to cenna wskazówka :lol: eliminuję z listy wszystkich łysych :wink: Quote
aneta Posted November 15, 2004 Author Posted November 15, 2004 Aha mam zagadkę - co to za pies: Quote
IraKa Posted November 16, 2004 Posted November 16, 2004 Cześć Ja juz nie śpię. Na zdjęciu niech zgadnę ogolony pudel - SUPER!!! Czyje to i co mu się stało? Do Warszawy chciałabym pojechać ale najpierw do Katowic. A czy ten sędzia w Wa-wie to taki od wszystkiego czy raczej w którejś rasie się specjalizuje? Jedno mnie tylko zastanawia skąd oddziały wpadły na taki koszmarny pomysł jeżeli chodzi o wysokość opłat. Jakiś OBŁĘD. Czyżby wszyscy zbierali na Światówkę? :-? A może próbujemy dogonić Europę. Tylko dlaczego zaczynamy od tej strony? Mam jeszcze jeden pomysł ZK w Polsce postanowił ograniczyć liczbę aktywnych członków na rzecz niezrzeszonych lub zrzeszonych np. w PKPR. Quote
Recommended Posts