Gośka Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Widzę, że się z Anetą dublujemy w odpowiedziach :lol: Sonya widzisz sama, ze problem jest tylko w "chceniu" :lol: :lol: :wink: Quote
Sonya-Nero Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Dobra :wink: :hmmmm: musze się zastanowić który wariant wybrać :hmmmm: Jeżeli chcecie, to mogę sie postarać :wink: do dwóch tygodni odświeżyć i trochę poprawić opisy strzyżenia i fryzur pudla które napisałam i narysowałam dla "W świecie psa" :D Quote
Mała_Tybetanka Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Stronka klubu jest naprawdę śliczna :D z reszta tak samo jak jej "bohaterowie"..... brawo :angel: :angel: :multi: :multi: Quote
Violonczela Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 :o Tak dzisiaj zaglądam i oczom nie wierzę, a nasza stronka znowu działa. Jak to dobrze :multi: Co do listy reproduktorów to obiecuję że dzisiaj przysiądę i sprawdzę, ale niestety z Gdańska to dużo ich nie ma. Są i takie, które już spełniają warunki na reproduktora ale nie mają wpisów w rodowodzie "reproduktor". Do tych faktycznych reproduktorów ( z wpisem) można zaliczyć Ch.PL. Mł.Ch.Pl O'KEY MAN FILIP Lindeza, zreszątą miał już facet dwa mioty :wink: . _____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
Gośka Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Dobra :wink: :hmmmm: musze się zastanowić który wariant wybrać :hmmmm: [/quote] No to zastanów się, bo chyba my się bedziemy widziały w Legionowie jeszcze w tym roku. [quote name='Sonya-Nero']Jeżeli chcecie, to mogę sie postarać :wink: do dwóch tygodni odświeżyć i trochę poprawić opisy strzyżenia i fryzur pudla które napisałam i narysowałam dla "W świecie psa" :D[/quote] Sonya, byłoby SUPER !!! Mamy "goły" dział pielęgnacja. Ktoś mi zresztą obiecał, że pomyśli nad tym i co....??? :wink: Quote
Gośka Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Naszkicowany jest dział reproduktory, proszę się nie obażać jak kogoś nie ma :wink: na razie jest to szkic i macie powiedzieć czy to ma być w takiej formie. Od razu krzyczę, że robienie osobnych stron dla każdego psa nie wchodzi w rachubę, bo "republika" ma ograniczoną pojemność i jak się zapchamy działami - championy reproduktory - itp (a te 2 działy są powielone, bo widnieją tam te same psy) to za kilka miesięcy nie zmieszczą nam się wystawy. Na początku wstawiłam zdjęcia w ten dział, ale potem je zdjęłam, z tego samego powodu, pozatym (to moje zdanie) wszyscy wiemy jak dany pies wygląda, a ktoś obcy na pewno nie wybierze reproduktora ze zdjęcia, już bardziej można by pomysleć nad jakąś miniaturką rodowodu zamiast zdjęcia, można by go wrzucić na imageshack i z tamtąd ciągnąć. Co o tym myślicie? Quote
Olle Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Wspaniały pomysł z rodowodami w reproduktorach. Przecież to lepsze niż zdjęcie. :multi: Quote
Gośka Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 No to teraz trzeba pomyśleć nad zebraniem rodowodów. Pozostaje jeszcze kwestia kradzieży zdjęć i co za tym idzie również rodowodów. Rozmawiałam wczoraj z Anetą i był przypadek ściągnięcia takiego właśnie rodowodu umieszczonego w sieci, wydrukowanie i podstawienie bezpapierowych szczeniąt pod rodowód ukradziony z internetu. Najlepiej byłoby zrobić na każdym skanie znak wodny, niestety ja nie mam programu do zrobienia tego :cry: Może ktoś z Was ma dostęp do takiego programu, albo wie czy można go z sieci ściągnąć, jakaś darmowa wersja jest może? Ewentualnie można okroić rodowód o treść formalną i zostawić tylko przodków. Quote
Olle Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Myślę, że najlepiej byłoby opracować druczek rodowodu pustego, który można by było pobrać np. ze strony klubowej, wypełnić go (jeżeli ktoś chce mieć umieszczone swoje psiaki na liście reproduktorów, to napewno zada sobie trud i wypełni druczek rodowodowy) i wysłać go z powrotem na adrez Klubu, gdzie nasze koleżanki wstawią go gdzie trzeba. :user: Myślę również, że należałoby mieć do sprawdzenia kserokopie rodowodów bądź rodowody zeskanowane w dokumentacji. W ten sposób nikt nie pobierze rodowodu do matactwa. Co Wy na to? :question: :question: :question: :question: :question: Quote
aneta Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 Pomysł wart zastanowienia :) Na pewno lepszy niż skany rodowodów. Gosia już wspominała o naszej rozmowie. W tym roku facet sprzedawał "czarne teriery rosyjskie bez papierów po championie" - skradł i wydrukował rodowód ze strony :drinking: :drinking: :drinking: i sprzedawał kundle "po championie". Sprawę rozdmuchał właściciel psa - jak sie natknął na ogłoszenie :o . Quote
Sonya-Nero Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 W przyszłą sobotę mamy zebranie klubowe w Łodzi. Kto się wybiera? Quote
IraKa Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Zastanawiam się cały czas. Kiepskie mam połączenie z Łodzią Quote
Gośka Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 My już wróciłyśmy. Na zebraniu sympatycznie, kanapeczki, kawka, ciasteczka te sprawy... :lol: :lol: :lol: Szkoda że tak mało osób przyjechało, każdy by chciał żeby klub coś zdziałał i żeby były jakieś plany decyzje itp., ale oczywiście wszyscy tylko z daleka, no bo po co przyjeżdżać skoro lepiej z daleka marudzić ;) Wiele osób nie potrafi nawet zmobilizować się żeby pójść na pocztę i wplacić 20zł na składkę. PILNUJMY tego, bo klub przestanie istnieć. Nawet tu na dogomanii jest sporo osób, które niby się udzielają w świecie pudli, ale składki nie mają zapłaconej. Mam tą czarną listę. Na dzisiejszym zebraniu wszystkie nazwiska były oficjalnie odczytane, więc czekamy na wpłaty do końca stycznia, a potem wywiesimy ją.:evil_lol: Quote
Gośka Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 No wiadomo że nie za ten ;) Jeszcze za zeszły rok nie ma wpłat, dosłownie mniej niż połowa osób zapłaciła :placz: MUSIMY mieć składki, bo inaczej rozwiążą klub, musi być co roku 100 członków, oczywiście członek to osoba która zapłaciła składkę, a nie która się zadeklarowała. Chociaż nic by się nie stało gdyby i za ten rok już wpływały składki. Trzeba już myśleć o wydatkach: wystawa, puchary itp. Kartki świąteczne z życzeniami również kosztowały, biuletyn trzeba wydać, naprawdę mnóstwo wydatków zero wpłat. To był główny "ból" na zebraniu. Oczywiście poruszonych zostało wiele ciekawych spraw, już niedługo pojawi się na stronach klubu sprawozdanie. Quote
IraKa Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Ufff Już myślałam, że została "przechulana" :evil_lol: cała zeszłoroczna kasa i trzeba następnej. Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Gośka']...Oczywiście poruszonych zostało wiele ciekawych spraw, już niedługo pojawi się na stronach klubu sprawozdanie.[/quote] a coś nieoficjalnie;) Jakie postanowienia zostały podjęte odnośnie "przepisywania". Wkrótce wystawa w Rzeszowie można byłoby już zacząć zbieranie podpisów. Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Gośka']... Mam tą czarną listę. Na dzisiejszym zebraniu wszystkie nazwiska były oficjalnie odczytane, więc czekamy na wpłaty do końca stycznia, a potem wywiesimy ją.:evil_lol:[/quote] Nie sądzę by był to dobry pomysł, ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych. Uważam, że ze względów formalno-prawnych każdy członek powinien podpisać oświadczenie, że wyraża zgodę na publikowanie/przetwarzanie swoich danych osobowych. Quote
Gośka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Nieoficjalnie: Postanowione zostało, ze na razie napiszemy tylko PROŚBĘ do ZG o przepisywanie wielkości, na razie na tym poprzestaniemy. Żeby nie było tych żądań zbyt dużo, jak już uzyskamy zgodę na przepisywanie wtedy będziemy działać dalej. Zmieniony został regulamin rankingu, jeszcze go nie mam, ale jest on na korzyść. PRA najprawdopodobniej nie będzie robione, z braku chętnych. Aha na stronach klubowych będzie umieszczony link na podpisywanie petycji o uznanie koloru czerwonego. Mieliśmy fajny wykład na temat pudli kolorowych: jak powinien wyglądać taki pies, jak powinny być rozmieszczone kolory na nim. Niemcy starają się również o uznanie dwukolorowych pudli, będzie to oddzielna rasa, nie pamietam dobrze ale będzie to chyba NIEMIECKI PUDEL KOLOROWY, albo coś w tym stylu. No i jeszcze sporo innych rzeczy... Sonya przecież wiadomo że ja tej listy nie wpiszę na strony, ale gdybym chciała to zrobić naprawdę to są sposoby na to żeby taką listę napisać. Wystarczą imiona + imię psa ;) i każdy będzie wiedział. Ale nie jestem świnią nie zrobię tego, aczkolwiek (nie zostało mi to słowo) to wstyd żeby nie uskrobać 20 zł.ROCZNIE!!! Może na ten rok odkładajmy sobie po mniej więcej 1,30 co miesiąc i na koniec roku będziemy mieli całą kwotę. Quote
Alfa1 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Myślę ,że to nie z braku 20 zł,ale zapominalstwa:lol: Quote
Gośka Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Alfa nie wiem nie wnikam jakie są powody, ale przez rok nie pamiętać? Nie wierzę żeby przez rok nie być na poczcie. Sonya jak zbierać podpisy o to przepisywanie wielkości jak prawie 3/4 członków nie jest już tak naprawdę członkami??? Mam nadzieję, że wszyscy się zapoznali już z nowymi zasadami rankingu, zdejmuję do oficjalnego zatrwierdzenia. Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 ;) Dane osobowe można przecież umieszczać tylko trzeba mieć zgodę tej osoby na to, a tu myślę, że zgoda była;) Członkowie - przykre to:roll: , bo mając swój własny klub możemy dużo zyskać, ale klub nie może funkcjonować nie mając członków... P.S. ja składki mam uregulowane;) :roll: Quote
cAROL Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Dziekuje za nadsłanie zgłoszeń do rankinku KLUBU PUDLA i jednocześnie przypominam,ze termin zgłoszeń do rankingu upływa 31 marca wiec zainteresownych serdecznie zapraszam do przysłania osiągnięć swoich pupili.:smilecol: Quote
Recommended Posts