Romka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Rozmawiałam z p.doktor, Misiek jest zdrowy,miał robione badania krwi,jest też odrobaczony zestawem leczniczym,jego chudość nie jest więc spowodowana ani chorobą ani zarobaczeniem...pani doktor sugeruje zakup wysokoenergetycznej karmy takiej jak dla Leona,dziewczyny uważam ,ze trzeba będzie mu taką karmę kupić,chyba ,ze mamy w zapasach,to dostarczę ją do schroniska...Mamanabank sprawdż proszę... Quote
mamanabank Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Karma dla Miśka przekazana i zdaje się dzisiaj dostarczona, 12 kg aktive premium Canaillou :-) Quote
Romka Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Tak jest...karma dostarczona już do schroniska...Misiek będzie teraz mam nadzieję ładnie przybierał na wadze... Quote
Romka Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Pasztecik i spacerek,jak zawsze zestaw sobotnio -niedzielny naszego Miśka... Quote
Natussiaa Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 duży jest Misiek? może się nada? ;) http://www.dogomania.pl/threads/208193-Bardzo-du%C5%BC******-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski Quote
Romka Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Jak tylko Rufus pojedzie do hoteliku...poproszę p.Marka o przeniesienie Miśka do boksu po Rufusie...na stare lata należy mu się trochę spokoju i pasztecik od Romki w sobotę...;) Quote
Romka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Ale pięknie go ujęła...a jaki szczęśliwy ,wrzucę zdjęcia do ogłoszeń... Quote
Romka Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Misiek, około 15 lat????, z niewielką zaćmą na lewym oku całe lata pilnował terenu jednej z łowickich firm, ale zestarzał się i firma znalazła sobie innego młodszego psa, a on? Wrócił do schroniska, z którego dawno temu zabrali go do pracy przy stróżowaniu. Na początku w schronisku bał się, teraz przyzwyczaił się do nowego miejsca. Lubi być sam w boksie, całe życie tak właśnie mieszkał. Czy czeka go dożywocie w schronisku w Łowiczu? SZUKAMY DOMU DLA MIŚKA! Pies jest zaszczepiony,odrobaczony, a przed adopcją zostanie wykastrowany. To dobry, wierny pies, któremu wreszcie od życia należy się coś dobrego. Dobry człowiek i kochający dom na stare psie lata To jest tekst Marychy,poprawiajcie...a potem wrzucam na bazarek... Quote
Donata Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Czy Misiek ma 11 czy 15 lat?.. Może podać w takim razie około 12 lat. Dzisiaj Misiek był ze mną na spacerze. Wyprowadzając go z kojca widziałam że pił dużo wody a parę kroków za schroniskiem wychlusnał cała zawartośc wody. Misiek cały czas ciągnął mnie do stawu, pił jak smok a po wyjściu znów wyrzucał wode z żoładka. Był tak ze 4 razy w stawie, nie mogłam go nawet zmusic do tego żeby ten staw opuścił, również nie chciał wejśc do kojca. Myślę że coś Miśkowi dokucza i powinna go zbadać pani weterynarz. Quote
Romka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Donata napisał(a):Czy Misiek ma 11 czy 15 lat?.. Może podać w takim razie około 12 lat. Dzisiaj Misiek był ze mną na spacerze. Wyprowadzając go z kojca widziałam że pił dużo wody a parę kroków za schroniskiem wychlusnał cała zawartośc wody. Misiek cały czas ciągnął mnie do stawu, pił jak smok a po wyjściu znów wyrzucał wode z żoładka. Był tak ze 4 razy w stawie, nie mogłam go nawet zmusic do tego żeby ten staw opuścił, również nie chciał wejśc do kojca. Myślę że coś Miśkowi dokucza i powinna go zbadać pani weterynarz. Tak,Misiek jest chyba młodszy...zgłaszam Miśka do lecznicy... Quote
Romka Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Z lecznicy uzyskałam informację,że stan zdrowia Misia jest stosowny do jego wieku...Misiek powoli traci masę mięśniową ze starości,to nadmierne picie jest związane ze starzeniem się nerek.Misiek miał robione badania wszystkie są w normie.Wymioty związane są z pochłonięciem jednorazowo dużej ilości wody,nie mieści się w żołądku i pies ją zwraca.Najlepiej jakby Misiek miał dużą miskę z wodą i cały czas mógł z niej powoli sączyć wodę.Mam zamiar przynieść jutro do schroniska taką miskę Misiowi.Zapytałam p.doktor czy pies potrzebuje specjalistycznej karmy...p.doktor jest zdania,ze nie.To co dostaje pies jest odpowiednie.Misiek nie może jeść karmy z dużą ilością białka.Ta ilość mięsa,którą dostaje jest w sam raz.Cóż musimy przyjąć do wiadomości,że Misiek jest już starszym panem... Quote
Romka Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Jak Rufus pojedzie do Sylwii to Misiek zajmie jego boks...duży boks,spacery,dużo uwagi i czułości ze strony wolontariuszy osłodzą pobyt Miśka w schronisku... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Coooo, kto to wymyślił? Kto rozdzielił tak piękna parę. Quote
Romka Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Kaja10014 napisał(a):Misiek siedzi z Mini za Easy'iego. A Easy siedzi w boksie Miśka...boks po Rufusie miał być dla Miśka...i tak się stało,nikt tylko nie pomyślał,że Easy i Mini mogłyby być razem... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 To dlaczego ich rozdzieliliście. Przecież misiek nie będzie się z nią bawił tak jak easy. I w drugą stronę tak samo... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Tym bardziej że misiek to stary psiak, ktory potrzebuje ciszy i spokoju a nie tego żeby mu jakiś "szczyl" po głowie skakał. Tak jak było w przypadku easy'ego i rufusa! Quote
Romka Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 uczeń czarnoksieżnika napisał(a):To dlaczego ich rozdzieliliście. Przecież misiek nie będzie się z nią bawił tak jak easy. I w drugą stronę tak samo... Trzeba jutro o to zapytać w schronisku...może uda się posadzić gdzieś razem Easy'ego i Mini. Quote
edzia.71 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Szkoda, że nie siedzą razem. Easy patrzy tęsknie na swój boks i swoją przyjaciółkę.:-( Quote
Romka Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Jutro trzeba zasugerować jakieś zmiany p.Markowi... Quote
Recommended Posts